Cum să fii un vorbitor bun

Există o statistică frecvent citată că oamenii sunt, în general, mai înfricoșători de vorbire publică decât de moarte. Ideea de a efectua un discurs în fața unui public atent este un concept nervos pentru majoritatea oamenilor. Din fericire, nu trebuie să fie. Fiind un vorbitor mare este o abilitate care este învățată la fel de mult ca oricare altul. Când aveți o comandă puternică a vocii și a prezentării de sine, încrederea cu vorbirea publică tinde să se încadreze.

Pași

Metoda 1 din 3:
Articulând vocea ta
  1. Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 1
1. Ascultați discursurile înregistrate. Dacă doriți să deveniți un vorbitor excelent, trebuie mai întâi să aveți o idee despre ce înseamnă să fii minunat. Discursurile celebre au devenit acel mod în parte, deoarece vorbitorul știa cum să se rătăcească cel mai sensibilitate și înțeles din ceea ce spunea el. Fiți atenți la pauzele pe care le iau, cuvintele pe care le subliniază, iar cele mai faimoase vorbitori.
  • Una dintre cele mai renumite discursuri este "Am un vis," de Martin Luther King Jr. Acest lucru nu este al lui numai discurs, dar este una dintre cele mai cunoscute.
  • Alte difuzoare publice notabile: Winston Churchill, Dwight Eisenhower și John F. Kennedy.
  • Ascultați discuțiile TED pentru a vedea exemple de difuzoare publice mari. Acestea sunt deosebit de utile dacă dați un discurs cu constrângeri de timp, deoarece discuțiile TED sunt de 18 minute sau mai puțin.
  • Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 2
    2. Vorbiți încet. În calitate de vorbitor public, nu ar trebui să simțiți niciodată nevoia de a vă grăbi printr-o prezentare. Deoarece anxietatea tinde să facă oamenii să vorbească mult mai repede decât în ​​mod normal, ar trebui să fiți conștienți de rata de vorbire. Face un punct conștient de a vorbi încet. Dacă discursul dvs. se întâmplă la o rată mai ușor de gestionat, va fi mai ușor să vă simțiți că sunteți în control.
  • Vorbind încet nu înseamnă să vorbim într-o monotonă. Doar pentru că îți iei timpul nu înseamnă că trebuie să fii plictisitor. Cei mai buni vorbitori publici vor păstra un ritm constant de vorbire și vor folosi acel timp suplimentar pentru a injecta mai multă expresie în actul lor.
  • Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 3
    3. Minimizați cuvintele de umplere și stomering. Cuvintele de umplere includ lucruri precum "ca" și "Um." Ele sunt cuvinte care există doar într-o prezentare live, deoarece mintea vorbitorului are nevoie de o secundă pentru a prinde în sus cu restul discursului. Neajunsuri precum acest lucru și alte alunecări verbale sunt cel mai adesea rezultatul anxietății. În timp ce anxietatea este total naturală și este de așteptat, este un semn bun pe care trebuie să-l încetini. Un vorbitor vorbind într-adevăr încet este mai bun decât cel care se îmbolnăvește prin linii importante.
  • Dacă aveți nevoie de un moment pentru a vă aminti în mijlocul discursului, întrerupeți. În timp ce limbajul de umplere va diminua doar prezentarea dvs., o pauză poate oferi un timp de audiență pentru a mula peste ceea ce ați spus.
  • Dacă vă înghețați, transformați-o într-o glumă. Spune ceva de genul: "Memoria mea a fost mult mai bună atunci când practic acest discurs în fața câinelui meu, Samuel."
  • Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 4
    4. Accentuați sau repetați liniile deosebit de importante. Chiar dacă ați trecut peste fiecare cuvânt al discursului dvs. cu un pieptene fin, vor fi linii care sunt cele mai importante pentru ideea centrală pe care o discutați. În cazul acestor linii deosebit de importante, este esențial să aduceți atenția adăugată într-un fel. Acest lucru se poate face prin a le spune mai încet, mai tare sau repetând aceeași linie de două ori.
  • Audiența dvs. va lua imediat acest lucru și va avea grijă să vă amintiți acest punct.
  • Un bun exemplu este prin repetarea lui "Am un vis" În Martin Luther King Jr.S "Am un vis" vorbire.
  • Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 5
    5. Exprima emoția prin inflexiuni. Deși vă puteți simți foarte îngrijorați într-un discurs, poate face lucrurile mai ușoare dacă vă permiteți să vă conectați emoțional cu subiectul și să vă exprimați. Ridicarea și reducerea vocii dvs. pentru a desemna anumite sentimente poate face o tonă pentru a angaja o audiență. Ca regulă generală, oamenii preferă să simtă că au fost rostiți de o ființă umană cu sânge roșu. Acționând ca un robot poate părea ca un traseu sigur dacă sunteți nervos despre a vorbi, dar veți obține mult mai departe dacă sunteți sincer cu publicul dvs.
  • Evitați o livrare monotonă. Această abordare este comună cu oamenii care au pus prea multă atenție într-o memorare a liniilor de vorbire și nu au lăsat loc pentru o calitate organică.
  • Un alt motiv bun pentru a evita o livrare monotonă este că vă veți purta pur și simplu audiența. Ei vor pierde interesul pentru ceea ce aveți de spus.
  • Cu toate acestea, asigurați-vă că sunteți în controlul emoțiilor dvs. Evitați să vă îmbogățiți prea emoțional, să vă rupeți sau să plângi de fapt. Acestea pot fi semne că nu sunteți gata să discutați publicul public.
  • Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 6
    6. Pauză pentru efect. La fel ca și cu o tehnică de accent pe un cuvânt dat, o tăcere bine plasată poate spune foarte mult. Pauzele sunt un lucru bun de plasat după ce a fost declarată o idee deosebit de greu sau importantă sau între puncte relativ independente pentru a servi ca un fel de pauză de paragraf. O pauză oferă, de asemenea, publicului o șansă de a-și arăta aprecierea. Chiar dacă nu aveți nevoie de căldură, membrii audienței dvs. se vor simți mai încrezători în abilitățile dvs., dacă văd alte persoane din mulțime care vă aplaudă.
  • Profitați de pauză. Utilizați-l pentru a vă prinde respirația, pentru a vă respira și vă amintiți gândurile.
  • Asigurați-vă că ați menținut contactul vizual cu publicul. Nu pierdeți această legătură!
  • Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 7
    7. Interacționați cu publicul dvs. Discursurile pot fi memorate cu suficient timp și practică, dar un Orator cu adevărat talent va folosi părți ale discursului său ca o oportunitate de a comunica direct publicului. Dacă un membru al audienței are o întrebare, ar fi o oportunitate risipită să nu răspundă. Publicul va fi impresionat de dorința voastră de a juca cărțile și de a interacționa aparent spontan.
  • O audiență nu va interacționa cu un vorbitor decât dacă unele mize au fost deja ridicate. Trebuie să obțineți o audiență interesată de ceea ce vorbești dacă doriți să răspundă activ.
  • Încercând să angajeze publicul dvs. este întotdeauna un risc. Nu puteți controla ceea ce va spune un membru al audienței și va trebui să improvizați un răspuns la ceea ce spun ei. Mai rău, nu răspundeți de la o audiență vă va deranja ca un prezentator. Evitați să puneți publicul la fața locului sau să întrebați prea multe întrebări.
  • Lăsați audiența să știe dacă veți avea o sesiune de întrebări și răspunsuri la sfârșitul discursului dvs. Evitați să luați întrebări sau comentarii în timp ce vorbiți, deoarece acest lucru ar putea să vă deraieze mesajul.
  • Metoda 2 din 3:
    Maximizarea limbii corpului
    1. Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 8
    1. Păstrați o poziție fermă. O poziție puternică este una dintre cele mai răspândite semne de încredere. Este suficient să spunem că este o privire veți dori să aveți ori de câte ori vorbești în mod public. Păstrați-vă spatele drept, iar umerii voștri au ieșit afară.
    • Dacă sunteți cineva care se luptă cu o postură înclinată, poate dura ceva timp pentru a vă reprograma. După un timp, totuși, veți putea să o faceți fără să vă gândiți.
  • Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 9
    2. Permiteți-vă să exprimați emoția prin fața voastră. Dacă sunteți nervos, fața voastră va îngheța. Cuvintele doar merg până acum în comunicare. Cele mai bune discursuri sunt lovite din punct de vedere emoțional și se intensifică când aceleași sentimente sunt oglindite de vorbitor. Fie că a fost repetată sau nu, potrivirea expresiilor faciale vă va împrumuta discursul cu un aer mare de autenticitate.
  • Nu-l forțați totuși. În timp ce cu siguranță doriți să vă faceți animați, nu doriți să vă arătați nenatural. Vrei expresia ta să se potrivească tonul și cuvintele tale.
  • Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 10
    3. Mizează o revendicare a zonei dvs. personale. Indiferent dacă vorbiți pe scenă sau ceva mai casual, există șanse există un spațiu fizic mai mare pe care îl puteți ocupa. Chiar dacă sunteți difuzorul cel mai nituit, va fi o parte a audienței dvs. care dorește să fie angajată vizual, de asemenea. Obținerea ochilor audienței dvs. să vă urmeze în timp ce vă deplasați pe scenă va face ca prezentarea (și subiectul) să se simtă tot mai dinamic.
  • Dacă adresați publicului direct cu cineva, ar trebui să mergeți spre ei pe scenă. Acest lucru creează un efect de urgență.
  • Cel mai bine este să vă mișcați în timp ce treceți la un subiect nou, deoarece acest lucru permite publicului să știe că ceva este pe cale să se schimbe.
  • Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 11
    4. Scanați-vă ochii peste tot ce vorbiți. Contactul cu ochii este esențial dacă doriți să încurajați o legătură cu publicul cu care vorbește. Acest lucru nu trebuie să fie un lucru constant și nu trebuie să faceți contact vizual cu fiecare individ în mulțime. În schimb, pur și simplu scanarea ochilor în jurul audienței dvs. de la o parte la alta poate instija un sentiment de interacțiune între vorbitor și participanții săi.
  • Linisteste-te. În timp ce nu doriți să vă uitați la nici o persoană prea lungă, nu doriți să vă deplasați prea repede, fie veți apărea nervos.
  • Dacă vă aflați prea mult, luați în considerare concentrarea pe peretele din spatele audienței. Nu te uita la ea prea mult - ține-ți privirea încet încet.
  • Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 12
    5. Utilizați gesturi în tandem cu ceea ce spuneți. Limba corpului este un instrument puternic pe scenă, dar merită doar la fel de mult ca se referă la subiectul despre care vorbești. Gândiți-vă la valurile de mână și de gesturi ca semne de exclamare în discursul dvs. Folosind corpul dvs. ca o formă suplimentară de comunicare, puteți călători acasă punctul dvs. mai multe niveluri.
  • Păstrați gesturile naturale și spontane. Se potrivesc cu ceea ce simțiți. Dacă simțiți o dorință de a strânge pumnul sau de a ridica brațul, faceți-o!
  • Repetarea gesturilor înainte de timp nu este întotdeauna o idee bună, deoarece acestea pot ajunge la căutarea forțată, statică și nenaturală. Cu toate acestea, puteți repeta discursul în fața oglinzii și urmăriți modul în care vă mișcați în mod natural.
  • Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 13
    6. Păstrați mișcările dvs. controlate. Mai presus de toate, ar trebui să păstrați fiecare mișcare vizibilă a corpului dvs. sub control când vorbiți. Mulți oameni vor fi săturați și să se rătăcească când sunt nervoși. Acesta nu este un fel de impresie pe care doriți să o depășiți dacă intenționați să o prezentare reușită. Limba corpului dvs. nu ar trebui să fie lăsată până la capriciu sau la șansă. Dacă nu vă simțiți confortabil cu publicul public suficient încă să echilibrați prezentarea vocală cu limbajul corpului intenționat, este de preferat să vă păstrați complet complet. Restul de odihnă, mișcările inconștiente vor lucra împotriva prezentării dvs.
  • Luați în considerare practicarea discurții dvs. în fața unui prieten sau a unui membru al familiei și cereți-i să notă orice ființă sau scufundare.
  • Alternativ, înregistrați-vă dând discursul dvs., apoi urmăriți înregistrarea. Căutați orice mișcare subconștientă, cum ar fi jocul cu părul.
  • Metoda 3 din 3:
    Știind cuvintele tale
    1. Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 14
    1. Structurați discursul dvs. cu un început, mijloc și sfârșit. Discursurile sunt ca eseurile orale. Ei tind să urmeze un format similar în cea mai mare parte. Dacă vă scrieți vorbirea dvs., ar trebui să încercați să o rupeți în secțiuni pentru a vă organiza mai bine punctele. Chiar dacă nu ați scris discursul, este o idee bună să știți ce reprezintă rolul structural fiecare parte. În general, practic toate discursurile vor avea trei părți:
    • O introducere. Aici veți introduce fie singuri, fie subiectul care trebuie discutat.
    • Principalul corp și puncte de sprijin. Aici sunt detaliile argumentului sau discuției dvs. Aceasta este de departe cea mai mare parte a unui discurs și este analog cu toate paragrafele dintr-un eseu între prima și ultima.
    • Declarații de închidere și rezumat. La sfârșit, audiența va căuta o închidere pentru a semnala capătul discursului. Luați acest lucru ca o oportunitate de a observa implicațiile pe scară largă ale subiectului, precum și o recapitulare la punctul de idei pe care ați explorat-o în corpul principal.
  • Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 15
    2. Includeți un mesaj de întoarcere. Indiferent de cât de complexă este subiectul despre care vorbești este, ar trebui să existe o linie sau două din discursul dvs. care va fi memorabil instantaneu pentru oricine îl aude. Aceasta ar putea fi teza sau punctul central al ceea ce încercați să spuneți. Un mesaj de luare a acțiunilor ar trebui, de preferință, să ia forma unei cereri aplicate.
  • Spunând publicul dvs. să facă sau să reflecteze asupra ceva în timpul lor propriu va, sperăm, să vă păstrați audiența atentă asupra subiectului dvs., după ce prezentarea în sine sa încheiat.
  • Orice mesaje de importanță deosebită ar trebui să fie rostite mai îndrăzneț, mai lent sau repetate.
  • Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 16
    3. Țineți în considerare timpul în minte. În timp ce vorbitorii mari își vor păstra jocul de vorbire relaxați și să aibă grijă să nu accelereze, trebuie să respectați timpul publicului dvs. Nu este nevoie să aveți un discurs de jumătate de oră în care toate aceleași puncte ar putea fi acoperite în 20 de minute. Este mult mai ușor să revizuiți discursul în sine decât să încercați să accelerați prin secțiunile discursului dvs.
  • Dacă credeți că vorbirea dvs. ar putea fi mai scurtă, dați-i o alergare și decideți pentru voi înșivă că liniile ar putea fi făcute fără.
  • Dacă începeți să ieșiți din timp în mijlocul discursului, nu accelerați! Acoperiți cele mai importante puncte și închideți-vă discursul.
  • Imaginea intitulată Fii un vorbitor bun Pasul 17
    4. Repetați discursul dvs. Nimic mare nu a venit vreodată fără muncă și practică. Repetarea discursul dvs. este necesar dacă doriți ca publicul dvs. să ia ceva departe de prezentarea dvs. și să vă luați în serios. Efectuați discursul dvs. în fața unei oglinzi și acordați atenție modului în care vă uitați în timp ce vorbiți. De asemenea, vă ajută să vă înregistrați vorbind. În acest fel, veți putea vedea ce faceți mai clar și greșit mai clar.
  • Este o idee bună să vă dați discursul dvs. în fața unui prieten sau al unui membru al familiei înainte de a intra în direct. În acest fel, cealaltă persoană vă poate oferi feedback dintr-o perspectivă proaspătă.
  • Imaginea intitulată Fi un bun difuzor Pasul 18
    5. Mulțumesc publicului dvs. odată ce discursul sa terminat. Chiar dacă sunteți cel care interpretează, membrii audienței dvs. iau timp din programele lor să audă că vorbești despre subiectul tău. Pentru aceasta, merită o recunoștință. Spunând o mulțime cât de mult apreciați împrumutându-vă timpul pentru a vă pune capăt discursul dvs. cu privire la o notă pozitivă a căldurii.
  • sfaturi

    Vorbind public nu vine în mod natural pentru mulți oameni. Este ceva ce probabil că va trebui să petreceți ceva serios practicând pentru a perfecționa. Nu vă lăsați să vă simțiți în jos dacă alunecați primele câteva ori pe care le efectuați. Este o abilitate pe tot parcursul vieții, iar odată ce ați atârnat-o, se va lipi de tine pentru restul zilelor tale.
  • Includ ajutoare vizuale (cum ar fi PowerPoint) în prezentarea dvs., dar numai dacă în mod legitim adaugă ceva de valoare. De asemenea, asigurați-vă că sunteți familiarizați cu tehnologia, astfel încât nu vă distrageți de la discursul dvs.
  • În timpul în care vă scrieți discursul dvs., subconștientul dvs. poate lucra la el în timp ce faceți altceva. Aceste idei sunt adesea creative și pot fi unele dintre cele mai bune puncte ale tale. Păstrați un notebook sau o notă la îndemână la îndemână, astfel încât să puteți face idei în jos când vin în mintea voastră.
  • Avertizări

    Nu puteți ști niciodată sigur că o audiență va reacționa la prezentarea dvs. Să fie pregătit pentru o recepție mai puțin decât stelară și ar trebui să apară cazul, asigurați-vă că vă rotiți cu pumnii. Obținerea vizibil pe scenă nu va face nimic pentru credibilitatea dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar