Cum să dezvolți o voce puternică de cântare înaltă

Dacă sperați să vă urăști pe toți cu vocea puternică, de înaltă cântând, există o mulțime de pași pe care îi puteți lua pentru a vă ajuta să îl întăriți. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă îmbunătăți vocea este de a practica adesea. Pe măsură ce cântați, respirați în mod corespunzător prin diafragmă și relaxați-vă corpul. De asemenea, rețineți că, dacă vocea dvs. începe să rănească, acesta este un semn că este timpul să vă odihniți - nu doriți să vă deteriorați corzile vocale.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îmbunătățirea vocii tale
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați o voce puternică de voce de vârf 1.Jpeg
1
Respirați din diafragma pentru cel mai bun control al respirației. Diafragma este un mușchi sub plămâni care contractează ori de câte ori respirați, permițându-vă plămânilor să se extindă. Pentru a respira din diafragmă, concentrați-vă pe respirație, astfel încât să puteți vedea și să vă simțiți burta în timp ce respirați. Păstrați-vă umerii să se desprindă pentru a obține cel mai mult aer.
  • Va trebui probabil să luați mai multe respirații atunci când cântați note mari, făcându-i importanța pentru a practica tehnici de respirație adecvate.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o voce puternică de voce de vârf 2.Jpeg
    2
    Mențineți o poziție bună Pentru a vă ajuta cu respirația. Stați sau ridicați-vă direct atunci când cântați, acordați o atenție deosebită să nu vă slăbiți. Acest lucru va oferi diafragma dvs. mai mult spațiu pentru a extinde și a contracta corect. Nu este necesar să vă îndreptați bărbia în sus - în schimb, arătați drept înainte pentru cea mai bună poziție.
  • Mulți oameni cred că privirea ușor în sus vă extinde vocea și produce un sunet mai puternic, dar într-adevăr pune tensiune pe mușchii din gât.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o voce puternică a vocii de cântărire 3.JPEG
    3. Relaxați-vă corpul pentru a evita birocrarea mușchilor. Amintiți-vă să vă relaxați umerii și mușchii faciali înainte de a începe să cântați. Dacă mușchii din față, gâtul și umerii sunt toate tensionate, nu veți putea să vă dați cel mai bun sunet.
  • Mișcați încet gâtul spre stânga și spre dreapta, întrerupeți câteva secunde înainte de a comuta, pentru a elibera orice tensiune în gât.
  • Majoritatea oamenilor dețin tensiune în corpul lor superior, fără a-și realiza nici măcar. Respirați adânc și eliberați aerul, ajutați-vă mușchii să se relaxeze automat.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o voce puternică a vocii de voce 4.Jpeg
    4. Practicați zilnic pentru a obține cele mai bune rezultate. La fel ca și cele mai multe alte lucruri, trebuie să fii consecvent pentru a vedea cu adevărat o diferență în capacitatea dvs. de mare notă. Vocea dvs. trebuie să fie instruită înainte de a-și putea atinge întregul potențial. Exercițiile vocale în fiecare zi, încercând să vă aducă vocea pentru a merge puțin mai mare de fiecare dată.
  • Setați obiective mici pentru dvs., cum ar fi încercarea unui nou exercițiu vocal la fiecare câteva zile sau încercând să vă țineți o notă de mare oară în fiecare zi.
  • Fiți răbdători - nu vă faceți griji dacă nu vă dezvoltați o voce ridicată cât de repede doriți. Dureaza!
  • Metoda 2 din 3:
    A face exerciții pentru a cânta mai mult
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați o puternică a vocii puternice de cântărire 5.JPEG
    1. Împingeți mușchii faciali și gâtului pentru a vă ajuta corzile vocale. Ia-ți toată întinderea înainte de a începe să cânți. Mișcați gâtul în cercuri lente pentru a întinde acei mușchi sau pentru a comuta între un zâmbet mare și o gură deschisă în formă de "o" pentru a vă întinde fața. Fiecare exercițiu de 5-10 ori pentru a vă întinde bine mușchii.
    • Îndoiți-vă capul înapoi și flexați-vă limba spre exterior pentru a vă întinde gâtul.
    • Faceți 5 mari căști pentru a întinde mușchii din jurul gurii.
    • Concentrați-vă pe o întindere dacă nu aveți prea mult timp sau faceți 5 dintre fiecare exercițiu pentru a practica mai multe întinde într-o singură ședință.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o voce puternică de voce de vârf 6.Jpeg
    2. Practicați sirenele vocale pentru a vă consolida notele înalte. Aceasta este atunci când faceți vocea dvs. imită sunetul unei sirene de ambulanță, deplasându-se până la note mai mari, înapoi la note mai mici și apoi înapoi în nou într-un sunet continuu. Acest lucru vă va ajuta să aflați ce este întreaga dvs. interval de timp vă întind corzile vocale.
  • Acestea vă ajută să atingeți nota maximă ridicată, încercând să imitați zgomotul înalt al unui sirenă.
  • Sfat de experți
    Amy Chapman, Ma

    Amy Chapman, Ma

    Voice & Speech Chapman Ma, CCC-SLP este un terapeut vocal și un specialist la voce. Amy este licențiat și bord certificat de vorbire și un patolog de limbă care și-a dedicat cariera pentru a ajuta profesioniștii să-și îmbunătățească și să-și optimizeze vocea. Amy a predat la optimizarea vocii, vorbire, sănătate vocală și reabilitarea vocii la universități din California, inclusiv UCLA, USC, Universitatea Chapman, Cal Poly Pomona, CSUF, CSula.Amy este instruit în Lee Silverman Voice Therapy, Estill, LMRVT și face parte din discursul american și asociația auditivă.
    Amy Chapman, Ma
    Amy Chapman, Ma
    Antrenor de voce și vorbire

    Știați? Pe măsură ce mergeți mai sus în pitch, corzile vocale sunt întinse mai mult. Pe măsură ce mergeți mai jos, sunt mai scurți. Dacă cânți note mari și mici, în timp ce vă încălziți, vă întindeți corzile vocale și obțineți-le mai flexibile, astfel încât să fie capabili să se miște mai ușor.

  • Imaginea intitulată Dezvoltați o voce puternică de cântărire puternică 7,JPEG
    3. Încercați arpeggios pentru a-ți exercita diferite terenuri. Arpeggios sunt exerciții utile care vă ajută să treceți de la diferitele scale majore și minore. Cântând arpeggios la diferite vocale sau alte sunete este o modalitate excelentă de a vă extinde gama vocală.
  • Du-te online pentru a găsi videoclipuri cu scale arpeggio pentru tine să cânți împreună, ajutându-vă să practici.
  • S-ar putea să cânți "EE-EE-EE-EE-EE," cu prima și ultima "ee" fiind cea mai mică și cea mijlocie fiind cea mai mare notă.
  • În loc să fie un sunet continuu, Arpeggios au pauze foarte mici între fiecare notă.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o viteză puternică a vocii de voce 8.JPEG
    4. Utilizați diapozitive vocale pentru a vă deplasa încet până la note mai mari. Diapozitivele vocale reprezintă o modalitate excelentă de a ajunge la toate notele înalte înainte de a vă întoarce. Utilizați vocea pentru a aluneca de la o notă scăzută la o notă mare, apoi înapoi în jos ca și cum vocea ta era pe un leagăn.
  • Diapozitivele vocale sunt mai controlate decât sirenele vocale, deși uneori sună similare.
  • Încercați să vă amestecați diapozitivele vocale sau alegeți un sunet ca "WOOO" sau "AHHH."
  • Diapozitivele vocale vă ajută să vă relaxați gâtul, făcându-vă mai ușor să ajungeți la note mai mari.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o voce puternică de cântărire puternică Pasul 9.JPEG
    5. Trageți nota de mare odată ce ați ajuns la el pentru a-l menține. În timp ce cea mai mare parte a practicanței dvs. timpurii ar trebui să se concentreze asupra atingerii notelor înalte și apoi revenind înapoi, după ce ați stăpânit această abilitate, puteți merge mai departe. Odată ce ați ajuns la cea mai mare notă, încercați să o țineți câteva secunde înainte de a reveni la scară.
  • Metoda 3 din 3:
    Având grijă de corzile vocale
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați o puternică voce puternică a vocii 10.Jpeg
    1
    Cunoașteți gama vocală actuală. Acest lucru vă va ajuta să vă dați seama ce sunt limitele voastre. Majoritatea oamenilor au o gamă de aproximativ 2 octave, cu mai mulți cântăreți profesioniști ajungând la o gamă de 3-4. Înțelegeți gama care este confortabilă pentru vocea dvs., astfel încât să știți când să vă opriți și să vă odihniți.
    • Unii voci ale oamenilor nu le permit cu ușurință să cânte note super-înalte fără să-și îndrepte corzile vocale.
    • Pentru a găsi gama vocală, cântați o gamă completă de note, observând când vocea dvs. începe să se crăpească sau întâmpinați dificultăți în a ajunge la note. Aceasta este gama care este confortabilă pentru vocea voastră.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o voce puternică a vocii de cântărire 11.jpeg
    2. Stați hidratat pentru a vă menține corzile vocale sănătoase. Consumul de apă este o modalitate excelentă de a face acest lucru, astfel încât cablurile vocale să fie frumoase și hidratate. Scopul de a bea 6-8 pahare de apă în fiecare zi. Dacă observați că gâtul dvs. începe să rănească sau să devină raspy, beți niște ceai cald și folosiți pastile de gât pentru ao ajuta să o calmezi.
  • Evitați apa potabilă care este foarte rece și, în schimb, optează pentru temperatura camerei, adăugând lămâie sau miere la el, dacă doriți.
  • Dacă nu sunteți în mod corespunzător hidratat și sănătos, poate fi mai greu să ajungeți la pitch pe care sperați.
  • Puteți achiziționa pastile de gât comercializate special pentru cântăreți, dacă doriți.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o voce puternică de cântărire ridicată Pasul 12.jpeg
    3. Evitați întinderea vocii prin oprirea când vă simțiți incomodă. Dacă observați vocea dvs. începând să rănească sau să se obosească, opriți practicarea. Îndepărtarea vocii dvs. îl poate deteriora, făcându-l chiar mai greu pentru dvs. să vă atingeți obiectivele de cântat. Puneți întotdeauna mai întâi sănătatea corzilor vocale și faceți o pauză când este necesar.
  • Nu aveți nevoie să practici pentru perioade lungi de timp în fiecare zi - chiar și câteva minute de exerciții vocale vă vor ajuta să vă întăriți vocea.
  • Beți o băutură caldă, cum ar fi ceaiul cu miere în ea, pentru a vă calma corzile vocale dacă încep să rănească.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o voce puternică de voce de vârf 13.jpeg
    4
    Îndepărtați vocea înainte de scufundări chiar în cântând. Vocea voastră este un mușchi și trebuie să fie întins la fel ca orice alt mușchi din corpul dvs. înainte de a fi pus la lucru. Întindeți mușchii gâtului și faceți exerciții vocale pentru a vă încălzi vocea în timp ce practicați notele dvs. înalte.
  • Încălziți vocea timp de aproximativ 5-10 minute sau mai mult dacă aveți mai multă experiență.
  • sfaturi

    Practicați-vă exercițiile vocale timp de 10-20 de minute, în funcție de nivelul dvs. de calificare, având grijă să faceți o pauză dacă vocea dvs. devine obosită. Puteți să vă concentrați pe un exercițiu pe tot parcursul timpului sau să treceți între diferiți pentru a vă întinde corzile vocale în moduri diferite.
  • Dacă alegeți o băutură caldă pentru a vă ajuta să vă liniștească vocea, stați departe de băuturi cu o mulțime de lactate în ele sau condimente.
  • Avertizări

    Dacă vocea dvs. începe să rănească în timpul sau după practica dvs., lăsați-o să se odihnească. A se vedea un medic dacă continuă să rănească.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar