Cum să evitați să obțineți fisuri în vocea dvs. Atunci când cântați

Cântând poate fi un timp destul de jenant pentru a vă sparge vocea. Există mai multe cauze diferite de cracare a vocii, dar din fericire, există și multe soluții. Puteți preveni crăparea încălzită, folosind corpul în mod corespunzător și de a avea grijă de vocea voastră.

Pași

Metoda 1 din 3:
Încălziți vocea
  1. Imaginea intitulată Evitați să obțineți fisuri în vocea dvs. când cântați pasul 1
1. Începeți să cântați câteva scale. O scară este o secvență de note muzicale care fie urâte sau coboară în pitch. Cele mai multe scale se bazează în jurul Octaves, care sunt 8 note care sunt fiecare jumătate sau întreg pas (Do-re-mi-Fa-Sol-La-Ti-do). Cântați scale, astfel încât să vă puteți slăbi coroanele vocale strânse și ferme. Acest lucru vă va permite să obțineți controlul și flexibilitatea.
  • Imaginea intitulată Evitați să obțineți fisuri în vocea dvs. atunci când cântați pasul 2
    2. Lift diapozitive. Un diapozitiv de ascensor este o tehnică de încălzire care vă permite să călătoriți de la vocea capului la voce toracică și înapoi într-un mod mai fină care împiedică crăparea. Pentru a face acest lucru, începeți să cântați vocalele "E" pe o notă redusă și apoi faceți un sunet asemănător cu sirena pe măsură ce vă deplasați la note mai mari și mai mari. Apoi, reveniți la nota pe care ați început-o.
  • După aceasta, faceți același lucru exact, dar cu un sunet "ah" în schimb.
  • Imaginea intitulată Evitați să obțineți fisuri în vocea dvs. atunci când cântați pasul 3
    3. Cântă de-a lungul unei liste de redare. Faceți o listă de patru sau cinci melodii diferite pe care le bucurați cu adevărat cântând. Apoi, clasați-le în funcție de dificultate. Faceți o listă de redare care începe cu cântecele mai ușoare și se termină cu cele mai grele. Încălziți prin cântând fiecare melodie pe lista de redare. Până când ajungeți la melodiile mai provocatoare, corzile vocale ar trebui să fie mai flexibile și gata.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind corpul corect
    1. Imaginea intitulată Evitați să obțineți fisuri în vocea dvs. când cântați pasul 4
    1. Relaxați-vă mușchii. Mulți cântăreți au tendința de a-și înclina capul atunci când cântă note mari și în jos atunci când cântă note scăzute. Aceste mișcări tensionate pot să vă îndrepte vocea și chiar să vă limitați gama. În schimb, încercați întotdeauna să vă păstrați mușchii gâtului și gâtului relaxați când cântați.
    • Puteți găsi că vocea voastră crăpăcă când sunteți nervos. Acest lucru se datorează faptului că mușchii dvs. sunt tensionați când sunteți nervos.
  • Imaginea intitulată Evitați să obțineți fisuri în vocea dvs. când cântați pasul 5
    2. Utilizați diafragma. Multe experiențe crăpare pentru că cântând de la gât în ​​loc de diafragma lor. Utilizați mușchii abdominali mai mari atunci când cântați și nu vă bazați pe cei mai mici din gât. Acest lucru vă va permite să aveți mai mult sprijin în timp ce cântați și treceți mai liber între registre.
  • Instruiți-vă pentru a face acest lucru prin practicarea respirației scăzute. Pentru a face acest lucru în mod corespunzător, extindeți burta ca un balon când luați respirații adânci.
  • Imaginea intitulată Evitați să obțineți fisuri în vocea dvs. atunci când cântați pasul 6
    3. Se amestecă registrele vocale. Registrele vocale sunt modalități diferite de a produce sunet. Când cânți, pliurile vocale arată și vibrează diferit atunci când în diferite registre. Din acest motiv, este greu să tranziți fără probleme de la unul la altul fără crăpare. Evitați crăparea prin instruirea dvs. pentru a amesteca aceste registre.
  • Vocea capului (registrul mai mare, mai dulce, mai dulce) și vocea toracică (registrul mai adânc, mai mic, mai puternic) sunt registrele vocale mai frecvente.
  • Începătorii cântă în mod natural note mai mici în voce toracică și note mai mari în vocea capului. Practicați cântări note mai mici în vocea capului și note mai mari în vocea toracică pentru a ușura tranziția.
  • Metoda 3 din 3:
    Având grijă de vocea ta
    1. Imaginea intitulată Evitați să obțineți fisuri în vocea dvs. când cântați pasul 7
    1. Bea o mulțime de apă. Când beți apă, corzile vocale sunt lubrifiate la un nivel celular. Această lubrifiere atenuează stresul la corzile vocale cauzate de căldură și frecare. Asigurați-vă că beți ochelarii recomandați de 6-8 8oz pe zi și păstrați un pahar în apropiere când cântați.
    • Asigurați-vă că beți apă călduță în timp ce cântând - orice prea rece sau prea fierbinte vă poate afecta negativ vocea.
  • Imaginea intitulată Evitați să obțineți fisuri în vocea dvs. atunci când cântați pasul 8
    2. Mănâncă gustări hidratante. De asemenea, puteți să vă hidratezi și să vă lubrifiați corzile vocale consumând alimente care conțin o mulțime de apă. Mănâncă o cantitate bună de mere, pere, pepene verde, piersici, pepeni, struguri, prune, ardei și mere.
  • Imaginea intitulată Evitați să obțineți fisuri în vocea dvs. când cântați pasul 9
    3. Evitați consumarea alcoolului, cofeina, zahărul excesiv sau aciditatea. Multe alimente și băuturi au efecte negative asupra vocii tale, inclusiv lapte, suc, cafea, înghețată și bomboane. Evitați aceste alimente și băuturi în special în ceea ce privește formarea și desfășurarea zilelor.
  • Imaginea intitulată Evitați să obțineți fisuri în vocea dvs. atunci când cântați pasul 10
    4. Evitați să strigați și să țipați. Când vă măriți intensitatea, pliurile vocale se blochează mai mult decât de obicei pentru a produce sunetul. De-a lungul timpului, acest lucru poate provoca pliurile vocale să devină umflate, roșii și deteriorate.
  • Imaginea intitulată Evitați să obțineți fisuri în vocea dvs. când cântați pasul 11
    5. Nu vă curățați gâtul. În timp ce ar putea părea natural să vă curățați gâtul înainte de a cânta, acesta bate corzile vocale împreună într-un mod distructiv care poate duce la răgușeală severă. În schimb, încercați să sorbiți apa când simțiți nevoia de a vă curăța gâtul.
  • Dacă vă aflați în largul gâtului, consultați un medic. Există șansa ca să fiți să aveți de-a face cu unele alergii sau boală de reflux acid.
  • Imaginea intitulată Evitați să obțineți fisuri în vocea dvs. atunci când cântați pasul 12
    6. Umidifică casa ta. Umiditatea este minunată pentru vocea voastră. Puneți un umidificator în camera dvs. pe timp de noapte în timp ce dormiți pentru a vă asigura că respirați în medii care sunt cele mai benefice pentru corzile vocale.
  • Imaginea intitulată Evitați să obțineți fisuri în vocea dvs. când cântați pasul 13
    7. Nu fumați. Țigările de fumat nu numai că pot provoca cancer, ci și inflamație la corzile vocale. Această inflamație poate provoca vocea dvs. să sune slabă și husky.
  • sfaturi

    Dacă problema este o răceală sau ți-ai pierdut vocea, dă-ți vocea o odihnă. Bea o mulțime de fluide și se abține de la cântări și de a vorbi în exces.
  • Evitați șoaptarea. În timp ce vorbim liniștit și cât mai puțin posibil este bun pentru vocea voastră, șoaptă nu este.
  • Dacă problema este cauzată de pubertate, să vă exercitați vocea și să încercați să fiți răbdători. S-ar putea să luați puțin timp și ajustarea pentru ca corpul vostru să lucreze prin această schimbare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar