Cum să vă schimbați vocea

Sunetul vocii dvs. este determinat de mărimea corzilor vocale și alți factori fiziologici. În timp ce nu este posibil să vă modificați complet vocea de la înălțime la scăzut sau invers, există tehnici pe care le puteți încerca să faceți schimbări ușoare la teren și volum și să aduceți cele mai bune rezultate în vocea dvs. naturală.

Pași

Metoda 1 din 4:
Deghizarea vocii
  1. Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 4
1. Ține-ți nasul așa cum vorbești. O modalitate rapidă de a modifica dramatic sunetul vocii dvs. este să vă blocați pasajele nazale, iar cel mai simplu mod de a face acest lucru este să vă prindeți nasul pe ambele părți și să închideți nările.
  • De asemenea, puteți realiza un efect similar prin simpla blocare a respirației de a intra în nas prin gură.
  • După cum vorbiți, fluxul de aer călătorește în mod natural atât prin gura și nasul. Blocarea nasului tău restricționează cantitatea de aer care scapă prin pasajele nazale și provoacă mai mult aer ca să fie prins mai adânc în gât și gură. Această modificare a cantității și a presiunii determină vibrarea diferită a cablurilor vocale, ceea ce schimbă modul în care sunetele vocale.
  • Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 4
    2. Vorbi cu o expresie diferită. Încercați să vorbiți în timp ce zâmbiți sau vorbiți în timp ce vă înșelați, indiferent de ceea ce spuneți de fapt.
  • Expresia poate afecta emoția cu care se vorbește cuvintele, dar expresia schimbă, de asemenea, formarea cuvintelor dvs., deoarece gura dvs. este ținută într-o poziție diferită.
  • De exemplu, ia în considerare modul în care cuvântul "oh" sună când zâmbești versus cum sună când fața ta rămâne liberă. Un "Oh" liber este mai rotunjit, în timp ce un "Oh" vorbit printr-un zâmbet va suna mai scurt în comparație și poate chiar să semene cu sunetul "Ah".
  • Imagine intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 1
    3. Mărește vocea ta. Puneți-vă mâna sau o batistă peste gură când vorbiți. Obstacolul ar trebui să fie direct împotriva gurii pentru a produce un efect mai dramatic.
  • Vocea voastră, ca orice sunet, călătorește prin diferite medii sub formă de valuri sonore. Modul în care acele valuri sunt transmise prin aer diferă de modul în care valurile au fost călătorite printr-un mediu diferit, ca un solid. Prin plasarea unui obstacol solid în fața gurii pe măsură ce vorbiți, forțați undele de sunet prin obstacolul respectiv, schimbând astfel ca urechile altora să audă și să interpreteze sunetul.
  • Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 7
    4. Mormăi. Când vorbiți, faceți acest lucru într-un ton mai liniștit și deschideți-vă gura mai puțin pe măsură ce pronunți cuvintele.
  • Mângâierea schimbă atât formarea cuvintelor, cât și modul în care vocea dvs. poartă.
  • Când mormăi, îți păstrezi gura mai închisă decât de obicei. Anumite sunete sunt pronunțate în timp ce gura este ușor deschisă, iar acestea nu vor fi afectate prea mult. Pe de altă parte, sunetele care vă cer în mod natural să vă deschideți gura semnificativ mai mult, vor fi foarte modificați.
  • Luați în considerare diferența de sunet atunci când spuneți ceva la fel de simplu ca "Oh."În primul rând, spuneți" Oh "în timp ce deschideți gura larg deschisă. Apoi, repetați silabă "OH" în timp ce țineți buzele doar abia despărțită. Dacă ascultați cu atenție, trebuie să observați diferența de sunet.
  • Mângâierea vă face, de asemenea, să vorbiți mai moale. Sunetele clare, mijlocii pot veni destul de bine atunci când vorbiți încet, dar sunetele mai moi și sunetele de capăt tind să fie ascunse.
  • Luați în considerare diferența de sunet atunci când repetați o expresie simplă ca "a primit-o."Repetați fraza forțată în tonul dvs. normal. Probabil că veți putea să ridicați sunetele "t" de sfârșit, chiar dacă "t" la sfârșitul "a primit" se amestecă în următorul cuvânt. Apoi, încercați să repetați fraza slab într-un ton liniștit. Cele două sunete vocale vor fi probabil audibile, dar sunetele "T" ar fi trebuit să slăbească semnificativ.
  • Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 8
    5. Vorbește în monotone. Majoritatea oamenilor vorbesc în mod natural cu un anumit grad de emoție. Concentrați-vă pe menținerea unui ton plat și consistent al vocii pe măsură ce vorbiți. Cu cât mai puține emoții pe care le utilizați în timp ce vorbiți, cu atât vocea voastră va fi mai diferită.
  • Cea mai ușoară modalitate de a observa diferența este să punem o întrebare în monotonă. Când pune o întrebare, marea majoritate a oamenilor se vor încheia cu o intonație mai mare. Aceeași întrebare poate suna mult mai diferită atunci când se vorbește într-o voce plată, fără o schimbare finală în ton.
  • Alternativ, dacă oamenii tind să spună că aveți o voce plană, practicați vorbind cu mai mult entuziasm sau emoție. Gândiți-vă cu atenție despre ceea ce spuneți și schimbați intonația pe măsură ce vorbiți în consecință. O modalitate bună de a practica este o expresie simplă ca "Da."Când cineva spune" da "într-un mod rănit, ar trebui să existe o schimbare în jos în intonație. Pe de altă parte, un entuziast "da" va avea un ton puternic, cu un pas oarecum ridicat de la început până la sfârșit.
  • Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 6
    6. Practicați un nou accent. Alegeți un accent care vă fascinează și studiați modul în care acesta variază de la propria dvs. mod de a vorbi. Fiecare accent este puțin diferit, deci va trebui să vă familiarizați cu atenție cu ciupercile fiecărui accent individual înainte de a putea vorbi în acel accent convingător.
  • Non-rhoticity este o caracteristică comună a mai multor accente, inclusiv accentul Boston și multe accente britanice. Non-rhoticity se referă la practica de a renunța la final "R" sunet dintr-un cuvânt. De exemplu, "mai tarziu" s-ar părea "Lata" sau "unt" s-ar părea "Butta."
  • "A" este o altă caracteristică comună a multor accente, inclusiv multe accente britanice, accente Boston și accente găsite în țările vorbitoare de limba engleză din emisfera sudică, inclusiv Noua Zeelandă, Australia și Africa de Sud. Această practică implică prelungirea scurtului "A" sunet.
  • Metoda 2 din 4:
    Folosind tehnologia pentru a vă schimba vocea
    1. Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 13
    1. Găsiți o aplicație pe telefonul dvs. inteligent. Aplicațiile de changer de voce descărcabile vă permit să vă înregistrați vocea în telefonul mobil și să redați cuvintele înapoi folosind un filtru care modifică sunetul vocii dvs. Există multe aplicații diferite disponibile. Unele bani de cost, dar alții sunt liberi.
    • Verificați aplicațiile prin Apple App Store iPhone, Windows Marketplace dacă aveți un telefon Windows sau Google Play dacă aveți un Android.
  • Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 14
    2. Vorbește prin software de calculator. Căutarea gratuită a textului și a software-ului descărcabil de text. Odată instalat, introduceți cuvintele în caseta de text software și apăsați pe "Joaca" Opțiunea de a reda cuvintele dvs. scrise utilizând audio.
  • Imagine intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 3
    3. Utilizați un schimbător de voce nou. Dispozitivele de schimbare a vocii pot fi dificil de localizat în magazine, dar puteți găsi cu ușurință un dispozitiv de noutate pentru achiziționarea online.
  • Un schimbător de voce standard de noutate variază în preț de la 25 la 50 de dolari.
  • Fiecare dispozitiv funcționează diferit, deci ar trebui să verificați specificațiile pentru a ști ce obțineți. Cele mai multe vă acordă abilitatea de a schimba pitch-ul vocii în moduri diferite, iar multe dispozitive de noutate sunt portabile.
  • Unele dispozitive vă solicită să vă înregistrați mesajul, dar altele pot fi folosite pentru a vă ajusta vocea pe măsură ce vorbiți, transmiterea modificării printr-un telefon mobil sau alt difuzor.
  • Citiți cu atenție instrucțiunile care vin cu schimbătorul de voce de noutate pentru a afla cum să-l utilizați în mod corespunzător.
  • Metoda 3 din 4:
    Schimbarea modului în care vorbești
    1. Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 10
    1. Figurați ce sună cum ar fi. Dacă doriți să vă schimbați vocea pentru a face sunetul fie mai mare, fie mai adânc, începeți prin înregistrarea dvs., astfel încât veți ști ce abordare să luați. Utilizați un dispozitiv de înregistrare pentru a captura sunetul vocii Vorbiți liniștit, vorbind cu voce tare și cântând. Cum ați descrie sunetul vocii dvs? Ce doriți să vă schimbați?
    • Vocea ta sună nazală sau pietroasă?
    • Este ușor sau greu de înțeles ce spui?
    • Vocea voastră este respirată sau clară?
  • Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 11
    2. Nu mai vorbi prin nas. Mulți oameni au o voce care poate fi descrisă ca "nazal." O voce nazală tinde să sune nefiresc mai mare decât ar trebui, deoarece nu are șansa de a rezona în mod corespunzător pentru a produce un ton mai profund. Acest tip de voce poate suna grătare pentru alții, precum și a fi greu de înțeles. Efectuați următoarele modificări Eliminați-vă că sunetul nazal:
  • Asigurați-vă că pasajele de respirație sunt clare. Dacă aveți tendința de a avea alergii sau nasul dvs. este adesea înfundat din alte motive, vocea voastră va fi stuntată și nazală. Clarificați alergiile, beți multă apă și încercați să vă păstrați sinusurile clare.
  • Practicați deschiderea gurii mai largă când vorbiți. Dă-ți maxilarul și enunțați-vă cuvintele mai mici în gură, mai degrabă decât să le produceți în palatul tău moale.
  • Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 9
    3. Nu vorbi din spatele gâtului. Pentru a corecta o voce înaltă, mulți oameni vorbesc din partea din spate a gâtului lor pentru a produce un ton fals profund. Este greu să obțineți cantitatea corespunzătoare de volum atunci când încerci să vorbești din spatele gâtului tău, așa că acest lucru produce o voce înfricoșătoare și dificil de interpretat. În plus, vorbind din partea din spate a gâtului în încercarea de a suna ca și cum vocea dvs. este mai profundă decât este într-adevăr, pune tulpina pe corzile vocale și poate provoca o durere în gât și o pierdere de voce în timp.
  • Încercați să faceți exerciții de respirație și exerciții care vă vor deschide vocea. Care vă poate ajuta să utilizați mai mult din întreaga gamă de voce.
  • Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 13
    4. Vorbește prin tine "masca". Pentru a vă face vocea mai adâncă și mai plină, este necesar să vorbiți prin dvs "masca," care este zona compusă din buze și nas. Folosind întreaga masca dvs. pentru a vorbi, dă vocea cea mai bună șansă de a suna un pic mai mic și mai bogat.
  • Pentru a determina dacă vorbești prin masca ta, atingi buzele și nasul pe măsură ce vorbești. Ei ar trebui să vibreze dacă utilizați întreaga zonă. Dacă nu vibrează la început, experimentați cu sunete diferite până când veți găsi o modalitate de a vorbi că funcționează, apoi practicați să vorbiți tot timpul.
  • Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 11
    5. Proiect din diafragma ta. Respirația profundă și proiectarea de pe diafragma dvs. este cheia pentru a avea o voce plină, bogată și puternică. Când respirați profund, stomacul dvs. ar trebui să se miște și să execute fiecare respirație, mai degrabă decât pieptul în creștere și căderea. Practicați proiectarea de pe diafragma dvs. trăgând stomacul în a expira când vorbiți. Veți observa că vocea dvs. se ridică cu voce tare și clară când respirați în acest fel. Făcând exerciții de respirație în care vă concentrați asupra respirației profunde vă va ajuta să vă amintiți să vă proiectați din diafragmă.
  • Expirați, împingând tot aerul din plămâni. Odată ce aerul se scurge, plămânii dvs. vor începe automat să inhaleze profund în încercarea de a vă satisface nevoia de aer. Acordați o atenție deosebită modului în care plămânii dvs. se simt atunci când faceți o respirație profundă.
  • Inspirați confortabil și țineți respirația timp de 15 secunde înainte de expirarea. Creșteți treptat cantitatea de timp în care vă țineți respirația la 20 de secunde, 30 de secunde, 45 de secunde și 1 minut. Acest exercițiu vă întărește diafragma.
  • Râdeți cu inimă, făcând în mod intenționat a "ha ha ha" sunet. Expulzează tot aerul din plămâni cu râsul tău, apoi inhalează adânc și repede.
  • Stați pe spate și plasați o carte sau un obiect solid pe diafragmă. Relaxați-vă cât mai mult de corpul tău posibil. Acordați o atenție deosebită mișcării diafragmei dvs., observând cum se ridică cartea și cădează când respirați. Aplatizați stomacul cât mai mult posibil atunci când expirați și repetați până când vă extindeți și contractați automat talia cu fiecare respirație.
  • Inspirați adânc în picioare. Expirați, numărați cu voce tare de la unu la cinci cu o singură respirație. Repetați exercițiul până când vă puteți număra confortabil de la 1 la 10 pe o singură expirație.
  • Când obțineți atârnă de a vorbi în acest fel, ar trebui să puteți proiecta astfel încât vocea voastră să poată fi auzită de oameni de cealaltă parte a camerei, fără a vă provoca răgușită.
  • Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 15
    6. Schimbați-vă pitch-ul. Vocea umană este capabilă să producă sunet într-o serie de terenuri. Vorbiți într-un teren mai mare sau un pas mai mic pentru a vă schimba temporar vocea.
  • Pitch-ul este modificat în mare parte de cartilajul laringal. Aceasta este bucata de cartilaj mobil care se ridică și cade în gât în ​​timp ce cântați o scară: Doh, Re, Mi, Fa, Sol, Lah, Ti, Doh.
  • Ridicarea cartilajului laringian ridică terenul și creează un sunet mai feminin. Dropping cartilajul laringian scade pasul tău și creează un sunet mai masculin.
  • Pentru a vorbi într-o voce mai mică, faceți exerciții pentru a vă relaxa gâtul, cum ar fi căscați sau deschideți gura cu adevărat largă de la început în jos. Când vă deschideți gura, veți observa că vocea dvs. este mult mai rotunjită, rezonantă și profundă.
  • Metoda 4 din 4:
    Aducând cele mai bune din vocea voastră
    1. Imagine intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 16
    1. Aveți grijă de corzile vocale. Corzile vocale, cum ar fi pielea ta, trebuie să fie protejați, astfel încât ei nu îmbătrânesc prematur. Dacă sunteți greu pe corzile vocale, vocea dvs. ar putea ajunge la sunărea pietrișului, necunoscută sau neplăcută cu mult înainte de a fi datorată. Pentru a vă proteja corzile vocale, luați următoarele măsuri:
    • Nu fumați. Fumatul țigărilor are un efect foarte pronunțat asupra vocii, determinând-o să piardă volumul și variază în timp. Dacă doriți ca vocea dvs. să rămână clară și puternică, este mai bine să renunțați.
    • Tăiat înapoi pe băut. Aportul de alcool mare poate provoca, de asemenea, vocea dvs. să fie prematur.
    • Încercați să respirați aerul curat. Dacă locuiți într-o zonă poluată, încărcați-vă casa cu plante pentru a curăța aerul și încercați să scăpați de oraș pentru a respira aerul proaspăt cât mai des posibil.
    • Nu țipa prea mult. Dacă sunteți un fan imens al muzicii hardcore sau vă bucurați doar de țipând uneori, fiți conștienți de faptul că folosiți vocea în acest fel poate să-l împingă. O mulțime de cântăreți au experimentat laringita și alte maladii vocale să depășească corzile vocale.
  • Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 17
    2. Examinați nivelul de stres. Când trăim stresul sau surpriza, mușchii care înconjoară contractul laring și provoacă o voce ridicată de a ieși. Dacă sunteți în mod constant nervos, anxios și stresat, acest pas superior ar putea fi vocea ta de zi cu zi. Luați măsuri pentru a vă liniști astfel încât vocea dvs. constantă, completă să apară.
  • Încercați să luați câteva respirații adânci înainte de a vorbi. În plus față de calmarea dvs. în jos, acest lucru vă va analiza proiectul de la diafragma dvs., îmbunătățind sunetul vocii dvs.
  • Luați 10 secunde pentru a gândi înainte de a reacționa. Când vă permiteți timp să vă adunați gândurile înainte de a reacționa în nervozitate sau surpriză, aveți un control mai mare asupra vocii voastre. Gândiți-vă, luați o înghițitură, apoi vorbiți - veți găsi că vocea voastră iese mai constantă și relaxată.
  • Imaginea intitulată Schimbați vocea dvs. Pasul 18
    3. Practicați cântând. Cântând alături de acompaniament instrumental sau vocal este o modalitate bună de a vă mări gama de pitch și de a vă menține cablurile vocale în formă bună. În mod similar, ați putea practica cântând pe cântece care sunt în afara gamei vocale obișnuite. De fiecare dată când cântați, potriviți notele și pitch-ul cântăreței originale cât mai aproape posibil, fără a vă îndrepta vocea.
  • Cu acompaniament de pian, începeți să cântați o scară: Doh, Re, Mi, Fa, Sol, Lah, Ti, Doh. Începeți la cel mai confortabil, pitch natural posibil.
  • Repetați scala, creșterea pasului de pornire cu o notă de fiecare dată când vocea dvs. începe să se strecoare. Odată ce vocea începe să se transforme, opriți.
  • Repetați din nou scala, scăzând pasul de pornire cu o notă de fiecare dată și opriți odată ce vocea începe să se transforme.
  • Țineți-vă gâtul relaxat pentru a facilita crearea de tonuri inferioare.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Noutatea Dispozitiv de schimbare vocală
    • Telefon inteligent
    • Calculator
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar