Cum să devii un instalator de gaz

Instalații de gaz sunt o slujbă la cerere, cu perspective de angajare excelente, deoarece instalează și repara linii naturale de gaze naturale. Se numesc, de asemenea, ingineri de gaz, tehnicieni de gaz sau instalatori de gaz. Deoarece instalatorii de gaze sunt întotdeauna în cerere, există mari oportunități pentru securitatea și creșterea locului de muncă. Doriți să aflați mai multe? Citiți răspunsurile noastre la cele mai frecvente întrebări despre a deveni un instalator de gaz.

Pași

Întrebarea 1 din 7:
Ce face un instalator de gaz?
  1. Imaginea intitulată deveni un instalator de gaze cu gaz 13
1. Un instalator de gaz instalează conductele de gaze naturale și linii de service. Veți conduce la locul de muncă și veți urma planurile pentru a conecta liniile de gaz pentru clădire. Aceasta înseamnă că veți tăia țevi, potriviți-le împreună și vă veți alătura prizelor și supapelor, astfel încât sistemul de gaze să fie complet închis și sigur. Va trebui să testați lucrarea și să păstrați documentele pentru a documenta ceea ce ați făcut.
  • Unii instalatori de gaze inspectează și repara sistemele existente de țevi, deși unele state necesită instruire suplimentară pentru acest lucru.
Întrebarea 2 din 7:
Ce calificări și abilități au nevoie de instalații de gaz?
  1. Imaginea intitulată deveni un instalator de gaze Pasul 1
1. Trebuie să fiți cel puțin 18 ani și să aveți o diplomă de liceu. Deși calificările sunt diferite pentru fiecare stat, aveți nevoie de o diplomă de liceu pentru a instrui ca un instalator de gaz. Unele state vă permit să aveți un echivalent GED sau de liceu dacă nu aveți o diplomă tradițională de liceu.
  • Este, de asemenea, important să învățați cerințele de fixare a gazelor statului, deoarece unii nu permit persoanelor cu convingeri penale să se antreneze.
  • Probabil că veți avea nevoie și de permisul de conducere, deoarece probabil că veți conduce la site-urile de locuri de muncă.
  • 2. Fitterii de gaze au nevoie de abilități mecanice, de comunicare și de depanare. Dacă vă place să lucrați cu burghie, ferăstraie și torțe de sudură, sunteți pe drumul cel bun! Fitingul de gaz este o lucrare fizică exigentă și trebuie să fiți calificați în țevi de tăiere a sistemelor de țevi, instalarea și repararea acestora. Dacă doriți să aflați aceste abilități înainte de o ucenicie, luați cursuri la o școală profesională-tehnică. De când veți lucra cu clienții, aveți nevoie, de asemenea, de abilități bune de comunicare - să faceți timp pentru a asculta și cereți feedback când lucrați cu alții.
  • Puteți lua cursuri tehnice profesionale online sau puteți verifica comunitatea dvs. pentru școlile profesionale-tehnice. Colegiile comunitare pot oferi, de asemenea, cursuri care vă învață abilitățile de care aveți nevoie pentru montarea gazelor.
  • Abilitățile de comunicare sunt deosebit de importante dacă alegeți să lucrați ca un instalator de gaz independent. Va trebui să oferiți sume licitate în locuri de muncă, să configurați programele de lucru și să direcționați personalul.
  • Întrebarea 3 din 7:
    Ce educație și formare trebuie să fii un instalator de gaz?
    1. Imaginea intitulată deveni un dispozitiv de instalare a gazului
    1. Completați o ucenicie cu o companie de gaze. Verificați online pentru companiile locale și să le sunați pentru a afla dacă acceptă ucenici. Unii pot chiar să enumească aceste informații pe site-ul lor. Dacă sunteți acceptat, veți obține aproximativ 2000 de ore de pregătire la locul de muncă plătit în fiecare an timp de 4 până la 5 ani. Veți obține, de asemenea, instruire de la companie privind siguranța, reglementările și cum să studiați planurile.
    • Unele companii de gaze lucrează cu școli profesionale, unde veți învăța partea tehnică, precum și matematica, fizica aplicată și chimia.
    • Puneți întrebări în timp ce lucrați ca un ucenic, deoarece acesta este cel mai bun mod de a ridica abilitățile și instruirea.
  • 2. Luați cursuri suplimentare la o școală profesională-tehnică. Verificați cerințele de educație ale statului dvs. deoarece variază. Statul dvs. ar putea solicita să finalizați cursurile de livrare a siguranței și gazului, proiectarea țevilor, utilizarea instrumentelor de sudare sau compunerea rapoartelor de lucru, de exemplu.
  • În unele cazuri, statul dvs. vă va permite să învățați acest lucru ca parte a uceniciei dvs., dar este o idee bună să verificați mai întâi cerințele de stare.
  • Cursurile de amenajare a gazelor pot dura 1 până la 3 ani pentru a finaliza.
  • Întrebarea 4 din 7:
    Cum pot obține certificat ca un instalator de gaz?
    1. Determinați cerințele statului dvs. și completați o cerere. Verificați portalul de certificare online pentru statul sau țara - acesta este, de obicei, un site web operat de guvern. Veți completa o cerere pentru o licență de licență de gaze pentru călătorii. Aceasta include informațiile dvs. de instruire și fundalul educațional.
    • Unele aplicații de stat vă vor cere să trimiteți documentația ca notele dvs.
  • 2. Treceți un test de calificare de stat. Numele testului de licențiere este diferit peste tot. Unele regiuni conduc testul printr-o agenție guvernamentală, în timp ce alții se administrează prin intermediul companiilor private. Va trebui să plătiți o taxă care este de obicei în jur de 116 USD și veți avea 2 1/2 ore pentru a lua examenul online cu mai multe opțiuni sau la o locație de testare în persoană. Odată ce treceți, statul va emite licența de montare a gazelor.
  • Testul acoperă subiecte precum hidronicii, aer condiționat, matematică, sudare, unelte și siguranță.
  • Pentru a trece testul, trebuie să obțineți un grad de 75% sau mai mare. Puteți relua testul dacă nu treceți, dar va trebui să plătiți din nou taxa de testare.
  • Întrebarea 5 din 7:
    Cât de mult fac instalații de gaz?
    1. Venitul anual median pentru gazfitters în 2020 a fost de 56.330 dolari. Acest lucru funcționează să fie în jur de 27 de dolari.08 o oră, deși instalatorii de gaze de ucenicie nu fac, de obicei, la fel de mult ca instalații cu gaz cu normă întreagă.
    • Cel mai mic 10% dintre salariați au făcut mai puțin de 33.460 dolari, în timp ce primii 10% dintre salariați au făcut mai mult de 98,990 de dolari.
    Întrebarea 6 din 7:
    Cum am aterizat un loc de muncă cu gaz?
    1. Imaginea intitulată deveni un dispozitiv de instalare de gaz 11
    1. Solicitați o poziție la companii de utilități sau firme contractante. Începeți întrebând compania care vă supraveghează ucenicia dacă ar fi interesați să vă angajeze în normă întreagă. Dacă nu au poziții deschise, aruncați online sau apelați companiile de gaze locale pentru a găsi oportunități. Trimiteți CV-ul și acreditările pentru a aplica.
    • Biroul de statistică a forței de muncă așteaptă ca cererea de instalatori de gaz să crească cu 4% în următorii 10 ani.
    • Compania de utilități vă poate cere să completați o aplicație online. Dacă o fac, dați-le un apel în câteva zile pentru a se verifica și a vedea despre un interviu. Aceasta arată că sunteți interesat de poziție.
    Întrebarea 7 din 7:
    Care sunt orele tipice de lucru ale unui instalator de gaz?
    1. Imaginea intitulată deveni un instalator de gaze Pasul 12
    1. Probabil veți lucra orele standard cu normă întreagă. Unii instalatori de gaz funcționează, de asemenea, nopți și weekend-uri, deci va trebui să vă deplasați programul cu angajatorul dvs. Instalații de gaz sunt, de asemenea, la apel pentru a răspunde la urgențe.
    • Dacă sunteți un instalator de gaze independente, vă puteți seta propriile ore.

    sfaturi

    Fitterul de gaz este termenul comun pentru poziția din Europa, Canada și partea de nord a Statelor Unite. În alte țări și regiuni, instalatorii de gaz sunt adesea numiți tehnicieni de gaz sau ingineri de gaze.
  • Puteți continua să câștigați certificări chiar ca un instalator de gaz cu experiență. Vă puteți antrena pentru a lucra la sistemele industriale, contoarele digitale sau cazanele complexe, de exemplu, sau ați putea obține certificarea dvs. de supervizor, astfel încât să puteți supraveghea alți instalații de gaz.
  • Odată ce sunteți certificat ca un instalator de gaz la nivel de călătorie, puteți lucra independent. Dacă doriți să câștigați statutul de master, să păstrați cursuri de formare și să luați cursuri pentru a deveni mai experimentați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar