Aveți apă ruginită? Cauze, remedii și probleme de siguranță

Yuck! Are apa dvs. are un gust metalic sau o nuanță roșie-maro la ea? Ar putea fi pentru că există o mulțime de fier în el, care poate ruga și afecta gustul și poate schimba culoarea apei tale. Dar nu vă faceți griji. De obicei, un sistem bun de filtrare poate avea grijă de problemă. Dar, poate fi util să cunoașteți cauza și cât de mare este conținutul de fier al apei tale.

Pași

Întrebarea 1 din 5:
De ce este maroul meu de apă dintr-o dată?
  1. Imagine intitulată Fix Rusty Apa Pasul 1
1. Cea mai probabilă cauză este rugina în apa ta. Dacă apa începe să guste metalică și să se schimbe într-o culoare portocalie sau maro, este probabil pentru că există o mulțime de fier în ea. Când corodele de fier, dezvoltă culoarea distinctivă roșie-portocalie a ruginii. Dacă fierul ruginit este în alimentarea cu apă, poate schimba culoarea apei care iese din robinete și dușuri la o maro yucky.
  • 2. Ar putea fi, de asemenea, sediment care a fost agitat. Este destul de comun ca murdăria și alte sedimente naturale să se stabilească la partea de jos a liniilor de alimentare cu apă. De obicei, nu ați observat nici măcar. Dar dacă ceva sporește sedimentul, cum ar fi o cerere de serviciu mai mare sau dacă pompierii trag din liniile de alimentare pentru a-și puterea de la furtunurile, poate provoca apă care iese din robinet pentru a apărea galben sau maro.
  • De obicei, atunci când se întâmplă acest lucru, sedimentul va fi în cele din urmă spălat din linii.
  • 3. O nouă sursă de apă poate schimba și aspectul apei tale. Uneori, în cazul în care sursa că liniile de alimentare cu apă se schimbă de la apă, poate afecta calitatea și poate perturba modul în care curge, ambele care pot schimba culoarea. Dacă orașul dvs. decide să schimbe sursele de apă, noua sursă poate conține mai mult sediment sau rugină care poate schimba culoarea apei care iese din robinet.
  • Întrebarea 2 din 5:
    De ce am rugină în apa mea?
    1. Imagine intitulată Fix Rusty Apa Pasul 4
    1. Este cel mai probabil din cauza țevilor ruginite. Țevile metalice pe care fluxul de alimentare cu apă le pot începe să pornească și să dezvolte rugina. Dacă rugina intră în apa ta, ea poate da un gust metalic și poate schimba culoarea la o culoare galbenă sau maro-maronie.
  • 2. Ar putea fi din cauza fierului în apă dacă folosiți bine. Nu este neobișnuit ca sondele naturale să aibă un fier în ele. De-a lungul timpului, fierul poate coroda în mod natural și poate dezvolta rugina. Depozitele pot afecta gustul și pot provoca colorarea. Dacă conținutul de fier devine prea mare, acesta poate transforma apa într-o culoare întunecată-galben sau maro roșiatic.
  • Întrebarea 3 din 5:
    Cum vă opriți apa de la rugină?
    1. Imagine intitulată Fix Rusty Apa Pasul 6
    1. Ia-ți apă testat de un laborator pentru a vedea dacă conține rugină. Căutați un laborator independent de testare a apei și luați o mostră de apă potabilă. Trimiteți-le eșantionul și așteptați rezultatele testului. Rezultatele vă pot spune cât de gravă este problema și vă ajută să alegeți ceea ce trebuie să faceți pentru ao repara.
    • Utilizați un laborator de testare a apei care nu este afiliat cu sistemul local de apă municipală, astfel încât nu există niciun conflict de interese.
    • Dacă observați petele de portocale în baia dvs., este posibil ca problema să nu fie rugină - ar putea fi cauzată de apă tare. În acest caz, trebuie doar să curățați petele cu o soluție de oțet alb și apă caldă.
  • 2. Instalați un filtru de apă pentru a îndepărta fierul și alți contaminanți. Contactați o companie de instalare profesională de filtrare și să le iau la domiciliu pentru a inspecta alimentarea cu apă. Filtrele diferite au diferite dimensiuni de porți concepute pentru a elimina contaminanții specifici. Alegeți un filtru care elimină particulele de fier și îl instalează pe linia principală de alimentare de către un profesionist. În acest fel, va elimina rugina înainte de a ieși din robinete și o face în sticla dvs. de băut.
  • 3. Obțineți un sistem de înmuiere a apei dacă apa dvs. de bine are rugină în ea. Apa de la un puț este uneori cunoscută sub numele de "apă tare", ceea ce înseamnă că are încă o mulțime de minerale care apar în mod natural prezent în apă. Mineralele pot afecta mirosul, gustul și culoarea apei. Dacă apa ta grea are o mulțime de fier în ea, apa ta poate avea rugină în ea. Amestecurile de apă folosesc sare pentru a vă filtra apa de bine și pentru a îndepărta mineralele, cum ar fi fier din acesta. Contactați un program de instalare profesional de înmuiere a apei pentru a ieși în casa dvs. și se potrivește bine cu un sistem.
  • Întrebarea 4 din 5:
    Este apă rugată în siguranță pentru a bea?
    1. Imagine intitulată Fix Rusty Apa Pasul 9
    1. Rugina poate afecta culoarea și gustul, dar nu este o preocupare de sănătate. Coroziunea de la cupru și plumb poate fi periculoasă dacă se îndepărtează în apa dvs. de băut. Dar rugina cauzată de coroziunea fierului nu va face mult mai mult decât să facă gustul de apă metalic. În concentrații suficiente, poate schimba culoarea într-o culoare maro-maro, dar totuși nu va fi dăunătoare pentru sănătatea ta.
  • 2. Dacă apa dvs. are cupru sau plumb în ea, nu beți-o. Contaminarea cuprului poate provoca probleme în sistemul dvs. digestiv și poate deteriora ficatul și rinichii. Contaminarea cu plumb poate provoca probleme grave de dezvoltare fizică și mentală la copii. La adulți, poate provoca hipertensiuni arteriale și probleme renale. Ia testarea apei pentru a vedea dacă are plumb sau cupru în ea pentru a afla dacă este sigur să bei.
  • Întrebarea 5 din 5:
    Este sigur să se scalde în apă ruginită?
    1. Imagine intitulată Fix Rusty Apa Pasul 11
    1. Da, este sigur să se scaldă și să se ducă la apa ruginită. Fier și alte metale, cum ar fi plumb, pot ruga și schimba apa la o culoare maro-maro. Nu este sigur ca tu să bei, dar încă mai poți folosi apa pentru a scălda fără efecte negative asupra sănătății.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu treceți să vă testați apa. Vă va ajuta să vă dați seama exact cât de mult este fier în apă.
  • Contactați compania locală de alimentare cu apă și întrebați dacă au existat probleme în liniile de alimentare dacă începeți brusc să aveți apă brună.
  • Avertizări

    Dacă nu sunteți sigur dacă apa dvs. ruginită este în siguranță pentru a bea, nu o beți până nu ați fost testat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar