Cum să detectați o scurgere de gaz

Scurgerile de gaze pot fi periculoase și amenințătoare de viață dacă sunt lăsați singuri în casa dvs. Există multe semne pe care le puteți utiliza pentru a determina dacă aveți o scurgere sau puteți utiliza detectoare de gaz pentru a urmări cu ușurință nivelurile. Odată ce credeți că aveți o idee despre locul în care poate fi scurgerea, puteți testa zona folosind apă săpun. Când știi unde este scurgerea, asigurați-vă că opriți liniile de gaz și lăsați-vă casa astfel încât un profesionist fixați-l pentru dvs.

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind detectoare de gaz
  1. Imaginea intitulată Detectați un pas de scurgere de gaz 1
1. Plasați detectoarele de monoxid de carbon în casa dvs. Monoxidul de carbon (CO) este un gaz incolor și inodor care este toxic pentru corp. Conectați detectoarele de monoxid de carbon într-o priză la nivelul genunchiului sau mai mici, deoarece CO este mai greu decât aerul. Plasați cel puțin un detector pe fiecare nivel al casei dvs.
  • Nu blocați niciodată un detector de monoxid de carbon cu mobilier sau perdele, deoarece acestea ar putea restricționa fluxul de aer.
  • Dacă aveți animale de companie sau copii care ar interfera cu detectoarele la nivelul genunchiului, conectați dispozitivele în ieșiri la nivel de piept.

Bacsis: Uneori, puteți obține un detector combinat de fum și monoxid de carbon. Uită-te la magazinul dvs. de hardware local pentru dispozitiv.

  • Imaginea intitulată Detectarea unei scurgeri de gaz 2
    2. Utilizați un detector de gaze naturale portabile pentru a găsi sursa scurgerii. Detectoarele portabile de gaz pot simți concentrația de gaz în anumite zone ale casei dvs. Mergeți prin casa dvs. cu detectorul de gaz, menținând un ochi pe contorul de afișare. Ori de câte ori simt o concentrație prea mare, o alarmă va pleca pentru a vă informa că zona nu este în siguranță.
  • Detectoarele de gaz pot fi achiziționate de la magazinul dvs. de hardware local.
  • Imaginea intitulată Detectați o scurgere de gaz 3
    3. Setați un test de detectare a radonului în cel mai mic nivel al casei dvs. Radonul este un gaz natural care este inodor, incolor și fără gust găsit în mod natural în pământ. Plasați un kit de testare pe termen scurt în cel mai mic nivel al casei dvs., unde oamenii își petrec timpul și lasă-l acolo timp de 90 de zile. Utilizați plicul furnizat în kit pentru a trimite testul la un laborator unde pot calcula nivelurile de radon. Dacă se întoarce cu 4 PCI / L (picocuri pe litru) sau mai mare, trebuie să apelați un profesionist pentru a instala un sistem de atenuare a radonului în casa dvs.
  • Evitați să păstrați testele de radon în zone umede și umede, cum ar fi bucătăria, baie sau spălătorie.
  • Bacsis: Utilizați teste de radon pe termen lung dacă doriți să cunoașteți schimbarea nivelurilor de radon pe o perioadă de timp mai mare de 3 luni.

    Metoda 2 din 4:
    Verificarea semnelor de gaze naturale în casa dvs
    1. Imaginea intitulată Detectarea unui pas de scurgere a gazelor 4
    1. Vedeți dacă casa dvs. are un ou putred sau miros sulfuric. Gazele naturale de la aparatele dvs. au adăugarea Mercaptanului chimic, făcând gazul să aibă un miros neplăcut, astfel încât să îl puteți detecta mai ușor. Dacă observați mirosul în casa dvs., este posibil să aveți o scurgere de gaz lângă aragaz, încălzitor de apă sau un alt aparat.
    • Verificați arzătoarele pe o sobă de gaz pentru a vă asigura că sunt complet dezactivate.
    • Opriți imediat linia de alimentare cu gaz și părăsiți clădirea dacă există un miros puternic.
  • Imaginea intitulată Detectarea unui pas de scurgere a gazelor 5
    2. Ascultați un zgomot de șuierare sau fluieră în apropierea aparatelor sau țevilor. S-ar putea să fiți în stare să auziți scurgerea gazului din conexiuni libere. Dacă auziți un hiss slab sau fluier pe care nu l-ați auzit înainte, umblați în jurul casei dvs. și ascultați schimbarea volumului. Când devine mai tare, sunteți mai aproape de posibilele scurgeri.
  • Gazul face un hiss sau fluier atunci când scapă printr-un spațiu strâns, deci nu toate scurgerile de gaz vor face un zgomot.
  • Imaginea intitulată Detectați o etapă de scurgere a gazului 6
    3. Verificați dacă flăcările de pe soba de gaz sunt portocalii sau galbeni în loc de albastru. Sobele de gaz ar trebui să aibă flăcări albastre, ceea ce înseamnă că au suficientă oxigen pentru gaz pentru a arde complet. Când există flăcări galbene sau portocalii, gazul natural nu arde complet și ar putea contribui la o scurgere de gaz.
  • Sobele de gaz pot avea flăcări portocalii sau galbene când sunt mai întâi aprinse. Să fie preocupat numai dacă flacăra este în mod constant portocalie sau galbenă.
  • Imaginea intitulată Detectați o etapă de scurgere a gazelor 7
    4. Urmăriți un nor alb sau un praf care se deplasează în apropierea liniilor de gaz. În timp ce gazul natural este de obicei incolor, o scurgere poate a agita praful și poate face un nor mic lângă țevi. Țineți-vă ochii deschiși pentru orice ceață sau nori pe care nu o puteți ține cont de altfel.
  • Imaginea intitulată Detectați o etapă de scurgere a gazului 8
    5. Uită-te pentru a vedea dacă eventualele dvs. houseplanturi mor. Plantele au nevoie de dioxid de carbon pentru a supraviețui, iar scurgerile de gaze pot limita cantitatea de plante. Dacă observați plantele voastre de înșelare sau îngălbeniți, chiar dacă vă îngrijiți în mod regulat, este posibil să aveți gaz scurgeri în casa dvs.
  • Păstrați plantele în zonele din casa dvs., unde scurgerile de gaz sunt comune, cum ar fi în bucătăria dvs. sau aproape de un șemineu.
  • Imaginea intitulată Detectați o etapă de scurgere a gazului 9
    6. Verificați factura de gaz pentru a vedea dacă este mai mare decât cea normală. Comparați facturile de gaz pe o perioadă de 2-3 luni pentru a vedea dacă a existat o schimbare semnificativă a costurilor. Dacă observați un spike în factura dvs., contactați mai întâi compania de utilități pentru a vă asigura că factura dvs. este corectă. Dacă totul este chiar la sfârșitul lor, spuneți-i că puteți avea o scurgere de gaz în casa dvs.
  • Țineți minte orice schimbări în stilul tău de viață. De exemplu, dacă este iarna și ați folosit mai mult cuptorul, prețurile gazelor dvs. pot fi mai mari din cauza acestuia. Comparați facturile din același timp al anului pentru a vedea o schimbare mai precisă.
  • Imaginea intitulată Detectați o etapă de scurgere a gazului 10
    7. Observați orice simptome fizice pe care le aveți în timp ce sunteți acasă. Respirația gazelor naturale sau monoxidului de carbon limitează cantitatea de oxigen pe care o primește corpul tău. Dacă începeți să experimentați dureri de corp, dureri de cap, lumini sau greață fără nici un motiv aparent, verificați liniile de gaz și aparatele dvs. pentru a vedea dacă există probleme.
  • Alte simptome pot include, dar nu se limitează la, apetitul redus, dificultatea respirației, oboselii și iritarea ochilor și gâtului.
  • Metoda 3 din 4:
    Localizarea unei scurgeri de gaze naturale pe conducte
    1. Imaginea intitulată Detectați o etapă de scurgere a gazelor 11
    1. Se amestecă 1C (240 ml) de apă cu 1TSP (4.9 ml) de săpun de mâncare. Umpleți paharul cu apă și stoarceți într-o cantitate mică de săpun. Se amestecă săpunul și apa împreună până când începe să formeze spumă.
    • Puteți utiliza orice săpun lichid pentru a testa pentru o scurgere de gaz.
    • Dacă nu aveți săpun de mâncare, puteți înlocui un detergent de rufe lichide.
  • Imaginea intitulată Detectarea unei scurgeri de gaze 12
    2. Periați apa de săpun pe conexiunea de țeavă. Îndepărtați o pensulă mică în apa de săpun, astfel încât periile sunt complet acoperite. Vopsea un strat subțire de apă în jurul conexiunilor de țeavă, unde credeți că poate exista o scurgere. Periați apa în jurul întregului punct de legătură, astfel încât este saturat.

    Locuri comune pentru scurgeri de gaze

    Verifică Fitinguri între 2 țevi Deoarece inelul de izolație poate fi deteriorat sau vechi.

    Uită-te lângă Valve de închidere pentru a vedea dacă sunt ușor deschise sau pierdute.

    Găsiți unde dumneavoastră linii de gaz conectate la aparatele dvs Pentru a vedea dacă conexiunile sunt libere sau deteriorate.

  • Imaginea intitulată Detectați un pas de scurgere de gaz 13
    3. Căutați bule în care ați pus apa. Orice gaz scurgeri din conexiunile de țeavă va face bule în apa de săpun. Dacă bulele nu se formează la conexiune, scurgerile de gaze se află într-un loc diferit pe țevi. Continuați să periați apa și să urmăriți bulele până când găsiți sursa scurgerii.
  • Imaginea intitulată Detectează o etapă de scurgere a gazelor 14
    4. Marcați fața pe țeavă, astfel încât un profesionist poate veni să-l fixeze. Utilizați un creion sau un marker pentru a trage pe conducta în care ați găsit scurgerea de gaz. Odată ce este marcat, contactați compania de utilități și lăsați-i să știe că aveți o scurgere în casă, astfel încât să o poată rezolva.
  • Nu încercați să fixați liniile de gaz dacă sunteți neexperimentați.
  • Metoda 4 din 4:
    Luând măsuri de siguranță dacă suspectați o scurgere
    1. Imaginea intitulată Detectați un pas de scurgere de gaz 15
    1. Opriți linia de gaz și luminile pilot. Localizați supapa principală de gaz lângă contorul principal de gaz, de obicei găsită pe partea clădirii sau într-un dulap din interior. Rotiți supapa astfel încât să fie perpendiculară pe conductele de gaz pentru ao opri. Oprirea principală a gazului ar trebui să oprească, de asemenea, luminile pilotului.
  • Imaginea intitulată Detectează un pas de scurgere de gaz 16
    2. Deschideți ferestrele pentru a vă evacua casa. Păstrați toate ferestrele și ușile deschise dacă este posibil, astfel încât gazul din interiorul casei dvs. poate scăpa. În acest fel, există o concentrație mai puțin periculoasă în casa dvs. și nu este la fel de probabil să scântească sau să explodeze.
  • Chiar și atunci când ferestrele sunt deschise, nu ar trebui să stați în casa dvs. până când scurgerea de gaz este fixată.
  • Imaginea intitulată Detectarea unui pas de scurgere a gazelor 17
    3. Nu utilizați aparate sau electronice în interior. Orice electric creează o scânteie care ar putea aprinde o concentrație ridicată de gaze naturale. Evitați să porniți orice comutatoare, electronice sau aparate de gaze în timp ce bănuiți o scurgere.
  • Evitați să utilizați brichete sau ceva cu o flacără deschisă.
  • Nu căutați o scurgere de gaz cu lanternă sau orice altă sursă de lumină.
  • Imaginea intitulată Detectarea unei scurgeri de gaze 18
    4. Lăsați-vă casa și sunați la Departamentul de pompieri. Evacuați-vă casa cât mai curând posibil când ați determinat că există o scurgere de gaz. Du-te de pe stradă și departe de casa ta în caz de explozie. Odată ce sunteți o distanță sigură, contactați departamentul de pompieri și lăsați-i să știe că există o scurgere de gaz.
  • Nu utilizați un telefon fix sau un telefon mobil în timp ce sunteți încă în interiorul casei dvs.
  • Bacsis: Au un punct de întâlnire stabilit pentru familia ta în caz de urgență. De exemplu, puteți specifica o casă sau un reper de-a lungul străzii unde vă puteți întâlni cu toții.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Avertizări

    Dacă există o scurgere de gaze în casa dvs., nu folosiți nimic care ar putea crea o scânteie și lăsați-vă imediat casa. Odată ce sunteți afară, sunați la Departamentul de pompieri sau linia de urgență a companiei dvs. de la telefonul mobil.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Folosind detectoare de gaz

    • Detector de monoxid de carbon
    • Detector de handheld
    • Kit de testare Radon
    • Poștale

    Localizarea unei scurgeri pe conductele dvs. de gaz

    • Cupa de amestecare
    • Apă
    • Săpun lichid de săpun
    • Pensulă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar