Cum de a contesta un cuvânt în scrabble

Scrabble este un joc distractiv și provocator, dar se poate transforma acru atunci când nu sunteți de acord cu privire la existența unui cuvânt. Cea mai simplă modalitate de a rezolva o dispută asupra valabilității unui cuvânt este de a contesta cuvântul. Când provocați un cuvânt, veți folosi dicționarul dvs. pre-aleasă pentru a vedea dacă cuvântul este valid sau nu. Apoi, jucătorul provocat va pierde fie rândul său, fie veți pierde rândul dvs. ca urmare a rezultatului provocării.

Pași

Metoda 1 din 2:
Provocând un cuvânt
  1. Imagine intitulată Challenge Un cuvânt în Scrabble Pasul 1
1. Căutați piese potențial nevalide. Dacă unul dintre colegii tăi jucători pune un cuvânt ciudat sau unul pe care credeți că nu este scris corect, atunci poate doriți să provocați cuvântul. Acordați o atenție deosebită pieselor pe care le fac colegii tăi în timpul întoarcerii lor, inclusiv cuvintele mici care sunt create împreună cu cele mai mari.
  • Imagine intitulată Challenge Un cuvânt în Scrabble Pasul 2
    2. Anunță-ți provocarea înainte ca adversarul tău să-și tragă plăcile. Dacă decideți că doriți să provocați un cuvânt, trebuie să vă anunțați intenția de a contesta cuvântul înainte ca următorul jucător să-și deseneze gresie. Asigurați-vă că declarați cuvântul sau cuvintele specifice atunci când emiteți provocarea dvs.
  • Imediat după ce a fost jucat cuvântul suspect, spune ceva de genul ", provoc cuvântul: ____."
  • Imagine intitulată Challenge Un cuvânt în Scrabble Pasul 3
    3. Privi cuvântul. Pentru a verifica dacă cuvântul care a fost redat este sau nu un cuvânt valid, dvs. sau un alt jucător (nu jucătorul care este provocat) va trebui să-l vadă în dicționar. Dacă cuvântul nu este în dicționar, atunci anunțați că piesa a fost nevalidă. Dacă a fost corect, atunci anunță că jocul a fost valabil.
  • Imagine intitulată Challenge Un cuvânt în Scrabble Pasul 4
    4. Se ocupă de consecințe. Fie că tu sau jucătorul pe care l-ai provocat va pierde o întoarcere. Dacă ați provocat jucătorul și cuvântul a fost valid, atunci vă pierdeți următorul rând. Dacă cuvântul a fost nevalid, atunci persoana pe care ați contestat trebuie să eliminați plăcile de la bord, nu câștigă puncte pentru plăci și pierde acea întoarcere. Jucătorul nu poate pune în jos un cuvânt diferit până la următoarea sa întoarcere.
  • Dacă credeți că pierderea unui rând pentru a provoca un alt jucător este prea dur, puteți alege să jucați printr-o altă regulă pentru provocări. Unii jucători aleg să nu aibă nici o pedeapsă pentru o provocare sau să piardă doar 5 puncte pentru o provocare dacă cuvântul se dovedește a fi valabil.Aceste reguli trebuie să fie convenite înainte de începerea jocului.
  • Metoda 2 din 2:
    Înțelegerea modului în care provocările funcționează
    1. Imagine intitulată Challenge Un cuvânt în Scrabble Pasul 5
    1. Înțelegeți scopul unei provocări. Provocând un cuvânt în Scrabble este o modalitate de a vă asigura că toate piesele sunt cuvinte reale și nimeni nu face cuvinte doar pentru a înscrie punctele. Este important să provocăm cuvintele care par a fi nevalide, astfel încât un alt jucător nu poate obține un avantaj.
    • De asemenea, puteți învăța cuvinte noi în procesul de a contesta un alt jucător, deoarece unii dintre adversarii dvs. pot cunoaște cuvinte obscure pe care nu le-ați întâlnit niciodată înainte.
  • Imagine intitulată Challenge Un cuvânt în Scrabble Pasul 6
    2. Știți când puteți contesta cuvintele. Puteți provoca doar un cuvânt imediat după ce un jucător a plasat acel cuvânt. S-ar putea să nu așteptați până când câțiva alți jucători nu și-au luat întoarcerea și apoi să facă provocarea.
  • Imagine intitulată Challenge Un cuvânt în Scrabble Pasul 7
    3. Fiți conștienți de pedeapsa pentru o provocare incorectă. Rețineți că provocarea unui cuvânt va duce la o întoarcere pierdută pentru dvs. sau pentru adversarul dvs. Prin urmare, ar trebui să fiți destul de sigur că adversarul dvs. a jucat un cuvânt nevalid înainte de a face o provocare. În caz contrar, ați putea pierde ocazia de a înscrie puncte, ceea ce poate duce la pierderea jocului.
  • Imagine intitulată Challenge Un cuvânt în Scrabble Pasul 8
    4. Selectați un dicționar să utilizați pentru provocări înainte de a începe jocul. Este esențial să aveți un dicționar când jucați Scrabble, astfel încât să îl puteți folosi dacă un cuvânt este provocat. Este posibil să nu utilizați dicționarul pentru a căuta cuvinte înainte de a fi plasate. Dicționarul ar trebui să fie utilizat numai pentru a căuta cuvinte care au fost provocate. Asigurați-vă că dvs. și colegii dvs. jucători sunteți de acord cu un dicționar să utilizați pentru provocări.
  • sfaturi

    Este foarte important este să alegeți și să acceptați un dicționar pe care îl veți folosi pentru jocul dvs. de scrabble pentru a contesta cuvintele. Trebuie să faceți acest lucru în prealabil, dacă nu acest lucru poate ajuta într-o bătălie urâtă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar