Cum se analizează o scenă într-un film

În timp ce puteți Analizați un întreg film, De asemenea, puteți alege o scenă din film și o întrerupeți și mai mult. Înainte de a alege o scenă pe care doriți să o analizați, urmăriți mai întâi întregul film, astfel încât să puteți înțelege ce se întâmplă. Treceți peste scena pe care doriți să o analizați de mai multe ori, astfel încât să puteți alege detaliile și să luați note despre aceasta. Odată ce aveți notele dvs., puteți scrie o formală Analiza eseului de analiză Despre scena.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea și vizionarea scenei
  1. Imagine intitulată Analizați o scenă într-un film 1
1. Urmăriți întregul film fără distrageri pentru a înțelege tema. Alegeți un film care vă interesează să urmăriți analiza dvs. Prima dată când o priviți, acordați o atenție maximă, astfel încât să puteți înțelege povestea și ce se întâmplă în scene. Puneți telefonul în tăcere sau vibrați și lăsați-l deoparte în timp ce vizionați filmul, astfel încât să nu vă distrați în timpul filmului. Odată ce filmul este terminat, JOT jos tema de acoperire pe care ați recunoscut-o.
  • De exemplu, dacă alegeți să vizionați filmul Să ucizi o pasăre cântătoare, Puteți spune că tema de acoperire este echilibrul bunului și răului sau modul în care prejudecățile pot afecta un oraș.

Bacsis: Filmul poate avea mai multe teme, deci alegeți unul care vă interesează să vă concentrați și să îl utilizați pentru a aplica pe scena pe care o alegeți mai târziu.

  • Imaginea intitulată Analizați o scenă într-un film 2
    2. Treceți din nou prin film pentru a găsi o scenă pe care doriți să o analizați. Scanați prin film pentru o scenă care este de aproximativ 2-5 minute în lungime pentru analiza dvs. Găsiți o scenă importantă pentru restul povestirii, mai degrabă decât o clipă care nu se adaugă la ea. Luați în considerare elementele scenei pe care le puteți analiza când alegeți scena dvs., cum ar fi acționarea, editarea, cinematografia sau complotul.
  • De exemplu, dacă doriți să analizați Fălci, Puteți alege scena de deschidere pentru a vedea cum afectează muzica și cinematografia starea de spirit.
  • Analizarea scenelor care sunt doar conversații între caractere pot fi la fel de distractive ca focalizarea pe o scenă mare de acțiune. Cu scene mai silențioase, puteți discuta modul în care unghiurile și dialogul camerei afectează modul în care cineva interpretează conversațiile.
  • Imaginea intitulată Analizați o scenă într-un film 3
    3. Redați scena de mai multe ori pentru a vă concentra pe ceea ce se întâmplă pe ecran. Anulați deoparte orice distragere și revoltați scena pe care ați ales-o de cel puțin 2-3 ori. Acordați atenție acțiunilor principale și starea de spirit ale personajelor din scenă și gândiți-vă cum se referă la restul filmului.
  • Evitați luarea oricăror note primele de câteva ori pe care îl urmăriți scena, astfel încât să puteți absorbi cât de mult puteți. După 2-3 vizionări, puteți începe să întrerupeți scena sau să scrieți lucrurile pe care le observați.
  • Partea 2 din 3:
    Analizând elementele din scenă
    1. Imaginea intitulată Analizați o scenă într-un film Pasul 4
    1. Rezumați acțiunile principale care apar în scenă. Notați evenimentele care apar în scenă în ordinea în care se întâmplă, astfel încât să aveți o înțelegere generală a ceea ce se întâmplă. Includeți ceea ce vorbesc personajele în timp ce enumerați principalele acțiuni ale scenei. Nu listați fiecare singură lovitură din scenă, dar de fiecare dată când se întâmplă ceva care mișcă scena înainte.
    • De exemplu, evenimentele scenei de deschidere din Fălci sunt adolescenții petrecând pe o plajă, doi dintre oamenii care părăsesc grupul, unul dintre ei înotul în apă și apoi apucat de rechin.
    Sfat de experți
    Gavin Anstey

    Gavin Anstey

    Producător video, COO la CineyGavin Anstey este COO la Ciney. Cinema este un software de conținut direct de utilizator, care împuternicește mărci să creeze un conținut video instantaneu, autentic și angajat cu oricine pe Pământ. Gavin a studiat jurnalismul la Universitatea din Colorado Boulder, înainte de a lansa o carieră în producția și software-ul video.
    Gavin Anstey
    Gavin Anstey
    Producător video, COO la cinema

    Care sunt elementele principale ale unei scene? Gavin Anstey, un producător video, ne spune: "Iluminatul este întotdeauna un element important. Este iluminat natural sau artificial? Iluminarea stabilește starea de spirit a scenei. Apoi este talentul dacă sunt în scenă. Cât de bun este talentul? Majoritatea comunicării nu sunt limbaj verbal, este limbajul trupului. Cum a evoca talentul un sentiment sau emoție fără a spune nimic? În cele din urmă, sunetul talentului real și autentic? Sau fac ei Sound brânză?"

  • Imaginea intitulată Analizați o scenă într-un film Pasul 5
    2. Determinați modul în care scena se potrivește cu povestea filmului. Uită-te la scena dvs. dintr-o perspectivă mai largă, astfel încât să puteți înțelege cum influențează restul filmului. Acordați atenție scenelor care vin înainte și după cel pe care l-ați ales. Notați ce informații vă oferă scena despre filmul care este important sau tematic mai târziu.
  • De exemplu, scena de deschidere din Fălci introduce rechinul la spectator și arată că este o amenințare la adresa omului în apă. De-a lungul filmului, aceasta stabilește conflicte, deoarece are loc într-un oraș de plajă.
  • Imaginea intitulată Analizați o scenă într-un film Pasul 6
    3. Urmăriți caracterele pentru ei limbajul trupului, Dialogul și motivațiile. Începeți prin a lua notă de faptul că caracterele sunt prezente în scenă și listați ceea ce știți despre ele pe baza restului filmului, cum ar fi obiectivele și personalitățile lor. Urmăriți actorii să efectueze și să acorde atenție modului în care se mișcă și interacționează unul cu celălalt. Ascultați dialogul și determinați modul în care liniile lor se referă la complotul filmului sau relațiile pe care îl are caracterul.
  • De exemplu, în scena atacului de rechin de la Fălci, S-ar putea să observați copiii din apă care se distrează, dar șeful Brody este tensionat și îngrijorat de siguranța tuturor.
  • Bacsis: Acordați atenție costumelor personajelor, deoarece ar putea da sugestii despre intențiile personajului. De exemplu, dacă personajul poartă haine întunecate, ele pot fi rele sau ar putea planifica ceva sinistru.

  • Imagine intitulată Analizați o scenă într-un film Pasul 7
    4. Vedeți dacă există simbolism în scenă. Simbolurile dintr-un film pot fi și audio sau vizuale cu care vă referiți la o emoție, dispoziție sau acțiune. Urmăriți din nou scena și acordați atenție oricăror recuze importante sau imaginilor recurente. Scrieți tot ce vă prinde ochii și brainstormați ceea ce înseamnă în legătură cu scena și filmul ca întreg.
  • De exemplu, în scena finală a lui Inception, Topul de filare este un simbol al incertitudinii, deoarece privitorul nu este sigur dacă sfârșitul este real sau un vis.
  • Un alt exemplu este litera "x" sau o formă X într-o scenă a filmului Mortul, care reprezintă moartea.
  • Chiar și caracterele pot fi simboluri. De exemplu, Jokerul din Cavalerul intunecat poate fi un simbol al haosului sau incertitudinii.
  • Nu fiecare scenă va avea simboluri specifice care se referă la restul filmului, deci nu vă faceți griji dacă nu puteți găsi niciunul.
  • Imaginea intitulată Analizați o scenă într-un film Pasul 8
    5. Uită-te la încadrarea scenei la modul în care este compusă. Încadrarea sau Mise-en-Scène, a unui film se referă la modul în care elementele împușcături sunt aranjate pe ecran. Întrerupeți scena adesea și uitați-vă și modul în care actorii și decorarea setă sunt poziționați pe ecran. Ia notă de obiectele care sunt cele mai apropiate și cele mai îndepărtate de camera pentru a înțelege ceea ce este proeminent în scenă.
  • De exemplu, dacă un personaj este în picioare și priviți în jos la un alt personaj care stă în jos, ar putea însemna că caracterul permanent este mai important sau mai puternic decât celălalt.
  • Dacă vizionați filmul pe un computer, luați screenshot-uri de pe scenă, astfel încât să puteți analiza ramele statice.
  • Uită-te la modul în care scena este aprinsă și cum influențele și umbrele afectează starea de spirit. Shots care sunt încadrate întuneric pot face scena misterioasă, dar bine lăsate scene pot părea ca o locație confortabilă sau expusă.
  • Imaginea intitulată Analizați o scenă într-un film de film 9
    6. Urmăriți unghiul și mișcarea camerei pentru a vedea cum schimbă sentimentul scenei. Unghiul camerei se referă la cât puteți vedea în cadru și la ceea ce vizualizatorul ar trebui să se concentreze. Notați dacă aparatul foto se mișcă adesea sau dacă rămâne într-un singur loc, deoarece acest lucru poate adăuga la sentimentul general și tensiunea scenei. Acordați atenție la ceea ce umple cadrul în timpul scenei dvs. și dacă există o mulțime de fotografii sau fotografii largi unde puteți vedea foarte mult.
  • De exemplu, scenele de acțiune au de obicei o mulțime de mișcări și au mai multe unghiuri pentru a menține vizualizatorul excitat. Dimpotrivă, scenele de groază nu pot avea mișcări de cameră și fotografii de închidere pentru a face un spectator să se simtă tensionat în timp ce îl urmăresc.
  • Să notați când fotografiile se concentrează dintr-un obiect sau un caracter la altul.
  • Imaginea intitulată Analizați o scenă într-un film Pasul 10
    7. Observați cum editarea de la împușcat la împușcat transmite o dispoziție. Editarea se referă la schimbările dintre fotografii în timpul scenei dvs. și cum afectează modul în care un spectator îl experimentează.Să ia notă de modul în care tranziția dintre fotografii se afectează unul pe altul și cât de repede apar. Notați modul în care schimbările dintre fotografii afectează starea de spirit a scenei.
  • De exemplu, dacă aveți o lovitură de un deșert urmată de o lovitură de pahar de apă, vă poate face să vă gândiți să fiți însetat.
  • Într-un alt exemplu, editarea în scena de deschidere a Fălci face ca vizualizatorul să fie tensionat de când știu că rechinul se apropie, dar femeia din apă nu știe despre pericol.
  • Imaginea intitulată Analizați o scenă într-un film Pasul 11
    8. Ascultați cum efectele sonore sau muzica afectează starea de spirit a scenei. Închideți ochii și ascultați scena, astfel încât să vă puteți concentra asupra efectelor muzicale și a sunetului. Apoi urmăriți scena din nou cu ochii deschiși pentru a vedea cum sunetul liniștea cu editarea și acțiunile de caractere. Notați modul în care sunetele afectează starea de spirit generală stabilită de restul scenei.
  • De exemplu, muzica de la începutul anului Fălci ajută la construirea tensiunii, deoarece continuă să devină mai rapidă până când atacurile rechinului.
  • Purtați căști și jucați scena dacă sunteți capabili, astfel încât să puteți prinde toate zgomotele discrete pe care le puteți auzi altfel.
  • Face notă de tăcere în scenă, de asemenea, deoarece acestea pot fi la fel de importante ca sunetele puternice.
  • Partea 3 din 3:
    Scrierea unei analize scenei
    1. Imaginea intitulată Analizați o scenă într-un film de film 12
    1. Brainstorm o teză care va fi punctul principal al analizei dvs. Uită-te la notele pe care le-ați luat pe scenă și le comparați cu tema generală a filmului. Alegeți un subiect pentru analiza dvs. pe care îl puteți sprijini cu mai multe elemente de pe scenă, astfel încât să vă puteți extinde și să vă apărați argumentul. Notați teza într-o singură propoziție concisă.
    • De exemplu, o teză pentru scena de deschidere din Fălci poate fi, "atacul rechinului de deschidere de la Fălci utilizează muzică accelerată, editare rapidă și punct de vedere pentru a crea tensiune."
  • Imaginea intitulată Analizați o scenă într-un film Pasul 13
    2. Stați filmul, regizorul și teza pe care scrieți în introducerea dvs. Deschideți analiza cu o sentință de atenție care se referă la film sau la tema scenei. Menționați numele filmului, regizorului și al anului a fost lansat în următoarea propoziție. La sfârșitul introducerii, scrieți teza dvs., astfel încât cititorul să știe ce să se aștepte de la restul lucrării.
  • Păstrați-vă introducerea aproximativ 3-4 propoziții lungi.
  • Imaginea intitulată Analizați o scenă într-un film de film 14
    3. Rezumați scena și modul în care se referă la restul filmului. Utilizați paragraful următor pentru a descrie acțiunile care se întâmplă în scena în ordine cronologică, astfel că cititorul știe că vorbești. Apoi adăugați o propoziție sau 2 până la sfârșitul paragrafului pentru a discuta despre modul în care scena dvs. se potrivește cu temele și evenimentele pentru restul filmului.
  • Păstrați paragraful sumar aproximativ 4-5 propoziții cu mult înainte de a trece.
  • Imaginea intitulată Analizați o scenă într-un film de film 15
    4. Includeți cel puțin 2-3 paragrafe cu privire la ceea ce ați analizat pentru corpul hârtiei. Scopul de a avea aproximativ 2-3 paragrafe care discută fiecare un element separat din scena care vă apără declarația de teză. Utilizați exemple de la scenă pentru a susține afirmațiile pe care le faceți în paragrafele corporale. Extindeți modul în care elementele scenei afectează starea de spirit și restul filmului.
  • De exemplu, dacă vorbești despre scena de deschidere din Fălci, Punctele dvs. de corp pot discuta despre muzica, editarea și punctul de vedere al unghiurilor camerei.
  • Nu folosiți toate notele pe care le-ați luat de la scenă, deoarece nu se vor potrivi cu teza de hârtie.
  • Imaginea intitulată Analizați o scenă într-un film Pasul 16
    5. Încheiați hârtia prin restaurarea tezei și punctele principale ale eseului dvs. Redați declarația de teză pentru a restitui ideea principală a lucrării dvs. pentru prima propoziție din concluzia dvs. Apoi utilizați următoarele 2-3 propoziții pentru a rezuma ideile pe care le-ați menționat în paragrafe ale corpului dvs. Finalizați paragraful cu o propoziție care lasă o impresie de durată legată de teză, astfel încât cititorul să realizeze de ce ar trebui să aibă grijă de analiză.
  • De exemplu, puteți încheia o analiză pe scena de deschidere a Fălci prin discutarea modului în care scena de deschidere a filmului a influențat genul de groază.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Odată ce analizați scena pe care ați ales-o, căutați scena sau filmul online pentru a vedea ce au putut discuta despre ceilalți despre asta. S-ar putea să observați lucruri pe care nu le-ați fi luat în considerare înainte.
  • Cercetarea Ce se întâmplă în lume când filmul a fost eliberat pentru a vedea dacă puteți aplica evenimentele la scena sau tema filmului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar