Cum să faceți un studiu de fezabilitate

Aveți o idee minunată pentru un produs nou? Poate că jocul dvs. de mere de casă este renumit printre prietenii și familia dvs. și v-ați gândit să vă întoarceți hobby-ul într-o afacere. Sau poate că doriți să începeți o cooperativă de nanny, dar nu sunteți sigur că există suficientă cerere în zona dvs. pentru a face proiectul să merite timpul și efortul dvs. Sau poate lucrați în administrația locală și ați fost însărcinați cu supravegherea dezvoltării unui parc nou, dar nu sunteți sigur cum să vă începeți cercetarea. În toate aceste cazuri, ați beneficia de efectuarea unui studiu de fezabilitate. Puneți pur și simplu, un studiu de fezabilitate este un proces în care testați viabilitatea unei idei: va funcționa? Deși întrebările specifice pe care trebuie să le abordezi vor varia în funcție de natura proiectului sau ideii dvs., există câțiva pași de bază care se aplică tuturor studiilor de fezabilitate. Citiți mai departe pentru a afla despre pașii de bază.

Pași

Partea 1 din 5:
Decizia dacă trebuie să faceți un studiu de fezabilitate
  1. Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 1
1. Efectuați o analiză preliminară. Sună ciudat să spun că aveți nevoie de un studiu de pre-fezabilitate pentru a ști dacă aveți nevoie să faceți un studiu de fezabilitate, dar este adevărat! Un pic sau cercetarea timpurie vă va ajuta să determinați dacă trebuie să continuați cu o investigație plină. Vom explica mai mult în următorii pași.
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 2
    2. Luați în considerare opțiunile dvs. Finalizarea unui studiu aprofundat de fezabilitate este un proces consumator de timp si uneori scump. Astfel, doriți să încercați să vă salvați timpul și banii pentru a investiga doar cele mai promițătoare ideile dvs.
  • Dacă vă gândiți să vă transformați jam-ul într-o afacere, de exemplu, trebuie să identificați cu atenție alte alternative posibile la această aventură înainte de a vă decide să sariți aburul complet într-un studiu de fezabilitate. De exemplu, ați considerat pur și simplu vânzarea merelor pe piață?
  • Imaginea intitulată Faceți un studiu de fezabilitate Pasul 3
    3. Începeți să evaluați cererea pentru ideea dvs. Prietenii și rudele dvs. pot fi toate vorba despre gem pe care îl faceți și să dați ca daruri, dar la fel de mult ca și cum le place produsul dvs., poate fi cazul în care consumatorii în general nu sunt dispuși să cheltuiască în mod regulat pentru un produs organic, de casă.
  • Înainte de a vă decide să investiți timpul și banii într-un studiu complet de fezabilitate, trebuie să evaluați în mod realist dacă există sau nu o necesitate sau o cerere pentru ideea dvs. Dacă există, atunci puteți continua să studiați ideea în profunzime. Dacă nu, atunci puteți trece la următoarea idee.
  • Dacă sperați să vindeți la nivel local, vizitați produsele alimentare și studiați rafturile lor: dacă au un afișaj palid sau inexistent al gemurilor de casă sau organice, acest lucru ar putea însemna că nu există nicio cerere pentru produs. În mod similar, dacă nu sau foarte puțini furnizori de pe piața fermierului oferă produse de blocare, ar putea fi datorită faptului că cumpărătorii nu sunt interesați.
  • Dacă sperați să vindeți online, puteți face o căutare de cuvinte cheie pentru produsul dvs. și puteți acorda atenție rezultatelor inițiale: dacă se pare că o mulțime de oameni fac afaceri Brisk, este posibil ca să existe o cerere pentru produsul dvs. Mai târziu va trebui să determinați dacă veți putea concura.
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 4
    4. Începeți să evaluați concurența. Poate că ați stabilit că există, de fapt, o cerere pentru ideea sau serviciile dvs. Cu toate acestea, trebuie, de asemenea, să obțineți o idee despre cât de multă concurență veți fi împotrivă.
  • De exemplu, chiar dacă orașul dvs. are o piață activă a fermierilor, dacă există alți zece furnizori care își vând toate gemurile, jeleurile și răspândirea de casă, va trebui să vă gândiți dacă veți fi sau nu Pentru a concura sau a oferi consumatorilor un produs diferit, mai atrăgător.
  • În mod similar, dacă sperați să vindeți online, doriți să începeți să obțineți o idee despre câți alte persoane vând produse similare sau dacă există un brand de lider care domină piața. Veți putea concura? Începeți să vă gândiți la modalitățile pe care le puteți urmări pentru o piață specială de nișă.
  • Imaginea intitulată Faceți un studiu de fezabilitate Pasul 5
    5. Evaluați provocările. Înainte de a vă deplasa la etapele active ale studiului dvs. de fezabilitate, ar trebui să vă gândiți dacă vor exista sau nu obstacole insurmontabile.
  • De exemplu, dacă aveți un animal de companie care vine în casa dvs. în orice moment al zilei, nu puteți fabrica alimente de vânzare în casa dvs. Veți avea ocazia să vă pregătiți gemul într-o structură separată.
  • Dacă nu veți mai putea să îndepliniți aceste cerințe, să veniți cu fondurile necesare sau să abordați remodelarea asociată, atunci probabil că este mai bine să puneți această idee pe arzătorul din spate pentru moment.
  • Imaginea intitulată Faceți un studiu de fezabilitate Pasul 6
    6. Decideți dacă ar trebui să angajați consultanți experți. Dacă ancheta dvs. inițială sugerează că se pare că aveți o idee care poate avea succes, ar putea fi utilă angajarea unui consultant pentru a gestiona și a conduce studiul dvs. de fezabilitate. În funcție de natura proiectului dvs., este posibil să aveți nevoie și de rapoartele de la profesioniști precum inginerii (dacă, de exemplu, sunteți însărcinat cu vederea dacă un proiect de lucrări publice este fezabil).
  • Cercetați-vă bine nevoia de consultări de experți și aflați ce vor fi taxele lor. Veți avea nevoie să vă asigurați suficient de suficient pentru a acoperi aceste costuri sau dacă costurile sunt prea mari chiar și în acest stadiu, este posibil să nu doriți sau să puteți continua studiul.
  • Vrei ca raportul final să fie cât mai obiectiv posibil, așa că clarificați oricui să vă angajați că doriți răspunsuri cinstite și că nu le angajați să vă dea răspunsul pe care îl doriți.
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 7
    7. Setați un tabel de timp. Efectuarea unui studiu de fezabilitate poate fi un proces implicat și poate duce cu ușurință o mulțime de timp. Dacă analiza inițială a indicat că stați într-o idee bună și că, prin urmare, trebuie să completați un studiu mai detaliat, veți dori să vă asigurați că puteți face treaba în timp util.
  • Este raportul datorită investitorilor potențiali, șefului dvs. sau consiliului municipal cu o anumită dată? Dacă da, lucrați înapoi de la data scadenței și efectuați termene limită fermă atunci când trebuie completate fazele individuale ale studiului.
  • Partea 2 din 5:
    Efectuarea cercetării și analizei pieței
    1. Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 8
    1. Aflați despre piață. Odată ce ați stabilit că aveți o idee potențial viabilă, trebuie să învățați cât de mult puteți despre ceea ce este în prezent pentru produsul sau serviciul dvs., dacă se schimbă și cum vă puteți potrivi. Ați făcut deja studiul inițial al pieței, dar acum trebuie să vă scufundați mai adânc.
    • Dacă sperați să vă vindeți gemul, să ieșiți acolo și să discutați cu vânzătorii și proprietarii de magazine despre locul în care își iau mărfurile și cât de multă afacere le aduce pentru ei. De exemplu, a se vedea dacă vânzătorii de pe piața agricultorilor sunt dispuși să vă vorbească despre experiențele lor - sunt capabili să facă o viață cu normă întreagă vânzând bunurile lor sau este un hobby sau o afacere laterală?
    • Poate că ați identificat o serie de magazine locale care sunt dispuși să vândă obiecte produse local - veți dori să aflați despre ceea ce sunt cele mai bine vândute elemente sau dacă vin mai puțin de elemente particulare în anumite momente ale anului. De exemplu, văd spikes în vânzări în jurul sărbătorilor, dar o drop-off mare în ianuarie? Doriți să încercați să aflați cât de bine ar putea fi vânzările dvs.
  • Imaginea intitulată Faceți un studiu de fezabilitate Pasul 9
    2. Utilizați datele din recensământul economic. Ar trebui să puteți găsi informații și mai detaliate pentru cererea produsului sau serviciului dvs. studiind rezultatele recensământului economic al guvernului, care se desfășoară la fiecare cinci ani.
  • Proprietarii de afaceri sunt întrebați despre vânzările lor, numărul de angajați, cheltuielile de afaceri și tipurile de produse, printre altele.
  • Puteți găsi rezultatele celui mai recent recensământ economic online, și personalizați căutarea dvs. pentru a afla cât mai mult posibil despre zona dvs. de afaceri, de piață și comunitatea dvs. în special.
  • Imaginea intitulată Faceți un studiu de fezabilitate Pasul 10
    3. Oamenii de anchetă direct. O modalitate excelentă de a învăța cât mai mult posibil despre ceea ce doresc potențialii dvs. consumatori sau audiență este să le intervieveze și să le pună întrebări specifice.
  • De exemplu, a se vedea dacă clienții de pe piața fermierului sunt dispuși să completeze un sondaj sau să fie intervievați cu privire la obiceiurile și preferințele lor - poate în schimbul unui eșantion gratuit al produsului dvs.
  • Imaginea intitulată Faceți un studiu de fezabilitate Pasul 11
    4. Efectuați sondaje de piață prin alte mijloace. Pe lângă intervievarea în mod direct, puteți ajunge, de asemenea, la persoanele pe care le considerați că ar cumpăra sau beneficia de ideea dvs. prin trimiterea de sondaje pentru a finaliza. Dacă faceți acest lucru, asigurați-vă că includeți un plic de întoarcere cu poștale preplătite.
  • În funcție de publicul dvs., puteți obține rezultate mai bune prin efectuarea de sondaje telefonice sau prin e-mail. Puteți, de asemenea, să direcționați persoane la un sondaj bazat pe web, utilizând social media cum ar fi Twitter sau Facebook.
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 12
    5. Proiectați-vă cu atenție studiile. Asigurați-vă că indiferent de metodele pe care alegeți să aflați despre nevoile și dorințele publicului dvs., vă faceți timp pentru a compune întrebări detaliate și specifice pentru sondajul dvs.
  • De exemplu, dacă doriți să vă vindeți gemul, asigurați-vă că întrebați cine cumpără în mod obișnuit gem în casă și cine este cumpărat (este pentru copiii lor, de exemplu?). Întrebați ce sunt arome preferate, fie că există și alte arome pe care le-ar dori să încerce, dar nu au găsit niciodată și cât de mult sunt dispuși să cheltuiască.
  • Întrebați-le și despre ceea ce le place despre brandul lor actual: culoarea, consistența, compania care o face, etc.
  • Imaginea intitulată Faceți un studiu de fezabilitate Pasul 13
    6. Analizați afirmația concursului pe piață. De asemenea, este important să încercați să determinați cât de mult au împărțiți concurenții dvs. de top și cât timp au ținut la această poziție. Acest lucru vă poate permite să știți dacă veți putea să faceți o parte semnificativă a pieței pentru dvs.
  • De exemplu, dacă aflați că o companie locală domină piața Jam și dacă rezultatele interviurilor și sondajelor dvs. au arătat că clienții sunt foarte loiali față de acel brand, este posibil să doriți să vă gândiți la următoarea idee grozavă.
  • Dacă nu ați făcut-o deja, asigurați-vă că utilizați informațiile de la cel mai recent recensământ economic.
  • Imaginea intitulată Faceți un studiu de fezabilitate Pasul 14
    7. Identificați cota potențială a pieței. Odată ce înțelegeți cum se potrivesc concurenții dvs. pe piață, ar trebui să puteți estima modul în care veți putea să vă potriviți. Doriți ca rezultatele studiului dvs. de fezabilitate să schițeze, cu cât mai anumit numere și procente, cum vă veți potrivi și cum veți crește probabil în timp.
  • De exemplu, veți putea servi cei 10% dintre persoanele care au indicat că ar prefera o opțiune de blocare organică? Ce va traduce în ceea ce privește cât de mult blocaj va trebui să produceți?
  • Partea 3 din 5:
    Efectuarea analizei organizaționale și tehnice
    1. Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 15
    1. Determinați unde va trebui să lucrați. O parte din studiul dvs. de fezabilitate ar trebui să fie dedicată explorarii detaliilor despre locul în care veți lucra.
    • De exemplu, este posibil să aveți nevoie de un spațiu de birouri pentru a servi ca sediu pentru operațiunea sau proiectul dvs. de afaceri sau este posibil să aveți nevoie de teren cu caracteristici speciale, dacă de exemplu, intenționați să vă extindeți livatul pentru afacerea dvs.
    • Asigurați-vă că aveți acces la spațiu și la facilități de care aveți nevoie și să cercetați orice leasing sau permise că veți avea nevoie.
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 16
    2. Decideți modul în care compania sau echipa dvs. trebuie să fie structurată. Dacă nu vă veți îndruma singur acest proiect, va trebui să vă gândiți la ce fel de ajutor (plătit sau voluntar) de care aveți nevoie de la alții. Trebuie să vă gândiți serios la toate întrebările următoare:
  • Care sunt nevoile dvs. de personal? Ce calificări vor avea nevoie de personalul dvs? Există persoane calificate disponibile pentru a angaja sau recruta voluntar? Cum vedeți că aceste persoane de personal se schimbă pe măsură ce afacerea crește sau pe măsură ce proiectele se desfășoară?
  • Veți avea nevoie de un consiliu de administrație? Care trebuie să fie calificările lor? Care ar servi pe ea?
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 17
    3. Determinați ce materiale aveți nevoie. Acesta este punctul la care veți avea de a cerceta și lista cu atenție toate materialele de care aveți nevoie pentru fiecare etapă specifică a proiectului dvs.:
  • Ce materii prime aveți nevoie? De unde vor fi provenite? De exemplu, veți putea să vă dezvoltați toate fructele proprii sau veți avea nevoie să îl cumpărați în vrac de la un cultivator separat, în special în afara sezonului? Cât de mult zahăr și pectină aveți nevoie în mod regulat? Va trebui să conduceți la un comerciant cu ridicata pentru a obține aceste sau pot fi livrate în mod regulat?
  • De asemenea, trebuie să vă gândiți la detaliile mai mici, cum ar fi materialele de care aveți nevoie pentru ambalare și livrare a produsului dvs., dacă creați ceva care urmează să fie vândut. De asemenea, nu neglija să includeți astfel de necesități ca consumabile de birou.
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 18
    4. Identificați costul materialelor dvs. În timp ce veți obține mai specifice cu detaliile bugetului dvs. în următoarea fază a studiului de fezabilitate, asigurați-vă că înregistrați prețurile materialelor de care aveți nevoie în timp ce cercetați disponibilitatea acestora.
  • Să notați dacă veți putea sau nu să comparați magazinul pentru materialele dvs. sau dacă veți fi legați de obținerea consumabilelor de la o singură sursă.
  • Imaginea intitulată Faceți un studiu de fezabilitate Pasul 19
    5. Identificați orice tehnologie necesară. De asemenea, trebuie să vă gândiți dacă veți avea nevoie de o tehnologie specială și să cercetați disponibilitatea și accesibilitatea acestuia.
  • De exemplu, chiar dacă nu intenționați să vă deschideți propriul magazin și în loc să vă vindeți produsul online, veți avea nevoie de acces la un computer de încredere, o cameră de calitate și probabil software pentru a vă gestiona comenzile și facturarea / facturarea / informatii de plata.
  • Partea 4 din 5:
    Efectuarea analizei financiare
    1. Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 20
    1. Descrieți costurile dvs. de pornire. O parte importantă a studiului dvs. de fezabilitate este un buget detaliat, care ar trebui să includă costurile pe care trebuie să le gestioneze în timp ce începeți afacerea sau proiectul dvs.
    • De exemplu: ce echipament va trebui să achiziționați sau să închiriați? Veți avea nevoie de terenuri sau clădiri speciale? Aveți nevoie de unelte sau mașini speciale? Determinați exact cât de mult va costa toate acestea.
    • Costurile dvs. de inițiere sunt cele pe care trebuie să le acoperiți pentru a coborî din teren, dar care (de obicei) nu vor fi cheltuieli regulate după ce afacerea sau proiectul este în curs de desfășurare.
  • Imaginea intitulată Faceți un studiu de fezabilitate Pasul 21
    2. Estimați costurile de operare. Acestea sunt costurile de zi cu zi ale conducerii unei afaceri și vor include lucruri precum chirie, materiale și salarii pe care trebuie să le contabilizeze în mod regulat.
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 22
    3. Estimați predicțiile veniturilor. Utilizați-vă cercetarea anterioară cu privire la prețurile curente ale elementelor comparabile pentru a vă ajuta să stabiliți prețul serviciilor sau bunurilor dvs. Bazându-se pe cât de mult pe piață ați estimat că veți putea colta, și pe baza costurilor dvs. de producție și a prețului pe care sperați să îl aduceți, ce anticipați marja de profit pentru a fi?
  • De asemenea, trebuie să includeți informații despre dacă vedeți sau nu fluxul de venituri rămase constant sau în creștere în timp. Pentru a putea calcula acest lucru, începeți prin evidențierea cu atenție a costurilor dvs. fixe (ceea ce va trebui întotdeauna să cheltuiți pe chirie, consumabile, salarii etc.). Apoi puteți calcula atât o predicție conservatoare, cât și agresivă despre creșterea profitului.
  • Modelul conservator va estima creșterea mai lentă cu creșteri posibile ale costurilor dvs. fixe, în timp ce un model mai agresiv este mai optimist - cât de mult ar putea să vă așteptați să creșteți dacă cererea pentru produsul dvs. crește în mod constant și costurile dvs. de funcționare rămân relativ stabile?
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 23
    4. Estimați rezultatul pentru alte tipuri de proiecte. Poate că nu intenționați să vindeți un bun sau un serviciu, ci să faceți în schimb un studiu de fezabilitate pentru a vedea dacă un proiect de lucrări publice este sau nu este fezabil.Dacă da, nu va trebui neapărat să vă faceți griji cu privire la veniturile financiare, dar veți dori totuși să estimați bunul general pentru comunitate pe care credeți că va veni din proiectul dvs.
  • Câți oameni vor beneficia de serviciu și în ce mod? Ar trebui să puteți utiliza rezultatele din sondajele dvs. pentru a vă ajuta să răspundeți la aceste întrebări.
  • De exemplu, dacă studiați fezabilitatea unui parc nou, ați fi cerut mai devreme locuitorilor întrebări despre cât de des vizitează parcurile, de ce le vizitează și dacă au crezut că le-au folosit mai multe dacă au fost parcuri actuale reproiectate sau dacă au fost construite noi parcuri de specialitate. Puteți utiliza toate acestea pentru a estima impactul pe termen lung pe care îl va avea proiectul asupra orașului.
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 24
    5. Identificați sursele dvs. de finanțare. Trebuie să știți cum veți putea să vă acoperiți toate costurile pe parcursul acestei operațiuni. Astfel, conturează cu atenție toate sursele disponibile de venit și finanțare.
  • De exemplu, aveți economii pe care le puteți desena? Veți avea nevoie de investitori și, dacă da, le-ați identificat? Va trebui să asigurați un împrumut bancar? Ați fost aprobat pre-aprobat?
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 25
    6. Crunșează numerele. Pasul final atunci când se ia în considerare aspectele financiare ale ideii dvs. este de a efectua ceea ce se numește o analiză a rentabilității.
  • Scade toate costurile prezentate de veniturile anticipate pentru a determina dacă veți putea să vă acoperiți costurile de pornire și de operare și să transformați un profit. Ar trebui să puteți determina dacă marja de profit este sau nu suficient de largă.
  • Chiar dacă proiectul nu este preocupat de a face bani, încă mai trebuie să distrugi "numerele": dat fiind suma de timp și efort care vor fi implicați, vor beneficia de suficienți oameni pe termen lung pentru a face acest proiect să merite?
  • Partea 5 din 5:
    Finalizarea studiului de fezabilitate
    1. Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 26
    1. Compilați toate informațiile. Odată ce ați completat toate etapele studiului, va trebui să vă organizați concluziile.
    • Adunați-vă anchetele, dovezile aduse de oricare dintre membrii echipei dvs. sau consultanții angajați, bugetul dvs. etc.
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 27
    2. Uită-te mai întâi la predicțiile dvs. financiare. În majoritatea cazurilor, fezabilitatea finală a ideii dvs. va veni la întrebări despre bani. Luați o privire tare, sinceră la ceea ce va fi marja de profit anticipată pentru afacerea dvs. și să determinați dacă sau nu să fiți mulțumiți și să vă asigurați cu acele numere.
  • Veți avea suficiente perne financiare pentru a putea gestiona rezervele inevitabile? De exemplu, chiar dacă sunteți în măsură să vă permiteți echipamente noi de bucătărie pentru blocarea afacerii dvs., șansele sunt bune că, la un moment dat, va trebui să plătiți pentru reparații. În mod similar, afacerea dvs. va putea supraviețui unui sezon de creștere proastă?
  • Dacă numerele dvs. sunt prea strânse chiar înainte de a considera aceste seturi neașteptate (dar de obicei inevitabile), probabil că ar trebui să vă mențineți.
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 28
    3. Echilibrați profiturile de afaceri estimate împotriva nevoilor dvs. financiare personale. Dacă sperați să vă ocupați de noua afacere de afaceri, va trebui să vă prezentați bugetul personal.
  • Odată ce estimează profitul pe care îl veți face din afacerea dvs., determinați dacă va fi sau nu să vă acoperi cheltuielile de trai.
  • Din nou, trebuie să vă amintiți să factați costuri neașteptate, cum ar fi necesitatea de a plăti pentru reparații auto sau urgențe medicale.
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 29
    4. Luați în considerare costurile umane ale proiectului dvs. Chiar dacă numerele arată decent, trebuie să vă gândiți cât de mult timp, efort și atenție pe care o va cere această nouă afacere. Sunteți, membrii familiei dvs. și / sau membrii echipei pentru provocări?
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 30
    5. Analizați concluziile. Având în vedere toate riscurile și beneficiile potențiale asociate, arată ca și cum proiectul vă promite?
  • S-ar putea să fi fost însărcinată cu organizarea acestui studiu, iar decizia de a da proiectului o lumină verde poate fi de până la altcineva. Chiar și așa, ar trebui să faceți propria dvs. analiză bazată pe constatări, astfel încât să puteți include concluziile dvs. în raport.
  • Imaginea intitulată face un studiu de fezabilitate Pasul 31
    6. Scrieți-l și distribuiți-l. Un studiu nu face o mulțime de bun până când nu este în mâinile oamenilor potriviți. S-ar putea să fi terminat acest raport de fezabilitate doar pentru propriul dvs. drag - pentru a afla singur dacă ideea dvs. a fost sau nu de lucru.
  • Chiar și așa, veți dori să aveți concluziile dvs. clar organizate și scrise pentru propria dvs. referință viitoare și este foarte probabil ca potențialii dvs. investitori să vorească să studieze și raportul dvs.
  • Dacă ați fost însărcinat cu finalizarea acestui studiu pentru altcineva - poate de către compania dvs. sau de un departament al orașului - va trebui să vă asigurați că ajunge la oamenii potriviți în timp util.
  • Dacă este responsabilitatea dvs. să raportați rezultatele dvs., asigurați-vă că vă practicați prezentarea și aveți aspecte profesionale și / sau ajutoare vizuale, astfel încât audiența dvs. să vă poată urmări în mod clar procesul și să vedeți cum ați ajuns la concluzia dvs. finală.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar