Cum se formează un grup de studiu

Grupurile de studiu sunt utile, deoarece prietenii și colegii de clasă vă pot ajuta să înțelegeți subiecte complicate. Și vă veți simți bine când veți explica ceva cu care au probleme! Cu toate acestea, planificarea unui grup, găsirea de oameni să vă alăturați și păstrarea tuturor focalizată poate fi cu adevărat greu. Chiar și totuși, cu o mică creativitate și urmând linii directoare simple, puteți forma un grup productiv care beneficiază de toată lumea.

Pași

Partea 1 din 3:
Recrutarea membrilor grupului
  1. Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 1
1. Adresați-vă colegilor dvs. dacă sunt interesați să formeze un grup. Aruncați o privire în jurul clasei și aflați cine doriți să fiți în grupul dvs. Înainte de începerea clasei sau după terminarea acestuia, întrebați oamenii din jurul dvs. dacă ar fi interesați să se întâlnească.
  • Fiți atenți la nivelul de efort al colegilor dvs. în sala de clasă pentru a determina dacă ar fi un bun membru al grupului. Prea des, elevii se alătură grupurilor de studiu cu speranța că pot coasta, în timp ce restul grupului face munca. Dacă ei nu își trag greutatea în sala de clasă, probabil că nu vor face parte din grupul dvs.
  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 2
    2. Email Clasa dacă aveți acces la adresele tuturor. Multe școli de mijloc, liceu și cursuri de colegiu utilizează sisteme de management online de învățare, cum ar fi tabla sau panza. Prin aceste site-uri, elevii au de obicei acces la un sistem de mesagerie sau la o listă de adrese de e-mail ale altor studenți. Dacă nu sunteți sigur cum să le găsiți, căutați o caracteristică "ajutor" sau "tutorial" pe pagina de curs sau să ajungeți la școala dvs.T. departament.
  • Numai e-mail o dată sau de două ori despre începerea grupului. Cel mai bine nu este înstrăinat și deranjați colegii de clasă cu mai multe e-mailuri. Dacă nu au răspuns după două cereri, probabil că nu sunt interesați.
  • Bacsis: Un grup de studiu ideal este de numai 4-5 membri. Dacă prea mulți răspund la adresa dvs. de e-mail, alegeți câteva pentru grupul dvs. și conectați-i pe toți ceilalți, astfel încât să își poată forma propriile grupuri mici.

  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 3
    3. Solicitați ca profesorul să facă un anunț despre grupul dvs. Cereți profesorului să facă un anunț la începutul clasei și să posteze, de asemenea, despre el pe bordul de mesaje online al clasei dvs., dacă este disponibil. O solicitare de la profesor oferă legitimitate solicitării dvs. și puteți avea mai mulți norocuri de recrutare a grupului în acest fel.
  • De asemenea, puteți întreba profesorul dacă puteți face anunțul dvs. În acest fel, elevii știu exact cine să vadă dacă sunt interesați să se alăture grupului dvs.
  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 4
    4. Atârnă un fluturaș în afara sălii de clasă anunțând grupul. Dacă aveți o clasă foarte mare, cum ar fi studiul Colegiului Freshman, poate fi eficient să atârnați un fluturaș chiar în afara ușii clasei. Pentru cel mai bun rezultat, păstrați fluturașul simplu și informativ. Doar spuneți că formați un grup de studiu, stați la ce clasă și dați informații de contact. Orice mai mult decât atât și oamenii nu vor citi.
  • Asigurați-vă că cunoașteți regulile școlii pentru a posta fluturașii. Multe colegii și universități permit doar fluturașilor să fie postați pe plăci dedicate. Verificați cu profesorul sau secretarul departamentului pentru a afla unde este permisă postarea.
  • Dacă vă aflați în școala de mijloc sau liceul, întrebați profesorul dacă puteți atârna un fluturaș în colțul plăcii, astfel încât acesta să fie în cale, dar încă vizibil pentru toți elevii.
  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 5
    5. Anunță grupul de studiu în anunțurile de dimineață ale școlii. Majoritatea școlilor au anunțuri în fiecare dimineață, care îi spun studenților despre cluburi, evenimente sportive sau alte activități legate de școală. Adresați-vă profesorului sau pe cineva din biroul școlii cum să obțineți grupul de studiu anunțat peste difuzor.
  • Fi pregătit prin anunțul deja scris. Păstrați-l scurt, entuziast și simplu. Doar spune-le că creați un grup de studiu, ce clasă este pentru, și cum să vă contactați sau să vă găsiți.
  • Partea 2 din 3:
    Structurarea grupului
    1. Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 6
    1. Decideți despre timpul de întâlnire care lucrează cu programul tuturor. Pentru a avea un grup de studiu eficient, asigurați-vă că vă întâlniți cel puțin o oră în fiecare săptămână. Figurați un timp care funcționează pentru toată lumea în fiecare săptămână și încercați să rămâneți la el. În acest fel, toată lumea va avea obiceiul de a veni și nu va uita.
    • Pentru o clasă cu adevărat dificilă, este posibil să doriți să programați sesiuni de studiu de 2 sau 3 ore. Mai mult de 3 ore și oamenii pot pierde concentrarea.
  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 7
    2. Alegeți un loc care are lumină luminoasă și un spațiu de colaborare bun. Odată ce știți ce oră se poate întâlni oricine, trebuie să găsiți un spațiu disponibil. Căutați un spațiu care are mese suficient de mari pentru grupul dvs. să se adune și să-și întindă toate materialele. Camerele de studiu ale bibliotecii, cafenelele sau casele membrilor grupului sunt locații minunate.
  • Multe biblioteci universitate și municipale au camere de studiu pe care le puteți rezerva. Asigurați-vă că rezervați o zonă în care grupul dvs. este liber să vorbească și nu va deranja pe alții.
  • Dacă doriți să vă întâlniți în casa cuiva, luați în considerare schimbarea locuințelor în fiecare săptămână. În acest fel, nici o persoană nu se simte arse de găzduirea oaspeților în fiecare săptămână.
  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 8
    3. Setați un program de subiect pentru fiecare întâlnire în avans. La prima întâlnire sau chiar înainte dacă puteți obține pe toți împreună, setați o schiță dură a subiectelor pe care doriți să le acoperiți până la următorul examen. Utilizați programa cursului sau manualul dvs. pentru a afla ce concepte de bază veți acoperi în fiecare săptămână.
  • Nu este nevoie să faceți acest program foarte detaliat. Pur și simplu ajută grupul să aibă o idee ce subiecte vor fi acoperite în fiecare săptămână, astfel încât toată lumea să poată planifica înainte.
  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 9
    4. Determinați regulile și liniile directoare pentru funcționalitatea grupului. Cele mai mari probleme atunci când lucrează într-un grup apar din partea necorespunzătoare a rolurilor și responsabilităților. Înainte ca grupul să înceapă să se întâlnească și să studieze, să stabilească linii directoare pe care toată lumea le acceptă pentru a menține lucrurile să funcționeze fără probleme și pentru a evita potențialul conflict.
  • Regulile vor depinde de grupul dvs. și de nevoile dvs., dar ar trebui să luați în considerare regulile împotriva întârzierii, fără a veni întâlniri, de a renunța la întâlniri și lipsiți de respect față de alți membri ai grupului. În cazul în care oricare dintre aceste probleme ar trebui să apară într-una din sesiunile dvs. de studiu, membrii grupului vor avea ca norme convenite să utilizeze în rezolvarea problemei.
  • În cazul în care cineva din grup nu funcționează, veți fi bucuroși că ați făcut regulile clare la început, deci nu există surprize când această persoană se confruntă.
  • Face regulile ca grup. Pentru a vă asigura că nimeni nu se simte ca și cum ați fi bossy sau încercați să controlați grupul, asigurați-vă că fiecare membru al grupului este audiat și opiniile acestora cu privire la reguli sunt recunoscute.
  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 10
    5. Atribuiți liderilor grupului la fiecare sesiune de studiu. Fiecare sesiune, unul sau doi membri ai grupului ar trebui să preia conducerea în planificarea sesiunii și îndeplinirea sarcinilor individuale pentru acea zi. Având lideri să moderogă discuția și să păstreze toată lumea asupra sarcinii, vă veți asigura că grupul dvs. obține beneficiul maxim din aceste întâlniri.
  • Având doi lideri de grup în fiecare sesiune protejează grupul în cazul în care unul dintre lideri se îmbolnăvește, nu poate face acest lucru sau nu este pregătit.
  • O modalitate bună de a atribui liderilor de grup este să se înscrie pe toți în săptămânile în care sunt cei mai interesați de conducere. Utilizați planul de subiect săptămânal pe care l-ați făcut pentru ca toți să aleagă săptămâni care ar dori să fie responsabili. Sau, alocați în mod aleatoriu săptămâni pentru a vă asigura că toate subiectele sunt acoperite și nimeni nu se simte ca și cum au pierdut.
  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 11
    6. Creați un grup de chat prin mesager sau social media. Un grup de studiu cu adevărat eficient va putea comunica în afara sesiunilor de studiu. Configurați un grup WhatsApp, e-mail sau text care va permite oamenilor să pună întrebări, să împărtășească documente sau să planifice sesiuni suplimentare de studiu.
  • Este o idee bună să setați regulile pentru grupul de chat, de asemenea. Uneori oamenii se duc departe cu mesaje sau meme și duc departe de membrii de grupuri potențial mari care nu doresc distragerea suplimentară a alertelor telefonice constante.
  • Partea 3 din 3:
    Realizarea sesiunilor de studiu
    1. Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 12
    1. Au gustări și băuturi sănătoase disponibile pentru a ajuta la toți să se concentreze. Gustări sănătoase și nu grase sau murdare sunt importante pentru păstrarea tuturor concentratelor și asupra sarcinii. Astfel încât nici o persoană să se simtă împovărată întotdeauna, având întotdeauna să ofere gustări, sarcina liderilor grupului din fiecare sesiune pentru a aduce alimente și băuturi.
    • Optați pentru alimentele cu degetul cu o mulțime de proteine ​​și nu o grăsime. Alegeți lucruri cum ar fi fructele, legumele, nuci, brânză, hummus sau covrigi.
    • Pizza lucrează într-un vârf pentru o sesiune de studiu târziu de noapte, dar amintiți-vă că este gras și probabil că vă va face să vă simțiți plini și obosiți după ce ați mâncat, în loc de alertă și concentrată.
  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 13
    2. Creați o agendă pentru fiecare sesiune și lipiți-o. Liderii grupului ar trebui să fie însărcinați să facă și să distribuie un plan pentru fiecare sesiune de studiu. Poate fi la fel de detaliat pe măsură ce liderul are nevoie să fie acela de a păstra pe toată lumea pe drumul cel bun. Ceea ce este important este că toată lumea din grup are o schiță brută pentru exact ceea ce va fi acoperit și în ce ordine. Acest lucru va ajuta la păstrarea tuturor sarcina pentru că vor ști ce trebuie să acopere.
  • Agenda ar trebui să înceapă cu cel mai greu material pentru a scoate acest lucru în timp ce creierul fiecăruia este încă alertă și treaz.
  • Structura ar trebui să fie determinată de liderii grupului și orice altceva consideră că are sens pentru acoperirea subiectelor zilei.
  • Structura depinde în mare măsură de clasă. Pentru o clasă de matematică, puteți petrece ⅔ pe probleme de temă și ⅓ pe concepte, dar pentru o clasă de istorie, probabil că vă petreceți cea mai mare parte a timpului de a discuta despre ideile principale.
  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 14
    3. Ia pauze adesea, astfel încât nimeni nu se simte ars. Dacă sesiunea de studiu este mai mare de 45 de minute, cu siguranță doriți să programați în pauze pentru întindere, folosind toaleta, verificând telefonul sau doar discutați. Oferirea de pauze intermitente păstrează toată lumea în sarcină atunci când ar trebui să lucreze pentru că știu că există un timp atunci când pot pleca departe.
  • Programul de întrerupere ar trebui inclus în agenda pentru această zi. Decideți împreună ca un grup ceea ce credeți că funcționează cel mai bine. Unii oameni le place să lucreze timp de 25 de minute și apoi să ia o pauză timp de 5 minute. Alții preferă să lucreze sesiuni mai lungi și să ia pauze mai lungi. Nu contează cu adevărat atâta timp cât toată lumea este de acord.
  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 15
    4. Experimentați cu diferite metode de studiu pentru a maximiza învățarea. Încurajați liderii grupului dvs. să fie creativi cu modul în care conduc timpul de studiu. Există multe site-uri web disponibile cu idei pentru strategii eficiente de studiu. Încercați-le și vedeți ce funcționează cel mai bine pentru grupul dvs.
  • Oamenii învață diferit. Unii sunt cursanți vizuali, unii învățați prin scris, iar unii au învățat cel mai bine prin învățarea altora. Deoarece grupul dvs. va fi alcătuit din diverse persoane, fiți dispuși să încerce diferite metode, astfel încât toată lumea să poată beneficia.
  • Unele metode de studiu dovedite se predau reciproc materialele, având dezbateri, vizionarea și discutarea clipurilor de film, jucând jocuri trivia și quizzing unul pe altul.
  • Imagine intitulată formează un grup de studiu Pasul 16
    5. Examinați materialul la sfârșitul fiecărei sesiuni. Luați cel puțin 10 minute la sfârșitul fiecărei sesiuni de studiu pentru a trece peste ideile principale din nou. De asemenea, lăsați timp pentru oricine din grup să pună întrebări pe orice material pe care încă nu le înțeleg.
  • Chiar dacă credeți că știți bine materialul, veți beneficia de ao auzi din nou sau să răspundeți la întrebări ale membrilor grupului dvs.
  • sfaturi

    În timpul examenelor se îmbină cu un alt grup de studiu pentru sesiuni de studiu unic în care vă concentrați asupra trecerii printr-o hârtie din trecut, fie asupra unor concepte particulare. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a obține câteva perspective diferite asupra materialului.
  • Redați muzică de fundal moale dacă încercați să studiați într-un spațiu cu distragere exterioară. Mulți oameni găsesc muzică clasică sau natură să fie foarte eficienți. Doar amintiți-vă să o păstrați destul de liniștită încât grupul dvs. poate continua să se concentreze.
  • Studiu cu oamenii care au niveluri similare de calificare ca tine, altfel o persoană ar putea face mai mult din muncă și o altă persoană s-ar putea simți lăsată în urmă.
  • Avertizări

    Respectați politica de integritate a profesorului dvs. cu privire la ceea ce misiunile trebuie completate individual. Dacă lucrați împreună fără autorizație, puteți înscrie un 0 sau să fie supus acțiunii disciplinare. Chiar și într-un cadru de grup, toată lumea ar trebui să facă propria lor activitate.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar