Cum se formează un llc în oklahoma

"Societate cu răspundere limitată," sau LLC, este o modalitate de a vă organiza oficial afacerea și de a se înregistra cu guvernul. Există procese diferite pentru a forma un LLC în diferite stări. Dacă sunteți în Oklahoma, urmați acești pași pentru a forma un LLC, care vă va permite să tranzacționați afacerea în stat.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegerea LLCS
  1. Imagine intitulată formează un LLC în Oklahoma Pasul 1
1. Cunoașteți scopul unui LLC. Fiecare afacere trebuie să fie înregistrată în mod legal cu statul pe care îl operează în scopuri fiscale. O societate cu răspundere limitată permite un simplu proces de impozitare, dar vă ajută și la protejarea activelor personale în cazul unui proces sau faliment.
  • Dacă dețineți un LLC, raportați câștigurile dvs. de afaceri sau pierderile anual pe declarația dvs. de impozit pe venitul personal. Aceasta înseamnă că compania dvs. nu trebuie să depună taxe separat.
  • "răspundere limitată" Aspectul unui LLC înseamnă că, chiar dacă aveți personal impozite pe companie, nu sunteți responsabil personal dacă compania dvs. se termină într-un proces sau într-o dată de bani. În această situație, numai activele afacerii sunt expuse riscului, în loc de activele dvs. personale.
  • Imagine intitulată formează un LLC în Oklahoma Pasul 2
    2. Decideți dacă un LLC este potrivit pentru dvs. Există mai multe structuri de afaceri pentru a alege (în statul Oklahoma, acestea includ un singur proprietar, parteneriat general, parteneriat limitat, parteneriat cu răspundere limitată și corporație), dar LLC este o alegere bună pentru majoritatea întreprinderilor mici. Un LLC ar putea fi potrivit pentru dvs. dacă:
  • Sunteți preocupat de răspunderea personală pentru posibilele procese sau datorii care ar putea rezulta dintr-o afacere de afaceri.
  • Nu formați o bancă sau o companie de asigurări. În Oklahoma, LLC sunt permise să se angajeze în orice afacere legală, cu excepția serviciilor bancare și a asigurărilor.
  • Formați o companie pe cont propriu și / sau nu intenționați să aveți investitori sau acționari. În fiecare stat, multe structuri de afaceri necesită mai mult de o persoană să se înregistreze oficial la stat - dar puteți forma un LLC cu o singură persoană și puteți deține și o puteți gestiona pe cont propriu. Cu toate acestea, LLC nu au flexibilitatea unei corporații, astfel încât să nu puteți adăuga mai târziu investitori sau acționari.
  • Ești etic și responsabil. Dacă acționați ilegal sau iresponsabil, puteți pierde protecția unui LLC și, în această situație, activele dvs. personale ar putea fi expuse riscului. Un judecător poate decide să ocolească clauza limitată de răspundere în cazul în care el sau ea simte că ați provocat intenționat o situație proastă cu compania dvs.
  • Imagine intitulată formează un LLC în Oklahoma Pasul 3
    3. Asigurați-vă că îndepliniți cerințele pentru a aplica pentru un LLC. În starea Oklahoma, aceste cerințe sunt puține:
  • Trebuie să fii 18.
  • Trebuie să fiți un rezident al Oklahoma sau dacă sunteți un LLC intern sau străin înregistrarea în mod specific pentru a face afaceri în Oklahoma, trebuie să mențineți un birou de afaceri cu o adresă de stradă (nu o cutie poștală).
  • Trebuie să aveți 100 de dolari pentru a plăti o taxă de depunere, plus o taxă de serviciu de 4% dacă utilizați un card de credit.
  • Partea 2 din 3:
    Aplicând pentru un LLC în Oklahoma
    1. Imagine intitulată formează un LLC în Oklahoma Pasul 4
    1. Alegeți numele dvs. LLC. Înainte de a vă putea înregistra un LLC cu statul, aveți nevoie de un nume al companiei. Există câteva lucruri importante pentru a ține minte atunci când alegeți numele dvs .:
    • Numele trebuie să fie original. Nu puteți alege numele unui Oklahoma LLC înregistrat sau numele oricărei corporații (în sau în afara statului) care a fost utilizat în ultimii trei ani. Pentru a verifica dacă numele pe care doriți să-l utilizați este disponibil, sunați secretarul de stat Oklahoma la (405) 522-2520 sau vizitați Sos.O.K.Gov.
    • Numele trebuie să indice că este un LLC. În Oklahoma, puteți doar să renunțați la literele LLC, LC, L.L.C., sau L.C. pe sfârșitul oricărei persoane pe care doriți să le numiți compania dvs. sau puteți folosi cuvintele "Societate cu raspundere limitata" sau "Societate cu răspundere limitată" În titlul însuși. De asemenea, puteți abrevia cuvântul "limitat" la fel de "Ltd." și / sau cuvântul "companie" la fel de "Co." De exemplu, dacă doriți ca compania dvs. să fie chemată "Hartie alba," Ai putea să o numești oficial "Hârtie albă LLC," "White Harge Ltd. Co.," "Cartea albă L.C.," "White Hartie Limited Company," "Cartea albă LIMITED CO.," etc.
    • Nu trebuie să conțină cuvinte restricționate de starea Oklahoma. Nu puteți folosi cuvintele "bancă," "asigurare," sau orice derivat care sugerează compania dvs. este o societate bancară sau de asigurări. De asemenea, nu puteți utiliza termeni care ar putea confunda compania dvs. cu agenții federale sau de stat (de exemplu, nu o puteți numi "FBI"). Dacă aveți îndoieli cu privire la faptul că numele dvs. este acceptabil, asigurați-vă că contactați secretarul biroului de stat pentru recomandări.
  • Imagine intitulată formează un LLC în Oklahoma Pasul 5
    2. Descărcați articolele de organizare din Oklahoma. Acest formular este situat convenabil pe secretarul de stat Oklahoma la https: // Sos.O.K.Gov / Forms / FM0074.pdf. Imprimați formularul. Utilizați cerneală albastră sau neagră pentru a completa complet informațiile necesare la pagina 3, inclusiv:
  • Numele complet al LLC, inclusiv literele sau cuvintele care să indice că este o societate cu răspundere limitată.
  • Adresa stradală a biroului de afaceri. Adresa dvs. de domiciliu este acceptabilă dacă sunteți un rezident Oklahoma și nu vă mențineți un birou în afara casei.
  • O adresă de e-mail de lucru pentru contactul principal.
  • Numele și adresa stradală pentru agentul înregistrat. Acest lucru poate fi același cu adresa biroului de afaceri.
  • Termenul de existență. Acest lucru se referă la cât timp doriți ca înregistrarea companiei să dureze. Dacă nu aveți niciun plan de dizolvare sau încheiere a companiei la un specific, scrieți "perpetuu." În caz contrar, puteți indica un număr setat de ani (de exemplu, prin scriere "5 ani") sau o dată specifică de expirare (de exemplu, prin scriere "Expiră 1-1-2020") .
  • Semnătura, numele tipărit și data.
  • Imagine intitulată formează un LLC în Oklahoma Pasul 6
    3. Înregistrați-vă documentele cu statul. Puteți face acest lucru în persoană sau puteți să trimiteți prin poștă sau prin fax formularele. Trebuie să plătiți o taxă de depunere de 100 $. Efectuați verificarea, verificarea casierului sau ordinea de plată plătibilă "Oklahoma secretar de stat."
  • Trimiteți sau livrați personal taxa de depunere și articolele de organizare completate la: secretar de stat Oklahoma, 2300 N Lincoln Blvd. Camera 101, clădirea de stat Capitol, Oklahoma City, Oklahoma 73105-4897.
  • Pentru a trimite formularele dvs., includeți o scrisoare de intenție cu numărul cardului dvs. de credit, data de expirare, numele pe card, o adresă de returnare și suma pe care o autorizați secretarul de la Biroul de Stat pentru a încărca cardul. Asigurați-vă că includeți o taxă de serviciu de 4% pentru utilizarea unui card de credit (total de 104 USD). Nu uitați să includeți articolele de organizare după foaia de acoperire! Secretarul numărului de fax al statului este (405) 521-3771.
  • De asemenea, puteți completa înregistrarea online la https: // Sos.O.K.Gov / Cart / Contact.ASPX?Returll = / Cart / Work.ASPX?F = 369
  • După ce vă depuneți articolele de organizare și taxe la secretarul de stat Oklahoma, va dura aproximativ 10-5 ani pentru a primi permisul dvs. de afaceri prin poștă la adresa pe care ați indicat-o pe formularele dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Menținerea dvs. LLC
    1. Imagine intitulată formează un LLC în Oklahoma Pasul 7
    1. Creați un acord de funcționare. Nu trebuie să depuneți acest document și nu este o cerință legală de a avea una, dar crearea unuia este o mișcare inteligentă legală, mai ales dacă veți avea co-proprietari sau angajați.
    • Un acord de exploatare specifică procedurile de proprietate și de operare ale companiei, inclusiv informații ca procente de proprietate.
    • Dacă aveți un aranjament complex de afaceri, inclusiv co-proprietari și / sau membri multiplu, este o idee bună să aveți acordul de funcționare elaborat de un avocat care este specializat în dreptul afacerilor. Acest lucru se va asigura că acordul de funcționare este solid legal și că toate părțile sunt conștiente de dispozițiile sale. Cu toate acestea, puteți să-l elaborați singur dacă formați un LLC complet pe cont propriu (deoarece este puțin probabil să vă judecați!).
  • Imagine intitulată formează un LLC în Oklahoma Pasul 8
    2. Obțineți alte licențe sau permise. După ce ați depus pentru un LLC cu statul, nu sunteți neapărat liber să începeți operațiunile de afaceri. Încă mai trebuie să obțineți licențe, permise sau alte depuneri care aparțin afacerii sau industriei dvs. specifice.
  • De exemplu, în Oklahoma, aveți nevoie de una sau mai multe licențe sau permise dacă lucrați în construcții, retail, restaurante sau baruri, en-gros, servicii de credit, transport sau alte industrii. Există multe tipuri de permise necesare în Oklahoma.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă industria dvs. necesită licențe sau permise, sunați la linia de servicii de afaceri de la Departamentul de Stat din Oklahoma de afaceri de afaceri la (405) 815-5345.
  • Imagine intitulată formează un LLC în Oklahoma Pasul 9
    3. Pregătiți-vă pentru impozite. Unul dintre beneficiile unui LLC este că nu este privită de guvern ca o entitate separată, deci nu este impozitată ca una. Încă mai trebuie să vă pregătiți să plătiți impozite pe câștigurile dvs. de afaceri.
  • Dacă compania dvs. va avea angajați, trebuie să vă înregistrați pentru un număr de identificare fiscală federală (EIN).Există multe site-uri web care percep o taxă pentru a vă depune documentele pentru a primi un EIN, dar IRS oferă aceste fișiere gratuite dacă vă depuneți.
  • Dacă veți avea angajați și / sau dacă vindeți un produs, va trebui să vă înregistrați pentru a depune taxe de vânzări de stat. Există o taxă de 20 de dolari pentru a vă înregistra pentru impozitul pe vânzări de afaceri în Oklahoma și trebuie să vă reînnoiți permisul la fiecare trei ani.
  • Imagine intitulată formează un LLC în Oklahoma Pasul 10
    4. Fișier un raport anual. În Oklahoma, trebuie să depuneți un certificat anual și să plătiți o taxă de depunere de 25 USD.
  • Raportul se datorează datei de încorporare a companiei dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar