Cum să determinați o garanție extinsă

Nu există o regulă reală în urma achiziționării unei garanții extinse. Indiferent dacă alegeți să faceți acest lucru, va fi în cele din urmă o decizie subiectivă bazată pe nevoile dvs. Cu toate acestea, luând în considerare acoperirile, fiabilitatea produselor și costurile, puteți lua o decizie în cunoștință de cauză atunci când vine vorba de achiziționarea unei garanții extinse.

Pași

Partea 1 din 3:
Studierea garanției
  1. Imaginea intitulată Determinați o garanție extinsă
1. Verificați mai întâi acoperirea gratuită. În majoritatea cazurilor, garanția producătorului va include un an sau mai mult de acoperire. În plus, un comerciant cu amănuntul ar putea adăuga propria lor garanție pe partea de sus a acestui lucru. Verificați cu amănuntul și citiți documentele de garanție incluse pentru a înțelege amploarea garanțiilor oferite cu o achiziție. Cu aceste acoperind două sau chiar trei ani, vă puteți da seama că o garanție extinsă nu este necesară.
  • Este posibil să fiți acoperit și mai mult de furnizorul dvs. de carduri de credit. Anumite vize, MasterCard și toate cardurile Express American oferă garanții extinse pentru cumpărare. Verificați acordul dvs. de card pentru detalii.
  • Imaginea intitulată Determinați o garanție extinsă
    2. Citiți cu atenție regulile de acoperire ale garanției. Unele garanții acoperă numai piesele sau numai munca. Citiți specificațiile de imprimare fine și de cântărire împotriva produsului. Dacă totul este acoperit, atunci ar fi meritat cumpărat. Numai tu poți determina ce poate fi necesar pentru a acoperi. Indiferent de termenii, asigurați-vă că obțineți detaliile în scris dacă ați alege să o achiziționați.
  • De exemplu, dacă cumpărați un televizor și intenționați să o aveți cât mai mult posibil, este posibil să doriți să cumpărați o garanție dacă acoperă piesele și munca, deoarece numai că este vorba numai de costisitoare.
  • Cu toate acestea, în cazul în care televiziunea vine deja cu o anumită formă de garanție, iar garanția extinsă acoperă numai forța de muncă, atunci este posibil să nu merită plata suplimentară.
  • Imaginea intitulată Determinați o garanție extinsă
    3. Aveți grijă de limitări de acoperire. Unele garanții extinse vin cu prevederi despre service sau reparații produsului. De exemplu, este posibil să trebuiască să o reparați într-o locație certificată sau să o serviți după anumite perioade de timp. În acest caz, asigurați-vă că serviciul necesar este rezonabil pentru dvs., atât în ​​cost, cât și la distanță. Dacă nu, garanția poate fi impracticabilă.
  • Imaginea intitulată Determinați o garanție extinsă
    4. Căutați o acoperire suplimentară. Verificați acoperirea suplimentară în garanția extinsă, cum ar fi acoperirea transferică. Acest lucru vă va permite să transferați garanția unei alte persoane în cazul în care vindeți produsul. Căutați această prevedere dacă credeți că ar trebui să vindeți elementul în cauză sau doriți să faceți upgrade în viitorul apropiat.
  • Imaginea intitulată Determinați o garanție extinsă
    5. Aflați cum sunt procesate revendicările. În funcție de garanția dvs. specifică, poate fi dificil să depuneți o cerere, chiar dacă pagubele elementului dvs. sunt acoperite. În primul rând, va trebui să localizați furnizorul de asigurare, care ar putea fi o terță parte dacă ați achiziționat elementul dvs. de la un comerciant mai mare. Apoi, probabil că va trebui să localizați încasările și lucrările de garanție înainte de a contacta furnizorul. După acest efort, ea poate dura săptămâni sau mai mult pentru ca pretenția dvs. să fie procesată, dacă este vreodată.
  • Uită-te în regulile de garanție pentru informații despre furnizori. Apoi, căutați recenzii ale furnizorului online. Dacă procesul de reclamații pare complicat sau furnizorul este slab evaluat, garanția nu poate fi în valoare de hassle.
  • Citiți amprenta fină pentru a vedea dacă există alte costuri asociate revendicărilor. De exemplu, piesele pot fi acoperite în timp ce munca și transportul maritim nu sunt.
  • Partea 2 din 3:
    Evaluarea riscului de produs
    1. Imaginea intitulată Determinați o garanție extinsă
    1. Cercetați produsul online. Citiți ce spun ceilalți. Aflați dacă produsul este cunoscut pentru a descompune sau dacă are nevoie de frecvență de service. Dacă da, luați în considerare o garanție. Dacă nu, decideți dacă credeți că merită să nu obțineți o garanție extinsă. Încercați să găsiți informații specifice despre fiabilitatea acestui produs sau despre șansa ca un astfel de produs să fie deteriorat în perioada de garanție.
    • De exemplu, cercetările au arătat că un smartphone are o șansă unică de a fi deteriorați de peste trei ani. În funcție de toleranța la risc, acest lucru ar putea fi un risc suficient de mare pentru a face o garanție în valoare de ea.
    • Alte produse, cum ar fi aparatele de uz casnic, sunt mult mai puțin susceptibile de a-și întrerupe perioadele de garanție.
    • Încercați să căutați site-urile de evaluare a produselor, cum ar fi rapoartele de consum, pentru a obține informații despre fiabilitatea produselor.
  • Imaginea intitulată Determinați o garanție extinsă
    2. Evaluați fiabilitatea produsului. Aceasta este o decizie subiectivă bazată pe produsul în sine și pe experiența dvs. cu produsul. De exemplu, puteți simți că produsul este un marcă de nume cu o bună reputație și, astfel încât nu are nevoie de o garanție. Sau poate că sunteți un tip particular de persoană care ar fi atent și atent atunci când utilizați produsul, așa cum ați fost cu produse similare și, prin urmare, nu va fi nevoie să o acoperiți. Numai tu poți lua această decizie.
  • Permiteți experiența dvs. anterioară să fie un factor determinant. Dacă ați făcut o achiziție similară în trecut și ați plătit pentru o garanție în mod inutil, decideți dacă doriți să o faceți din nou. Măsurați riscul de a nu obține o garanție și de a decide dacă va fi o greșeală costisitoare.
  • Imaginea intitulată Determinați o garanție extinsă
    3. Planificați-vă pentru achiziții viitoare. Dacă știți că probabil veți actualiza dispozitivul sau produsul în câțiva ani, nu există niciun motiv pentru a achiziționa o garanție. Acest lucru nu se poate aplica la mobilier, vehicule sau aparate, dar multe electronice vor fi depășite în câțiva ani. Plus, dispozitivele electronice sunt, în general, mai scumpe pentru reparare decât înlocuirea datorită naturii complexe a construcției lor. Asigurați-vă că ați luat în considerare dacă doriți sau nu o copie de înlocuire a aceluiași dispozitiv în câțiva ani sau dacă veți face upgrade în schimb, înainte de a cumpăra o garanție.
  • Imaginea intitulată Determinați o garanție extinsă
    4. Cântărește valoarea păcii minții. Pentru un articol foarte scump sau unul necesar pentru munca dvs., garanția extinsă poate fi în valoare de cumpărare doar pentru pacea minții. Cu toate acestea, încercați să vă lăsați emotiile din decizia dvs. Efectuați calcule pentru costul potențial al înlocuirii sau reparațiilor și comparați acest lucru la costul de garanție pentru a lua o decizie informată. În caz contrar, riscați să aruncați bani departe pentru a vă proteja de ceva care probabil nu se va întâmpla niciodată.
  • Partea 3 din 3:
    Evaluarea valorii după preț
    1. Imaginea intitulată Determinați o garanție extinsă
    1. Comparați costul garanției extinse față de costul produsului. O garanție bine prețurilor ar trebui să costă un procent mic din costul original al produsului. Dacă costul garanției este mai mare de 15 până la 20% din costul produsului, atunci este posibil să nu merite. În acest moment, puteți căuta întotdeauna garanții extinse de la alte terțe părți, mai degrabă decât să cumpărați opțiunea retailerului. Aceste alte companii pot oferi o acoperire mai accesibilă.
  • Imaginea intitulată Determinați o garanție extinsă
    2. Evaluați costul înlocuirii pur și simplu a produsului. Uneori este mai mult sens să înlocuiască produsul. De exemplu, un fier sau o mașină de cafea nu poate merita o garanție, în timp ce un frigider sau un cuptor ar fi probabil. Gândiți-vă dacă ați putea plăti pentru a înlocui produsul dacă este absolut necesar. Dacă produsul este necesar pentru viața sau munca dvs., dar nu ați putea plăti cu ușurință să o înlocuiți, poate fi necesară o garanție.
  • De exemplu, persoana obișnuită nu a putut plăti să-și înlocuiască casa, astfel încât să cumpere asigurarea proprietarilor de case. Cu toate acestea, o garanție pentru o televiziune de 200 de dolari nu este necesară pentru majoritatea oamenilor.
  • Imaginea intitulată Determinați o garanție extinsă
    3. Costuri de reparare a cercetării. Citiți recenziile utilizatorilor și mesajele Forum online despre produs pentru a vedea ce sunt costurile medii de reparație. Căutați probleme comune și suma plătită pentru a le repara. Apoi, puteți utiliza aceste informații pentru a construi o idee despre ceea ce ar putea costa repararea unui produs dacă aveți nevoie. Comparați aceste informații cu privire la costul garanției pentru a determina dacă garanția merită sau nu.
  • Imaginea intitulată Determinați o garanție extinsă
    4. Comparați costul garanției pentru șansele pe care le veți avea nevoie. Cea mai obiectivă modalitate de a măsura valoarea unei garanții este de a compara costurile sale împotriva celei de reparații sau înlocuiri potențiale. Combinați-vă cercetările cu privire la cotele eșecului produsului, a costurilor de reparare și a costului de înlocuire pentru a afla o cantitate monetară de risc. De exemplu, imaginați-vă că aveți un aparat de 1.000 de dolari cu o șansă de 15% a eșecului total în termen de trei ani. Acest lucru ar reprezenta 150 de dolari în costurile potențiale de înlocuire.
  • Dacă garanția este mai mică decât acest cost, este o afacere bună. Dacă este mai mult, ar trebui să luați în considerare doar riscul și să plătiți pentru reparații dacă este necesar.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar