Cum să cumpărați laptop-uri utilizate

În ultimele câteva decenii, cumpărarea unui laptop second hand a dezvoltat o stigmă. Este adesea perpetuată că laptop-urile utilizate nu au nici o durabilitate, nici o fiabilitate și nici o garanție că vor menține sub presiune - astfel, acestea ar trebui evitate cu toate costurile. Cu toate acestea, stigmatul care există este adesea nejustificat. Da, au existat momente când oamenii au cumpărat laptop-urile folosite numai pentru a le distruge în mai puțin de un an. Cu toate acestea, învățarea câtorva pași de precauție simpli vă pot ajuta să vă cunoașteți cum să cumpărați laptop-uri utilizate care nu se vor descompune imediat.

Pași

  1. Imagine intitulată Cumpărați laptopurile utilizate Pasul 1
1. Achiziționați renovate în loc de utilizat - dacă este posibil. Un laptop renovat este unul care a fost menținut și reparat, adesea adus înapoi la o calitate nouă. Un laptop folosit este unul care nu a fost atins deloc. Deoarece laptopurile renovate au fost examinate și menținute, ele sunt adesea mai fiabile decât laptopurile utilizate și, astfel, mai puțin predispuse la ruperea imediat. Cu toate acestea, laptopurile renovate pot fi un pic mai scumpe și mai puțin disponibile decât laptopurile utilizate.
  • Există 2 tipuri de laptopuri renovate: producător renovat și de utilizator renovat. Atunci când un laptop este fabricat, laptopul a fost menținut suficient încât a trecut standardele de calitate ale producătorului. Laptopurile renovate ale utilizatorilor nu au nicio garanție de calitate - au fost pur și simplu menținute de utilizator. În majoritatea cazurilor, laptopurile renovate ale producătorului sunt cea mai bună alegere.
  • Imagine intitulată Cumpărați laptopurile utilizate Pasul 2
    2. Achiziționați de la un dealer de renume. Indiferent dacă achiziționați laptopul folosit sau renovat, veți dori să cumpărați de la o sursă de reputație. La achiziționarea online de pe site-uri precum Ebay, sursele de reputație au o istorie de furnizare de bunuri de calitate și vor avea ratinguri de mare feedback. La achiziționarea offline, veți dori să achiziționați un laptop utilizat de la cineva care cunoaște computerele, deoarece vor cunoaște calitatea dispozitivului mai bine decât cineva care știe foarte puțin.
  • Imagine intitulată Cumpărați laptopurile utilizate Pasul 3
    3. Inspectați laptopul pentru daune înainte de cumpărare. Ignorați daunele cosmetice cât de mult puteți. Ei pot lua de la estetică, dar sunt indicatori inadecvați ai calității performanței laptopului.
  • Examinați ecranul laptopului - în timp ce laptopul este pornit - pentru a vă asigura că nu există nici o deteriorare a ecranului. Asigurați-vă că culorile sunt luminoase și stabile. Dacă anumite zone ale ecranului sunt spălate sau decolorate, luați în considerare achiziționarea unui alt laptop. Ecranele LCD pot fi costisitoare pentru repararea sau înlocuirea.
  • Testați porturile de intrare - conexiunile USB, mufele pentru căști și microfon, intrările cablului de alimentare etc.--și asigurați-vă că lucrează corect. Testați tastatura și touchpad-ul pentru răspunsuri adecvate. Un laptop cu porturi de intrare care nu răspunde sau dispozitive de intrare va fi o durere de muncă și nu merită să cumpărați.
  • Dacă achiziționați online, poate fi dificil sau imposibil de verificat pentru aceste lucruri. Dacă vânzătorul a postat fotografii ale laptopului uzat, examinați cele cât de mult puteți. De asemenea, este recomandat să trimiteți întrebări specifice vânzătorului cu privire la laptop, cum ar fi starea porturilor de intrare, tastatură, touchpad etc. Cereți vânzătorului să verifice dacă fiecare caracteristică funcționează.
  • Imagine intitulată Cumpărați laptopurile utilizate Pasul 4
    4. Verificați durata de viață a bateriei laptopului. Dacă bateria poate conține o încărcătură mare sau nimic nu ar trebui să aibă un impact foarte mult la decizia de cumpărare. Durata de viață a bateriei slabe este adesea de așteptat la achiziționarea unui laptop secundar. Cu toate acestea, cunoașterea stării bateriei atunci când achiziționarea vă poate ajuta să decideți cât de curând doriți să îl înlocuiți.
  • Imagine intitulată Cumpărați laptopurile utilizate Pasul 5
    5. Verificați programele software-ului pachet. În aproape toate cazurile, laptopurile utilizate sunt reformatate și resetate la condițiile din fabrică înainte de a fi vândute. Acest lucru poate însemna că laptopul ajunge fără programe utile sau drivere. Adresați-vă vânzătorului care programe software vin cu laptopul dacă nu include aceste informații în listarea sa.
  • Imagine intitulată Cumpărați laptopurile utilizate Pasul 6
    6. Achiziționați dintr-o sursă care include o garanție. Mulți oameni cred că laptop-urile folosite și folosite electronice în general, nu vin cu garanții. Dimpotrivă, multe dispozitive folosite vor veni cu garanții - acestea nu vor fi la fel de cuprinzătoare ca garanții pe un dispozitiv nou nou. Nu cumpărați dacă nu există nicio garanție la un laptop utilizat. Cel puțin, veți dori o garanție de 30 de zile.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar