Cum se evaluează garanțiile produsului

În mod obișnuit, atunci când faceți o achiziție majoră, produsul va veni cu o garanție de la producător sau de vânzător. O garanție este o promisiune că producătorul se află în spatele produsului său și va oferi un anumit tip de acoperire în cazul în care produsul să fie defect sau altfel nu îndeplinește un anumit nivel de calitate și fiabilitate. Dacă este posibil, atunci când faceți o achiziție mare, trebuie să examinați garanția înainte de a cumpăra produsul. Doriți să evaluați acoperirea garanției, indiferent dacă oferă reparații sau înlocuiri, reputația producătorului și a furnizorului de servicii și durata garanției.

Pași

Partea 1 din 3:
Analizând o garanție scrisă
  1. Imagine intitulată Evaluarea garanțiilor produsului Pasul 1
1. Să recunoască cerințele unei garanții scrise. Dacă un producător oferă o garanție scrisă, garanția trebuie să respecte legile federale. Aceste legi sunt menite să protejeze consumatorii și să se asigure că sunt în măsură să fie cumpărători educați. O garanție scrisă trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:
  • Scrise în limbaj simplu și ușor de înțeles.
  • Furnizați numele și adresa companiei care dau garanția.
  • Detaliați produsul sau piesele acoperite de garanție.
  • Specificați dacă garanția oferă înlocuirea, repararea, rambursarea completă a ORA.
  • Prezentați durata garanției, inclusiv atunci când începe garanția.
  • Explicați orice lucru pe care garanția nu o acoperă, cum ar fi anumite tipuri de daune.
  • Descrieți procedurile de soluționare a litigiilor.
  • Furnizați informații despre drepturile legale ale consumatorului.
  • Imagine intitulată Evaluarea garanțiilor produsului Pasul 2
    2. Citiți garanția înainte de a vă face achiziția. În general, înainte de a face o achiziție mare, consumatorii vor cerceta produsul pentru a determina dacă își îndeplinește nevoile. Consumatorii ar trebui, de asemenea, să citească garanțiile oferite cu fiecare produs pe care îl consideră. Producătorii oferă informații de garanție online pentru ca consumatorii să revizuiască.
  • Imagine intitulată Evaluarea garanțiilor produsului Pasul 3
    3. Determinați cât timp durează garanția. La revizuirea unei garanții, primul lucru pe care ar trebui să-l verificați este cât timp durează garanția. O garanție scrisă va specifica când începe garanția, care este adesea data la care achiziționați produsul. Când decideți între diferite produse, luați în considerare dacă un produs are o garanție mult mai lungă. Acest lucru ar trebui să fie un factor în a decide ce produs să cumpere.
  • Nu există nicio garanție stabilită pentru toate produsele. Ar trebui să determinați care este garanția standard pentru produsul pe care îl achiziționați.
  • Puteți găsi lungimea standard a garanției prin revizuirea mai multor garanții diferite pentru produse similare.
  • Imagine intitulată Evaluarea garanțiilor produsului Pasul 4
    4. Examinați furnizorii de servicii și politicile de înlocuire a fiecărei garanții. Este important să înțelegeți cine este responsabil pentru repararea produsului dvs. ar trebui să se rupă în timpul garanției. Ar trebui să vă gândiți dacă este convenabil să returnați produsul la un producător sau vânzător. Dacă trebuie să trimiteți produsul în reparații, garanția dvs. ar trebui să precizeze cine plătește costurile de expediere. De asemenea, doriți să vă uitați atent la modul în care compania va răspunde dacă produsul se rupe. De exemplu, verificați dacă compania repară produsul, îl înlocuiește sau restituie prețul de achiziție.
  • Imagine intitulată Evaluați garanțiile produsului Pasul 5
    5. Examinați tipurile de reparații acoperite de garanție. Cea mai importantă parte a garanției este ceea ce garanția acoperă efectiv. Când comparați garanții diferite, doriți să stabiliți dacă garanția acoperă numai anumite tipuri de reparații sau părți și dacă există probleme care sunt excluse din acoperire. La evaluarea unei acoperiri a garanției, luați în considerare următoarele:
  • V-ar cere să plătiți pentru transport maritim? Acest lucru se poate dovedi foarte scump dacă garanția este pentru o mașină grea de mașini.
  • Garanția acoperă "daune consecvente", cum ar fi costul de înlocuire a alimentelor atunci când congelatorul se rupe?
  • Există condiții sau limitări privind garanția? Garanțiile pot fi anulate dacă nu utilizați produsul conform destinației sau dacă încercați să remediați singur produsul.
  • Imagine intitulată Evaluarea garanțiilor produsului Pasul 6
    6. Luați în considerare reputația companiei care oferă garanția. De asemenea, ar trebui să vă uitați cine oferă garanția și să evalueze dacă compania are o bună reputație. Puteți căuta cu ușurință numele companiei online și căutați recenzii ale serviciului său de garanție. Dacă vedeți plângeri repetate despre companie, este posibil să doriți să luați în considerare alegerea unui produs cu un alt serviciu de garanție.
  • Puteți verifica dacă orice reclamații au fost depuse împotriva producătorului sau a altor activități care oferă garanția la Biroul de afaceri mai bun (BBB).
  • Partea 2 din 3:
    Decizia de a achiziționa o garanție extinsă
    1. Imagine intitulată Evaluarea garanțiilor produsului Pasul 7
    1. Luați în considerare avantajele și dezavantajele unei garanții extinse. Când efectuați o achiziție majoră, mulți vanzatori vor încerca, de asemenea, să vă vândă o garanție extinsă, care este cunoscută și ca un contract de servicii. Spre deosebire de garanțiile care vin cu produsul, trebuie să plătiți o taxă suplimentară pentru o garanție extinsă. Este important să se evalueze dacă garanția extinsă vă oferă o acoperire suplimentară, amploarea acestei acoperire și cântărește costul garanției împotriva probabilității de reparații.
  • Imagine intitulată Evaluarea garanțiilor produsului Pasul 8
    2. Evaluați dacă produsul va avea nevoie de reparații. Înainte de a cheltui o sumă semnificativă de bani pe o garanție extinsă, trebuie să stabiliți dacă este probabil ca produsul să fie reparat. Du-te online și citiți recenzii despre produs. Dacă este puțin probabil ca produsul să fie reparat înainte de a fi gata să cumpărați un produs nou, nu trebuie să pierdeți banii pe o garanție extinsă.
  • De asemenea, trebuie să evaluați costul reparațiilor tipice. Dacă produsul poate fi necesar să fie reparat, dar, în general, nu este atât de scump să îl reparați, este posibil să doriți să renunțați la garanție.
  • Cu toate acestea, în cazul în care reparațiile tind să fie foarte scumpe, este posibil să doriți să luați în considerare achiziționarea garanției extinse.
  • Doriți să cumpărați un produs fiabil de la o companie de renume pentru a reduce probabilitatea de a avea nevoie de reparații.
  • Imagine intitulată Evaluați garanțiile produsului Pasul 9
    3. Comparați garanția originală și garanția extinsă. Înainte de a achiziționa o garanție extinsă, doriți să vă asigurați că vă oferă o acoperire mai mare decât garanția originală. Cele mai multe garanții originale durează aproximativ douăsprezece luni sau mai puțin. Asigurați-vă că garanția extinsă începe să funcționeze după expirarea garanției inițiale.
  • Dacă garanțiile se execută în același timp, asigurați-vă că garanția extinsă oferă protecție suplimentară și necesară.
  • De exemplu, dacă garanția originală nu acoperă daunele sau pierderile pentru căderea produsului sau apărarea apei pe produs, asigurați-vă că garanția extinsă face, în special dacă sunteți predispus la scăderea sau deteriorarea produsului.
  • Imagine intitulată Evaluați garanțiile produsului Pasul 10
    4. Cântărește costul de acoperire împotriva acoperirii extinse. Dacă o garanție extinsă costă mai mult de 20% din prețul de achiziție al produsului, ar trebui să vă gândiți să nu achiziționați garanția. Dacă costul este mai aproape de 50% din prețul de achiziție al produsului, nu trebuie să achiziționați garanția. Cele mai multe garanții anuale vor acoperi multe dintre problemele care vor apărea cu un nou dispozitiv electronic. Dacă produsul se rupe după un an, este posibil să fiți mai bine folosind banii pe care ați cheltuit-o pe o garanție extinsă față de prețul de achiziție al unui produs nou.
  • Imagine intitulată Evaluați garanțiile produsului Pasul 11
    5. Știu ce produse ar trebui să aibă o garanție extinsă. Deși este important să revizuiți specificul fiecărei garanții extinse, există anumite produse pentru care ar trebui să fiți mai mult sau mai puțin înclinați să cumpărați o garanție extinsă. De exemplu, cele mai scumpe noi electronice de consum, cum ar fi stereo, frigidere și televizoare mari, sunt în general fiabile și nu merită să cheltuiți bani pe o garanție extinsă. Cu toate acestea, în anumite circumstanțe ar trebui să luați în considerare achiziționarea unei garanții extinse, cum ar fi:
  • Când achiziționați produse deținute anterior, cum ar fi o mașină. Există cu siguranță un risc crescut de a achiziționa o mașină uzată care necesită reparații și poate fi rentabilă să achiziționați o garanție extinsă.
  • Dacă cumpărați o casă mai veche cu aparate datate, este posibil să doriți să luați în considerare achiziționarea unei garanții la domiciliu.Acest lucru vă oferă acoperirea dacă ceva se rupe în primul an sau astfel încât să dețineți casa.
  • Dacă achiziționarea unei garanții extinse vă va oferi o minte după o achiziție majoră, ar trebui să luați în considerare obținerea garanției extinse.
  • Asigurați-vă că revizuiți acoperirea garanției și că nu plătiți mai mult de 10 până la 20% din prețul de achiziție.
  • Partea 3 din 3:
    Înțelegerea diferitelor tipuri de garanții de produse
    1. Imagine intitulată Evaluarea garanțiilor produsului Pasul 12
    1. Recunoașteți o garanție expresă. O garanție expresă se face atunci când un vânzător, producător sau un document vă spune afirmativ ceva despre produs sau promite ceva despre produs atunci când produsul vă va fi vândut. De exemplu, dacă un vânzător vă spune că puteți returna ceva timp de 60 de zile pentru o rambursare completă, aceasta constituie o garanție expresă.
    • Garanții exprese pot fi scrise sau orale. Cu toate acestea, garanțiile orale sunt mult mai greu de dovedit.
    • Este posibil să trebuiască să arătați că vă invocați promisiunea când ați făcut achiziția.
    • Vânzătorul nu trebuie să utilizeze cuvintele "promisiunea" sau "garanție" pentru a face o garanție expresă.
    • Garanțiile exprese pot fi sub forma unei publicități sau a unui certificat pe care vânzătorul la invocat în efectuarea achiziției.
  • Imagine intitulată Evaluarea garanțiilor produsului Pasul 13
    2. Înțelegeți garanțiile implicite. În plus față de o garanție scrisă sau expres, aproape toate produsele de consum vin, de asemenea, cu garanții implicite. Aceste garanții garantează că produsul este potrivit pentru scopul pentru care este vândut și că va funcționa ca producător sau revendicări vânzătorului. Există două tipuri comune de garanții implicite: garanția de vandabilitate și garanția de fitness pentru un anumit scop.
  • Garanția de vandabilitate înseamnă că produsul va face ceea ce vânzătorul sau producătorul spune că va face. De exemplu, un prăjitor de pâine prăjită.
  • Garanția de fitness pentru un anumit scop se aplică dacă vă bazați pe recomandările vânzătorului atunci când achiziționați un produs pentru o anumită utilizare. De exemplu, dacă vă explicați că aveți nevoie de un suport pentru biciclete pentru a ține două biciclete montane și vânzătorul vă spune că un anumit raft va funcționa cu mașina dvs., atunci aveți o garanție implicită de fitness pentru un anumit scop.
  • Ar trebui să fiți conștienți de faptul că unii vânzători vor vinde produse "așa cum este" de a evita să facă orice garanții implicite.
  • Cu toate acestea, anumite state, cum ar fi Kansas, Maine, Maryland, Massachusetts, Mississippi, Vermont, Virginia de Vest și districtul Columbia, nu permit vânzările "așa cum este".
  • Imagine intitulată Evaluarea garanțiilor produsului Pasul 14
    3. Luați în considerare garanțiile de viață. La achiziționarea unui produs, afirmația că vine cu o "garanție de viață" poate fi foarte atrăgătoare pentru dvs. Cu toate acestea, garanțiile pe viață rareori trăiesc la ceea ce sugerează numele lor. La revizuirea unei garanții pe viață, este important să citiți imprimarea fină care vine cu garanția. Acest lucru vă va spune cât timp o "viață" sub garanție durează și ce părți ale produsului sunt acoperite efectiv.
  • Unele garanții pe durata de viață acoperă numai produsul atâta timp cât elementul este vândut și garanția se încheie când produsul este întrerupt.
  • Unele garanții pe durata de viață sunt limitate la anumite părți, o anumită perioadă de timp sau la anumite tipuri de daune.
  • Unele garanții de viață sunt limitate la defecte, dar nu includ uzura normală.
  • sfaturi

    Dacă un vânzător face o promisiune pe cale orală, cereți-i să o scrie.
  • Asigurați-vă că salvați chitanța împreună cu garanția dvs. S-ar putea să vi se solicite să furnizați chitanța pentru a obține produsul dvs. reparat.
  • Asigurați-vă că vă înregistrați produsul pentru ca garanția să intre în vigoare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar