Cum să vă documentați invenția

Dacă aveți o idee bună, documentați invenția dvs. de la început în timp ce vă completați planificarea, construirea și testarea. În multe privințe, un brevet este la fel de bun ca și documentația dvs. și dacă este provocată sau încălcată, o bună documentație poate merge mult la protecția intereselor dvs. Ca inventator, sunteți, de asemenea, potențial un antreprenor, așa că documentația include, de asemenea, menținerea încasărilor și corespondenței legate de invenția dvs. și dezvoltarea acesteia.

Pași

Partea 1 din 3:
Înregistrarea progresului dvs
  1. Imagine intitulată Document Invenția dvs. Pasul 1
1. Cumpărați un notebook legat. În ciuda progreselor tehnologice, cea mai bună modalitate de a documenta invenția dvs. rămâne detalii despre scrierea de mână cu privire la ideea, descrierile și testele pe hârtie într-un notebook legat.
  • Căutați ceva cu o acoperire tare și paginile cusute în. Acest lucru face mai dificil pentru un provocator ulterior să argumenteze că ați adăugat ceva după acest fapt.
  • Unele dintre aceste cărți au pagini goale, în timp ce altele includ linii sau grile. Alegeți tipul de hârtie care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. Dacă anticipați trageți o mulțime de diagrame, puteți dori linii de grilă, astfel încât să puteți măsura mai ușor și să vă păstrați schițele.
  • În mod obișnuit, puteți găsi aceste cărți goale într-un magazin de birou de birou. Salvați chitanța când îl cumpărați, deoarece veți dori să o păstrați în fișierele dvs. despre alte documente legate de invenția dvs. Primirea oferă, de asemenea, o dovadă suplimentară a datei.
  • Imagine intitulată Document Invenția ta Pasul 2
    2. Configurați notebook-ul. Numărul notebook-ul dvs. pe capacul frontal exterior împreună cu data la care ați pornit-o. Dacă este primul notebook care documentează invenția dvs., ar trebui să fie "# 1." Apoi includeți informații de bază ale proprietății în interiorul capacului frontal.
  • Notațiile dvs. în afara notebook-ului dvs. sunt în cea mai mare parte pentru propriul dvs. beneficiu, deci includeți tot ce vă poate ajuta.
  • De exemplu, dacă lucrați la mai mult de o invenție, este posibil să doriți să includeți o notație sau un nume de cod pentru invenție care corespunde acelui notebook particular, astfel încât să nu le amestecați din greșeală.
  • Pe capacul interior, scrieți numele și informațiile de contact. De asemenea, puteți include o scurtă descriere a conținutului notebook-ului, inclusiv un nume al invenției.
  • Imagine intitulată Document Invenția dvs. Pasul 3
    3. Alegeți martori. Fiecare dintre paginile din notebook ar trebui să fie semnată și datată de cel puțin doi martori care pot verifica dacă ați introdus informațiile de la data specificată în partea de sus a paginii.
  • În timp ce credeți că ar fi util să utilizați un notar, există multe motive care să fie notariate paginile dvs. este insuficientă - să nu mai vorbim că taxele notariale ar putea fi adăugate destul de repede.
  • Motivul principal de a nu utiliza un notar este că notarul nu va înțelege neapărat informațiile de pe pagină. Singurul scop pentru un notar este de a verifica dacă sunteți persoana pe care o pretindeți că este și verificați-vă ID-ul. El sau ea nu este neapărat un martor puternic în ceea ce privește capacitatea de a citi și înțelege conținutul paginilor.
  • Alegeți martori care se află într-o industrie similară și pot fi luați în calcul pentru a înțelege intrările dvs., dar nu folosiți pe nimeni care lucrează cu dvs. sau are o participație de proprietate în invenția dvs.
  • În timp ce un martor este suficient, două sunt mai bune. Judecătorii sunt mai predispuși să aibă încredere în informațiile care au fost verificate și atestate de către doi martori independenți.
  • Poate doriți să proiectați și să semnați martorii dvs. un acord de confidențialitate înainte de a le permite să vadă notebook-ul.
  • Imagine intitulată Document Invenția dvs. Pasul 4
    4. Scrieți înregistrările. Notebook-ul dvs. va include informații cu privire la scopul, descrierea, ramificațiile și avantajele invenției dvs. De asemenea, veți include intrări cu privire la orice testarea pe care ați făcut-o din invenție sau prototipuri pe care le-ați asamblat.
  • Fiecare pagină ar trebui datată cu data la care ați scris informațiile. Dacă o intrare durează mai mult de o pagină, continuați cu următoarea pagină și puneți data în partea de sus.
  • Lăsați spațiul în partea de jos a fiecărei pagini pentru semnătura dvs. și semnăturile martorilor dvs.
  • Ar trebui să semnați și să vă prezentați fundul fiecărei pagini, ca și cei doi martori. În măsura posibilului, încercați să semnați martorii dvs. paginile din aceeași zi, creați intrarea și semnați-o singură, astfel încât toate datele meci.
  • Când vă scrieți intrările, nu vă faceți griji prea mult despre panglice sau cu penemia săracă. Acest lucru contează numai în măsura în care intrările dvs. ar trebui să fie lizibile.
  • Partea 2 din 3:
    Organizarea de materiale conexe
    1. Imagine intitulată Document Invenția dvs. Pasul 5
    1. Cumpărați o cutie de depozit sau un set de foldere. În mod ideal, ar trebui să organizați alte documente legate de invenția dvs., inclusiv chitanțe pentru piese și corespondență cu alții, într-un set de foldere care sunt închise pe toate părțile, astfel încât nimic nu poate să alunece și să se piardă.
    • Puteți găsi o serie de produse la un magazin de birou de birou care va funcționa și alege cel care îndeplinește cel mai bine nevoile dvs. Poate doriți să cumpărați materialele de depozitare în același timp vă cumpărați notebook-ul.
    • Luați puțin timp înainte de a alege materialele de depunere pentru a afla câte foldere diferite de care aveți nevoie pentru diferitele documente asociate invenției dvs.
    • De asemenea, doriți să puteți proiecta cât spațiu veți avea nevoie. De exemplu, dacă anticipați că trebuie să efectuați mai multe achiziții de materiale pentru a construi prototipuri ale invenției dvs., este posibil să aveți nevoie de mai mult de un dosar pentru a organiza chitanțele.
  • Imagine intitulată Document Invenția dvs. Pasul 6
    2. Etichetați un dosar pentru fiecare tip de document. Deoarece diferite tipuri de documente trebuie păstrate din diferite motive, acestea ar trebui organizate separat, astfel încât să le puteți găsi cu ușurință atunci când este necesar. Diferitele foldere pe care le aveți vor depinde de ceea ce este implicat în dezvoltarea invenției dvs.
  • De obicei, veți avea nevoie de un dosar separat pentru încasări de cumpărare, corespondențe, alte deduceri și contracte.
  • Poate doriți mai multe foldere pentru corespondențe care sunt legate de diferite aspecte ale invenției dvs., cum ar fi un dosar pentru corespondența cu avocatul dvs. de brevet și altul pentru corespondența cu finanțatorii sau dezvoltatorii.
  • Rețineți că nu există nici o metodă de organizare setată pentru documentele dvs. Mai degrabă, ar trebui să le organizați într-un mod care să vă simțiți și vă asigură că puteți localiza rapid și ușor documentele de care aveți nevoie.
  • Cu toate acestea, asigurați-vă că totul din fiecare folder este în ordine cronologică. Ordinea cronologică inversă (în care cele mai noi documente sunt în partea din față a dosarului) pot face depozitarea mai ușoară, dar asigurați-vă că utilizați aceeași metodă în fiecare folder.
  • Imagine intitulată Document Invenția dvs. Pasul 7
    3. Adunați documente în fișier. Odată ce ați configurat sistemul de depunere, trageți împreună toate documentele și copiile legate de invenția dvs. și sortați-le în grămezi. Apoi aranjați fiecare grămadă în ordinea cronologică.
  • Dacă ajungeți cu o grămadă de documente pentru care nu ați făcut un dosar, este posibil să fie necesar să creați un nou dosar.
  • Dimensiunea grămezi vă poate oferi, de asemenea, o idee despre care categorii sunt candidați buni care urmează să fie sub-împărțite pentru ușurința utilizării.
  • Deși ar trebui să păstrați întotdeauna originalele, făcând o copie a chitanțelor și depunerea copiei poate păstra fișierele mai organizate și poate reduce posibilitatea unei mici alunecări de hârtie care cad și se pierde.
  • Un alt beneficiu de a face o fotocopie a încasărilor este că puteți scrie informații relevante pe hârtie, cum ar fi data (dacă nu este prezentă la chitanță) sau scopul materialelor achiziționate (dacă nu sunt clare de la primire).
  • Asigurați-vă că scrieți data la orice document care nu este dat. Dacă aveți alte documente sau informații pe care le puteți utiliza pentru a verifica acea dată, le atașați la documentele nedatate.
  • Imagine intitulată Document Invenția dvs. Pasul 8
    4. Mențineți sistemul dvs. de depunere. Orice documente noi legate de invenția dvs. trebuie înregistrate și depuse imediat în dosarul corespunzător. Făcând numai depunerea periodică, cum ar fi săptămânal sau lunar, poate avea ca rezultat ceva important să fie lăsat din greșeală.
  • Rețineți că aceste documente potențial sunt depuse și păstrate din mai multe motive. Unul este de a oferi o evidență a invenției dvs. și pașii pe care i-ați luat pentru ao dezvolta, dar impozitele oferă un alt motiv important.
  • În special în cazul încasărilor sau taxelor profesionale, cum ar fi banii pe care îi plătiți avocatului dvs., aceste cheltuieli pot fi deductibile fiscale.
  • Partea 3 din 3:
    Depunerea unei cereri provizorii de brevet
    1. Imagine intitulată Document Invenția dvs. Pasul 9
    1. Descărcați o aplicație provizorie. Când sunteți gata să dezvăluiți invenția dvs. altora, fie să obțineți finanțare sau să aranjați pentru fabricare și distribuție, o aplicație provizorie vă oferă protecție prin brevet de 12 luni în timp ce vă pregătiți aplicația completă a brevetului.
    • Puteți descărca o aplicație provizorie de pe site-ul U.S. Biroul de brevete și mărci comerciale (USPTO). De asemenea, site-ul are instrucțiuni detaliate Întrebări frecvente și alte îndrumări și resurse pentru inventatorii care doresc să solicite un brevet.
    • În timp ce sunteți pe site-ul USPTO, verificați cerințele de eligibilitate și asigurați-vă că invenția dvs. este eligibilă pentru protecția brevetului. În general, invenția dvs. trebuie să fie unică, non-evidentă și legată de o mașină într-un fel.
    • De exemplu, dacă ați inventat o aplicație mobilă, puteți obține protecția prin brevet pentru procesul aplicației - ceea ce face acest lucru sau face computerul să facă - dar nu puteți brega codul în sine. Codul este considerat o limbă și, prin urmare, este protejată de drepturile de autor.
  • Imagine intitulată Document Invenția dvs. Pasul 10
    2. Consultați un avocat de brevete. Deși nu aveți nevoie de un avocat pentru a finaliza o aplicație provizorie, odată ce depuneți aplicația dvs. provizorie, aveți doar 12 luni pentru a vă completa aplicația completă și profitați de data de depunere anterioară.
  • Înainte de a începe să depuneți aplicațiile, trebuie să efectuați o căutare de brevet pentru a vă asigura că nimeni altcineva nu a brevetat o invenție identică sau similară. Această căutare poate fi complexă și consumatoare de timp, iar USPTO vă recomandă să angajați un avocat de brevet care să vă ajute dacă nu ați mai făcut niciodată unul înainte.
  • În plus, veți avea nevoie de un avocat pentru a vă ajuta să vă depuneți cererea completă de brevet. O aplicație completă este extrem de complexă și are multe cerințe relativ arcane și tehnice. Fără avocat, aveți un risc foarte mare de a vă respinge cererea.
  • Deoarece aveți de obicei nevoie de un avocat pentru a vă depune brevetul complet, este logic să aveți un avocat să vă ajute cu aplicația dvs. provizorie, astfel încât să aibă o cunoaștere și înțelegere a invenției dvs. de la început. Ele pot, de asemenea, să vă asigure că nu puneți din greșeală ceva în aplicația dvs. provizorie care ar putea intra în conflict cu informațiile din aplicația completă.
  • Căutați un avocat de brevete experimentat care are experiență în industria dvs. Vrei un avocat care înțelege invenția dvs. și aplicațiile sale potențiale.
  • Imagine intitulată Document Invenția dvs. Pasul 11
    3. Completați aplicația provizorie. O aplicație provizorie este mai simplă și mai puțin costisitoare decât o aplicație completă și vă oferă beneficiul protecției brevetului, împreună cu capacitatea de a utiliza o dată de depunere anterioară după acordarea brevetului dvs. complet.
  • Aplicația dvs. provizorie trebuie să includă o descriere scrisă a invenției dvs. împreună cu numele tuturor inventatorilor. De asemenea, trebuie să fie însoțită de o foaie de acoperire și de taxa de depunere corespunzătoare.
  • Foaia de acoperire enumeră numele și adresele tuturor inventatorilor, titlul invenției, numele și numărul de înregistrare a oricărui avocat sau agent care a lucrat cu dvs. pentru a vă pregăti aplicația și adresa USPTO ar trebui să utilizeze pentru corespondență cu dvs.
  • Imagine intitulată Document Invenția dvs. Pasul 12
    4. Trimiteți aplicația dvs. provizorie. Odată ce ați terminat aplicația dvs. provizorie, puteți să o depuneți cu USPTO utilizând sistemul electronic de depozitare situat pe site-ul lor. De asemenea, aveți opțiunea de a trimite o copie de hârtie prin poștă.
  • Fișier de aplicare provizorie în orice moment în termen de 12 luni de la prima dvs. dezvăluire publică a invenției dvs. De exemplu, dacă invenția dvs. este profilată într-o revistă comercială în ianuarie, aveți până la sfârșitul aceluiași an pentru a depune o cerere provizorie.
  • Dacă doriți să trimiteți cererea prin poștă, trimiteți o copie de hârtie a aplicației și a foii de acoperire împreună cu taxa de depunere necesară pentru comisarul pentru brevete, P.O. Caseta 1450, Alexandria, VA 22313-1450.
  • Odată ce ați depus cererea dvs. provizorie, aveți dreptul să utilizați cuvintele "în curs de brevetare" În ceea ce privește invenția dvs. timp de 12 luni. Acest lucru vă oferă timp pentru a vă completa aplicația completă.
  • Avertizări

    S-ar putea să fiți auzit că punerea informațiilor despre invenția dvs. într-un plic sigilat și trimiterea la tine la tine poate dovedi când ați venit cu ideea. Acesta este un mit. Deoarece poate fi ușor falsificată, iar documentele nu pot fi verificate în mod independent de către oricine altcineva, instanțele o dau lângă o valoare evidentă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar