Cum să prelungească durata de viață a unui brevet

Un brevet asigură că un inventator este capabil să profite de invenția sa, împiedicând alții să facă, să utilizeze, să vândă sau să o importe fără consimțământ. Odată ce brevetul expiră, invenția este gratuită pentru publicul de a utiliza fără să vă plătească. Dacă îndepliniți anumite cerințe, vă recomandăm să vă extindeți brevetul.Profitați de această oportunitate de a avea un timp suplimentar la termenul dvs. de brevete și să vă mențineți invenția din domeniul public mai mult.

Pași

Metoda 1 din 3:
Determinarea eligibilității
  1. Image denumită obținerea unui brevet 3
1. Determinați starea brevetului dvs. Biroul de brevet și mărcile comerciale din Statele Unite (USPTO) păstrează o bază de date de informații despre brevetul de informații. Accesați-l USPTO Baza de date Pentru a verifica starea dvs. de brevet. Dacă nu găsiți toate informațiile pe care le căutați în afișajul bazat pe text, consultați imaginea de brevet în format PDF.
  • De asemenea, puteți căuta brevete europene Aici.
  • Sau cec Brevete Google.
  • Brevetele nu pot fi reînnoite și nu puteți obține drepturile la un brevet expirat.
  • Imagine intitulată Brevetul o idee Pasul 7
    2. Știți ce fel de brevet aveți. În SUA, sunt date 2 principale tipuri de brevete: brevete de utilitate sau brevete de proiectare. Brevetele de utilități acoperă funcția unei invenții și brevete de proiectare protejează modul în care o invenție arată. Brevetele de utilități în general durează 20 de ani, în timp ce brevetele de proiectare durează 14 ani sau 15 ani pentru cei depuși la sau după 13 mai 2015. Există, de asemenea, brevete de plante de 20 de ani pentru inventatorii care au reprodus asexie o varietate de plante nou descoperite sau inventate.
  • Imagine intitulată face studiul de cercetare 14
    3. Aflați dacă vă calificați. Extensiile de brevete sunt uneori acordate dacă există întârzieri guvernamentale de reglementare sau dacă legi mai noi extind durata unui brevet. Uneori, cu o justificare foarte puternică, puteți încerca să obțineți Congresul să treacă un proiect de lege pentru a vă extinde brevetul. Dacă vădeți într-una din aceste categorii, atunci este posibil să vă puteți extinde brevetul.
  • Imagine intitulată Interogați pe cineva Pasul 16
    4. Să fie conștienți de faptul că extensiile nu pot fi o opțiune. Pentru cele mai multe invenții, termenul necesar pentru brevetul dvs. va sta. Recunoașteți că este posibil să nu vă puteți extinde brevetul pentru această invenție. Focus, în schimb, la dezvoltarea unei noi invenții că puteți obține un nou brevet pentru.
  • Metoda 2 din 3:
    Extinderea brevetului dvs
    1. Imagine intitulată Calculați profitul Pasul 12
    1. Obțineți o ajustare la termen. Dacă ați depus brevetul dvs. după 29 mai 2000 și brevetul dvs. a fost întârziat, deoarece USPTO a luat mai mult decât normal pentru a procesa documentele, este posibil să fiți eligibil pentru a depune o prelungire. Extensia va acoperi timpul pierdut din termenul dvs. de brevet pentru întârziere. Lungimea extensiei pe care o aprobați va depinde de intervalul de timp de întârziere, dar nu va fi mai mare de 5 ani.
  • Imagine intitulată Cumpărați un stoc fără un deplasare Pasul 5
    2. Creșteți termenul inițial de brevet. Dacă ați fost inițial acordat mai puțin timp decât o legislație ulterioară, este posibil să fiți eligibil să solicitați o prelungire a brevetului dvs. pentru noul termen de brevete. În conformitate cu Legea privind acordurile din Rundele Uruguay, brevetele de utilități acordate înainte de lunile iunie 1995 pot primi o prelungire la 20 de ani în loc de cei 17 ani originali. Acest lucru nu se aplică brevetelor de proiectare.
  • Imaginea intitulată Fii un antreprenor de succes Pasul 2
    3. Obțineți o extensie sub actul de hatch-waxman. O restaurare a termenului de brevete sub actul Hatch-Waxman este uneori dată celor care se califică.Acest lucru se aplică celor ale căror produse sau procese, cum ar fi medicamente, dispozitive medicale, aditivi alimentari și culori, necesită testarea și aprobarea de către administrația de produse alimentare și medicamente (FDA) înainte de a putea fi comercializate. Perioada de timp în care nu ați reușit să vă vindeți produsul deoarece ați așteptat aprobarea FDA poate fi restabilită ca o extensie la brevetul original.
  • Imagine intitulată Brevetul o idee Pasul 11
    4. Fișier pentru o extensie cu Biroul de Brevete și Marcă comercială din Statele Unite (USPTO). Toate formularele de cerere pentru extensii de brevete pot fi găsite pe site-ul USPTO: Aici Pentru cererile depuse înainte de 16 septembrie 2012 și Aici Pentru cei depuși după acest interval de timp. Știți că există taxe de depunere asociate cu această aplicație.Procesul de depunere a extensiei depinde de motivul pentru prelungirea brevetului intră sub incidența.
  • În general, cererea de prelungire trebuie să fie în scris, să includă informațiile de identificare a brevetului, informații despre motivul pentru care solicitantul are dreptul la o prelungire, date relevante pentru a determina durata prelungirii, copii ale documentelor de brevet etc.
  • Asigurați-vă că verificați cu USPTO pentru suma exactă a taxei (aproximativ 1.000 $) și procedura corespunzătoare pentru solicitarea prelungirii cazului dvs.
  • Imagine intitulată delegatul Pasul 11
    5. Așteptați să auziți de la USPTO. Poate dura mai multe luni pentru ca USPTO să proceseze cererea dvs. Ca și în cazul oricărui proces guvernamental, răbdarea este cea mai bună. Dacă sunteți eligibil și aveți un motiv bun pentru o extensie, atunci există o șansă de a fi aprobată, astfel încât să așteptăm merită.
  • Imaginea intitulată obține un pas de brevet 9
    6. Solicitați o audiere administrativă. Dacă cererea dvs. de extensie este refuzată, aveți dreptul la recurs cererea dvs. refuzată. Formele de apel pot fi găsite pe site-ul USPTO: Aici Pentru cererile depuse înainte de 16 septembrie 2012 și Aici Pentru cei depuși după acest interval de timp.Motivele pentru negare includ defectele din documentele pe care le-ați trimis la USPTO, solicitând prelungirea și invenția dvs. fiind neeligibilă pentru prelungire. Formați un apel și abordați oricare dintre problemele pe care extinderea dvs. a fost respinsă în apelul dvs. scris.
  • Procesul de apel începe cu anunțul dvs. de recurs și plata taxelor. Acesta va continua prin diverse pași până la atingerea procesului de invenție și a comisiei de apel. Consiliul va lua o decizie cu privire la cazul dvs. și va completa procesul de apel.
  • Imaginea intitulată anunță pasul dvs. de pensionare 3
    7. Faceți cunoștință cu un avocat de proprietate intelectuală. Ar putea fi foarte benefică să vă consultați cu un avocat pentru a vă revizui opțiunile, mai ales dacă cererea dvs. este refuzată. Avocatul dvs. poate fi în măsură să ofere sugestii și modalități de a vă completa cererea.Depunerea pentru o extensie de brevet poate fi complexă, iar avocatul dvs. poate asigura că se face corect.
  • Metoda 3 din 3:
    Contactul Congresului
    1. Imagine intitulată Dezvoltarea abilităților de gândire critică Pasul 18
    1. Fi realist. Aceasta este cea mai mică formă obișnuită de încercare de a extinde un brevet. Congresul nu vă poate acorda cererea decât dacă aveți dovezi foarte convingătoare pentru a face acest lucru. De asemenea, aveți nevoie de un sprijin puternic din partea comunității sau a unui grup de interese speciale cu lobby-uri persuasive de partea dvs.
    • Congresul a extins drepturile de autor ale lucrărilor la 95 de ani în original 75 în 1998. Acest lucru sa datorat în principal corporațiilor influente precum Lobby-ul companiei Walt Disney pentru modificare.Păstrați genul de influență pe care îl puteți cere în minte atunci când vă decideți să trimiteți un proiect de lege care solicită o extensie de brevet prin Congres în numele dvs.
  • Imaginea intitulată Obțineți un pas rapid pasul 1
    2. Găsiți un reprezentant. Faceți unele cercetări asupra reprezentanților din zona dvs. sau pe cineva care credeți că doriți să vă sponsorizați în prelungirea brevetului. Va trebui să-l convingeți că există un motiv foarte important încât trebuie să vă extindeți brevetul. Este mai bine dacă au o înregistrare de susținere a tipului de invenție pe care îl aveți sau sunteți conectat într-un fel la acel câmp.
  • Numai un membru al Congresului poate propune o legislație privată organismului legislativ.
  • Imagine intitulată face studiul de cercetare 10
    3. Elaborarea unui proiect de lege. Este o idee bună să faceți cât mai multă lege posibil înainte de a vă apropia de reprezentantul dvs. Proiectul dvs. de lege trebuie să fie scris în limba legală și să treacă peste motivele pentru care brevetul dvs. ar trebui să primească o prelungire. Puteți verifica facturile existente pe Congres site-ul web pentru a obține o idee cum arată un proiect de lege. Ar putea fi util să se consulte cu un avocat de brevet atunci când scrieți acest lucru, deoarece Legalese poate fi dificil de stăpânit.
  • Creați un preambul. Aceasta este o introducere și o prezentare generală despre brevetul dvs., data la expirarea și o explicație a motivului pentru care aveți nevoie de o extensie a brevetului dvs.
  • Scrie o clauză de corp. Aceasta este carnea biilului dvs. și conține clauze care arată ce măsuri trebuie luate în acest caz, doriți ca brevetul dvs. să fie extins.
  • Finalizați cu o clauză de acționare. Acest lucru spune când doriți ca factura să intre în vigoare. Aceasta va fi ziua în care brevetul dvs. urmează să expire.
  • Știți că facturile care trebuie să intre în vigoare în 90 de zile sau mai puțin vor avea nevoie de 2/3 vot majoritar, în timp ce cele care intră în vigoare după acea perioadă de timp vor necesita doar un vot majoritar. Trimiteți factura dvs. cât mai curând posibil.
  • Imaginea intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 22
    4. Trimiteți factura dvs. la potențialul dvs. sponsor. Contactați reprezentantul dvs. prin telefon sau prin e-mail. Mulți au site-uri web unde puteți completa un formular pentru a vă trimite cazul. Asigurați-vă că întrebați ce este procesul și când vă puteți aștepta să auziți înapoi.
  • Imaginea intitulată comunica eficient Pasul 9
    5. Obțineți un lobbyist pentru a vă reprezenta. Dacă brevetul dvs. este important pentru anumite grupuri sau care nu se extinde, ar putea dăuna, atunci căutați pe cineva cu contacte pentru a vă reprezenta. Grupurile de lobby-uri pot pune presiuni asupra Congresului pentru a vă extinde brevetul. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți o cauză bună cu efecte profunde în cazul în care brevetul dvs. nu este extins.
  • Imagine intitulată Excel într-o lucrare cu amănuntul Pasul 2
    6. Fii răbdător. Procesul legislativ poate dura ceva timp. Trebuie să treacă prin mai multe comitete înainte ca casa să voteze asupra ei. După aceea, trebuie să fie semnat. Durata de timp va dura variază și este ceva ce ar trebui să discutați cu sponsorul dvs.
  • sfaturi

    Cel mai bine este să depuneți o extensie cât mai curând posibil, deoarece USPTO durează, în general, luni pentru a procesa cele mai multe depuneri.
  • Durata de 20 de ani este numărată din data priorității de depunere.Orice statutor "20 de ani" Extinderea aplicațiilor americane în așteptare în 1995 ar fi înlocuită acum de o dată ulterioară "La 17 ani după emitere", plus orice extensie acordată pentru întârziere, presupunând că era încă în așteptare după 1995.
  • Nu este neobișnuit ca un brevet farmaceutic american să aibă un an sau mai mult la durata sa, pe baza întârzierilor guvernamentale în procesare.
  • Avertizări

    Cererea de prelungire a brevetului ar trebui făcută cu 3 luni înainte de data la care brevetul urmează să expire.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar