Cum să copieriți drepturi de autor o rețetă

Acum, că aveți în sfârșit toate rețetele dvs. adunate într-un singur loc și aveți împreună colectarea de rețete a mamei sau bunicii, doriți să o protejați. Probabil, vă gândiți la ceva mai mult decât să vă protejați hârtiile sau cărțile scrise într-o cutie sau un fișier. Poate că ați luat în considerare brevetarea sau drepturile de autor a retetelor individuale sau chiar întreaga dvs. colecție înainte de ao publica. Există modalități legale de a vă proteja proprietatea în doar câțiva pași.

Pași

Metoda 1 din 2:
Având în vedere drepturile de autor rețeta
  1. Imagine intitulată Copyright O rețetă Pasul 1
1. Luați în considerare drepturile de autor pentru cea mai ușoară formă de protecție de bază. Această metodă este cea mai ușoară și mai puțin costisitoare. Ce poate sau nu poate fi protejat prin drepturi de autor? Cum ar ruta cineva prin labirintul ce poate sau trebuie făcut? Relaxați-vă, este ușor.
  • "Legea dreptului de autor nu protejează rețetele care sunt simple înregistrări ale ingredientelor. Nici nu protejează alte câteva înregistrări ale ingredientelor, cum ar fi cele găsite în formule, compuși sau prescripții. Dreptul de autor poate, totuși, să se extindă la o expresie literară substanțială - o descriere, explicație sau ilustrare, de exemplu - care însoțește o rețetă sau o formulă sau la o combinație de rețete, ca într-o carte de bucate. Numai lucrările originale ale autorului sunt protejate de drepturile de autor. "Original" înseamnă că un autor a produs o lucrare de către propriul efort intelectual, în loc să îl copieze dintr-o lucrare existentă."
  • Dreptul de autor se aplică numai autorului lucrărilor originale și al succesorilor legali. Reteta bunicii tale pentru faimoasa sa faimoasa Shrove de marți și cina de pancake este protejată prin drepturi de autor numai pentru ea. Este posibilă moștenirea proprietății drepturilor de autor, care este separată de proprietatea unei copii. Vedea "Care poate solicita drepturile de autor"
  • Numele retetei sau colectării, nu poate fi protejat prin drepturi de autor. Aceasta poate fi protejată de legea mărcii, dacă urmați regulile necesare în țara dvs.
  • Imagine intitulată Copyright O rețetă Pasul 2
    2. Știți că publicarea nu este necesară pentru protecția drepturilor de autor.
  • "Protecția drepturilor de autor este disponibilă pentru toate lucrările nepublicate, indiferent de naționalitate sau domiciliu al autorului."
  • Proprietatea drepturilor de autor este gratuită și automată din momentul în care o nouă lucrare a autorului creativ este înregistrată mai întâi într-o formă tangibilă. În SUA, înregistrarea proprietății dvs. drepturi de autor nu este necesară până când nu doriți să o aplicați.
  • Imagine intitulată Copyright O rețetă Pasul 3
    3. Faceți alegerea despre modul în care doriți să distribuiți și să vă eliberați munca. Poti "Auto-drepturi de autor" Orice lucrare originală a propriei dvs. și decideți ce drepturi, dacă există, oamenii pot avea dacă duplică sau distribuie munca.
  • Ați văzut simbolul drepturilor de autor © urmat de expresia, "Toate drepturile rezervate", sau "Unele drepturi rezervate". Puteți face acest lucru sub Commons Creative, dacă doriți să utilizați acest mecanism pentru a licența unele sau toate drepturile dvs.
  • Uită-te la partea de jos a acestei pagini sau orice pagină Wiki, veți vedea acea expresie. Aflați totul despre cum să utilizați propriul drept de autor personalizat la Creative Commons. Cea mai bună parte este că este destul de ușor, vă oferă toate codificarea și programarea pe care trebuie să o puneți pe un site web sau să scrieți pe o pagină și este gratuit. Nu costă sute de dolari, nici să implice un avocat ca un brevet.
  • Notă privind drepturile de autor (cu simbolul drepturilor de autor ©, data și identificarea proprietarului) a fost complet opțională în SUA din 1989 și se aplică numai "Lucrări publicate". Toate lucrările originale nepublicate ale autorului creativ sunt protejate automat pentru un număr de ani, în funcție de caz, când și alte circumstanțe.
  • Metoda 2 din 2:
    Având în vedere brevetarea rețetei
    1. Imagine intitulată Copyright O rețetă Pasul 4
    1. Realizați că, pentru a aplica legea brevetelor în situația dvs., rețeta dvs. și dezvăluirea corespunzătoare în cererea dvs. de brevet trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru protecția brevetelor americane. Dacă puteți răspunde la da la toate aceste întrebări, puteți avea o invenție brevetabilă, cu condiția ca toate celelalte elemente să cadă în loc.
    • Invenția este subiectul brevetabil? Este un proces, mașină, fabricare sau compoziție de material?De exemplu, o rețetă poate duce la o compoziție unică și nouă.
    • Invenția este utilă? Se aplică efectiv ceva funcțional și are o utilizare specifică, substanțială și credibilă?Aceasta nu este, de obicei, o problemă în brevetele de rețetă.
    • Este romanul invenției? Este nou? "Arta prioritara" Include orice altceva anterior dezvăluit în orice publicație oriunde în lume sau folosit în public, de la data depunerii dvs. Unele țări (cum ar fi SUA) acordă inventatorului o perioadă de grație de un an după uzul sau vânzarea proprie în public, înainte de depunerea necesară, dar majoritatea nu.Dacă ați vândut sau ați oferit mărfurile cu acea rețetă cu mai mult de un an în urmă, nu mai este legal "nou" În scopul brevetării.
    • Invenția este non-evidentă? Este o variantă a unei invenții existente sau o combinație de invenții existente, chiar dacă este nou? Ar fi fost o astfel de variație sau combinație "evident la un specialist în domeniul artei relevante", Pe baza tuturor artei anterioare?
  • Imagine intitulată Copyright O rețetă Pasul 5
    2. Citiți pe brevete, definite sub 35 USC § 101. Statele membre, "Oricine inventează sau descoperă orice proces nou și util, mașină, fabricare sau compoziție a materiei sau orice îmbunătățire nouă și utilă a acestora, poate obține un brevet pentru acestea, sub rezerva condițiilor și cerințelor prezentului titlu."Ar trebui să angajați un avocat și să faceți o căutare de brevete pentru a evita pierderea timpului și a banilor pe lucruri care nu sunt în mod clar noi. Apoi aplicați pentru brevet și așteptați să îl aprobați sau respins, ceea ce este un proces scump și desenat de lungă durată.
  • Ați putea dori, de asemenea, să luați în considerare a "Brevetul de proiectare" Dacă rețetele dvs. duc la lucruri având o formă sau un aspect nou și unic.
  • sfaturi

    Mărci comerciale și secrete comerciale sunt mai mult pentru înregistrarea comercială. Ei nu protejează produsul final de a fi ingineriat și folosit de altcineva. Mărcile comerciale se referă la brandul sau în asociere cu bunurile în comerț, sub legea SUA. Înregistrarea este complet opțională sau poate fi depusă în unul sau mai multe state americane sau în USPTO. Alte țări au diferite legi privind mărcile.
  • Secretele comerciale se referă la informații competitive pe care le-ați luat măsuri pentru a păstra încrederea (contracte de non-dezvăluire, marcajele secretului, stocarea sigură etc.). Odată ce vă vindeți produsul către public, oricine poate inversa în mod legal toate secretele comerciale pe care doresc să le facă. Acestea nu pot, totuși, încalcă în mod legal brevetele sau mărcile comerciale.
  • Brevetele expiră destul de repede, de obicei 20 de ani de la data de depozitare originală sau mai devreme dacă nu mai plătiți taxele de întreținere. Cu excepția cazului în care invenția este actualizată semnificativ în design pentru a se califica ca o nouă invenție, în funcție de actualizare, drepturile de brevet pot fi considerate expirate.
  • Brevetele vă permit doar să împiedicați alții să efectueze, să utilizeze, să vândă sau să importe articole care încalcă într-o țară în care aveți un brevet emis și executoriu.Odată ce cererea dvs. de brevet este publicată sau invenția dvs. este altfel dezvăluită în public, oricine în lume poate începe să duplică invenția dvs. fără permisiunea dvs.
  • Acest lucru este departe de un Q & A legal privind brevetul, marca comercială și drepturile de autor. USPTO.Gov, GPO.Gov și zeci de alte site-uri sunt disponibile pentru a răspunde la mai multe întrebări tehnice. Din acel punct de plecare, următoarea dvs. oprire ar fi un avocat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar