Cum să depuneți o cerere de asigurare cutremur

Asigurarea cutremurului ar trebui să fie o piesă importantă din portofoliul dvs. de acoperire în funcție de locul în care locuiți. Odată ce obțineți asigurarea de la o companie de renume și de încredere, veți putea să depuneți o revendicare ori de câte ori un cutremur provoacă daune la domiciliu sau de obiecte personale. Dacă nu sunteți de acord cu determinarea de acoperire a companiei de asigurări, veți putea contesta această decizie cu asigurătorul dvs., cu o agenție de stat sau în instanțe.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea de asigurare cutremurului
  1. Imagine intitulată Fișierul O cerere de asigurare cutremur 1
1. Luați în considerare unde locuiți. Ar trebui să luați în considerare numai cumpărarea de asigurări de cutremur dacă locuiți într-o zonă predispusă la cutremure relativ frecvente sau potențial periculoase. În timp ce majoritatea Statelor Unite sunt susceptibile la cutremure, o mulțime de aceste zone întâlnesc doar cele minore sau incredibil de rare. În plus față de luarea în considerare a locației dvs. geografice, ar trebui să luați în considerare și tipul de locuință în care locuiți. Unele clădiri sunt mai predispuse la daune decât altele.
  • California are cele mai frecvente cutremure dăunătoare, iar Alaska are cele mai mari cutremure. În general, dar nu întotdeauna, cutremurele apar la vest de munții stâncici.
  • Clădirile din caramida, case de lemn și case cu mai multe povesti sunt cele mai sensibile la deteriorare. În plus, casele mai vechi tind să fie mai periculoase.
  • Puteți evalua un număr de acești factori vizitând site-ul web al Statelor Unite ale Statelor Unite. Puteți accesa site-ul la http: // USGS.Gov /. Acolo veți întâmpina informații, inclusiv hărți de pericol și hărți ale liniilor de eroare.
  • Imagine intitulată Fișierul O revenire de asigurare cutremur 2
    2. Înțelegeți acoperirea asigurărilor cutremurului. Acoperirea de asigurare acoperă, în general, anumite tipuri de daune, excluzând altele. Când vă uitați la planuri diferite, este de asemenea important să se înțeleagă deductibilele și primele.
  • Asigurarea cutremurului acoperă, în general, locuința, proprietatea dvs. personală și, uneori, cheltuielile de viață suplimentare (acoperirea AL). Acoperirea locuinței va include deteriorarea casei dvs., până la o anumită sumă (numită limită). Insuranța de cutremur nu acoperă, de obicei, amenajarea peisagistică, bazine, garduri sau clădiri separate pe proprietatea dvs. Acoperirea proprietății personale include, de obicei, elemente precum televizoarele, mobilierul și computerele dvs. De obicei nu acoperă China sau cristal. Acoperirea ALE ajută la costul de a fi deplasat în timp ce zona dvs. este evacuată sau în timp ce vă reparați casa.
  • Fiecare poliță de asigurare are excluderi, care sunt lucruri pe care politica nu o va acoperi. Nu este neobișnuit să aveți o politică de cutremur care exclude daunele de incendiu, deteriorarea terenurilor, deteriorarea vehiculului și daunele de inundații. Toate aceste lucruri sunt de obicei acoperite de alte tipuri de politici.
  • Fiecare politică va avea diverse deductibile, care este partea de daune pe care o veți răspunde pentru plata. De obicei, veți avea diferite deductibile pentru diferite porțiuni ale acoperirii dvs. De exemplu, este posibil să aveți o deductibilă pentru deteriorarea locuințelor care este egală cu 10-15% din limită. Un deductibil pentru proprietatea personală poate fi sute sau mii de dolari în funcție de limitele dvs. de acoperire.
  • Primele sunt costurile anuale pentru a avea acoperirea. De obicei, veți fi facturat de două ori pe an pentru politica dvs. Atâta timp cât țineți la curent cu primele dvs., probabil că aveți acoperire atunci când aveți nevoie de ea. Premiul dvs. va depinde de diferiți factori, inclusiv de vârsta casei dvs., ceea ce este construit din, locația sa, tipul de sol pe care îl stabilește, costul de reconstruire și deductibilele.
  • Image denumită fișierul o revenire de asigurare cutremur 3
    3. Magazin pentru acoperire. Într-un stat ca California, dacă aveți asigurarea proprietarului casei, compania dvs. de asigurări trebuie să vă ofere o asigurare de cutremur periodic. Dacă închiriați, este posibil să aveți nevoie de acoperire pentru aparține personale și acoperire ale. Dacă dețineți un condo, este posibil să aveți nevoie de acoperire pentru bunurile dvs. personale și acoperirea ALE, precum și acoperirea pentru a acoperi orice taxe de evaluare a asociației la domiciliu.
  • Dacă locuiți în California, cumpărăturile pentru asigurare este relativ simplă. Autoritatea cutremurului din California (CEA) oferă o majoritate a acoperire. În timp ce nu cumpărați direct de la CEA, veți cumpăra de la companiile de asigurări de membru CEA. Aceste companii oferă doar politici CEA.
  • Dacă locuiți în afara Californiei într-o stare predispusă la cutremure (e.G., Alaska, Hawaii, Nevada sau Washington), puteți face cumpărături pentru asigurare prin contactarea departamentului de asigurare al statului dvs. De exemplu, în Nevada și Alaska, puteți descărca un ghid de asigurare de pe site-ul guvernamental al fiecărui stat. Ghidajele vă vor ajuta să înțelegeți unde și cum să obțineți asigurarea cutremurului.
  • Imagine intitulată Fișierul O cerere de asigurare cutremurului 4
    4. Determinați costul de acoperire. Puteți determina costul de acoperire prin contactarea direct brokerului sau utilizând un calculator online. Dacă vă contactați brokerul de asigurare, stați în jos cu ei în persoană, astfel încât să înțelegeți exact ce protecție obțineți pentru ce preț.
  • Dacă locuiți în California, CEA oferă un calculator premium pe site-ul lor. Veți urma solicitările de pe ecran și veți răspunde la o serie de întrebări. Când ați terminat, calculatorul CEA vă va arăta ce ar putea fi prima dvs.
  • Imagine intitulată Fișier O revenire de asigurare cutremur Pasul 5
    5. Examinați alternative de asigurare. Dacă nu vă puteți permite asigurarea cutremurului, există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a minimiza potențialul deteriorare a locuinței dvs. și, prin urmare, pentru costurile dvs. de reparații. Cea mai comună alternativă este modernizarea. Când vă modernizați casa, faceți mai sigur și mai puternic. Puteți să vă modernizați casa prin înclinarea acesteia la fundație, înfășurați coșul de fum, înfășurarea încălzitorului de apă, punând în supape automate de închidere a gazului și folosind placaj pentru a întări pereții de cripple. În afară de modernizarea casei dvs., puteți și:
  • Articole sigură elemente sparte folosind chit-ul muzeului-
  • Utilizați dispozitivele de blocare pe dulapuri-
  • Șurubul cu șuruburi la știfturi în perete și
  • Legați computerele și televizoarele.
  • Partea 2 din 3:
    Depunerea unei cereri de asigurare
    1. Imagine intitulată Fișierul O cerere de asigurare cutremur Pasul 6
    1. Contactați compania dvs. de asigurări. După ce apare un cutremur și dacă suspectați sau vedeți daune, contactați-vă agentul de asigurări cât mai curând posibil. Când contactați compania de asigurări, ei vor deschide imediat o reclamație.
    • O cerere este solicitarea dvs. de a acoperi compania de asigurări anumite pierderi sau daune.
    • Când vorbiți cu agentul dvs. de asigurări, vă vor întreba probabil întrebări generale despre ceea ce sa întâmplat și despre ce a fost deteriorat.
    • În California, aveți un an pentru a începe o reclamație sau compania de asigurări poate refuza acest lucru. Asigurați-vă că începeți cererea dvs. cât mai curând posibil după ce ați găsit daunele.
  • Imagine intitulată Fișierul O cerere de asigurare cutremurului 7
    2. Discutați cu reglajul dvs. de revendicare. Odată ce o revendicare este deschisă, compania dvs. de asigurări vă va atribui o adjudecare a revendicărilor. Această persoană lucrează de obicei pentru compania de asigurări și este responsabilă pentru evaluarea daunelor și pierderilor și estimarea costurilor. Adjusterii revendicărilor poate fi, de asemenea, un contractor independent.
  • Lucrați cu investigația adjudecărilor cererilor și întâlnirea cu ei atunci când vin să evalueze daunele. Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că este treaba lor să minimalizați suma plătibilă de către compania de asigurări. În timp ce trebuie să facă acest lucru în anumite limite legale, aveți grijă să vă evalueze în mod corect situația.
  • Imagine intitulată Fișierul O cerere de asigurare cutremurului 8
    3. Documentați daunele. Înainte, în timpul și după ce vi se atribuie un adjuster reclamații, documentați-vă deteriorarea. Faceți fotografii și videoclipuri cu ziduri crăpate, fundații deteriorate și proprietate personală spartă. Faceți acest lucru cât mai curând posibil după ce este sigur să evaluați situația. Păstrați totul în poziție când documentați daunele și nu mișcați nimic decât dacă trebuie să. De asemenea, puteți păstra o listă a întregii proprietăți personale care a fost ruptă sau deteriorată în timpul evenimentului.
  • Aceste informații pot ajuta ca adjudecarea cererilor să ia o decizie cu privire la plata dvs. De asemenea, vă poate ajuta dacă nu sunteți de acord cu adjudecul de revendicări și trebuie să contestați o decizie.
  • Imagine intitulată Fișierul O cerere de asigurare cutremurului 9
    4. Obțineți propria inspecție. Dacă nu sunteți de acord cu hotărârea adjuxului dvs. de pretenții cu privire la valoarea daunelor suportate sau la plata care urmează să fie autorizată, trebuie să solicitați propria dvs. inspecție. Ar trebui să puteți obține un antreprenor la proprietatea dvs. și să le oferiți estimări cu privire la cât de mult ar costa proprietatea dvs. reparată.
  • Aceste informații pot fi o resursă excelentă dacă trebuie să vă contestați rezultatele solicitării dvs. în viitor.
  • Imagine intitulată Fișierul O cerere de asigurare cutremurei Pasul 10
    5. Păstrați înregistrările complete ale tuturor corespondențelor. Ori de câte ori discutați cu oricine la compania de asigurări, inclusiv cu oamenii cu care se contractă, trebuie să păstrați note detaliate care să includă cine ați vorbit, când ați vorbit cu ei și despre ce a constat conversația. Dacă sunteți în contact cu e-mail sau altă corespondență scrisă, păstrați copii ale acestor documente.
  • Imagine intitulată Fișierul O cerere de asigurare cutremurului 11
    6. Evaluați-vă acoperirea. Când adjusterul de reclamații și-a făcut treaba, își vor compila notele și vor determina ce daune sunt acoperite și ceea ce nu este. În timp ce acest lucru va fi făcut de compania de asigurări și de personalul lor, este important să verificați munca lor. Scoateți polița de asigurare și determinați cu atenție ce tip de deteriorare este acoperită și ceea ce nu este. De asemenea, trebuie să evaluați cantitatea de deductibilă pentru a determina dacă prin această revendicare este chiar merită.
  • De exemplu, dacă politica dvs. nu acoperă daunele împotriva incendiilor, iar subsolul dvs. a fost grav ars din cauza unei linii de gaz rupte care a provocat un incendiu, că daunele nu pot fi acoperite de politica dvs.
  • Într-un alt exemplu, presupuneți că politica dvs. acoperă daunele locuințe până la o limită de 100.000 de dolari. Deductibilitatea politicii dvs. este de 10.000 de dolari. Dacă locuința dvs. a suferit doar 4.000 de daune datorită unui cutremur, nu merită, de obicei, să urmați cu o revendicare. Evaluați aceste lucruri înainte de a lua decizii finale.
  • Imagine intitulată Fișierul O revenire de asigurare cutremur 12
    7. Primiți plata dvs. de revendicare. Plata dvs. va veni sub forma unui cec și va fi trimisă de compania de asigurări. Împreună cu plata dvs. va fi o descriere detaliată a ceea ce au fost și ceea ce este acoperit și ceea ce nu este. Dacă solicitați plata este mai mare decât deductibilă, compania de asigurări va scădea deductibilul de la plata lor.
  • De exemplu, dacă plata dvs. de revendicare este de 30.000 $, iar deductibilul dvs. este de 10.000 de dolari, veți primi un cec de 20.000 $ (30.000 $ - 10.000 $).
  • Partea 3 din 3:
    Disputând decizia unui asigurător
    1. Imagine intitulată Fișierul O revenire de asigurare cutremur 13
    1. Rezolvați diferențele cu asigurătorul dvs. Dacă nu sunteți de acord cu decizia finală a companiei de asigurări privind plata acestora, începeți discutarea preocupărilor dvs. cu agentul dvs. de asigurări. Arătați-le evaluarea independentă, care va include inspecția dvs. independentă, fotografiile și videoclipurile dvs. ale daunelor și toată corespondența pe care ați păstrat-o între dvs. și compania de asigurări.
    • Ar trebui să cereți întotdeauna o explicație scrisă cu privire la decizia lor. Ele vă vor da de obicei acest lucru când primiți plata dvs. Analizați raționamentul lor cu atenție și întrebați lucrurile care nu au sens.
    • De asemenea, trebuie să vă verificați politica pentru o clauză de evaluare dacă nu sunteți de acord cu valoarea revendicării dvs. O clauză de evaluare permite fie unei părți la contract să solicite ca proprietatea, cât și daunele să fie evaluate de o terță parte. Clauza va dicta apoi modul în care evaluarea va fi tratată după ce apare.
    • Compania dvs. de asigurări ar putea avea, de asemenea, un proces de revizuire internă. Dacă da, depuneți o plângere oficială cu compania dvs. de asigurări și așteptați un răspuns.
  • Imagine intitulată Fișierul O cerere de asigurare cutremur 14
    2. Fișier o plângere la departamentul de asigurare al statului dvs. Dacă compania dvs. de asigurări nu răspunde la preocupările dvs., puteți contacta departamentul de asigurare al statului dvs. pentru ajutor. În California, acesta este Departamentul de Asigurări din California (CDI). Pentru a depune o plângere cu CDI, mergeți la site-ul lor și faceți clic pe linkul pentru depunerea unui a "Plângerea consumatorilor online."
  • Odată ajuns acolo, veți putea alege tipul de acoperire de asigurare care vă plângeți.
  • Apoi, va trebui să introduceți informațiile dvs. personale, precum și informațiile companiei de asigurări. De asemenea, veți putea descrie plângerea dvs. și veți atașa orice documentație justificativă pe care o aveți.
  • Odată ce vă depuneți plângerea, CDI va investiga și vă va trimite o scrisoare de determinare care să-și explice decizia.
  • Imagine intitulată Fișierul O revenire de asigurare cutremurului 15
    3. Dă în judecată. Dacă fiecare altă cale a eșuat, este posibil să doriți să luați în considerare sugerația companiei de asigurări. În general, veți da în judecată o teorie de încălcare a contractului, încălcările legilor privind protecția consumatorilor sau o încălcare a "credință rea" lege. Aceste tipuri de cazuri pot deveni destul de complicate și pot implica mai multe părți. Prin urmare, dacă vă gândiți să vă sugerați compania de asigurări, ar trebui să angajați un avocat calificat pentru a vă ajuta.
  • Pentru a angaja un avocat, vizitați site-ul Barului dvs. de stat și utilizați serviciul de recomandare a avocatului. De exemplu, în California, puteți vorbi cu o persoană care vă va pune întrebări generale despre cazul dvs. și vă vor primi legătura cu avocații calificați în zona dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar