Cum să fii un cititor bun

Mulți oameni se bucură de lectură ca o modalitate de a vă relaxa și de a-și îmbogăți mintea. Citirea este, de asemenea, o abilitate din ce în ce mai critică de a învăța și de a dezvolta pentru a avea succes în școală și în lumea profesională. Prin colectarea materialelor corecte de lectură, angajând câteva strategii pentru a vă mări abilitățile și menținerea unei atitudini pozitive, vă puteți îmbunătăți citirea sau puteți ajuta un copil să devină un cititor mai bun.

Pași

Partea 1 din 3:
Îmbunătățirea abilităților de citire
  1. Imaginea intitulată Fii un cititor bun Pasul 1
1. Începeți la un nivel confortabil de citire. Puteți avansa la materiale mai dificile de citire de acolo. Dacă încercați să citiți materialul prea provocator inițial, este mai probabil să deveniți descurajați. În timp ce provocarea de a vă citi la un nivel mai avansat este un obiectiv minunat, studiile au arătat că, dacă vă permiteți să vă descurajați în timp ce citiți, veți fi mai puțin probabil să atingeți acest obiectiv pe termen lung.
  • Skim primele câteva pagini. Dacă aveți probleme cu înțelegerea a ceea ce autorul încearcă să spună, este posibil să nu vă bucurați de carte.
  • Dacă ați ales o carte cu un accent foarte îngust, ca o lucrare științifică sau un tratat istoric specific, ați putea dori să vă familiarizați cu cărți pe mai multe subiecte mai generale.
  • Utilizați regula de cinci degete. Alegeți o carte și citiți primele două sau trei pagini. Puneți un deget în sus pentru fiecare cuvânt pe care nu îl puteți pronunța sau nu cunoașteți sensul. Dacă ați pus 5 sau mai multe degete, cartea este probabil prea tare. Educatorii au folosit această metodă de ani de zile și pot fi aplicate pentru copii, precum și pentru copii adulți.
  • Imaginea intitulată Fii un cititor bun Pasul 2
    2
    Extindeți-vă vocabularul. Construirea unui vocabular mai mare va face citirea mai ușoară și mai distractivă în viitor. Cu cât sunt expuse mai multe cuvinte, cu atât va crește vocabularul dvs.
  • Dacă nu înțelegeți un cuvânt, încercați mai întâi să utilizați indicii de context pentru a afla ce înseamnă. Frecvent, restul cuvintelor dintr-o propoziție vor oferi sugestii despre ceea ce înseamnă un anumit cuvânt.
  • Căutați cuvinte în dicționar pe care nu recunoașteți sau înțelegeți. Notați aceste cuvinte pentru a examina mai târziu pentru a le solidifica în memoria dvs. și pentru a le face o parte din vocabularul dvs. Păstrați o colecție de aceste cuvinte pentru propria dvs. referință.
  • Utilizați cuvinte noi pe care le învățați în discursul dvs. de zi cu zi. Punerea cuvintelor în acțiune în viața de zi cu zi vă va asigura că le amintiți.
  • Imaginea intitulată Fii un cititor bun Pasul 3
    3. Practică, practică, practică. Studiile au arătat că persoanele care petrec mai mult timp lectură și iau un volum mai mare de materiale de citire, dezvoltă un vocabular mai extins și o înțelegere mai mare de citire. Acest lucru își îmbunătățește capacitatea de a lua cunoștință mai general.
  • Ca și în cazul altceva, dezvoltarea abilităților de citire necesită muncă. A renunțat la timp pentru a citi în fiecare zi. Experții de alfabetizare nu sunt de acord cu privire la cât timp ar trebui să dedicați lecturii, având în vedere că variază în funcție de vârstă, nivel de calificare și abilități. O bună regulă de reținut, totuși, este o coerență. Încercați să citiți în fiecare zi. Dacă trebuie să luați pauze frecvente în timpul citirii, continuați. Chiar și în timp ce practicarea, citirea ar trebui să fie o experiență plăcută.
  • Luați o carte cu dvs. într-un autobuz de dimineață sau cu autobuzul de dimineață sau citiți la pauza de prânz. Având acces la materiale de citire în momente de timp în jos, face mai probabil ca să citești în mod regulat.
  • Citiți cuvintele cu voce tare. Citirea cu voce tare, singură sau la cineva, poate îmbunătăți modul în care citiți și vraja. Cu toate acestea, nu forțați un cititor nervos să citească cu voce tare, în special într-un cadru de grup. Frica de rușine și umilință poate face ca niște cititori nesiguri să se teamă de experiența.
  • Vizualizați povestea, acordați atenție introducerii de caractere și locuri. Încercați să vedeți fiecare în mintea voastră. "Văzând" Povestea va face mai reală pentru tine și mai ușor de amintit.
  • Partea 2 din 3:
    Făcând distracție de citire
    1. Imaginea intitulată Fii un cititor bun Pasul 4
    1. Citiți materialele care vă interesează. Sunteți mult mai probabil să vă angajați să citiți atunci când este o experiență plăcută și angajată. Dacă vă plictisit în timp ce citiți, aveți mai multe șanse să puneți cartea în jos și să vă angajați într-o altă activitate.
    • Găsiți cărți legate de hobby-urile, obiectivele de carieră sau un subiect care vă interesează curiozitatea. Există cărți care acoperă toate subiectele imaginabile, iar disponibilitatea bibliotecilor locale, librării și Internetul înseamnă că toate acestea sunt la îndemână.
    • Nu vă limitați doar de monografiile. Cărțile de benzi desenate și romanele grafice reprezintă o modalitate excelentă de a obține copiii și adulții tineri la citire. Colecțiile de scurte povestiri reprezintă o opțiune bună pentru cei care nu doresc să se angajeze să citească o muncă mai lungă.
    • Citiți revistele care acoperă domeniile dvs. de interes. Indiferent dacă interesele dvs. sunt în întreținerea motocicletelor, grădinărit, vizionarea păsărilor sau arhitectura din secolul al XIX-lea, există o revistă care vă îngrijește. Multe dintre acestea conțin articole lungi și bine amenințătoare.
  • Imaginea intitulată Fii un cititor bun Pasul 5
    2. Creați un mediu plăcut de citire. Cu cât asociați mai mult citirea cu confort și relaxare, cu atât mai probabil că veți continua să vă dezvoltați abilitățile de citire. Citirea poate deveni un tratament, mai degrabă decât o corvoadă.
  • Găsiți un loc liniștit pentru a citi, astfel încât să nu fiți deranjați. Evitați distragerile precum televiziunea sau radioul sau alte persoane predispuse să vă deranjeze. Asigurați-vă că este undeva cu iluminare bună unde vă puteți relaxa. Țineți cartea de aproximativ 15 centimetri distanță de față (aproximativ distanța de la cot la încheietura mâinii).
  • Faceți o zonă confortabilă și distractivă de citire. Un colț frumos aprins, cu perne confortabile, creează o mare ambianță pentru citire.
  • Dacă vă ajutați pe cineva citit, rămâneți pozitiv! Feedback-ul negativ va descuraja doar un cititor de luptă, deci păstrați mediul în sus.
  • Imaginea intitulată Fii un cititor bun Pasul 6
    3. Face să citească o experiență socială. Citirea nu trebuie să fie o urmărire solitară și poate fi și mai plăcută atunci când este împărtășită cu ceilalți.
  • Începeți un club de carte cu prietenii. Efectuarea citirii unei experiențe sociale vă poate inspira să continuați să vă îmbunătățiți. Prietenii pot oferi, de asemenea, încurajări între ele.
  • Începeți un blog online Revizuirea celor mai recente cărți pe care le-ați citit. Încurajați-i pe alții să dialogați despre opiniile lor despre lucrare.
  • Mergeți la o cafenea sau cititori de cafenele frecvente. Văzând că alții lectură vă poate inspira, sau vă puteți expune la titluri interesante. Așezați o conversație cu un patron cu un patron despre ceea ce au citit.
  • Luați în considerare luarea unei clase la Colegiul Local, Colegiul Comunitar sau Centrul Comunitar. Puteți învăța o nouă abilitate, studiați un subiect care vă interesează și practicați abilitățile de citire în același timp.
  • Citiți pasaje interesante pentru familie sau prieteni. S-ar putea să le încurajați să-și îmbunătățească și lectura.
  • Imaginea intitulată Fii un cititor bun Pasul 7
    4. Face să citească o afacere de familie. Dacă puteți stabili citirea ca activitate obișnuită și normală în gospodăria dvs., toți membrii familiei dvs. vor fi încurajați să fie mai buni cititori. De asemenea, vă va permite să vă practicați abilitățile de citire.
  • Părinții pot ajuta copiii să fie cititori buni prin citirea la ei când sunt tineri. Citirea copiilor îi ajută să dezvolte abilități de limbă și de ascultare, ceea ce le pregătește să înțeleagă cuvântul scris.
  • Păstrați cărțile la îndemână în gospodăria dvs. și păstrați cărțile adecvate în vârstă accesibile copiilor să se percepe pe cont propriu. Chiar dacă un copil nu poate citi singură, stabilind abilități inițiale pentru citire - cum ar fi modul de a ține corect o carte și de a transforma paginile - este un pas important pentru a deveni un cititor.
  • Timpul de citire a familiei poate oferi un moment de obligare cu copiii dvs. Viața poate fi foarte agitată și este adesea dificil să renunțați la o parte a timpului de calitate cu familia dvs. Încercați să programați un moment pentru a citi cu copiii dvs. în fiecare zi ca parte a rutinei dvs.
  • Fiți răbdători dacă copilul dvs. începe să favorizeze o carte și vrea să o citească din nou și din nou. O poveste preferată ar putea oferi confortul copilului sau atrăgătoare la un anumit interes pe care îl au în acest moment. De asemenea, re-citirea acelorași cuvinte și propoziții ajută în mod repetat copilul dvs. să înceapă să recunoască cuvintele prin vedere.
  • Partea 3 din 3:
    Accesarea materialelor de lectură
    1. Image denumită un cititor bun Pasul 8
    1. Vizitați biblioteca locală. Bibliotecile publice oferă acces gratuit și nelimitat la colecții remarcabile de materiale de lectură și alte tipuri de materiale media și tehnologie. Obținerea unei cărți de bibliotecă este ușoară și, de obicei, necesită doar un ID de fotografie, deși unele biblioteci pot necesita, de asemenea, dovada că locuiți în zonă, cum ar fi o factură de utilitate.
    • Bibliotecile sunt locuri minunate pentru a găsi o varietate de cărți și bibliotecarii sunt acolo pentru a ajuta. Instruiți cum să vă ajute cel mai eficient să profitați la maximum de experiența dvs. de bibliotecă, bibliotecarii sunt o resursă pe care nu ar trebui să o treceți cu vederea. Adresați-vă bibliotecar sugestii pentru cărți pe un anumit subiect sau un gen mai general sau pentru a vă ajuta să găsiți un anumit titlu.
    • Găsirea materialelor care vă interesează că sunteți un prim pas important în îmbunătățirea lecturii. Citiți spatele cărților sau din interiorul sacoului de praf pentru un scurt rezumat al complotului. De obicei, veți putea spune imediat dacă o carte nu vă va susține interesul.
    • Majoritatea bibliotecilor vă permit să verificați mai mult de un titlu imediat. Luați acasă mai multe cărți pentru a vă oferi o varietate de materiale de citire pentru a încerca.
  • Imaginea intitulată Fii un cititor bun Pasul 9
    2. Du-te la o librărie din zona dvs. Decideți ce tip de librărie poate potrivi cel mai bine nevoile dvs. înainte de a ieși. Zonele din jurul campusurilor de colegiu și a zonelor urbane sunt mult mai probabil să conțină o varietate de librării pentru a vizita.
  • Lanțurile de lanț mai mari poartă totul de la cărțile de auto-ajutorare, la romane, la publicațiile academice. Dacă nu sunteți sigur ce căutați, acest tip de librărie mai mare poate oferi multe tipuri diferite de materiale de citire pentru a vă ajuta să restrângeți căutarea.
  • Dacă interesele dvs. sunt mai specifice, căutați o librărie care se ocupă de tipul de carte care vă apelează. Librările copiilor sunt concepute pentru a oferi un mediu mai relaxat și distractiv pentru cititorii mai tineri.
  • Cumpărarea de la o mică librărie locală este o modalitate bună de a sprijini afacerea locală în comunitatea dvs. Puteți găsi câteva cărți unice în aceste magazine mai mici, cum ar fi munca autorilor locali care nu au fost prezentați la nivel național.
  • Solicitați angajaților librării pentru recomandări. De obicei, oamenii care lucrează în sau propriile librării sunt acolo pentru că le place să citească. Probabil veți obține o gamă largă de recomandări de la ei.
  • Imaginea intitulată Fii un cititor bun Pasul 10
    3. Verificați vânzările de garaj sau magazinele de tip. Nu trebuie să mergeți la bibliotecă sau să cheltuiți o mulțime de bani pentru a găsi cărți bune. Cărțile folosite sunt disponibile doar pentru câțiva dolari, uneori chiar și pentru schimbarea pe care o aveți în buzunar.
  • Imaginea intitulată Fii un cititor bun Pasul 11
    4. Verificați vânzările de garaj sau magazinele de tip. Acestea oferă modalități ușoare de a cerceta materiale de citire pentru titluri interesante sau colecții. Uneori oamenii oferă să vândă colecții ca un întreg set.
  • Aveți grijă să cumpărați cărți utilizate sau second-hand pentru a verifica cartea cu atenție înainte de ao cumpăra pentru pagini lipsă sau deteriorate. Flip prin întreaga carte pentru a vă asigura că nu este destul de sfâșiată sau deteriorată.
  • Simțiți-vă liber să negociați prețul unei cărți sau a altor materiale de lectură pe care le întâlniți la o vânzare de garaj. Uneori, persoana care vinde cartea nu este conștientă de daunele interne ale paginilor care ar reduce prețul pentru element.
  • Imaginea intitulată Fi un cititor bun Pasul 12
    5. Du-te on-line. Puteți găsi cu ușurință cărți cu discount sau materiale de citire pe Internet, fără a părăsi chiar acasă. De asemenea, puteți descărca cărți electronice și alte forme de mass-media pentru a lua cu dvs.
  • Cărțile folosite sunt disponibile prin majoritatea comercianților cu amănuntul online. Cărțile folosite sunt substanțial mai puțin costisitoare decât cele noi, iar majoritatea vânzătorilor oferă o evaluare a stării cărții în ceea ce privește uzura și notațiile interne sau evidențierea.
  • Din ce în ce mai multe informații sunt disponibile gratuit online. Găsiți un site sau un blog care vă interesează și îl urmați. Puteți găsi cu ușurință bloguri online, care includ recenzii de carte, care ar putea duce la explorarea altor cărți și autori.
  • Luați în considerare obținerea unui dispozitiv de citire portabil pentru acces ușor la materialul digital. Deși nu există nimic de a organiza o carte în mână, dispozitivele digitale fac mai ușor decât oricând să transporte mai multe cărți electronice cu dvs. într-un singur loc mic, ceea ce te-ar putea salva de la purtarea cărților și revistelor grele.
  • Multe biblioteci publice vă permit acum "verifică" e-cărți gratuit pentru o anumită perioadă de timp, cum ar fi două săptămâni.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu renunta daca te frustrati sau a lua o durere de cap. Dacă nu sunteți obișnuiți să citiți în mod regulat, va fi dificil la început. Lipiți de ea și veți fi recompensați.
  • Nu evitați secțiunea copiilor! Multe cărți scrise pentru copii sunt romane minunate pe cont propriu.
  • În timp ce citiți, încercați să faceți fotografii în capul dvs. pentru a înțelege ce se întâmplă în poveste și cum arată personajele.
  • Nu fi supărat dacă găsiți o carte în care puteți înțelege cu greu cuvintele. Așa cum ați citit, vocabularul dvs. personal se va extinde, dar alege o altă carte dacă există prea multe cuvinte obscure și / sau dificile folosite în acel.
  • Dacă sunteți un fan al unui film popular sau emisiune de televiziune, căutați baze de date pline de ficțiune gratuită de fan-scris folosind aceste caractere sau setări. Scriitorii realizați adesea contribuie la acestea "Fanfiction" Site-uri pentru distracție. Verificați aceste, deoarece sunt o mare gateway în a se bucura de lectură.
  • Avertizări

    Dificultatea de citire ar putea fi, de asemenea, atribuită problemelor cu vedere. Dacă suferiți de viziune neclară și vă luptați pentru a vedea imprimarea pe o pagină, mergeți și faceți-vă ochii verificați de un profesionist.
  • Amintiți-vă că nu sunteți singuri dacă sunteți un adult care se luptă cu lectura lor.Paisprezece procente din populația adultă din Statele Unite are dificultăți cu materialele tipărite adulte, în timp ce aproape 29% dintre adulți se luptă să înțeleagă citirea dincolo de cele mai de bază niveluri.
  • Cu toate acestea, dacă urmați pașii de mai sus și dumneavoastră sau copilul dvs. sunteți încă profund care se luptă să citească, este posibil să aveți de-a face cu un handicap de lectură. Citirea dizabilității și a dificultății de citire poate fi greu de spus, deși problemele lor au rădăcini diferite. Un dizabilități de citire rezultă în primul rând din lupta creierului pentru a procesa sunetele de vorbire. Dificultatea de citire se datorează, de obicei, din lipsa expunerii la educația de citire.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar