Cum de a alege ochelarii de citire

Lupta pentru a citi poate fi frustrant și enervant, dar este o experiență foarte comună. Dacă aveți probleme cu citirea unui text mic, probabil că aveți nevoie de ochelari de citire. Majoritatea oamenilor au nevoie de ochelari de citit după ce se întorc 40, astfel încât nu sunteți singuri! Pentru a vă alege perechea perfectă de ochelari de citire, începeți prin găsirea puterii corecte. Apoi, puteți căuta un cadru care să se potrivească stilului dvs. personal. În plus, luați în considerare cumpărarea mai multor perechi pentru a satisface nevoile dvs. specifice.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea puterii corecte
  1. Imagine intitulată Alegeți ochelarii de citire Pasul 1
1. Vizitați un medic de ochi pentru a afla dacă aveți nevoie de ochelari de prescripție medicală. Medicul dvs. va efectua un examen simplu, fără durere pentru a vă determina rețeta. Odată ce primiți prescripția, cumpărați o pereche de ochelari de lectură care se face doar pentru dvs. Ca altă opțiune, achiziționați lentile bifocale sau progresive, astfel încât să puteți vedea atât departe cât și în sus.
  • Spuneți medicului dumneavoastră că aveți probleme cu citirea problemelor.
  • S-ar putea să mai puteți achiziționa ochelari de citire a drugstorelor. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aceasta este o opțiune pentru dvs.

Avertizare: Trebuie să vă vedeți medicul dacă nu găsiți ochelari de citire care să funcționeze pentru dvs., purtați ochelari pentru a vă corecta viziunea de distanță sau aveți probleme cum ar fi astigmatismul.

  • Imagine intitulată Alegeți ochelarii de citire Pasul 2
    2. Verificați ochelarii pentru o etichetă care arată puterea lentilei. Căutați un autocolant pe lentile sau găsiți eticheta pe brațul ochelarilor. Găsiți numărul cu un semn "+" în fața acestuia. Aceasta este puterea lentilei, care este puterea de prescripție. Veți folosi acest număr pentru a alege ochelarii de lectură.
  • Cele mai multe branduri de ochelari de lectură variază la putere de la +1.00 la +4.00. Ei vor crește în +.25 incremente, cum ar fi +1.00, +1.25, +1.50, +1.75, +2.00, etc.
  • Imagine intitulată Alegeți ochelarii de citire Pasul 3
    3. Testați ochelarii de lectură pentru o modalitate simplă de a alege. Încercați cel mai mic pumn de putere, care va fi de obicei +1.00 sau +1.25, în funcție de brand. Puneți ochelarii, apoi țineți-vă materialul de citire la o distanță confortabilă. Verificați dacă puteți citi clar cuvintele.
  • Dacă cuvintele sunt încă neclare sau mici, mergeți până la următoarea putere. De exemplu, încercați o pereche de +1.50 de ochelari.
  • Bacsis: Unele afișaje de ochelari de lectură vor avea o diagramă de lectură care vă ajută să testați cititorii. Ca o alternativă, utilizați o carte sau o revistă pentru a vă asigura că ochelarii lucrează pentru dvs.

  • Imagine intitulată Alegeți ochelarii de citire Pasul 4
    4. Utilizați o diagramă de citire pentru a determina cu precizie puterea de care aveți nevoie. Faceți o căutare online pentru o diagramă de lectură proiectată pentru a vă ajuta să alegeți ochelarii de citire. Pentru cele mai bune rezultate, imprimați graficul astfel încât este dimensiunea corectă. Țineți graficul la o distanță confortabilă, cum ați citit o carte. Apoi, găsiți cea mai mică linie pe care o puteți citi, ceea ce vă va spune ce putere de a cumpăra.
  • De exemplu, dacă puteți citi cea mai mică linie, vă poate recomanda să obțineți o pereche care este +1.25.
  • Cel mai bine este să tipăriți graficul deoarece ecranul sau ecranul computerului pot să-l măriți sau să-l micșoreze, ceea ce vă va modifica rezultatele.
  • Imagine intitulată Alegeți ochelarii de citire Pasul 5
    5. Alegeți cea mai mică putere care vă permite să citiți confortabil. De-a lungul timpului, viziunea dvs. se va agrava în mod natural, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de o putere mai puternică de ochelari de lectură. Cu toate acestea, alegerea unei puteri mai puternice decât aveți nevoie acum poate face ca viziunea dvs. să se înrăutățească mai repede. Utilizați întotdeauna cea mai slabă pereche de ochelari de lectură care funcționează pentru dvs.
  • De exemplu, dacă puteți citi cu ambele +1.75 și +2.00 Ochelari, alegeți +1.75 perechi.
  • Nu alegeți o putere mai mică dacă simțiți că sunteți încă tensionați să citiți sau nu vă puteți ține materialul de citire la o distanță confortabilă. Nu vrei să-ți strângă ochii.
  • Metoda 2 din 3:
    Selectarea cadrelor măgulitoare
    1. Imagine intitulată Alegeți ochelarii de citire Pasul 6
    1. Alegeți un cadru de pisică dacă vă place un aspect retro. Cadrele de pisici sunt un aspect clasic, feminin care vă sporește cheagul. Încercați pe diferite stiluri de pisici pentru a găsi unul care funcționează pentru dvs. Puteți găsi chiar și cadre cu amprente și ornamente, cum ar fi pietre prețioase.
    • Alegeți un design modern de pisici pentru a evita o privire care vă vestează. De exemplu, alegeți o culoare îndrăzneață sau o imprimare, cum ar fi Leopard Print.
  • Imagine intitulată Alegeți ochelarii de citire Pasul 7
    2. Alegeți un cadru dreptunghiular pentru o față ovală, în formă de inimă sau rotundă. Ramele dreptunghiulare înguste pot complimenta formele feței rotunde. Ei pot echilibra o față ovală, prelungiți o față rotundă și ascundeți lățimea unei fețe în formă de inimă. Încercați mai multe cadre dreptunghiulare pentru a găsi cel care arată cel mai bine pe tine.
  • Puteți găsi atât cadre din plastic și metalic dreptunghiular.
  • Imagine intitulată Alegeți ochelarii de citire Pasul 8
    3. Alegeți un cadru oval subțire dacă aveți o linie de maxime pătrată. Lentilele mici în formă de ovală pot înmuia o linie de maxime pătrată sau unghiulară. Încercați pe diferite culori și lățimi pentru a găsi unul care arată grozav pe tine. De asemenea, puteți încerca diferite culori și stiluri, cum ar fi coaja de broască țestoasă.
  • Aceste cadre pot veni în metal sau plastic.
  • Imagine intitulată Alegeți ochelarii de citire Pasul 9
    4. Căutați un cadru fără fir pentru a minimiza aspectul ochelarilor. Ramele fără fir sunt ținute împreună cu bucăți subțiri metalice sau nylon. Ele sunt de obicei mai puțin vizibile decât alte cadre, deoarece se amestecă în fața ta. Încercați pe stiluri fără rimă, astfel încât să puteți vedea dacă le doriți.
  • Puteți găsi lentile rotunde, ovale sau dreptunghiulare cu cadre fără fir.
  • Rețineți că ramele wireless nu sunt la fel de durabile și pot întrerupe cu ușurință.
  • Variație: De asemenea, puteți încerca un design semi-rimă care are un cadru pe partea superioară, dar nu în partea de jos. Poate minimiza aspectul ochelarilor, dând în continuare ochelarilor o durabilitate.

  • Imagine intitulată Alegeți ochelarii de citire Pasul 10
    5. Asigurați-vă că cadrele se simt confortabile pe nas și temple. Verificați că ochelarii de lectură nu strângeți podul nasului sau glisați-l în jos. Apoi, observați cum se simt pe templele dvs. și deasupra urechilor voastre. Ei ar trebui să se odihnească confortabil împotriva pielii, dar nu ar trebui să se simtă prea strâns.
  • Dacă ochelarii dvs. de lectură se alunecă, ați putea să le ajustați ajustați la un magazin de ochelari. Unele magazine vă vor ajusta ochelarii, chiar dacă nu le-ați cumpărat acolo.
  • Metoda 3 din 3:
    Alegerea cititorilor pentru a vă satisface nevoile
    1. Imagine intitulată Alegeți ochelarii de citire Pasul 11
    1. Alegeți un cadru mai mare dacă nu ați purtat niciodată ochelari. Probabil că va dura ceva timp pentru a vă obișnui să purtați ochelari, iar purtarea unor cadre mai mari pot ajuta. Acest lucru vă antrenează ochiul pentru a privi prin centrul obiectivului, care este locul în care va fi puterea. Alegeți un cadru cu lentile mai mari care se potrivesc confortabil.
    • Odată ce vă obișnuiți să purtați ochelari, puteți încerca cadre mai mici.
  • Imagine intitulată Alegeți ochelarii de citire Pasul 12
    2. Optați pentru cadrele de jumătate de ochi dacă doriți să le purtați tot timpul. Ramele cu jumătate de ochi sunt proiectate pentru a fi purtate scăzute pe nas. Ele vă permit să vedeți departe de a vă uita peste ochelari în timp ce sunteți în stare să vă uitați în jos prin ochelarii de citit. Căutați cadre de jumătate de ochi care se potrivesc confortabil pe nas. Înainte de a le cumpăra, testați-le pentru a vă asigura că puteți vedea cu ușurință peste ele.
  • S-ar putea prefera acest tip de ochelari de citire dacă comutați între a privi la o distanță și citirea de multe ori.
  • Imagine intitulată Alegeți ochelarii de citire Pasul 13
    3. Obțineți o pereche de cititori de soare dacă doriți să citiți în aer liber. Cititorii de soare sunt colorați ochelari de lectură, așa că blochează unele dintre razele soarelui. Luați în considerare obținerea unei perechi dacă doriți să citiți în afara. Te vor ajuta să citești ușor fără să-ți rănești ochii.
  • Puteți găsi cititori de soare la un magazin de ochelari sau online.
  • Dacă primiți ochelari de lectură cu prescripție, adresați-vă opticianului despre cititorii de soare.
  • Imagine intitulată Alegeți ochelarii de citire Pasul 14
    4. Cumpărați o pereche de cititori de calculatoare dacă vă luptați să citiți ecranul. Puteți observa că este greu să vă vedeți computerul. Pentru a găsi o pereche de cititori de calculatoare, începeți cu ochelari de citire care sunt jumătate din puterea ochelarilor de citire normală. Apoi, țineți-vă materialul de citire aproximativ 20-26 în (51 până la 66 cm) în fața feței dvs. pentru a vedea dacă puteți citi. Dacă nu o puteți citi, mergeți la putere până când veți găsi o pereche care funcționează pentru dvs.
  • Puteți utiliza ochelari de citire obișnuită ca cititoare de calculatoare, dar va trebui să obțineți perechi separate pentru citirea și vederea calculatorului. Cititorii dvs. vor fi mai puternici decât ochelarii de calculator.
  • În majoritatea cazurilor, ochelarii dvs. de calculator vor fi de aproximativ 60% din puterea ochelarilor de lectură. De exemplu, dacă utilizați +2.00 Ochelari de citit, probabil că aveți nevoie de +1.25 de ochelari de calculator.
  • Dacă nu găsiți o pereche care funcționează pentru dvs., obțineți un examen de ochi de la medicul de ochi pentru a obține o rețetă pentru ochelari de calculator.
  • sfaturi

    De obicei, purtarea ochelarilor de lectură nu vă va răni ochii decât dacă aveți o rețetă greșită. Dacă vă îngrijorați că ochelarii nu sunt prescripția potrivită, consultați-vă medicul.
  • Obțineți mai multe perechi de ochelari de lectură, astfel încât nu sunteți niciodată fără ei. Păstrați 1 în mașină, 1 la locul de muncă și 1 în geantă.
  • Avertizări

    Nu cumpărați ochelari de citire dacă aveți probleme să vă vedeți departe. Ele vă ajută doar să vedeți aproape, astfel încât să vă facă viziunea mai rău. În schimb, vizitați medicul de ochi pentru a obține un examen de ochi.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar