Cum să devii literat

Discutați cu invidie Când vă aflați discuții cu un tip care pare să aibă o citare pentru fiecare ocazie din o carte sau altul?Sau poate că fată a atras atenția oamenilor pentru că a reușit să vorbească despre totul sub soare, spunând, "Am citit despre asta o dată..."Acești oameni sunt literați - probabil că sunt, de asemenea fermecător și calificat la conversație, Dar baza multor farmec și abilități bune de conversație este... fiind literate sau bine citiți.Fiind literate nu este doar despre cunoașterea modului de citire - este vorba despre cunoașterea ce să citească și cum să vorbești despre asta când vine timpul.Doriți să cunoașteți secretele lor?

Pași

  1. Imaginea intitulată devine literat pas 1
1. Citit.În primul rând, citiți ce vă interesează.Poate că nu sunteți într-adevăr în romane mari - le găsiți prea neplăcute, prea mult.În schimb, de ce nu încercați revistele la început sau nuvele grafice?Sau ridica o carte de povești scurte - citiți în biți mici, ușor de digerat la început.Dar cel mai important lucru pe care îl puteți face este pur și simplu să se angajeze să citească, chiar și puțin, în fiecare zi.
  • Imaginea intitulată devine literat pasul 2
    2. Progresul către o lectură mai dificilă.După o lună sau două de a citi un fragment aici sau acolo, încercați să vă deplasați până la lucruri care sunt puțin mai provocatoare.De exemplu, alegeți un clasic modern, cum ar fi Harry Potter și piatra de vrăjitorie (sau filozoful, în funcție de locul în care locuiți) sau unul dintre cărțile de la Lemy Snket.Acestea nu sunt doar pentru copii - sunt cărți care au fost citite și savurate de milioane de oameni.Dacă încercați unul dintre acestea și încă aveți probleme să vă angajați cu cea mai lungă perioadă de citire, încercați Cititorul digest - Acesta oferă versiuni condensate de cărți obișnuite, împreună cu articole noi, chat de la o mulțime de reviste diferite.
  • Imaginea intitulată devine literat pasul 3
    3. Găsiți un grup de cărți.Odată ce ați început să citiți, veți dori să vorbiți despre cărțile pe care le citiți.O mulțime de oameni se alătură sau formează cluburi de cărți.Poate fi simplu - sunați-vă sora sau fratele sau câțiva prieteni.Faceți cunoștință cu cafeaua, iar acolo, sunteți de acord cu o carte pe care o veți citi.Întâlniți din nou o lună de la acea dată, și sperăm că ați terminat cu toții cartea și îl puteți discuta.Vorbind despre lucrurile pe care le-ați citit, puteți îmbunătăți cu adevărat experiența dvs. de carte, pe măsură ce vă împărtășiți cu prietenii sentimentele pe care cartea le-a evocat sau distracția pe care ați experimentat-o ​​ca povestea desfășurată.Nu numai că, dar un club de carte vă păstrează citirea - știi că vei vorbi despre această carte în doar câteva zile, astfel încât să aveți un scop în minte în timp ce citiți.
  • Imaginea intitulată devine literat pasul 4
    4
    Setați obiectivele personale pentru citit.O mulțime de oameni foarte literați fac ceea ce este cunoscut ca "Citirea paralelă" - sau citirea mai multor cărți în același timp.Poate că veți păstra unul în dormitor și citiți puțin înainte de a dormi în fiecare noapte.Poate că veți păstra una în baie și veți citi acolo pentru o vreme sau una în Den, etc.Chiar dacă nu doriți să obțineți acest nebun, puteți stabili totuși obiective, cum ar fi, "Vreau să-l petrec anul viitor lectură Classics" sau "Voi citi toate comediile lui Shakespeare în acest an, iar anul viitor, poate că voi aborda tragediile."Chiar dacă nu atingeți întregul obiectiv, veți mai citi niste Din ceea ce ați spus să citiți.Și asta e bine. Încercați să setați un interval de timp în care doriți să obțineți obiectivul dvs. de lectură.
  • Imaginea intitulată devine literat pasul 5
    5. Alegeți cărți bine cunoscute.Dacă vă place să citiți lucruri offbeat, asta e bine.Dar dacă doriți să deveniți mai multe cunoștințe în sensul convențional, veți dori să alegeți cărțile pe care le au auzit.Intreaba-ti bibliotecar sa te ajut.Citirea unor lucrări bine-cunoscute are două beneficii: În primul rând, vă oferă un cadru comun de referință pentru lucrurile pe care le puteți auzi de la o mulțime de oameni și în al doilea rând, te educă în moduri pe care nu te-ai gândit.De exemplu: majoritatea oamenilor au auzit de "Să ucizi o pasăre cântătoare." Cu toate acestea, dacă sunteți analfabeți, citirea poate fi greu. Încercați să vizionați alții citiți. Adresați-vă unui prieten să vă ajute să sune cuvinte. Aflați alfabetul.La o petrecere, unul dintre prietenii tăi ar putea să-și exprime dezagreață pentru bigotria rasială.În timp ce niciunul dintre prietenii tăi nu este bigoți (sperăm), acest prieten este cel care a luat în mod public o poziție împotriva ei.Zicală, "Tu ești noul Atticus Finch" este un extraordinar compliment la o astfel de persoană, plus că veți părea că nu spuneți foarte mult.
  • Imaginea intitulată devine literat pasul 6
    6
    Bucură-te de lectură. Poate că gustul tău conduce mai mult la science ficțiune decât la literatura clasică - nu există nici o rușine în asta.Sau poate vă place mai mult tariful romantic.Există multe de găsit în literatură.Sau poate veți găsi că vă place poezia engleză, dar nu sunteți atât de nebună despre american.Tot ceea ce.Orice ați citit vă face o persoană mai cunoscută.Te expune la cuvinte noi și la idei de la oameni din întreaga lume și din momente diferite din istoria noastră.Orice doriți să citiți, cu siguranță vor fi o mulțime de materiale de citire.Deci nu sunteți un Buff Shakespeare, dar știți că toate legile lui Asimov ale roboticii - sunteți încă literați și veți câștiga mai multă bucurie din alegerile dvs. dacă citiți ce vă interesează.
  • Metoda 1 din 1:
    Lista de citire a starterului

    Iată câteva liste de lectură - sunt doar sugestii pentru a vă ajuta să începeți aventurile:

    • Pentru literatura clasică:
    • Un colind de Crăciun de Charles Dickens, Finn Huckleberry de Mark Twain, Moby Dick de către Herman Melville, Romeo si Julieta de William Shakespeare, paradis pierdut de John Milton, povești Canterbury de Geoffrey Chaucer, Mândrie și prejudecată de Jane austen, La răscruce de vânturi de Emily Brontë, Femeie mică de Louisa poate alcott, Antonia mea de Willa Cather, Jane Eyre de Charlotte Brontë

  • Pentru literatura modernă:
  • La est de Eden de John Steinbeck, Să ucizi o pasăre cântătoare de Harper Lee, The Great Gatsby prin F. Scott Fitzgerald, Om invizibil de Ralph Ellison, Prinde 22 de Joseph Heller, Metamorfoză de Franz Kafka, Țara deșeurilor de t.S. Eliot, Catcherul în secară de j.D. Salinger, Lolita de Vladimir Nabokov, Strainul de Albert Camus, Abatoare-cinci de Kurt Vonnegut, Bătrânul și marea de Ernest Hemingway

  • Pentru science ficțiune și literatură fantezie:
  • Jocul lui Ender de către cardul Orson Scott, I, robotul de Isaac Asimov, Cadrul copilului de Arthur C. Clarke, stapanul Inelelor de J.R.R. Tolkien, Harry Potter Seria de J.K. Rowling, Fahrenheit 451 de Ray Bradbury, Androids vis de oile electrice de Phillip K. Dick, Kindred de Octavia E. Majordom, Crash de zăpadă de Neal Stephenson

  • Pentru literatura mai romantică:
  • Frunze de iarbă de Walt Whitman, Cântecele de nevinovăție și de experiență de William Blake, Rima vechiului mariner de Samuel Taylor Coleridge, Prometheus nelegat prin Percy Bysshe Shelley
  • sfaturi

    Pentru mai multe sugestii despre ce cărți de citit, cereți sugestii de la oameni cu interese similare cum ați avut. Dacă vă simțiți curajoși, încercați să cereți sugestii de la oameni care au gusturi diferite de lectură - poate că vă va plăcea cartea după toate.
  • Nu vă fie frică să vă uitați la notele lui Cliff despre cărți - mai ales dacă le-ați citit deja.Este luminator, și puteți învăța lucruri pe care nu le-ați dat seama în timp ce citiți de fapt, ceea ce vă poate face ca cartea mai mult sau mai puțin odată ce le cunoașteți.
  • De asemenea, puteți citi clasicii antice în limba originală. De exemplu, citirea lui Vergil Aeneid În limba latină este o experiență diferită de a citi același text în traducere - contorul, utilizarea inteligentă a cuvântului, și sentimentul de scriere a lui Vergil este mult mai eficient în versiunea latină decât în ​​traduceri.
  • Dacă este greu să vedeți textul în cărți, luați în considerare ascultarea unui Audiobook. Cele mai multe clasice au fost înregistrate în audiobook-uri neobișnuite. Audiobooks sunt, de asemenea, minunate pentru persoanele cu programe aglomerate.
  • Simțiți-vă liber să citiți din cărțile pe care le-ați citit - este ceea ce face literati.
  • Dacă sunteți dintr-o țară vorbitoare de limbă engleză, marea majoritate a cărților pe care le veți întâlni în librăriri vor fi publicate inițial în limba engleză. Cu toate acestea, o modalitate foarte bună de a vă extinde cultura este de a aborda și literatura străină! Exemple de scriitori non-englezi majori includ Gustave Flaubert, Gabriel Garcia Marquez, Milan Kundera, Yasunari Kawabata, Federico Garcia Lorca... Nu numai că este o modalitate excelentă de a deveni literare într-un mod cu adevărat eclectic, ci va câștiga, de asemenea, o mulțime de respect față de străini, care sunt rareori obișnuiți să se întâlnească cu persoane vorbitoare de limbă engleză, cu un interes în cărțile non-engleză.
  • Avertizări

    După ce ați citit în mod regulat pentru o vreme, ați fi tentat să credeți că știți foarte mult și simțiți că puteți "se dă mare" Cunoașterea dvs. nouă. Comportarea într-o manieră este o modalitate sigură de a ajunge la a fi "pune în locul tău" de către cineva care a petrecut o viață de-a lungul vieții și care va putea să-și găsească o neophytă la o distanță de mile. Pentru a evita acest lucru ar trebui să aibă întotdeauna în vedere cât de mult este să știi și să se permită să fie umil în fața acestei cunoștințe. De asemenea, puteți ajuta la prevenirea jena prin recunoașterea în față că nu sunteți expert, dar că ați format un aviz parțial cu privire la un subiect dat printr-o anumită expunere la subiect. Amintiți-vă că este, în general, mai bine să fii mai deștept decât căutați inițial decât să arătați mai inteligent decât de fapt.
  • Odată ce începeți să citiți, este greu să vă opriți și este greu să vă despărțiți de cărțile pe care le iubiți.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cărți
    • Jurnalul unui cititor (face note despre lucrurile pe care doriți să le amintiți)
    • Timp și angajament
    • Un dicționar
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar