Cum să vă bucurați de o carte plotă răsfățată

Dacă eviți citirea unei cărți pentru că toată lumea a vorbit deja despre asta, iar complotul a fost blogat pentru biți, ați putea dori să vă gândiți din nou. Citirea unei cărți în care știți deja că complotul poate fi în continuare o experiență plăcută personal dacă puteți accepta că spoilerul complotului nu este tot și se termină toată cartea. Acest articol vă va oferi o serie de modalități de a lucra în jurul unui complot răsfățat, astfel încât să vă puteți bucura în continuare de citirea reală a termenilor dvs.

Pași

  1. Imaginea intitulată Bucurați-vă de o carte rătăcită Pasul 1
1. Să înțeleagă ce este un spoiler și de ce se întâmplă. În ceea ce privește o carte, un spoiler este ceva care dezvăluie elemente critice ale complotului și adesea include sfârșitul. De obicei, va fi părți ale unei cărți care altfel ar fi surprinzătoare pentru cititor. Motivele pentru un spoiler ar putea include:
  • Revizuirea cărții și critică.
  • Entuziasmul unui cititor care dorește să-și împărtășească aprecierea sau o supărare cu cartea cu alții.
  • Naïveté de un cititor care nu crede că va strica citirea unei alte persoane a cărții sau nu își va da seama că nu ați citit încă cartea.
  • Un spoilsport care dorește să distrugă experiența altcuiva a cărții - poate că cineva se arată sau doar a fi rău.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de o carte rătăcită Pasul 2
    2. Începeți să citiți. O parte din problemă ar putea fi că pur și simplu nu veți începe cartea, deoarece o voce din capul tău continuă să insiste că nu merită efortul. Opriți ascultarea acelei voce, începeți să citiți și lăsați reacția dvs. la primul capitol sau deci să fie testul real al faptului dacă doriți sau nu să continuați să citiți citirea. Sunt șanse, dacă cartea este bună, veți fi obligați să continuați să citiți, chiar dacă știți complotul sau un element cheie.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de o carte rătăcită Pasul 3
    3. Așteptați să vă bucurați de carte. Din moment ce este deja deja popular și despre care vor fi vorbit despre, vor fi multe de a vă bucura de toată cartea și este important să rețineți că cărțile pot fi încă plăcute chiar dacă știți cum se termină sau cunoaște "mare twist". Știți deja ce sa întâmplat, dar încă mai puteți citi să vă dați seama de ce și cum sa întâmplat. Și indiferent cât de mult ați auzit deja, nu va fi vreodată posibil să înțelegeți cu adevărat modul în care cartea este scrisă și cum se întâmplă în ton și narațiune până când le citești personal.
  • Vor exista o mulțime de părți ale cărții pe care nu o veți cunoaște încă. Spoilerele sunt despre cele mai populare părți surprinzătoare ale cărții. Ei nu sunt întreaga carte și într-adevăr, pot exista părți care rezonează mult mai mult cu tine decât părțile răsfățate. Dar nu veți ști până nu ați citit-o pentru dvs!
  • Așteptați ca părțile amuzante să fie originale. Spoilerele adesea nu transmiteză părțile amuzante ale unei cărți bine, deoarece acestea nu sunt răsturnările surprinzătoare din carte. Și de fapt este foarte greu să transmitem umorul precis dintr-o carte într-o recenzie sau prin relansare - aveți un fel de a avea "sa fii acolo" la "ia-l"!
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de o carte rătăcită Pasul 4
    4
    Fi sceptic despre spoilerele pe care tu gândi deja știi. Încercați să nu răsturnați ceea ce ați spus deja sau experiența dvs. de citire așteptată. S-ar putea să fi auzit sau să citiți multe Opiniile despre complot, dar asta nu înseamnă că sunt fie dreptate, fie reprezentant al ceea ce va fi propria dvs. experiență. De fapt, puteți avea o mulțime de distracție și gândindu-vă la ceilalți oameni ia pe complot. S-ar putea să vă aflați, "Whoa! Joe a fost atât de greșit în privința acestei interpretări a caracterului X în această scenă! Ce încărcătură de putregai! Ce se întâmplă cu adevărat este x, y și z!". Luați în considerare aceste puncte:
  • Este posibil ca persoana care reiese povestea nu intelege elementele narative sau intelectualã intelegerile psihologice si inconstati intr-adevar ceea ce se intampla cu adevarat.
  • Dispozitivele narative nu sunt întotdeauna transmise în mod clar de spoilere. De exemplu, s-ar putea să știți despre sfârșitul tocmai pentru că autorul începe la sfârșit și apoi se desfășoară complotul în ceea ce privește modul în care povestea atinge că terminând (o cronologie inversă). Sau, ar putea fi un caz că povestea începe în mijloc (în Media Res) și flashback-urile care conduc până la acest punct sunt prost transportate de spoiler. Iar spoilerele nu au putut să-i dezvăluie pe heringul roșu încântător împrăștiat în toată cartea. Există multe dispozitive narative care nu vor fi pe deplin apreciabile până când vă aflați în cartea dvs., în ciuda spoilerilor.
  • Surprize. Încă ar putea fi ceva care nu este major în complotul care vă surprinde, care nu a fost discutat sau revizuit.
  • Concentrați-vă pe elementele subiective care se află în domeniul interpretării cititorului, nu cel al recenzorului. Pentru aceasta, ați face bine să căutați astfel de dispozitive narative ca MacGuffins (o primă motivație pentru un cititor care nu este niciodată explicată în mod adecvat cititorului), flashback-uri și flash-înainte, profeții, prefigurare etc. Toate aceste elemente sunt pentru propria dvs. explorare pentru o înțelegere mai profundă, pentru a fi interpretate prin propria experiență de viață și sentimente pentru personaje. S-ar putea să fiți plăcut surprins de cât de mult diferă în opinie cu privire la raționalizarea și rezultatele cărții pe care alte persoane le-au presupus a fi un anumit mod.
  • Nu anticipați elementul răsfățat, sau încercați să preziceți când se va întâmpla - poate că spoilerul nu era chiar adevărat? Atunci vei fi de două ori mai surprins!
  • Savurați faptul că știți sfârșitul, dar nu cum, un dispozitiv narativ comun în piese, cum ar fi cele de către Shakespeare sau filme care încep cu sfârșitul. Știi sfârșitul, dar ești mult mai puțin sigur de modul în care personajele și povestea ajung la sfârșitul.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de o carte rătăcită Pasul 5
    5. Rețineți că parcelele de film și parcelele de carte se deosebește frecvent și variază în profunzime. Dacă ați văzut o versiune de film a unei cărți înainte de a citi cartea, există și mai puțin motive pentru a vă freca despre un complot răsfățat. Filmele pur și simplu nu au luxul de a putea intra în același nivel de adâncime ca o carte. Deci, în timp ce puteți avea gistul general dintr-un film, este probabil să existe o mulțime de surprize și revelații pentru tine când citești cartea. Unele dintre lucrurile care s-ar putea întâmpla includ:
  • O înțelegere mai profundă a ceea ce are personaje motivate - poate că te-ai întrebat de ce un personaj de film a fost atât de unidimensional - Cartea citită ar putea dovedi altfel.
  • Un capăt diferit de ceea ce vă așteptați (filme schimbă adesea terminațiile pentru preferințele de la Hollywood).
  • Caractere suplimentare, scene, acțiuni etc., că filmul nu avea loc. De interes deosebit sunt acele personaje care dau taie în film, dar sunt de interes suplimentar în carte.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de o carte rătăcită Pasul 6
    6. Fii cineva care iubește spoilerele. Există oameni care prosperă pe spoilere ca o modalitate de a le informa înainte de a începe să citească, ca o formă de stimulare! Știind ce se încheie și modul în care parcela nefericită poate fi uneori o modalitate de a evita surprize neplăcute sau poate fi o formă de motivare a lecturii. Există diverse site-uri web dedicate spoilerilor, care oferă un punct de discuție pentru persoanele care le plac spoilerele, care pot fi un motiv pentru a se bucura de spoilere pe măsură ce vă gândiți la punctele mai fine sau chiar veritatea spoilerilor cu alții online.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de o carte de complot rasfatată Pasul 7
    7. Evitați momentele în care ați putea fi confruntat de spoilere. Există câteva ocazii când sunteți mai probabil să fiți expuși la spoilere decât în ​​mod normal:
  • Club de carte întâlniți-vă - întotdeauna așteptați cel puțin o persoană să fi citit deja cartea și să fiți gata să vărsați fasolea.
  • Recenzii de carte - indiferent dacă o recenzie de carte va dezvălui complotul va depinde de scopul pentru care este scris. Dacă este vorba de promovarea vânzărilor și cititorului cărții, este puțin probabil să dea parcela și să se încheie - dacă, totuși, este în scopul criticării cărții (adesea cazul în bloguri), ar putea să dezvăluie sfârșitul și elemente de complot majore. Va trebui să judecați în funcție de contextul revizuirii înainte de a citi mai departe. Mulți recenzenți vor folosi fraza "Spoiler Alert" Dacă sunt pe cale să dezvăluie elemente majore ale complotului sau de sfârșit. Ai fost avertizat!
  • Site-uri web - Recenzii cititor, Forumuri, Blog Posts.
  • Vedeți pe cineva cu o copie a cărții și vorbesc despre că au terminat-o - Lasă-i să știe repede că nu vrei să știi sfârșitul!
  • Imaginea intitulată vă distrageți de lucrurile pe care le faceți
    8. Nu căutați să căutați spoilere online. În timp ce există multe oportunități de a afla ce sunt conținutul unei cărți, dacă aveți cea mai mică viziune la spoilerul sau comentarii, aveți doar vina!
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de o carte rătăcită Pasul 9
    9. Amintiți-vă că nu "spoiler" poate ruina o carte cu adevărat mare.Mulți cititori avidă vor mărturisi că au citit o serie de cărți peste și peste și le-au bucurat mai mult cu fiecare lectură ulterioară.Cărțile sunt povești și, uneori, aveți nevoie de timp pentru a ruma sau medita pe poveste, modul în care a fost spus, cum îi legă în alte povești.
  • Gândi "Titanic" - Filmul sa bazat pe un eveniment cu aproape un secol înainte de momentul în care filmul a fost făcut.Toată lumea știa cum a trebuit să se încheie, și totuși a fost unul dintre cele mai populare filme ale tuturor timpurilor.Nici un spoiler nu va face vreodată citirea unei povestiri minunate.
  • Un alt exemplu recent: un episod al medicului care a inclus Vincent van Gogh.Toată lumea știe cine a fost Van Gogh și cel mai știe că și-a luat propria viață la o vârstă fragedă.Cu toate acestea, povestea a fost considerată pe scară largă una dintre cele mai bune din această serie, pentru că nu era vorba despre moartea lui Van Gogh.Era vorba despre viața lui și a fost legată într-un episod anterior, în care un caracter regulat părăsește planul pământesc - era vorba despre a vedea frumusețea și sentimentul inadecvat, în ciuda unui talent extraordinar și, de asemenea, despre importanța din fiecare dintre viețile noastre de a lăsa o moștenire și fiind amintit după ce vom muri.O mare poveste este o mare poveste, indiferent dacă știți ce se întâmplă în cele din urmă sau nu.
  • Vechiul Yeller. Cei mai mulți oameni știu (Alertă de spoiler posibil) Vechiul Yeller, câinele, moare, dar asta nu înseamnă că nu este frumos scris clasic!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă trebuie să urmăriți filmul înainte de a termina cartea, amintiți-vă - filmele schimbă adesea sau elimină evenimentele din carte, astfel încât să poată fi la fel de bucuroasă a cărții.
  • Dacă sfârșitul este stricat, amintiți-vă acest lucru.Nu este sfârșitul cărții care contează.De fapt, 99% din cărțile de timp au sfârșituri fericite, și știm cu toții.Recunoaște că citirea unei cărți nu înseamnă că ajunge la sfârșitul povestirii, așa sa întâmplat.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Rezervați cu complot răsfățat
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar