Cum să terminați citirea unei cărți

Majoritatea oamenilor au avut o experiență irksoma, dar foarte reală de a începe să citească o carte foarte bună, de a obține sidetracked sau distras, și o așezat în jos pentru un pic prea lung pentru a găsi entuziasmul să se întoarcă în ea. Pierzându-ți locul sau, eventual, pierzând entuziasm despre citirea cărții este o experiență comună, dar este ceva ce puteți depăși.

Acest articol vă va arăta cum puteți combate entuziasmul în scădere pentru a reveni la citirea unei cărți și pentru a ajunge în cele din urmă prin aceasta, chiar la ultimul capitol.

Pași

1. Folosește o Bookmark Pentru a preveni pierderea locului. Efectuarea urechilor de câine, alunecând manșonul de acoperire sau păstrarea cărții cu susul în jos deschisă în acea pagină, sunt toate modalitățile de a vă pierde locul și, prin urmare, făcând totul înapoi în cartea să pară prea greu. Folosind un marcaj, nu veți fi sigur numai de locul dvs. în carte, dar va servi și ca un mecanism de psihicare, arătându-vă că ați ajuns deja atât de departe în citirea acestuia, deci de ce să nu continuați să mergeți. Câteva exemple de marcaje bune sunt:
  • O imagine pe care o iubiți.
  • O carte poștală pe care ați primit-o în vacanță.
  • Unele flori presate laminate.
  • Un desen
Imagine intitulată Finalizați citirea unei cărți Pasul 1
  1. Imagine intitulată Finalizați citirea unei cărți Pasul 2
    1. Citiți anumite pagini de mai multe ori dacă nu le înțelegeți pe deplin. Nu este nimic rău în a face acest lucru - arată dedicație, nu plictiseală. Într-adevăr, Benjamin Franklin sa învățat o bună înțelegere și o structură de scriere prin reorganizarea scrierilor pe care le-a citit în Spectator Când nu le-a înțeles, trecând notele și făcându-se că se uită la zgomotele de săptămâni de scriere originale mai târziu pentru a recrea eseul.
  2. Distrageri cum ar fi prea multe gânduri învârtindu-se, zgomotul din jurul tău, oamenii care fac cereri de tine, și să se simtă bine, totul poate face pentru o înțelegere greu la citire. Găsiți vremuri liniștite fără astfel de distragere și veți lua informații mult mai bine. Un loc liniștit ar putea fi:
  • O biblioteca
  • Un cărucior de tren
  • O cafenea
  • Toaleta
  • Un parc
  1. Imagine intitulată Finalizați citirea unei cărți Pasul 3
    1. Evitați citirea materialului important târziu noaptea. in orice caz treaz S-ar putea să vă gândiți că simțiți că creierul dvs. este mai activ primul lucru dimineața sau mai târziu dimineața. Seara și noaptea devreme ar fi un moment mai potrivit pentru general citind. Dacă trebuie să citiți mai multe informații tehnice pentru studii sau lucrări, încercați să lăsați elementele mai grele pentru citirea dimineții atunci când sunteți cel mai revigorat și aspectele mai ușoare sau revizuirea pentru seara. Ar putea să merite să se ridice mai devreme!
  2. Încearcă programa Un timp stabilit în fiecare zi pentru a reveni la carte. Dacă acest lucru nu este posibil, programați orele setate pe săptămână. Citiți cel puțin un capitol la un moment dat, spargându-l în bucăți digerabile și terminând la puncte logice.
  3. Imagine intitulată Finisaj Citirea unei cărți Pasul 4
    2. Găsiți un loc calmant pentru a citi. Asigurați-vă că nu aveți prea multe distrageri cum ar fi sunetul televiziunii, radio sau alți membri ai familiei care merg la afacerea lor zilnică. Dacă aveți un anumit colț preferat sau scaun, Faceți acest lucru "Colțul de citire."
  4. Imagine intitulată Finalizați citirea unei cărți Pasul 5
    3. Lua notează Pe măsură ce mergeți. Dacă aveți un rău memorie Sau doriți să rămâneți pe drumul cel bun cu materialul pe care îl acoperiți, luați note simple într-un notebook după fiecare capitol sau după fiecare subiect este acoperit. Se referă la acest lucru des. Ați putea folosi note colorate post-it pentru a vă aminti.
  5. Dacă este cartea dvs. și nu o carte de bibliotecă sau una pe care ați împrumutat-o ​​și nu vă deranjează să scrieți în el, adnotați-vă în creionul grafit în margini, folosind cuvinte cheie sau simboluri care vă ajută să redescoperiți rapid informațiile când este necesar. O carte bine adnotată este o comoară pentru proprietarul său.
  6. Imagine intitulată Finalizați citirea unei cărți Pasul 6
    4. Implicați-vă în cartea. Imagina în situațiile descrise, puneți-vă în pantofii personajelor. Dacă este o carte științifică sau tehnică, ce puteți face pentru a dovedi tu Informațiile sunt corecte? Ce experimente ai putea face? Utilizați creativitatea dvs. pentru a vă menține interesul în lectură. Pentru alte non-ficțiune, gândiți-vă cum lucrurile pe care le învățați vă informează viața de zi cu zi. Chiar imaginați-vă că încercați să ajutați personajul dacă doriți!
  7. 5. Iartă-te că neglijează cartea. Aruncând deoparte o carte neterminată ca "prea multe probleme" sau "nu merita efortul" Pentru că simțiți un sentiment de vină la care nu-l citiți-o, sau o ușurare pentru a începe din nou, este o problemă comună. Cu toate acestea, prin iertarea faptului că nu au participat la citirea acestuia și la a vă lăsa să recitiți deja părți ale cărții, fără să vă îngrijorați prea mult încât se returnează terenul vechi, puteți obține peste orice sentimente că este prea multă problemă și puteți descoperi noi perspective prin arat înapoi în carte. Nu există nimic atât de încântător ca realizarea că sunteți bucuroși că ați perseverat cu cartea neterminată și ați descoperit câteva noi perspective în lumea și viața voastră!

sfaturi

Fii persistent. Învăţare la dragoste Citirea și ajungerea la sfârșitul unei cărți nu vine în mod natural - poate, totuși, să fie cultivată prin practică.
  • Recunoașteți că citirea unei cărți pentru plăcere este diferită de citirea unei cărți pentru informații.În timp ce ambele tipuri de lectură pot fi distractive, ele nu sunt același fel de lectură.Nu vă descurajați dacă sunteți buni la un tip de lectură, dar nu și celălalt.Practica va îmbunătăți ambele tipuri de lectură.
  • Cel mai bun mod de a vă asigura că începeți și ați terminat cartea este să vă întrebați trei întrebări. De ce am cumpărat această carte în primul rând? Este că sunt leneș și nu găsesc timp să citesc? De ce am cheltuit bani pe o carte pe care nu o voi termina? Întrebându-vă să răspundeți la aceste întrebări, adesea primește unul motivat.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Bookmark
    • Zona liniștită de citire
    • Lumină de lectură bună
    • Notepad și stilou sau dispozitiv pentru luarea de note (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar