Cum să lupți de pe un câine

În timp ce câinii sunt în mod normal pașnici, animale prietenoase, ele pot deveni agresive în anumite situații. Dacă nu ați întâlnit niciodată un câine agresiv înainte, fiind în această situație poate fi terifiant și chiar periculos. Într-o astfel de instanță, va trebui să fiți conștienți de cele mai bune modalități de a răspunde unui câine care dorește atac. Știind răspunsurile corespunzătoare, puteți evita agravarea câinelui chiar mai departe și provocând vătămări inutile asupra dvs. Atacurile câinilor sunt rare, dar se pot întâmpla. În aceste situații, va trebui să știți cum să vă apărați împotriva unui câine atacator și cum să vă luptați, dacă este necesar.

Pași

Metoda 1 din 3:
Funcționează fizic de pe un câine
  1. Imagine intitulată Lupta de la un câine Pasul 1
1. Rămâneți pe picioare și strigați pentru ajutor. Dacă lăsați câinele să sară pe tine sau să vă aducă la pământ, veți fi într-o poziție mult mai slabă și mai probabil să fiți grav răniți. Dacă sunteți într-un cartier de oraș sau rezidențial, apelați la proprietarul câinelui. Dacă sunteți în pădure sau în mediul rural, va trebui să apelați pentru orice ajutor pe care îl puteți obține.
  • Imagine intitulată Lupta de la un câine Pasul 2
    2. Plasați un obiect între dvs. și câinele ataca. Acest lucru va descuraja câinele să vă atace sau să confundă câinele cu privire la ce parte dintre voi ar trebui să atace. Dacă aveți un rucsac sau un sac cu dvs., țineți-l în direcția câinelui. Dacă nu aveți altceva, puteți folosi o bucată de îmbrăcăminte pentru a vă proteja de o mușcătură severă.
  • Un câine frened poate mușca rucsacul sau sacul în fața dvs., văzându-vă brațele și picioarele.
  • Dacă aveți timp înainte ca câinele să vă atace, puteți înfășura o cămașă sau o jachetă în jurul brațului non-dominant și puteți folosi că pentru a distrage câinele.
  • Imagine intitulată Lupta de la un câine Pasul 3
    3. Protejați-vă fața, gâtul și înghițitul. Acestea sunt zonele pe care un câine îl va ataca mai întâi și sunt cele mai sensibile zone ale corpului tău. Utilizați un braț pentru a vă acoperi fața și gâtul, iar celălalt pentru a vă proteja zona de înghițire și burtă.
  • Dacă câinele vă atacă în timp ce folosiți o mână pentru a vă acoperi fața și gâtul cu o mână și cu celălalt, cu cealaltă mână, vă poate mușca pe mâna sau brațul - dar ar fi mult mai puțin grave decât o facială sau o facială rană de înghițire.
  • Imagine intitulată Lupta de pe un câine Pasul 4
    4. Nu trageți de la o mușcătură. Dacă un câine a scufundat dinții în corpul vostru, nu încercați să vă ștergeți. Acest lucru va rupe carnea și va face o rană mult mai rău.
  • Imagine intitulată Lupta de pe un câine Pasul 5
    5. Loviți câinele continuu într-o zonă vitală. Dacă nu aveți o armă, va trebui să vă bazați pe perforarea, lovirea și gougingul. Cea mai bună șansă este să ataci câinele într-o zonă vitală care este ușor de rănit. Acest lucru va slăbi câinele și va reduce capacitatea sa de a vă răni. În mod specific, scopul pentru ochi, coaste și îngheluri.
  • O lovitură bine plasată a coastelor cu o boot de oțel-toe ar putea fi eficientă la descurajarea unui câine atacator
  • Dacă un câine este blocat pe braț, atacă ochii cu degetele voastre, lovește-l în gât sau să profite de gâtul câinelui și să încerce să-l sufli. Acestea sunt măsuri defensive eficiente și pot opri câinele să vă atace.
  • Imagine intitulată Lupta de la un câine Pasul 6
    6. Utilizați arme pentru a răni câinele. Dacă un câine agresiv intenționează să atace și să-i facă rău sau să te omori, să folosiți ce arme trebuie să vă protejați. Dacă aveți un cuțit, înjunghiați câinele în mod repetat în fața, fălcile și gâtul. Acestea sunt zone vulnerabile care vor provoca daune grave și vor dezactiva animalul.
  • Dacă purtați un pistol sau un pistol, vizează capul câinelui.
  • Dacă nu purtați o armă, utilizați obiecte din apropiere (roci sau plăci) pentru a lovi câinele.
  • Metoda 2 din 3:
    Prevenirea atacurilor de câine
    1. Imagine intitulată Lupta de la un pas de câine 7
    1. Evitați teritoriul câinilor nefamiliare sau periculoase. Bineînțeles că nu ar trebui să rătăciți în metri patrulați de câinii străini, dar câinii pot fi, de asemenea, teritoriali despre alte spații. Țineți cont de acest lucru dacă vă plimbați în pădure sau într-o parte necunoscută a orașului, inclusiv străzile de cartier și parcurile publice.
    • Dacă sunteți îngrijorat că un câine pare excesiv defensiv sau teritorial, găsiți un mod diferit de a merge, așa că sunteți mai departe de câine.
  • Imagine intitulată Lupta de la un câine Pasul 8
    2. Evitati contactul cu ochii. Dacă sunteți preocupat de un câine necunoscut sau ostil și credeți că poate deveni agresiv și vă atacă, nu vă arătați în ochi. Contactul cu ochii va însemna confruntarea câinelui și va dura acest lucru ca un gest ostil.
  • Avertizați-vă ochii, privindu-vă mai sus sau sub câine sau de partea sa.
  • Imagine intitulată Lupta de la un pas de câine 9
    3. Păstrați-vă mâinile în buzunare. Când un câine agresiv te duc în sus și de a decide dacă sau nu să atace, el va căuta părți ale corpului tău care sunt ușor de luat. Mâinile sunt o țintă ușoară, deoarece sunt expuși și relativ mici. Păstrați-vă mâinile în buzunare pentru a evita să dați câinilor o țintă ușoară, iar câinele poate decide să nu vă atace.
  • Dacă câinele decide să atace, va trebui să vă trageți rapid mâinile din buzunare pentru a vă apăra.
  • Imagine intitulată Lupta de la un câine Pasul 10
    4. Nu vă întoarceți spatele pe un câine apropiat. Un câine îl va lua ca un semn de slăbiciune și credeți că vă retrageți dacă vă întoarceți spatele și alerga. Dacă vă întoarceți spatele, câinele va ataca probabil. Stați în lateral la câine, cu partea voastră îndreptată spre ea și evitați mișcările bruște. Dacă stați în această poziție care nu este amenințătoare, câinele poate pierde interesul și se poate rătăci.
  • Dacă câinele nu își pierde interesul, mergeți încet înapoi departe de câine până când ajungeți la siguranță.
  • Metoda 3 din 3:
    Fiind pregătit pentru un câine atacator
    1. Imagine intitulată Lupta de la un pas de câine 11
    1. Aduceți ceva cu dvs. pentru a servi ca un scut. Când te duci la o plimbare într-o zonă în care câinii sunt adesea pierduți, planificați înainte să aduceți ceva care să ajute în cazul unui atac. Dacă un câine acționează agresiv sau te va ataca, vă puteți apăra și vă puteți proteja corpul prin plasarea unui obiect între dvs. și câinele ataca. Câinele poate chiar să-l prindă pe obiectul de protecție și să evite vătămarea cu totul. Având ceva cu dvs. cum ar fi:
    • Un pulover sau un sacou.
    • O carte sau ziar.
    • O trestie sau o umbrelă.
    • O bicicletă.
  • Imagine intitulată Lupta de la un câine Pasul 12
    2. Ai o armă cu tine. În cazul în care întâlniți un câine agresiv care vă atacă, este mai bine să fiți pregătiți și capabil să vă apărați. Sprayul de piper este disponibil în acest scop, iar un cuțit este cu siguranță mai bun decât nimic. De asemenea, luând în considerare purtarea unui stick greu de mers pe jos pe care îl puteți leagăn în auto-apărare.
  • Dacă aveți cizme sau încălțăminte din oțel, acestea pot fi, de asemenea, utilizate în auto-apărare împotriva unui câine.
  • O armă de foc este următoarea etapă - un pistol poate fi purtat convenabil dacă legea permite.
  • Imagine intitulată Lupta de pe un câine Pasul 13
    3. Fiți atenți la împrejurimile dvs. în timpul mersului. Dacă nu purtați o armă, puteți folosi ceva ce găsiți ca un caz de arme de tip un câine atacuri. O placă robustă, un pol sau o ramură ar trebui să fie prima dvs. alegere. Dacă un câine vă amenință, îndreptați bastonul la câine pentru ao păstra la Bay. Nu încercați să le mișcați la câine, deoarece acest lucru poate mânia animalul și provoacă atacul.
  • Dacă nu există bastoane sau stâlpi, rocile sunt următoarea cea mai bună alegere.
  • Chiar dacă nu există un câine agresiv în apropiere care ar putea ataca, dacă sunteți pe un teritoriu necunoscut, este inteligent să fii conștient de împrejurimile tale. Luați în considerare ce obiecte ați putea folosi pentru a vă apăra în cazul unui atac de câine.
  • sfaturi

    Călătoriți cu un partener, deoarece câinii vor fi mai puțin probabil să atace doi oameni.
  • Dacă vă este frică de câini în general, ar trebui să obțineți o experiență cu câini prietenoși. Adăpostul local de animale ar fi încântat dacă ați cerut să mergeți câinii lor. Petreceți timp cu o varietate de rase și dimensiuni.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar