Cum să apărați împotriva unui atac cuțit

Atacurile de cuțit pot fi foarte imprevizibile și sunt potențial letale. Când sunteți pregătit de mușchi sau de atacatori, cuțitele pot provoca mai multe daune decât o armă și sunt mult mai ușor să obțină. Când se ocupă cu un atac de cuțit, veți dori să rămâneți calm, să fiți rațional și să vă apărați dacă este necesar.

Pași

Partea 1 din 3:
Încercând să scalate
  1. Imagine intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 1
1. Stai calm. Dacă un atacator te apropie, trebuie să rămâi calm. Orice mișcare bruscă sau acțiuni le poate surprinde și escalada violența. Luați respirații profunde pe măsură ce vă dimensionați unul pe altul pentru a rămâne relaxat și concentrat.
  • Imagine intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 2
    2. Mărimea atacatorului. Există diferite tipuri de atacatori și toți sunt motivați din mai multe motive diferite. Persoana poate fi un mugger sau un criminal care caută ceva "distractiv" de a face prin hărțuirea dvs. Acestea ar putea fi instabile mental sau sub influența sau drogurile sau alcoolul. S-ar putea să le fi prins în actul de altă crimă și acum simt nevoia de a "scapa de tine". Oricum, încercați să vă dați seama ce fel de persoană cu care aveți de-a face.
  • Imagine intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 3
    3. Întrebați-le ce doresc. Angajarea cu persoana și discutarea cu ele poate ajuta. Întrebați-i de ce vă atacă și dacă există ceva ce puteți face pentru a împiedica atacul.
  • Dacă sunt un Mugger, ei vor cere valorile dvs. Acest lucru va fi suficient de ușor pentru a face față: tot ce trebuie să faceți este să renunțați la lucrurile voastre. În timp ce poate fi greu să se despartă de unele dintre obiectele dvs. de valoare, va fi în valoare de viața ta. Telefoanele și bijuterii pot fi înlocuite, dar viața și sănătatea nu pot.
  • Dacă persoana caută să aleagă o luptă, spuneți-i că nu aveți nici un interes în violență. Dacă acestea sunt în mod special amenințătoare sau amenințătoare, vorbind, nu poate fi o opțiune, dar încercați oricum.
  • Dacă persoana pare instabilă din punct de vedere mental sau sub influența unei substanțe, acestea vor fi prea imprevizibile pentru a vă ocupa. Acestea sunt adesea cele mai periculoase fel de atacatori, deoarece este foarte greu să judeci ceea ce vor face în continuare. Încercați să vorbiți cu ei într-o voce liniștită, liniștitoare în timp ce vă sprijiniți.
  • Imagine intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 4
    4. Strigă pentru ajutor. Dacă sunteți într-un loc public în care alții ar putea să vă ajute, țipă pentru ajutor. Adesea, oamenii de pe o stradă orașului sau o parcare nu pot să-și dea seama că aveți probleme cu excepția cazului în care îl faceți foarte evident. Strigăt: "Stop!" sau "Cineva să mă ajute!" Folosește-ți vocea pentru a clarifica că ai probleme și cineva poate veni la ajutorul tău.
  • Dacă sunteți într-o locație mai îndepărtată, ca o traseu de drumeții sau un câmp gol, încercați să strigați oricum. În timp ce este posibil să nu puteți vedea pe nimeni în apropiere, oamenii pot fi destul de aproape încât vor putea spune că ceva este greșit. Dacă excludeți adesea și vă este frică de a fi atacați, purtați un fluier tare. Sunetul va purta mai departe decât vocea ta singură.
  • Simțiți-vă liber să țipați pentru ajutor și / sau Sunați serviciile de urgență, Deoarece ambele sunt la fel ca și cum ați strigat pentru ajutor.
  • Imagine intitulată apăra împotriva unui atac de cuțit Pasul 5
    5. Fugiți dacă este posibil. Cea mai bună modalitate de a apăra împotriva unui atac de cuțit este să fugi. Chiar dacă știți trucuri de dezarmare arte marțiale sau sunteți foarte puternici, un cuțit este încă o armă imprevizibilă și mortală. Rularea poate părea lașitate, dar este cea mai bună șansă de supraviețuire.
  • Partea 2 din 3:
    Dezactivarea atacatorului
    1. Imagine intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 6
    1. Face o deschidere pentru a alerga. Dacă sunteți atacat de o persoană cu un cuțit, ar trebui să încercați întotdeauna să fugi înainte de a lupta. Adesea, cu toate acestea, puteți părea blocată. S-ar putea să fiți corned sau atacatorul dvs. poate bloca singura dvs. ieșire. Va trebui să dezactivați atacatorul dvs. pentru a crea o deschidere pentru a fugi.
  • Imagine intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 7
    2. Grevă la gâtul atacatorului tău. Mergând pentru gât este una dintre cele mai bune modalități de a dezactiva un atacator. Cu o grevă tare la gât, veți deteriora traheea persoanei, perturbând respirația lor. Sunt foarte probabil să vă înceteze să vă atace după o grevă tare la gât.
  • Obțineți destul de aproape pentru a lovi. Dacă atacatorul dvs. nu este suficient de aproape pentru a vă lovi în gât, mutați puțin. Veți dori să fiți o lățime de arme.
  • Utilizați cotul și antebrațul. Cu cât este mai greu partea corpului pe care o utilizați pentru a lovi, cu atât va fi mai eficient și mai dureros atacul dvs. Cotul tău este osul solid, și veți putea obține o mulțime de putere prin izbitoare înainte cu ea.
  • Împingeți prin gât. Folosind cot ca arma ta, loveste gâtul atacatorului. Strike la fel de tare și cât de repede poți, folosind elementul de surpriză în avantajul tău.
  • Alerga. Dacă v-ați lovit destul de mult pe atacator, își vor pierde capacitatea de a respira. Când se dublează, fugiți.
  • Imagine intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 8
    3. Lovi cu piciorul. Dacă atacatorul dvs. este de sex masculin, o lovitură de la gropi se poate incapata imediat. Utilizați genunchiul sau shin pentru a le lovi în picioare pentru a crea o deschidere pentru a alerga. Această tehnică poate lucra cu o varietate de distanțe între dvs. și atacatorul dvs.
  • Dacă sunteți aproape de atacator, folosiți genunchiul. O distanță mai scurtă între dvs. și persoana care atacă înseamnă că un genunchi va fi suficient de suficient pentru a face o conexiune. Forțează genunchiul în jurul lor.
  • Dacă acestea sunt o lungime a brațului departe de tine, folosiți piciorul sau shin. Folosind Shin este mai bine, pentru că există mai multă suprafață pentru a provoca mai multe daune. Extindeți genunchiul și fixați-vă piciorul în picioare.
  • Alerga. Odată ce atacatorul dvs. este dublat sau pe teren, fugi cât mai repede posibil.
  • Imagine intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 9
    4. Du-te pentru ochii atacatorului tău. Ochii sunt o parte incredibil de sensibilă a corpului tău și orice atac concentrat asupra ochilor este sigur că pentru a face ca atacatorul tău o mulțime de durere. Utilizați numai acest lucru dacă atacatorul dvs. este foarte aproape, cum ar fi situațiile în care te-au prins și te-au luat în așteptare. Rețineți că această tehnică este extrem de periculoasă și poate fi goală și este doar folosită în situații de viață sau de moarte.
  • Extindeți degetele pentru a ajunge la ochii lor. Majoritatea oamenilor se rătăcesc instantaneu când văd un atac îndreptat spre ochii lor, așa că va trebui să vă mișcați foarte repede. Fixați-vă brațul spre fața lor într-o mișcare rapidă.
  • Apăsați degetele greu în priza de ochi. Scratching simplu sau împingere ușoară nu va fi eficientă. Aceste atacuri de lumină vor provoca durere, dar pot să-ți înlăturați doar atacatorul. Va trebui să utilizați degetele pentru a împinge greu în ochi, apăsându-le în craniu.
  • Apasa in jos. Pe măsură ce împingeți ochii atacatorii, apăsați-le spre baza craniului. Din nou, această tehnică nu este pentru cei slabi ai inimii și ar trebui să fie folosită numai în cele mai puternice circumstanțe. Poate provoca orbire și chiar moartea.
  • Alerga. Odată ce atacatorul dvs. este incapabil sau inconștient, fugiți.
  • Partea 3 din 3:
    Apără-te
    1. Imagine intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 10
    1. Aruncați garda lor. Dacă nu puteți să vă executați și să vă apărați este singura opțiune, veți dori să faceți ceva imprevizibil. Scuipa în fața atacatorului sau a scădea brusc la pământ. Dacă aveți un rucsac sau o pungă, aruncați-o la cap. Dacă acest lucru vă oferă o deschidere pentru a fugi, faceți acest lucru. Dacă nu, veți fi aruncat-o și ați dat o șansă de a lupta.
  • Imagine intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 11
    2. Căutați o armă. Fiind neînarmați împotriva unui atac de cuțit este o poziție periculoasă de a fi în. Uită-te în jurul tău pentru tot ce ai putea folosi ca apărare, mai ales orice e greu sau relativ lung. Orice lucru care pune o anumită distanță între dvs. și atacatorul dvs. este bun.
  • Imagine intitulată apăra împotriva unui atac de cuțit Pasul 12
    3. Așteptați ca ei să facă o mișcare. Când atacatorul tău iau pentru tine, ei vor fi în afara echilibrului. Dacă ați găsit propria voastră armă, acum este momentul să le memori în ele. Dacă nu, loviți-le la ei să le arunce mai departe cu o lovitură de lovitură sau la picioare. Doar asigurați-vă că evitați cuțitul.
  • Imagine intitulată apăra împotriva unui atac de cuțit Pasul 13
    4. Încercați să le dezarmați. Dacă sunteți destul de norocoși să aveți o armă să folosiți, să greșească la mâna persoanei, păstrând cât mai mult spațiu între dvs. și ei posibil. Acest lucru va slăbi și va deteriora mâna până la punctul în care nu vor mai putea ține cuțitul. Dacă nu aveți o armă, va trebui să încercați să luați încheietura mâinii și să le dezarmați în schimb.
  • Obiectivul dvs. numărul unu este de a tăia sau distruge mâna ținând arma. Dacă aveți un cuțit, încercați să vă tăiați brațul sau mâna de arme și dacă aveți o armă de impact ca un baston, atunci smulgeți mâna ținând arma.
  • Imagine intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 14
    5. Apuca încheietura mâinii. În timp ce orice apucă de lângă cuțitul este incredibil de periculos, apucarea încheieturii atacatorului dvs. poate fi singura dvs. alegere. Apucându-i ferm încheietura mâinii, vă va da controlul asupra direcției cuțitului și vă va oferi un moment de a pune sau să le lovească.
  • Imagine intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 15
    6. Păstrați perforarea sau lovirea. S-ar putea să fiți capabil să vă răsturnați cuțitul de la controlul lor, dar folosind ambele mâini pentru a încerca să le luați cuțitul le lasă cu o deschidere spre Headbutt sau vă puneți în schimb! Păstrați-le pe defensivă, continuând să le atace.
  • Imaginea intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 16
    7. Luptați cu ei la pământ. Dacă sunteți în măsură să continuați să țineți încheietura mâinii și să loviți la cap și la picioare până când le puteți obține pe pământ. Odată ce sunt pe teren, continuă să păstreze cuțitul îndreptat spre tine.
  • Imagine intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 17
    8. Nu vă simțiți rău pentru atacatorul dvs. Dacă și când obțineți mâna superioară, atacatorul dvs. poate începe să ceară pentru viața lor. Nu vă lăsați păcăliți de asta! Cel mai probabil, ei încearcă să vă scutească pentru a vă reduce gardianul, astfel încât să vă poată ataca din nou.
  • Imagine intitulată apăra împotriva unui atac de cuțit Pasul 18
    9. Lovi cu piciorul sau aruncați cuțitul. Aruncați-l cât de departe puteți, pe acoperișul unei clădiri, în fundul unui dumpster sau adânc în unele păduri. Acest lucru vă va oferi timp pentru a scăpa și a împiedica atacatorul dvs. să apucă cuțitul cu ușurință și să vină după tine.
  • Imagine intitulată apără împotriva unui atac de cuțit Pasul 19
    10. Înscrieți-vă în cursurile de auto-apărare. În timp ce online, cum vă poate oferi indicii despre cum să vă apărați, atacurile cuțit sunt extrem de grave și foarte periculoase. Cele mai multe mișcări și practici flashy nu sunt deloc ca adevăratul lucru și va trebui să obțineți o pregătire serioasă de auto-apărare înainte de a vă gândi să vă apărați de la un atac de cuțit.
  • Cum pot dezarma pe cineva care se află la mine cu un cuțit?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Joseph BautistaSpecialistul de Apărare Joseph BautistaSelf, instructor de arte marțiale, și instructor de ajutor / CPR

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Țineți-vă mâinile în timp ce atacatorul dvs. se apropie și utilizați alte limbi corporale care arată prezentarea. Acest lucru îi va spune că nu sunteți interesat de luptă.
  • Înțelegeți că oamenii nu vor merge spre tine cu un cuțit în mână, pentru că dacă cineva vrea să te omoare, ei nu vă vor arăta că sunt înarmați.
  • Păstrați postura bună. Atacatorii nu vor sări pe cineva care pare că au șansa de a lupta înapoi. Plimbare și stați într-o manieră demnă.
  • Obțineți niște armuri rezistente la înjunghiere. Asigurați-vă că vă acoperiți trunchiul cu ceva pe care nu îl puteți tăia dacă este posibil să vă înjunghiați.
  • Un deodorant de spray poate în punga dvs. poate veni la îndemână, utilizați pentru a pulveriza în ochii lor pentru a le distrage / orbi pe ei, apoi alerga.
  • Când țipă pentru ajutor, mai ales în locuri publice, în schimb "FOC!", deoarece acesta este cel mai alarmant mod pentru ca oamenii să fie alertați.
  • Dacă vă atacați de un cuțit de cineva care nu este ofițer de poliție și nu ați făcut ceva ilegal, Sunați serviciile de urgență cât mai curând posibil!
  • Dați-le o lovitură tare în genunchi și apoi fugiți. Ei nu vor putea să ruleze după tine sau să ajungă într-o gamă în care vă pot înjunghia.
  • Dacă vedeți că cineva fiind atacat de un cuțit de cineva care nu este ofițer de poliție, Sunați serviciile de urgență Pentru o asistență mai imediată și urmați direcția dispecerului.
  • Studiați formele de arte marțiale precum Krav Mag, Aikido sau Kali / Escrima. Toți se concentrează pe luptele cu cuțite, apărarea împotriva atacurilor cuțit și dezarmarea armelor.
  • Amintiți-vă că este atacat de un cuțit este potențial amenințător și:
  • Făcând acest lucru în scopul autoapărare, îngrijirea oamenilor pentru a face în mod clar ceva ilegal (mai ales o infracțiune) sau arestat ca ofițer de poliție numai legal justificate dacă persoana prezintă o amenințare de rău corporală mare sau forță mortală la un moment dat. in orice caz,
  • A face acest lucru pentru orice altceva este vina făptuitorului și, mai important, ilegală. Toată lumea are dreptul să meargă despre afacerea lor, fără ca acesta să fie făcut.
  • Avertizări

    În timp ce vă puteți supăra și pregătită să vă luptați înapoi dacă obțineți controlul cu cuțitul, nu Îndepărtați sau tăiați atacatorul. În timp ce unele state au legi de auto-apărare care vă pot proteja împotriva rănilor pentru atacatorul dvs., în alte state, puteți merge la închisoare.
  • Întotdeauna predați sau executați mai întâi înainte de a încerca să luptați.
  • Nu Du-te într-o luptă cuțit dacă nu ești pregătit să fii tăiat, pentru că vei. Chiar dacă apărarea dvs. este perfectă și aveți mulți ani de experiență de arte marțiale, este încă probabil că veți fi răniți grav în apărarea dvs.
  • Nu Faceți ceva ilegal, mai ales dacă implică un rău mare sau forță mortală, pentru că cineva vă poate amenința cu un cuțit imediat pentru a vă opri de la:
  • Comiterea unei crime violente (e.G. în autoapărare) care implică un rău corporal mare sau forță mortală
  • Plecând după ce ați făcut clar ceva ilegal (e.G. de către un arestat al cetățeanului), când a fost folosit un rău corporal sau forță mortală în crima pe care ați comis și / sau pentru a rezista la detenție și
  • Rezistența la arestarea în cazul în care acea persoană este ofițer de poliție care vă arestată, când un rău corporal sau forța mortală a fost folosită în crima pe care ați comis-o și / sau pentru a rezista arestarii, care este ilegală, chiar dacă sunteți nevinovat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar