Cum se fixează un volan blocat

Roțile de direcție se blochează în poziție ca parte a caracteristicilor de siguranță ale unui vehicul. Scopul principal al unei roată blocați este de a preveni mișcarea vehiculului atunci când nu există o cheie sau dacă cheia greșită este introdusă în aprindere. Deblocarea unui volan necesită transformarea cheii în aprindere.Tumblers de aprindere experiență o mulțime de mișcări mecanice și forță în timp, care le poate determina să eșueze, împiedicând deblocarea volanului. Dacă vă aflați cu un volan care nu va debloca, încercați să îl deblocați folosind contactul înainte de a contacta un mecanic sau înlocuiți cilindrul de aprindere.

Pași

Metoda 1 din 3:
Deblocarea volanului
  1. Imagine intitulată Fix un volan blocat Pasul 1
1. Introduceți cheia în aprindere. Volanul dvs. este probabil blocat deoarece a fost un pic de forță pe roată, în timp ce ați pornit mașina în cele din urmă. Deblocarea va necesita utilizarea cheii de contact în același mod în care ați porniți vehiculul.
  • Introduceți cheia în aprindere și vedeți dacă se va întoarce.
  • Dacă cheia se va întoarce și va porni vehiculul, roata se va debloca cu cilindrul de aprindere.
  • Imagine intitulată Fixați un volan blocat Pasul 2
    2. Rotiți ușor cheia. Dacă cheia și roata rămân blocate în poziție, va trebui să aplicați presiune la cheie în direcția pe care o veți transforma de obicei. Aveți grijă să nu aplicați presiunea prea sus pe corpul cheii, deoarece aceasta poate provoca răsucirea sau chiar pauza de taste în interiorul gaurei cheie. În schimb, aplicați o presiune fermă, dar ușoară până când contactul nu este deblocat.
  • Dacă aveți nevoie să contactați un lăcătuș de automobile, acesta va fi mult mai scump pentru a repara un cilindru de aprindere cu o tastă ruptă în interior.
  • Notă: Dacă cheia nu se întoarce cu o ușoară presiune, aplicarea mai mult nu va crește probabilitatea de întoarcere.În schimb, mențineți presiunea luminii pe tastă și treceți la pasul următor.

  • Imagine intitulată Fixați un volan blocat Pasul 3
    3. Aplicați presiunea pe volan. Volanul este blocat în poziție folosind un știft pe o parte. Când este blocat, roata nu va putea să se miște în mod liber în direcție, dar o parte nu va permite nici o mișcare (partea cu știftul de blocare). Determinați ce direcție roata nu se poate mișca, apoi aplicați presiune în cealaltă direcție în timp ce rotiți cheia cu cealaltă mână.
  • Este procesul de întoarcere a cheii în timp ce aplicați simultan presiunea față de roată, care va debloca volanul.
  • Roata se va mișca ușor în direcția opusă știftului, dar nu se va mișca deloc în direcția greșită.
  • Imagine intitulată Fix un volan blocat Pasul 4
    4. Nu agitați sau nu rotiți roata. S-ar putea să fiți tentați să scuturați rotița înainte și înapoi în timp ce încercați să o deblocați, dar acest lucru va scădea de fapt șansele de deblocare cu succes a roții. În schimb, aplicați o presiune constantă într-o direcție pe roată până când se deblochează.
  • Scuturarea roții înainte și înapoi ar putea deteriora știftul de blocare și probabil că nu va debloca roata.
  • Imagine intitulată Fixați un volan blocat Pasul 5
    5. Trageți cheia ușor înainte de ao transforma. Dacă cheia începe să se uzească, este posibil să nu puteți porni aprinderea. Este posibil să fiți în stare să angajați știfturile necesare pentru a porni vehiculul introducând cheia în tot drumul, apoi trageți-l înapoi ușor. Încercați să trageți cheia înapoi 1/16 de un centimetru sau aproximativ lățimea unui nichel, apoi încercați să o întoarceți din nou.
  • Dacă acest lucru funcționează, cheia este probabilă pe uz.
  • Ar trebui să înlocuiți cheia cât mai curând posibil înainte de a opri munca.
  • Imagine intitulată Fixați un volan blocat Pasul 6
    6. Rotiți roata și tasta simultan pentru ao debloca. Poate dura câteva încercări, dar dacă aplicați o presiune în roți în direcția corectă, transformând simultan cheia, acesta va debloca ambele, permițând roții să se deplaseze liber și vehiculul să înceapă. În timp ce poate lua o cantitate echitabilă de presiune, nu forțați nici roata, nici contactul să se întoarcă dacă pare că nu vor.Poate duce la ruperea știftului de direcție, a cheii sau a altor componente interne.
  • Odată ce cele două sunt deblocate, vehiculul este capabil să fie condus.
  • Dacă volanul nu se deblochează, va trebui să vă confruntați cu probleme.
  • Metoda 2 din 3:
    Slăbirea încuietorilor lipicioase
    1. Imagine intitulată Fix un volan blocat Pasul 7
    1. Utilizați o mică doză de curățare electrică în gaura cheie. Dacă cilindrul de aprindere a fost confiscat, pulverizarea unei cantități mici de curățare electrică în orificiul cheie poate să le lubrifiat suficient pentru a se întoarce.Aveți grijă să nu pulverizați prea mult în gaura cheie. Câteva scurte ar trebui să fie suficiente. Odată terminat, introduceți cheia și rotiți-o înapoi și ușor pentru a lucra lubrifiantul în.
    • Dacă acest lucru funcționează, este posibil să fie necesar să înlocuiți cilindrul de aprindere în curând, deoarece devine progresiv mai rău.

    Bacsis: Grafit lichid poate, de asemenea, să lucreze pentru a lubrifia cilindrul.

  • Imagine intitulată Fix un volan blocat Pasul 8
    2. Pulverizați aerul conserve în aprindere. Deșeurile prinse în aprindere pot împiedica întoarcerea cheii, ceea ce va împiedica deblocarea volanului. Achiziționați aerul conservat dintr-un magazin local de vânzare cu amănuntul sau de birou și introduceți paie de la duza direct în gaura cheie. Ar trebui să ia doar câteva spray-uri scurte pentru a curăța orice resturi.
  • Puneți protecția ochilor înainte de a pulveriza aerul conservat în orificiul cheie pentru a preveni intrarea resturilor în ochi.
  • Imagine intitulată Fixați un volan blocat Pasul 9
    3. Glisați ușor cheia în și din mai multe ori. Dacă au existat o resturi blocate la cheie când l-ați introdus, s-ar fi putut fi prins în pinii cilindrului de aprindere. Introduceți complet tasta, apoi glisați-o înapoi. Repetați procesul de câteva ori pentru a încerca să mutați orice resturi care pot fi prinse în cilindru.
  • Dacă acest lucru funcționează, problema va continua să apară până când resturile sunt curățate din cilindrul de aprindere.
  • Utilizați aerul conservat pentru a curăța cilindrul de blocare dacă această metodă a funcționat.
  • Imagine intitulată Fixați un volan blocat Pasul 10
    4. Asigurați-vă că cheia nu este îndoită sau deteriorată. Dacă cheia dvs. nu se va întoarce când introduceți-o în aprindere, poate fi datorită faptului că cheia a fost deteriorată. Dinții rotunzi sau ciopitați pe cheie nu va mai angaja pinii din cilindrul de aprindere până la adâncimea necesară pentru ao roti. Oricare dintre acestea ar putea avea ca rezultat cheia care nu reușește să se întoarcă la aprindere, ceea ce va împiedica deblocarea roatei.
  • Dacă aveți o cheie suplimentară, vedeți dacă aceasta va funcționa pentru a debloca aprinderea. Dacă o face, șansele sunt cheia pe care o utilizați în mod regulat a fost purtată doar purtată și trebuie înlocuită.
  • Veți avea nevoie de o cheie de înlocuire dacă cheia este prea deteriorată pentru a roti cilindrul de aprindere.
  • Nu copiați o cheie deteriorată. Un înlocuitor va trebui să fie tăiat de un dealer care funcționează cu vehiculele de făcut și model.
  • Metoda 3 din 3:
    Înlocuirea ansamblului de blocare a aprinderii
    1. Imagine intitulată Fixați un volan blocat Pasul 11
    1. Achiziționați un nou ansamblu de blocare a aprinderii. Ansamblurile de aprindere sunt ușor înlocuite în majoritatea vehiculelor și pot fi făcute acasă de majoritatea mecanicii hobby. Înainte de a începe, va trebui să comandați un ansamblu de înlocuire de la magazinul local de piese auto. Asigurați-vă că le oferiți anul exact, faceți și modelului vehiculului dvs. pentru a obține partea corectă de înlocuire.
    • Achiziționați un nou ansamblu de blocare a aprinderii înainte de îndepărtarea unui ansamblu eșuat. Comparați cele două și verificați înlocuirea este o potrivire identică înainte de a încerca reinstalarea.

    Bacsis: Producătorii de vehicule nu schimbă adesea numerele părților și obținerea înlocuirii corecte din partea magazinelor parțiale nu este de obicei o problemă.

  • Imagine intitulată Fix un volan blocat Pasul 12
    2. Scoateți capacul peste aprindere. În general, majoritatea vehiculelor au o carcasă split-plastic care acoperă ansamblul coloanei de direcție și alcătui. Scoateți această capac de plastic prin reglarea mai întâi a roții de înclinare în poziția cea mai scăzută și apoi îndepărtați dispozitivele de fixare ținând capacul în poziție.În unele vehicule, capacul va include porțiunea de deasupra și sub volan, în timp ce în altele capacul de aprindere va fi separat.
  • Dacă nu este echipat cu o coloană de direcție reglabilă, scoateți brațul suportați coloana de direcție sub tabloul de bord și lăsați coloana să stea.
  • Scoateți dispozitivele de fixare din capacul coloanei, separați cele două jumătăți și scoateți plasticul.
  • Imagine intitulată Fixați un volan blocat Pasul 13
    3. Utilizați o cheie Allen pentru a elibera ansamblul de aprindere. Identificați ansamblul de aprindere și eliminați toate componentele ornamentale care împiedică accesul la conectorul cablajului de contact și la gaura de eliberare a paharului. Introduceți o cheie de 9/32 "în gaura de eliberare în timp ce rotiți cheia de aprindere înapoi.
  • Utilizați cheia de contact pentru a scoate întregul ansamblu, trăgându-l spre partea pasagerului mașinii.
  • Aveți grijă să deconectați conectorul firului comutatorului de aprindere pe măsură ce scoateți cilindrul de aprindere.
  • Imagine intitulată Fixați un volan blocat Pasul 14
    4. Asigurați-vă că noul comutator de aprindere este bine uns. Odată ce ansamblul de aprindere este îndepărtat, comparați noul comutator și asigurați-vă că se potrivesc. Noile comutatoare de aprindere vin pre-lubrifiate din fabrică gata de instalare. Verificați prezența grăsimii pe toate piesele mobile exterioare și asigurați-vă că noua cheie se potrivește și că cilindrul se rotește fără probleme în ambele direcții.
  • Dacă cilindrul de aprindere nu este unsat corespunzător, aplicați grafit lichid sau unsoare similară la cilindru.
  • Achiziționați unsoare la magazinul local de piese auto, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Fix un volan blocat Pasul 15
    5. Asigurați-vă că pinii de blocare internă se pot mișca liber. Puteți să vă asigurați că pinii de blocare internă se deplasează corect prin introducerea complet a cheii și ieșirii din lemn de mai multe ori. Cheia nu trebuie să fie prinsă sau blocată pe drumul său din gaura tastei.
  • Lipirea pinilor de blocare sunt lubrifiați utilizând grafit pulverulent care este aplicat direct în interiorul ghirologiei.
  • Grafit vine în tuburi mici concepute pentru a "strija" pulberea cu suficientă forță pentru a ajunge la spatele oricărei grupări cheie. Se poate adăuga când este necesar.
  • Imagine intitulată Fixați un volan blocat Pasul 16
    6. Glisați cilindrul în poziție și reconectați fișa comutatorului. Când este satisfăcut noua ansamblu se potrivește cu cea veche și este lubrifiată corespunzător, glisați cilindrul în poziție și asigurați-vă că este blocat în poziție. Reconectați conectorul comutatorului și reinstalați toate componentele trimise anterior.
  • Rotiți cilindrul înainte folosind tasta până când faceți clic pe el în poziție.
  • Asigurați-vă că conectați comutatorul firului de aprindere în noul cilindru înainte de al glisați în poziție.
  • Imagine intitulată Fixați un volan blocat Pasul 17
    7. Porniți motorul pentru a vă asigura deconectarea blocării volanului. Înainte de a fixa coloana de direcție (dacă este deconectată) și capacul de plastic, verificați pentru a vă asigura că motorul va porni și blocarea volanului va bloca / dezactiva. Faceți acest lucru prin introducerea cheii și prin rotirea acesteia în timp ce aplicați presiune pe roată în direcția opusă a știftului de blocare.
  • Șuruburile coloanei de direcție au, de obicei, specificații de cuplu situate în manualul de reparare a vehiculului, în secțiunea Specificații.
  • Dacă nu se găsesc specificații de cuplu, strângeți ferm șuruburile utilizând un clichet de manevrat lung pentru pârghie.Șuruburile coloanei trebuie să fie sigure pentru a vă asigura că nu vibrează în timpul conducerii.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Un manual de reparare specific vehiculului este util, dacă procesul de demontare nu este evident sau înțeles.
  • Un ansamblu de blocare a aprinderii este terminologia utilizată pentru a descrie combinația dintre cilindrul cheie, comutatoarele electrice și mecanismul de blocare a volanului. Acest ansamblu este achiziționat și înlocuit ca unitate și se găsește la toate magazinele de automobile sau dealeri.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar