Cum se formează dialogul într-o poveste

Indiferent dacă scrieți ficțiune sau nonficțiune, satiră sau dramă, scrierea dialogului poate avea provocările sale. Părțile unei povestiri în care vorbesc caracterele să iasă în evidență de celelalte elemente ale unei povestiri, începând cu ghilimele care sunt aproape universal aplicate. Iată câteva dintre pașii cei mai obișnuiți și stabiliți pentru a vă asigura că povestea dvs. pare a fi corectă atunci când trebuie să vă dați seama cum să formați corect dialogul.

Pași

Partea 1 din 2:
Obținerea dreptului de punctuație
  1. Imagine intitulată Dialogul format într-o poveste Pasul 1
1. Pauză și liniuță paragrafe pentru diferite difuzoare. Deoarece dialogul implică două sau mai multe difuzoare, cititorii au nevoie de ceva care îi permite să știe unde se termină discursul unui personaj și începe altceva. Indentarea unui nou paragraf de fiecare dată când începe un nou caracter vorbind, oferă un semn vizual pentru a ajuta cititorii să urmeze dialogul.
  • Chiar dacă un difuzor urmează doar o jumătate de silabă înainte de a fi întreruptă de altcineva, că jumătate silabă își ia propriul paragraf indentat.
  • În limba engleză, dialogul este citit din partea stângă a paginii la dreapta, astfel încât primele cititori să observe când se uită la un bloc de text este spațiul alb de pe marginea din stânga.
  • Imagine intitulată Dialogul format într-o poveste Pasul 2
    2. Utilizați corect ghilimele. Scriitorii americani folosesc în general un set de ghilimele duble ("") în jurul tuturor cuvintelor care sunt rostite de un personaj, așa cum se vede în acest exemplu: Beth mergea pe stradă când a văzut prietenul ei Shao. "Hei acolo!" ea a spus când a fluturat.
  • Un singur set de semne de cotare poate include mai multe fraze, atâta timp cât acestea sunt rostite în aceeași parte a dialogului. De exemplu: Evgeny a argumentat, "Dar Laura nu trebuia să-și termine cina! Întotdeauna dai tratamentul special!"
  • Când un caracter citează pe altcineva, folosiți citate dublu în jurul valorii de caracterul dvs., apoi citate unică în jurul discursului pe care îl citează. De exemplu: Evgeny a argumentat: "Dar nu ți-ai strigat niciodată cina" la Laura!"
  • Inversarea rolurilor pentru marca unică și dublă este comună în afara scrisului american. Multe limbi europene și asiatice utilizează paranteze de unghi (<< >>) să marcheze dialogul în schimb.
  • Imagine intitulată Dialogul format într-o poveste Pasul 3
    3. Punctați corect etichetele de dialog. Eticheta de dialog (numită și fraza de semnal) este partea din narațiune care clarifică caracterul care vorbește. De exemplu, în următoarea propoziție, Evgeny a argumentat este eticheta de dialog: Evgeny a argumentat: "Dar Laura nu trebuia să-și termine cina!"
  • Utilizați o virgulă pentru a separa eticheta de dialog din dialog.
  • Dacă eticheta de dialog precede dialogul, virgulă apare înainte de marca de cotare a deschiderii: Evgeny a argumentat: "Dar Laura nu trebuia să-și termine cina!"
  • Dacă eticheta de dialog vine după dialog, virgulă apare înainte (în interior) marca de cotare a închiderii: "Dar Laura nu trebuia să-și termine cina", a susținut Evgeny.
  • Dacă eticheta de dialog întrerupe fluxul de teză de dialog, utilizați o pereche de virgule care urmează cele două reguli anterioare: "Dar Laura", a susținut Evgeny, "nu trebuie să-și termine cina!"
  • Imagine intitulată Dialogul format într-o poveste Pasul 4
    4. Punctați întrebările și exclamațiile în mod corespunzător. Plasați punctele de întrebare și punctele de exclamare în ghilimele, cum ar fi: "Ce se întâmplă?" Tareva a cerut. "Sunt atât de confuz chiar acum!"
  • Dacă întrebarea sau exclamarea se încheie dialogul, nu utilizați virgule pentru a separa dialogul de la etichetele de dialog. De exemplu: "De ce ați comandat Pizza de mac și brânză pentru cina?" Fatima a întrebat în necredință.
  • Imagine intitulată Dialogul format într-o poveste Pasul 5
    5. Utilizați corect liniuțele și elipse. Linii (-, de asemenea, cunoscute sub numele de EM-Dashes), sunt folosite pentru a indica terminații abrupte și întreruperi în dialog. Acestea nu sunt aceleași cu cratimele, care, în general, ar trebui utilizate numai pentru a crea cuvinte compuse. Elipses (...) sunt utilizate atunci când traseele de dialog, dar nu este întreruptă brusc.
  • De exemplu, utilizați o linie pentru a indica un discurs brusc încheiat: "Ce sunt y--" Joe a început.
  • De asemenea, puteți utiliza linii pentru a indica momentul în care dialogul unei persoane este întrerupt de altul: "Am vrut doar să-ți spun--"
    "Nu spune-o!"
    "--că prefer înghețată Roady Road."
  • Utilizați elipse atunci când un personaj și-a pierdut trenul de gândire sau nu poate să-și dea seama ce să spun: "Păi, cred că vreau să spun..."
  • Imagine intitulată Dialogul format într-o poveste Pasul 6
    6. Capitalizați vorbirea citată. Dacă dialogul începe din punct de vedere gramatic la propoziția personajului (spre deosebire de începutul propoziției), valorificați primul cuvânt ca și cum este primul cuvânt al propoziției, chiar dacă ați putea avea narațiune înaintea acestuia.
  • De exemplu: Evgeny a argumentat, "Dar Laura nu trebuia să-și termine cina!" "B" de "Dar" nu începe din punct de vedere tehnic sentința, dar începe o sentință în lumea dialogului, așa că este capitalizată.
  • Cu toate acestea, dacă primul cuvânt citat nu este primul cuvânt al unei propoziții, nu o valorifică: Evgeny a argumentat că Laura "nu trebuie să-și termine cina!"
  • Imagine intitulată Dialogul format într-o poveste Pasul 7
    7. Spargeți un discurs lung în mai multe paragrafe. Dacă unul dintre personajele dvs. oferă un discurs deosebit de lung, atunci, la fel ca și cum ați fi într-un eseu sau în părțile non-dialog ale povestii dvs., ar trebui să spargeți acel vorbire în mai multe paragrafe.
  • Utilizați o marcă de citare de deschidere în cazul în care, în mod normal, ar fi, dar nu puneți unul la sfârșitul primului paragraf al discursului personajului. Discursul nu sa terminat încă, astfel încât să nu puneți așa cum este!
  • Cu toate acestea, puneți o altă marcă de cotare a deschiderii la începutul următor paragraf de vorbire. Aceasta indică faptul că aceasta este o continuare a discursului din paragraful anterior.
  • Plasați marca de cotare a închiderii oriunde se termină discursul personajului, după cum ați fi în mod normal.
  • Imagine intitulată Dialogul format într-o poveste Pasul 8
    8. Evitați utilizarea ghilimelor cu dialogul indirect. Dialogul direct este cineva de fapt vorbind, iar ghilimele sunt folosite pentru ao indica. Dialogul indirect este raportat discursul, nu actul cuiva care vorbește direct, iar ghilimele nu sunt folosite. De exemplu: Beth a văzut-o pe prietenul ei Shao pe stradă și sa oprit să-i salveze.
  • Partea 2 din 2:
    Făcând dialogul să curgă în mod natural
    1. Imagine intitulată Dialogul format într-o poveste Pasul 9
    1. Asigurați-vă că cititorul știe cine vorbește. Există câteva modalități de a face acest lucru, dar cea mai evidentă modalitate este de a utiliza cu precizie etichetele de dialog. Cititorul nu se poate confunda dacă propoziția dvs. indică clar că Evgeny vorbește, nu Laura.
    • Când aveți un dialog lung care se desfășoară în mod clar între doar două persoane, puteți alege să lăsați etichetele de dialog în întregime. În acest caz, vă veți baza pe pauze și pe indentări pentru a permite cititorului să știe ce personaj vorbește.
    • Ar trebui să lăsați etichetele de dialog când mai mult de două caractere vorbesc numai dacă intenționați ca cititorul să fie potențial confuz despre cine vorbește. De exemplu, dacă patru caractere se certă unul cu celălalt, poate că cititorul să aibă sens că au doar auzite snap-uri de argument fără a fi capabili să spună cine vorbește. Confuzia de a părăsi etichetele de dialog de dialog ar putea ajuta la realizarea acestui lucru.
  • Imagine intitulată Dialogul format într-o poveste Pasul 10
    2. Evitați utilizarea etichetelor de dialog supra-fanteziste. Instinctul tău ar putea fi să-ți spice povestea folosind cât mai multe variații ale "ea a spus" și "el a spus" cât mai posibil, dar etichete precum "Ea grosed" sau "el a denunțat" de fapt, distrage atenția asupra a ceea ce spun personajele tale. "El a spus" și "ea a spus" sunt atât de frecvente încât tind să devină, în esență, invizibile cititorilor.
  • Imagine intitulată dialogul format într-o poveste Pasul 11
    3. Variază plasarea etichetelor dvs. de dialog. În loc să înceapă fiecare sentință de dialog cu "Evgeny a spus", a spus Laura, "sau" Sujata a spus: "Încercați să plasați unele etichete de dialog la sfârșitul propozițiilor.
  • Plasați etichetele de dialog în mijlocul unei propoziții, întreruperea propoziției, pentru a schimba stimularea sentinței dvs. Deoarece trebuie să utilizați două virgule pentru a seta eticheta de dialog (a se vedea pasul 3 în secțiunea anterioară), propoziția dvs. va avea două pauze în mijlocul sentinței vorbit: "Și cât de exact", a murmurat Laura sub respirația ei " Planificați să realizați acest lucru?"
  • Imagine intitulată Dialogul format într-o poveste Pasul 12
    4. Substituiți pronumele pentru substantive adecvate. În timp ce numele adecvat al substantivelor specifice, lucrurile și oamenii și sunt întotdeauna capitalizate, pronumele sunt cuvinte necompletate care stau în substantive complete, inclusiv substantive proprii. Pentru a evita repetarea numelor personajelor, înlocuiți pronumele corespunzătoare din când în când.
  • Câteva exemple de pronume includ eu, eu, el, ea însăși, tu, asta, ei, fiecare, câțiva, mulți, care, oricine, cineva, toată lumea, și așa mai departe.
  • Pronumele trebuie să fie întotdeauna de acord cu numărul și genul substantivelor pe care le referă la.
  • De exemplu, singurele pronume potrivite pentru a înlocui "Laura" sunt singulare, feminine: ea, ea, ea, ea însăși.
  • Singurele pronume potrivite care să înlocuiască "Laura și Evgeny" sunt plural, neutru din punct de vedere al genului (deoarece engleza pierde sexul atunci când sunt pluralizate): ei, ei, ei înșiși, ei.
  • Imagine intitulată Dialogul format într-o poveste Pasul 13
    5. Utilizați bataile de dialog pentru a vă amesteca formatul. Baterile de dialog sunt momente scurte de acțiune care întrerup o secvență de dialog. Ele pot fi modalități bune de a arăta ce este un personaj face în același timp cu a spune ce sunt zicală, și poate oferi o acțiune de acțiune plăcută la o scenă. De exemplu: "Mâncați-mi acea șurubelniță," Sujata a zâmbit și și-a șters mâinile acoperite de grăsime pe blugi, "Pun pariu că pot rezolva acest lucru."
  • Imagine intitulată Dialogul format într-o poveste Pasul 14
    6. Utilizați limbajul credibil. Cea mai mare problemă cu dialogul este adesea că nu sună credibil. Vorbiți perfect în mod normal în fiecare zi din viața voastră, așa că aveți încredere în vocea voastră! Imaginați-vă cum se simte caracterul tău și ce vor să spună. Spune-i cu voce tare cuvintele tale. Acesta este punctul dvs. de plecare. Nu încercați să utilizați cuvintele mari de fantezie pe care nimeni nu le folosește în conversație normală - utilizați o voce pe care ați auzit-o în viața de zi cu zi. Citiți dialogul înapoi și vedeți dacă se simte normal.
  • Imagine intitulată Dialogul format într-o poveste Pasul 15
    7. Evitați info-dumping în dialog. Folosind dialogul pentru a oferi o expunere nu numai că creează un dialog plictisitor, adesea duce adesea la discursuri care sunt atât de lungi încât sunt susceptibile de a pierde atenția cititorului. Dacă aveți nevoie să comunicați detalii despre complot sau backstory, încercați să le arătați prin narațiune, nu dialogul.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că mai puțin este adesea mai mult. O greșeală comună pe care scriitorii o fac atunci când creează dialogul este de a scrie lucruri în propoziții mai lungi decât oamenii le-ar spune de fapt. De exemplu, majoritatea oamenilor utilizează contracții și au scăzut cuvintele inesentiale în conversația de zi cu zi.
  • Fiți foarte atenți dacă încercați să includeți un accent în dialogul dvs. Adesea, acest lucru va necesita punctuație suplimentară pentru a arăta sunete de accent (Danglin ` in loc de Dangling, de exemplu) și poate ajunge să se copleștească vizual cititorul dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar