Cum să fixați luminile de crăciun

Nu ești nebun - acele lumini făcut Lucrați anul trecut. Luminile de Crăciun ard adesea în momentul în care le deconectați, astfel încât problema merge adesea neobservată. Există mai multe modalități de a vă repara luminile, în funcție de problemă și de modul în care sunteți dispus să obțineți. Începeți prin verificarea unei siguranțe suflate, o problemă comună cu o reparație rapidă și ușoară.

Pași

Metoda 1 din 4:
Înlocuirea unei siguranțe suflate
  1. Imagine intitulată Fix Crăciun Lumini Pasul 1
1. Încercați acest lucru dacă întregul șir iese. O fuse suflată va transforma întregul șir întuneric, nu doar o parte din ea. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când prea multe șiruri de caractere sunt conectate la capăt. O siguranță poate sufla, de asemenea, când firele sunt capsate accidental în timpul instalării sau când luminile sunt conectate la o priză cu o tensiune prea mare (cum ar fi luminile americane într-o priză din Marea Britanie).
  • Dacă numai câteva lumini sunt întunecate, săriți în jos pentru a înlocui bulbii în schimb.
  • Imagine intitulată Fix Crăciun Lumini Pasul 2
    2. Deschideți cazul de siguranțe. Un șir de lumini de Crăciun are de obicei unul sau două siguranțe mici în cutia de plastic atașată la vârfuri. Examinați mai mult plasticul pe partea laterală a acestei casete și între prongs pentru un capac pe care îl puteți aluneca sau se deschide. Acestea se blochează adesea, astfel încât este posibil să aveți nevoie să utilizați o anumită forță.
  • Nu conectați luminile înapoi în orice punct în timpul acestei metode.
  • Imagine intitulată Fix Crăciun lumini Pasul 3
    3. Verificați siguranțele. Fiecare siguranță ar trebui să fie transparentă, cu un fir neîngrădit prin fiecare. Dacă o siguranță este negru sau dacă firul din interior este întrerupt, trebuie înlocuit.
  • Este posibil să aveți nevoie să eliminați siguranța și să o țineți la o lumină puternică pentru ao inspecta.
  • Imagine intitulată Fix Crăciun Lumini Pasul 4
    4. Opriți siguranțele suflate. Împingeți ușor siguranțele suflate cu o șurubelniță subțire.
  • Imagine intitulată Fix Crăciun Lumini Pasul 5
    5. Găsiți un înlocuitor exact. Multe lumini de Crăciun sunt vândute cu siguranțe de rezervă în acest scop. Dacă piesele dvs. au scăpat din caseta de vacanță, luați siguranțele suflate la un magazin electronic și solicitați înlocuirea. Stringurile de 100 de lumină utilizează de obicei siguranțe 3A, dar este mai bine să vă confirmați evaluarea siguranțelor dvs. cu un angajat al magazinului.
  • Nu Utilizați o siguranță cu o evaluare mai mare. Acest lucru poate provoca un risc major de incendiu.
  • Unele lumini LED necesită doar o siguranță, dar păstrați o a doua în compartimentul din plastic ca o rezervă. Dacă există o siguranță care nu este atașată la fire, trimiteți-o doar la celălalt slot.
  • Imagine intitulată Fix Crăciun Lumini Pasul 6
    6. Puneți noile siguranțe. Popați noile siguranțe în sloturi și închideți capacul din plastic. Conectați becurile de lumină pentru a vedea dacă acest lucru a rezolvat problema.
  • Dacă luminile încă nu se vor aprinde, încercați o altă priză în cazul în care ați suflat o siguranță sau o circuit de casă. Dacă acest lucru nu funcționează, continuați să citiți pentru alte soluții.
  • Metoda 2 din 4:
    Găsirea becului mort (Instrumente de magazin)
    1. Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun Pasul 7
    1. Cumpărați un instrument de reparare a luminii de Crăciun. Cele mai multe dintre aceste instrumente includ tot ce aveți nevoie pentru a găsi și înlocui becul rău: un detector de continuitate, sparker piezoelectric (reparator de șunt) și un instrument de eliminare a becului. Costă aproximativ 20 de dolari SUA, astfel încât acest lucru ar putea să nu merite dacă aveți doar o pereche de lumini de lumini. Dacă preferați să evitați cumpărarea unui astfel de dispozitiv specializat, încercați următoarele alternative:
    • Obțineți un detector de tensiune non-contact și săriți în jos pentru a urmări becul mort. Alternativ, cumpărați un tester de bec mai ieftin fără celelalte caracteristici.
    • Abordați manualul de proiect cu un instrument de casă.
  • Imagine intitulată Fix Crăciun Lumini Pasul 8
    2. Utilizați funcția Spark pe instrumentul de reparații. Luminile de Crăciun sunt conectate în serie, ceea ce înseamnă că întregul șir se va întuneca când un bec nu reușește. Un failsafe numit un șunt în fiecare bulb ar trebui să prevină acest lucru prin închiderea decalajului peste becul ars, dar acestea adesea nu funcționează corect. (În regiuni de la rețeaua de 230V mai degrabă decât 110V, șuntul își face treaba.) Funcția de sparker pe instrumentul de reparații va zapa șuntul, sperăm că reușind în închiderea decalajului:
  • Conectați șirul de lumini în priza de pe instrumentul de reparare.
  • Apăsați butonul (sau trageți declanșatorul, în funcție de model) de aproximativ 20 de ori. Ar trebui să auziți un clic de fiecare dată.
  • Conectați șirul de lumini într-o priză normală. Dacă șirul este încă întunecat, continuați cu următorul pas. Dacă șirul se aprinde, cu excepția unuia sau a două becuri, săriți în jos pentru a înlocui becurile individuale.
  • Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun Pasul 9
    3. Traceți locația becului mort. Dacă șirul luminilor încă nu se va aprinde, treceți la detector. Acest lucru detectează curentul care rulează prin cabluri, astfel încât să puteți identifica punctul în care nu reușește. Iată cum:
  • Trageți cu firele împletite pentru a identifica cel conectat direct la becurile.
  • Așezați detectorul pe acest fir aproximativ la jumătatea șirului, între două becuri. (Dacă instrumentul dvs. are o gaură mică pentru un detector, plasați un bec în loc.)
  • Dacă instrumentul se aprinde sau se aprinde (în funcție de model), problema este în jumătatea șnurului cel mai îndepărtat de ștecher. Dacă nu există nici un zgomot sau lumină, problema este la jumătatea celor mai apropiați de ștecher.
  • Deplasați instrumentul la mijlocul zonei problematice și încercați din nou, îngusându-l până la ¼ din șir.
  • Repetați până când găsiți un bec cu curent pe o parte a acestuia și fără curent pe celălalt. Marcați acest bec cu bandă, astfel încât să nu pierdeți pista, apoi înlocuiți acest bec așa cum este descris mai jos.
  • Metoda 3 din 4:
    Găsirea becului mort (DIY)
    1. Imagine intitulată Fix Crăciun lumini Pasul 10
    1. Înțelegeți obiectivul. Fiecare bec de Crăciun are o "Shunt" care ar trebui să închidă decalajul când becul arde. Acest lucru nu reușește adesea, dar o mică creștere a curentului poate declanșa acest lucru și a pus luminile înapoi. Acest lucru nu va funcționa de fiecare dată, mai ales cu această abordare DIY. Dacă căutați rezultate rapide, încercați metodele de mai sus.
  • Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun Pasul 11
    2. Găsiți o brichetă operată de buton. Acest tip de brichetă are un cristal piezoelectric care creează o scânteie când este presată. Nu utilizați tipul cu o roată metalică, ceea ce creează scânteia prin frecare.
  • Imagine intitulată Fix Crăciun Lumini Pasul 12
    3. Goliți bricheta combustibilului. Dacă bricheta este de unică folosință, ardeți doar combustibilul. Dacă bricheta este reîncărcabilă, transferați fluidul mai ușor la o altă brichetă sau într-un recipient etichetat, etichetat, etichetat cu incendiu.
  • Nu aruncați niciodată lichid mai ușor într-o scurgere sau în coșul de gunoi de uz casnic.
  • Imagine intitulată Fix Crăciun Lumini Pasul 13
    4. Scoateți Piezo Iprins. Împrăștiați capacul din plastic, apoi ridicați aprinderea cu o pereche de clești nas de ac. Piezo Iprins include un buton și două mici zes metal sau plastic. Când butonul este apăsat, o scânteie sare între aceste prongs.
  • Scânteia nu este periculoasă, dar vă va da un șoc electric ușor. Mai important, ar putea aprinde fumul și poate lumina o flacără mică. Lucrați pe o suprafață neflamabilă și păstrați degetele și fața departe de sparker în timpul îndepărtării.
  • Imagine intitulată Fix Crăciun lumini Pasul 14
    5. Zap vârfurile șirului de lumină. Poziționați cele două vârfuri ale sparkerului împotriva celor două vârfuri ale conectorului luminii de Crăciun. Apăsați butonul de aproximativ 10-20 de ori. Ar trebui să auziți un clic și să vedeți o scânteie de fiecare dată.
  • Dacă este prea greu să aliniați vârfurile, conectați-le cu fire izolate.
  • Imagine intitulată Fix Crăciun Lumini Pasul 15
    6. Conectați luminile. Dacă totul a mers bine, luminile ar trebui să se aprindă acum. Vor exista unul sau două becuri moarte, care ar trebui înlocuite așa cum este descris mai jos. Lăsând becurile moarte, va face ca celelalte becuri să ardă mai devreme.
  • Metoda 4 din 4:
    Înlocuind becurile individuale
    1. Imagine intitulată Fix Crăciun lumini Pasul 16
    1. Răsuciți becul pentru a verifica conexiunea. Aceasta este rareori problema, dar durează doar o secundă pentru a verifica. Răsuciți ușor becul pentru ao strânge în poziție. Dacă becul sa mutat considerabil, conectați luminile și vedeți dacă o conexiune liberă provoca problema. Presupunând că becul este încă afară, continuați cu următorul pas.
    • Dacă aveți multe lumini, cumpărați un șir de becuri de aceeași marcă și tip. Păstrați-l în depozit și răsuciți becurile pentru a le utiliza ca înlocuitori atunci când aveți nevoie de ele.
  • Imagine intitulată Fix Crăciun Lumini Pasul 17
    2. Achiziționați becurile de înlocuire. Dacă nu aveți niciun fel de înlocuire, luați-vă de-a lungul becurilor arse la un magazin hardware, farmacie sau magazin de îmbunătățire la domiciliu. Căutați becuri care se potrivesc cât mai aproape posibil. În mod ideal, verificați ambalajul pe care l-au apărut luminile pentru a vedea ce tip de bec este necesar.
  • Unele becuri sunt flashers, iar când sunt instalate, vor cauza lumini să clipească și să se oprească. Nu este nevoie să aveți două flacoane pe același circuit, deoarece acestea pot provoca temporizări neobișnuite pe / oprite.
  • Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun Pasul 18
    3. Scoateți fiecare dintre becurile de Crăciun de Crăciun. Utilizați degetul mare și degetul arătător pentru a pune presiune delicată pe fiecare din baza de plastic a luminii sparte, pentru a îndepărta becurile fragile. Dacă aveți un instrument de reparare a luminii de Crăciun, poate veni cu o grupă mică în acest scop.
  • Pentru a elimina un bec de Crăciun rupt de la soclul său, găsiți cele două fire de cupru care stau pe baza vechiului bulb, noind poziția lor pe bază.
  • Împingeți ambele fire de cupru în jos, astfel încât să indice spre podea, iar becul indică spre tavan.
  • Trageți în sus pe bec și acum ar trebui să fie separat de baza luminii.
  • Imagine intitulată Fix Lumini de Crăciun Pasul 19
    4. Introduceți becul de înlocuire în soclul vechiului bulb. Asigurați-vă că cele două fire de cupru sunt complet aliniate cu găurile din baza bulbului. Odată ce becul este complet așezat în bază, pliați firele de cupru împotriva bazei în aceeași poziție cu cea menționată mai sus. Conectați-vă luminile și urmăriți-le strălucirea.
  • Dacă ați folosit un instrument de continuitate / detector de tensiune și luminile încă nu vor porni, utilizați din nou instrumentul. Este posibil să existe un al doilea bec ars. Aceste instrumente pot detecta doar un bec ars la un moment dat.
  • Imagine intitulată Fix Crăciun lumini Pasul 20
    5. Scoateți prizele rupte. Dacă încă un bec nu se va aprinde, priza poate fi corodată sau firul poate fi deteriorat în apropiere. Eliminarea acestui lucru nu este la fel de dificilă, deși fiecare bec pe care îl eliminați va determina becurile rămase să ardă mai luminos și, prin urmare, arde-o mai devreme, deși eliminarea unuia sau două becuri ar trebui să fie bine. (Rețineți că un fir deteriorat sau o reparație utilizând această metodă, cu excepția cazului în care se efectuează bine, poate prezenta un șoc electric sau un pericol de incendiu. Dacă nu vă simțiți confortabil înlăturarea prizelor becului, atunci puteți lăsa un bec de lumină în priză sau puteți să-l acoperiți cu bandă electrică pentru a preveni un șoc electric.) Urmați această metodă:
  • Deconectați luminile.
  • Folosind tăietori de sârmă, tăiați firul de pe ambele părți ale soclului rupt. (Nu tăiați celelalte două fire.)
  • Cu un stripper de sârmă, benzi de aproximativ ½ inch (1.25cm) de izolație de la fiecare capăt tăiat.
  • Răsuciți cele două fire de sârmă împreună.
  • Obțineți un conector de răsucire de la un magazin electronic (un mic capac conic). Răsuciți acest lucru peste fir, ținându-l în poziție.
  • sfaturi

    Înlocuiți toate lămpile arse în confortul camerei dvs. de zi înainte de a vă agăța în afara.
  • În fiecare an când scoateți luminile pentru reutilizare, întotdeauna inspectați șiruri de lumină pentru deteriorări înainte de a vă conecta la putere. Faceți acest lucru în condiții de lumină bune, astfel încât să puteți vedea cu ușurință frânghii rupte, ars bulbi, conexiuni proaste etc. Să fie alertă pentru orice mestecare a corzilor care au avut loc în timpul depozitării.
  • Înainte de a elimina un șir deteriorat, eliminați becurile de lucru pentru a le utiliza ca piese de schimb.
  • Înlocuirea luminilor de Crăciun sunt mult mai ieftine imediat după sărbătorile de iarnă.
  • Avertizări

    Hang secțiuni de lumini în timp ce deconectați de la sursa de alimentare și verificați periodic periodic pe măsură ce mergeți pentru a preveni șocul accidental.
  • Utilizați șirurile de lumină în aer liber numai dacă sunt etichetate pentru utilizare în aer liber sau interioară / în aer liber.
  • Dacă un cablu a deteriorat izolația cu firul de cupru vizibil, nu utilizați luminile.
  • Punctele electrice de pe exteriorul caselor ar trebui să aibă capace cu bule rezistente la intemperii care împiedică intrarea apei chiar și în timp ce un cablu este conectat.
  • Codul Electric Național (SUA) interzice orice iluminare de vacanță să rămână în loc de mai mult de 90 de zile consecutive. Codurile de stat și locale pot modifica durata de timp permisă.
  • Utilizați suporturi neconductoare concepute pentru a împiedica energizarea accidentală a jgheaburilor metalice, a descendenților, a balustradelor, a direcției etc.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Înlocuirea siguranței

    • Şurubelniţă
    • Siguranțele de înlocuire

    Găsirea becului mort

    • Instrumentul de reparare a copacilor de Crăciun sau Detector de tensiune non-contact

    Diy

    • Brichetă cu butoane

    Înlocuirea becului

    • Becurile de înlocuire
    • Rareori:
    • Cuttere de sârmă
    • Strippers de sârmă
    • Twist Conectori
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar