Cum să curățați farurile

Dacă farurile clare de cristal, arată acum că sunt acoperite de hârtie de ceară, este mai sigur să înveți să-ți curățați și să le desfaceți pentru a menține viața vehiculului. Învățând să inspectați farurile pentru a afla gradul de deteriorare vă va ajuta să învățați cum să abordați sarcina. Apoi puteți învăța să vă îmbraciți și să le lăsați într-o strălucire nouă.

Pași

Partea 1 din 3:
Noțiuni de bază
1. Inspectați farurile pentru a vedea ce abordare are cel mai mare sens. Dacă ați observat că farurile dvs. sunt periculoase sau nu cât mai clare, așa cum au fost odată, examinați-le în lumina zilei, atât pe și oprit. Este important să vă dați seama cât de rău este de a cunoaște ce metode de curățare vor fi cele mai eficiente, indiferent dacă trebuie să obțineți farurile examinate profesional sau dacă farurile ar putea fi înlocuite înlocuite. Căutați abraziuni majore și zgârieturi care ar putea fi semne de probleme mai grave.
  • 2
    Spălați farurile cu săpun regulat de mașină. Gritul regulat al drumului și murdăria poate face ca farurile să pară murdare și înfricoșătoare într-o anumită măsură care poate face dificilă un diagnostic mai precis. Înainte de a începe să căutați probleme specifice, dați mașina dvs. o spălare cu apă caldă și săpun de spălare a mașinilor. Ștergeți farurile și lăsați-le să se usuce bine. Examinați-le curat pentru a căuta probleme specifice.
  • 3. Căutați hazing. Încălcarea se va produce atunci când toate hainele dure au fost uzate de la faruri, iar policarbonatul moale este expus, începând să absoarbă zgârieturile care creează hazing. Lentila va fi acoperită în curând într-o suprafață groasă de culoare galbenă.
  • Dacă acest lucru pare a fi problema, faceți o curățare rapidă ieftină va fi o modalitate eficientă de a încetini degenerarea farurilor, dar poate fi solicitată o curățare mai cuprinzătoare.
  • 4. Căutați îngălbenire. Acest lucru se întâmplă atunci când toată haina tară începe să se subție și să piardă aderența la obiectivul de policarbonat. Spectrul de lungime de undă UV creează o nouă unitate repetată în lanțul carbonic care absoarbe lumina albastră și are ca rezultat un aspect gălbui.
  • Dacă observați colorarea gălbui pe farurile, trebuie să optați pentru o curățare mai cuprinzătoare, folosind Rain-X-X sau un compus de lustruire pentru a le curăța și a corecta daunele. Un strat subțire de lichid de transmisie poate să le elibereze temporar.
  • 5. Căutați peeling și fisuri. Când stratul dur începe să se deterioreze, veți observa observarea în anumite domenii, cum ar fi regiunea superioară sau colțurile. Stratul tare poate să pară să se desprindă sau să se desprindă. În cele din urmă, veți vedea crăpături adânci în lentile, ceea ce înseamnă că farurile vor trebui să fie redirecționate de către un profesionist.
  • Dacă este cazul, este posibil să fie necesar să înlocuiți farurile dvs. sau să le restituiți, ceea ce ar putea ajunge la costul mai mult. Între timp, curățați-le cât mai bine puteți utiliza o metodă rapidă și începeți să prețuiți farurile noi.
  • 6. Au faruri de sticlă examinate de profesioniști. Cele mai multe faruri sunt plastice și vor expune simptomele descrise mai sus. Farurile de sticlă, așa cum se găsesc pe mașinile clasice și modelele mai vechi, sunt mai complicate și sunt cele mai bine examinate de tehnicienii corporali profesioniști. Dacă farurile de sticlă poartă, luați-le și le-ați verificat.
  • Partea 2 din 3:
    Șlefuirea farurilor
    1. Obțineți câteva clase de șmirghel umed / uscat. Pentru a începe cu, veți cumpăra farurile, folosind o serie din ce în ce mai fină de șmirghel umed / uscat. 3M este, de obicei, cel mai bun brand pentru locul de muncă și de obicei doriți să aveți cel puțin un grad mai grosier (1500 sau cam asa ceva) și o clasă mai fină pentru a termina abrazirea farurilor (în jurul anului 2000). Dacă doriți să începeți cu șmirghelul mai grosier, depinde de dvs.
  • 2. Bandă de pe farurile. Ori de câte ori folosiți șmirghel în jurul mașinii, doriți să vă asigurați că nu obțineți prea viguroasă și zgâriați vopseaua. Din acest motiv, este de obicei o idee bună să folosiți banda de pictor în jurul marginii, unde luminile îndeplinesc partea pictată a mașinii, pentru a evita zgârierea vopselei. Acest lucru nu este necesar, dar merită să luați câteva minute suplimentare pentru a vă proteja locul de muncă.
  • Înainte de a începe să șlefuiți, este de obicei o idee bună să ștergeți încă o dată farurile, folosind prosoape de hârtie curată și un pic de alcool de frecare. Acest lucru ar trebui să se usuce rapid și veți fi gata să mergeți.
  • 3. Umpleți șmirghelul și începeți șlefuirea. Folosind o sticlă de pulverizare cu apă sau o găleată mică, umezi nisipurile farurilor bine cu șmirghelul tău grosier. Utilizați chiar presiune și nisip departe la far, până când aveți o finisare uniformă.
  • Dacă învelișul din fabrică începe să coboare, veți observa un nebun "linia" începeți să apară și să schimbați forma, deoarece este șlefuită. Este, în general, cel mai bine să nisip complet stratul de acoperire.
  • 4. Treceți la gradul mai fin de șmirghel. După ce treceți peste faruri cu hârtia grosieră, comutați la un șmirghel cu un număr mare de gresie și repetați procesul până când finalizarea se schimbă de la plictisitor la un fel "satiny."
  • La farurile cu o textura interioară în care nu puteți vedea neapărat becul, puteți opri de obicei la 1500 de hârtie. Farurile vor arăta tulbure, dar chiar și galbene.
  • Partea 3 din 3:
    Lustruirea farurilor
    1. Alegeți un compus de bomboane. Odată ce ați șlefuit farurile și ați lucrat la păsări, este timpul să treceți la un compus de lustruire de un fel. O mulțime de opțiuni diferite sunt disponibile, inclusiv compusul McGuire, M105 și 3M. Vizitați magazinul de piese auto pentru o varietate de opțiuni. Compușii de lustruire din aluminiu sunt cel mai bun pariu pentru a obține farurile în formă bună. Baie non-abrazivă cada acrilică și chiuveta este proiectată pentru materiale plastice, funcționează bine și poate fi deja sub chiuveta dvs.
    • Dacă căutați o opțiune ieftină, pasta de dinți albastră este un înlocuitor comun. Utilizați pastă de dinți albastră, nu nimic cu peroxid, agent de albire sau alți aditivi.
  • 2. Adăugați compusul de lustruire într-o cârpă microfibră curată. Luați un prosop curat, aplicați un glob de dimensiuni trimestriale de compus de bomboane, o zonă mică a farului pentru a se concentra, spun 4 x 4 cm (10 x 10 centimetri). Lucrați într-o mișcare circulară, lustruiți în mod repetat și uniform în piața mică. Ar trebui să dureze mai puțin de cinci minute pentru secțiunea pentru a începe să caute mai clară. Odată ce ați suflat un pătrat, treceți la următoarea.
  • Dacă doriți să utilizați un burghiu de mână cu un kit de bomboane, puteți aplica compusul de bomboane direct într-un tampon de spumă care se va roti pe burghiu, apoi buff farurile la un RPM scăzut. Folosind o presiune blândă, ușor ușurați rpmurile în sus, deplasându-se uniformă în jurul farului. Du-te încet, aproximativ un centimetru o secundă. Acest lucru va merge mult mai repede decât lustruirea manuală.
  • 3. Continuați să vă bucurați până când farurile dvs. arată clar. Va lua o grăsime cotă, pentru că poate doriți să adăugați cât mai multe trei straturi de compus de bomboane pentru a obține farurile dvs. ca și cum le doriți. Du-te până când ești mulțumit de claritatea și claritatea luminii. Puteți testa farurile prin strălucirea lor pe peretele garajului sau o altă suprafață plană.
  • 4. Luați în considerare adăugarea aderenței din plastic. Dacă doriți să vă sigilați cu adevărat farurile și să le păstrați în formă bună, ați putea lua în considerare faptul că aveți o mască locală de autovehicule și pulverizați farurile cu un promotor de adeziune din plastic, cum ar fi Buldog. Că plus câteva straturi de curățare automată ajută la extinderea considerabilă a duratei de viață a farurilor și ar trebui să costă doar între 20-50 USD, în funcție de magazin. O opțiune mai puțin costisitoare este ceara de pardoseală acrilică. Aplicați un strat și lăsați-l să se usuce. Pot fi aplicate mai multe straturi pentru un finisaj mai durabil și pot fi re-aplicate după cum este necesar.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă acoperirea dvs. UV a fost compromisă, trebuie să restaurați lentilele farurilor prin îndepărtarea pe deplin a stratului oxidat de plastic printr-un anumit procedeu mecanic, cum ar fi șlefuirea umedă, apoi etanșarea obiectivului cu un strat de inhibitor rezistent la temperatură ridicată la temperatură. Acest lucru împiedică degradarea viitoare a obiectivului farurilor.
  • Există mai multe kituri disponibile în comerț care sunt utilizate pentru parbrizele de aeronave (care sunt fabricate din plastic, nu din sticlă) care vor funcționa foarte bine pentru îndepărtarea opacității. Consultați cu furnizorul dvs. de avioane locale. Acestea vor costa aproximativ 5 USD.
  • Utilizați mănuși de cauciuc pentru a vă menține polishul de sub unghiile.
  • Există, de asemenea, kituri care sunt utilizate pentru a umple vopseaua care constau din șmirghel foarte fină (Grits de 300, 600, 900, 2000 și 4000 sunt disponibile). Acest lucru va elimina rapid și ușor reziduul și va face un finisaj foarte neted care va respinge mai departe.Ele vin uneori cu un compus de lustruire specială. Kiturile vor costa de obicei aproximativ 20 de dolari. Printre aceste kituri sunt 3M, Megariar, Turtle Wax, Sylvania, Expertul farurilor, mamele, precum și multe alte branduri majore.
  • Avertizări

    Dacă alegeți această metodă de refinisare / curățare a farurilor, rețineți că va trebui să reaplicați această metodă de peste și peste pentru că ați eliminat ceea ce a rămas din stratul de protecție. Trebuie să mențineți lentilele farurilor în fiecare lună sau cam asa ceva.Puteți evita întreținerea suplimentară lunară prin aplicarea unei acoperiri UV rezistente la temperaturi ridicate la obiectivul farurilor. De asemenea, rețineți că oricând folosiți abrazivi cum ar fi pasta de dinți sau șmirghelul pe care îl veți îndepărta stratul UV, care va transforma în curând farurile gălbuie, poate doriți să vă uitați într-un deoxidizant sigur UV, economisește timp.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar