Cum să verificați un alternator

Nu sunteți sigur dacă alternatorul dvs. este în formă de vârf? Este greu să spui dacă un alternator funcționează sau nu dacă nu știi ce să caute. Cea mai ușoară modalitate de a testa este folosind un voltmetru. Dacă sunteți bine în acord cu mașina dvs., există câteva alte metode pe care le puteți încerca, de asemenea. Acest test este de a oferi o sănătate generală a alternatorului dvs. și a bateriei. Unele vehicule mai noi pot avea sisteme de încărcare controlate de calculator și ar necesita teste suplimentare.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind un voltmetru
  1. Imagine intitulată Verificați un alternator Pasul 1
1. Cumpărați un voltmetru. Puteți găsi unul la orice magazin de piese auto pentru mai puțin de 20 de dolari. Nu vă faceți griji cu privire la obținerea unui cost scump - un voltmetru ieftin va face în acest scop.
  • Dacă aveți un multimetru, puteți folosi acest lucru. O tensiune măsoară multimetru, precum și alte proprietăți electrice, cum ar fi curentul și rezistența. Doriți să măsurați tensiunea când vă verificați alternatorul.
  • 2. Verificați mai întâi bateria. Bateria este necesară pentru a porni vehiculul, care, la rândul său, rotați alternatorul la o viteză suficientă pentru a menține bateria încărcată. Aceasta înseamnă că, dacă bateria dvs. este prea mică, nu veți putea să porniți vehiculul și, de asemenea, să nu fiți în imposibilitatea de a testa alternatorul, redarea oricărui test suplimentar de voltmetru total inutil. Dacă vremea este rece sau bateria dvs. este veche, bateria dvs. ar putea fi problema și alternatorul dvs. ar putea fi bine. De aceea trebuie să verificați bateria înainte de a verifica alternatorul. Iată cum puteți să o faceți:
  • Opriți mașina. Veți dori să vă asigurați că motorul este oprit înainte de a atașa voltmetrul.
  • Deschideți capota.
  • Conectați voltmetrul la baterie.Așezați plumbul roșu al voltmetrului la terminalul de baterie pozitiv și în negru, conducând la terminalul negativ. Evitați să atingeți pielea la baterie.
  • Citiți voltmetrul. Dacă bateria citește peste 12.2 volți, are suficient suc pentru a porni alternatorul, care poate fi apoi testat cu voltmetrul.
  • Dacă bateria nu are suficientă tensiune, fie obțineți bateria încărcată și re-testarea sau încercați o metodă diferită pentru verificarea alternatorului.
  • 3. Porniți vehiculul și Revine motorul la 2.000 rpm. Aceasta va atrage alimentarea acumulatorului, care ar trebui să provoace regulatorul de tensiune să lovească alternatorul în unelte de mare.
  • 4. Păstrați motorul care rulează și retestați bateria cu voltmetrul. Când citiți voltmetrul de data aceasta, tensiunea ar trebui să meargă la cel puțin 13. Dacă variază rpms determină tensiunea pentru a fluctua între 13 și 14 ani.5 volți, alternatorul dvs. este în formă bună - dacă, pe de altă parte, tensiunea rămâne aceeași sau scade, alternatorul dvs. nu funcționează corect.
  • Repetați procesul cu luminile, radioul și AC. Alternatorul se încarcă dacă tensiunea bateriei rămâne peste 13 volți cu motorul la 2.000 rpm și toate accesoriile.
  • Metoda 2 din 2:
    Monitorizarea alternatorului
    1. Imagine intitulată Verificați un alternator Pasul 5
    1. Verificați gabaritul alternatorului. Dacă aveți un ecartament VOLT / AMP, acesta va citi ieșirea alternatorului pentru dvs. Rulați motorul la 2.000 rpms pentru teste și porniți ventilatorul de suflare pentru AC sau încălzitorul, farurile și orice alte accesorii care pun o tulpină pe alternator și urmăriți ecartamentul pentru a vedea dacă scade tensiunea sau amperajul. De regulă, dacă voltmetrul este mai mare atunci când motorul funcționează decât atunci când motorul nu este, puteți să presupunem cu încredere că alternatorul se încarcă.
  • Imagine intitulată Verificați un alternator Pasul 6
    2. Ascultați alternatorul în timp ce motorul funcționează. Dacă există o problemă cu lagărele, puteți auzi un sunet scârțâit care vine din partea din față a mașinii, care devine mai puternică cu mai multe accesorii electrice folosind puterea în același timp.
  • Imagine intitulată Verificați un alternator Pasul 8
    3. Rotiți radioul și rotiți motorul. Tuneți radioul dvs. la un număr scăzut pe banda AM fără muzică. Dacă radioul strigă sau este fuzzy ori de câte ori ați lovit gazul, alternatorul este destul de probabil ca vinovat.
  • Imagine intitulată Verificați un alternator Pasul 9
    4. Găsiți un magazin de piese auto care testează alternatoare gratuit. Deoarece fiecare magazin te-ar plăcea să cumpere noul dvs. alternator de la ei, mulți vor încerca să obțină marginea concurenților lor oferind teste gratuite. Demontați alternatorul dvs. și aduceți-l pentru a fi sigur.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Când este foarte rece afară, înainte de a începe mașina, întoarceți farurile pentru un minut sau două și opriți-l din nou. O baterie caldă va începe întotdeauna o mașină rece.
  • Chiar dacă încheiați alternatorul nu funcționează, problema poate proveni în altă parte. Este posibil să aveți o siguranță suflată, un releu rău, cabluri sau un regulator de tensiune defect, de exemplu.
  • Avertizări

    Unii oameni recomandă testarea alternatorului prin pornirea mașinii, slăbind cablul negativ al bateriei și așteptând să vadă dacă motorul moare sau nu. Nu încercați această metodă - poate prăji regulatorul de tensiune, alternatorul și / sau componentele electrice.
  • Păstrați mâinile, îmbrăcămintea liberă, părul lung și bijuterii departe de piesele în mișcare atunci când verificați sub capota mașinii cu motorul care rulează.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar