Cum să curățați plasticul clar

Plasticul clar pare întotdeauna să devină tulbure sau galben în timp, ceea ce nu arată grozav. Vestea bună este că nu este greu să curățați cu un grăsime de cot cot (și poate ceva abraziv dacă este foarte rău - mai mult pe asta de mai jos). Acest articol vă va duce prin trei metode diferite pe care le puteți utiliza pentru a obține din plasticul curat și clar din nou. Vom arăta, de asemenea, cum puteți împiedica plasticul clar de la obținerea din Dingy-aspect în primul rând.

Pași

Metoda 1 din 3:
Încercând curățătorii de uz casnic sau de casă
  1. Imagine intitulată Clear Plastic Pass 1
1. Curățați suprafața cu un săpun blând și o cârpă moale.Primul pas pentru curățarea oricărui element de plastic clar este îndepărtarea prafului, murdăriei, murdăriei, uleiurilor etc. de la suprafață.Optați pentru materiale nerabrazive, astfel încât să nu zgâriați suprafața de plastic.
  • Adăugați o cantitate mică de detergent blând, cum ar fi săpunul de mâncare, pentru a curăța, apă caldă.
  • Utilizați o cârpă de microfibră curată sau o cârpă moale de bumbac (ca un tricou vechi).Prosoapele de hârtie sunt prea abrazive.
  • Umeziți bine cârpa cu apa de săpun și curățați ușor suprafața cu o mișcare de curățare circulară.
  • Clătiți reziduul departe cu apă curată și rece și uscați plasticul cu o altă cârpă curată.
  • Imagine intitulată Partea de plastic Clear Clear Pasul 2
    2. Încercați curățătorii de pulverizare pentru curățarea suprafeței.Fereastra comercială sau cuplari cu mai multe suprafețe pot fi de asemenea folosite pentru a șterge resturile de suprafață din plasticul clar.În unele cazuri, totuși, ei pot adăuga mai multe nori și dungi, lăsând un film în urmă.Dacă curățați un parbriz de plastic clar, de exemplu, testați mai întâi o zonă mică pentru a evalua rezultatele.
  • Utilizați o cârpă nerabrazivă, cum ar fi microfibrul sau bumbacul moale.
  • De asemenea, puteți face propriul dvs. de curățare multifuncțională prin combinarea apei curată și oțet alb (la un raport 1: 1) într-o sticlă de pulverizare.
  • Imagine intitulată Clear Plastic Pass 3
    3. Adăugați o garnitură pentru o curățare mai profundă.Numai curățarea suprafeței nu va restabili claritatea elementului de plastic sau va reduce îngălbenirea.În acest caz, în loc de a evita abraziunea, este posibil să doriți să utilizați o abrazivă ușoară pentru a elimina deteriorarea suprafeței făcută de razele și uzurii UV.
  • Unii oameni găsesc că pasta de dinți albă simplă lucrează bine - alții preferă amestecarea bicarbiei cu oțet pentru a face un detergent spumos cu unele gresie.
  • Sau, încercați să amestecați soda de copt și săpunul de ulei (cum ar fi săpunul de ulei al lui Murphy) într-o pastă groasă egală sau puțin mai groasă în consistență decât pasta de dinți.
  • Imagine intitulată Plastic curat Pass 4
    4. Aplicați abrazivul blând la plasticul clar.În acest caz, un microfibră sau o cârpă de bumbac este încă bine de utilizat, dar puteți, de asemenea, să îmbunătățiți abraziunea un pic mai departe utilizând o tampon de spălare țesută (fără vată de oțel) destinată tăvilor de gătit non-stick sau acoperite.
  • Curățați și clătiți mai întâi suprafața.
  • Utilizați o mișcare de curățare circulară cu o presiune relativ ușoară.Gândiți-vă mai mult "Exfolierea pielii" și mai puțin "șlefuirea într-o bucată de lemn."
  • Clătiți curat cu apă curată și rece.
  • Uscați plasticul cu o cârpă curată și moale (fără abraziune de data aceasta).
  • Imagine intitulată Clear Clear Plastic Pasul 5
    5. Luați în considerare aplicarea unui spray cu clapetă cu clapetă UV sau o ceară de protecție comercială.Curățând distanța de suprafață a elementului dvs. poate, din păcate, lăsați-o mai vulnerabilă la daunele UV în viitor.În funcție de importanța și funcția elementului de plastic - cum ar fi un capac de faruri de mașină sau parbriz, de exemplu - poate doriți să adăugați protecția suprafeței pentru a încetini procesul de deteriorare.
  • Protecția UV pentru materiale plastice vin în spray-uri clare și wipe-pe ceară.Luați în considerare ce aplicație și proces este cel mai potrivit pentru nevoile dvs. și urmați instrucțiunile produsului în mod explicit.
  • Metoda 2 din 3:
    Wet-șlefuit plastic noros
    1. Imagine intitulată Clear Plastic Pass 6
    1. Utilizați șmirghelul umezit pe plasticul clar umectat.Umed-șlefuirea folosește scăderea nivelului de abraziune pentru a curăța și a fi netedă o suprafață plastic înnăscută.Există multe variații ale acestei metode când vine vorba Curățarea capacelor farurilor mașinilor de curățare, de cand Oxidarea poate provoca noroi care pot reduce luminozitatea efectivă a farurilor.
    • Curățați mai întâi suprafața elementului de plastic cu un săpun blând, o cârpă moale și apă curată.
    • Protejați toate suprafețele înconjurătoare (e.G., vopsea de mașină sau crom în jurul capacelor farurilor) cu straturi groase de bandă pictorului sau chiar tăiat folii de plastic.
  • Imagine intitulată Clear Clear Plastic Pasul 7
    2. Scrub într-o mișcare circulară cu note progresive mai fine de șmirghel.Înmuiați șmirghelul în apă curată sau pulverizați-o în jos în timpul lucrului.Păstrați și umedul de plastic.Utilizați firma și chiar, dar nu excesivă, presiune.Clătiți și verificați suprafața pentru o abraziune chiar și atunci când comutați gradele de șmirghel.
  • Pentru o aplicație mai agresivă, de exemplu, o acoperire a farurilor de mașină, ați putea utiliza șmirghel 400, 600 și 2000-GRIT.
  • Pentru a exercita o mai mare precauție cu capacele farurilor (sau cu ceva asemănător unui parbriz de barcă), încercați să utilizați 1000, 1500, 2000, 2500 și în cele din urmă șmirghel de 3000 de gresie.
  • Imagine intitulată Pasul de plastic clar curat 8
    3. Aplicați un compus de lustruire abrazivă pentru a netezi plasticul.După clătirea temeinic a elementului și uscarea acesteia cu o cârpă moale, fără scame, aplicați un compus comercial de lustruire pentru a regla procesul de abraziune.Urmați instrucțiunile furnizate împreună cu produsul, dar așteptați să mergeți foarte încet, astfel încât să puteți lucra metodic asupra elementului din plastic.
  • Căutați compuși de lustruire abrazivă pentru materiale plastice la piese auto sau comercianți cu amănuntul marin.
  • Dacă elementul dvs. din plastic nu necesită acest nivel de îngrijire, puteți opta pentru a șterge pur și simplu frecarea alcoolului peste plasticul clătit pentru a îndepărta orice praf, uleiuri sau reziduuri persistente.
  • Imagine intitulată Clear Plastic Pass 9
    4. Aplicați un strat de protecție UV pentru a încetini ulterioare.Din păcate, odată ce ați făcut toate aceste lucrări pentru a vă face clar cristalul din plastic, procesul de îngălbenire și noroi va începe din nou imediat.Dacă doriți să adăugați mai mult timp înainte de a trebui să umeziți din nou elementul de plastic, luați în considerare aplicarea protecției UV pentru a împiedica impactul luminii ultraviolete.
  • Pentru acoperirea farurilor de automobile, de exemplu, ați putea aplica o ceară de pastă destinată să furnizeze protecție UV.
  • Sau, ați putea folosi un spray de protecție pentru protecția UV.Dacă da, lucrați încet (conform instrucțiunilor produsului) și asigurați-vă că acoperiți complet toate zonele (vopsea de mașină etc.) că nu doriți ca stratul clar să continue.
  • Metoda 3 din 3:
    Utilizarea curățătorilor comerciali și protecții
    1. Imagine intitulată Clear Plastic Pass 10
    1. Spălați, clătiți și uscați elementul de plastic.Utilizați un săpun blând, apă curată și un microfibră sau altă cârpă neobrazivă fără scame.Asigurați-vă că elementul din plastic este uscat înainte de a continua.
  • Imagine intitulată Clear Plastic Pass 11
    2. Verificați recomandările producătorului înainte de a utiliza un anumit curățător comercial.Mai ales dacă aveți de-a face cu componentele plastice clare (cum ar fi pe o barcă), faceți temele înainte de a alege și a utiliza un dispozitiv de curățare / restaurator de plastic clar.Unii producători de plastic recomandă numai anumite mărci și folosind alții pot anula orice garanție sau chiar provoacă daune ireparabile.
  • Consultați recomandările producătorului înainte de a încerca și orice metodă de făcut-vă.
  • Imagine intitulată Clear Plastic Pass 12
    3. Aplicați un restaurator de plastic comercial și mai curat.Acest tip de produs este adesea folosit pe parbrize și alte componente plastice clare ale bărcilor, deci vedeți ce opțiuni sunt disponibile la comercianții cu amănuntul marin.Urmați instrucțiunile produsului pentru utilizare - în mod obișnuit, veți folosi un aplicator de spumă inclus și Buff cu o serie de cârpe de microfibră curate.
  • Imagine intitulată Clear Plastic Pass 13
    4. Mist pe și ștergeți o ceară de fereastră comercială.Încă o dată, urmați instrucțiunile pentru produsul specific.De obicei, veți aplica o lumină, chiar și spray-ul produsului pe elementul de plastic, apoi ștergeți-l într-o mișcare circulară cu o cârpă curată, moale, fără scame.
  • Acest tip de produs va contribui la asigurarea unei protecții UV mai durabile, întârziind astfel vânzarea viitoare sau îngălbenirea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar