Cum să fușești frize bichon

Bichon Frisde sunt adesea comparate cu bilele de bumbac de mers pe jos, deoarece au o haină dublă curbată, care este cea mai mare parte albă, cu umbră de cremă sau caisă în jurul urechilor lor sau pe corpul lor. Bichons sunt o rasă bună pentru persoanele care suferă de alergie, deoarece părul lor crește gros și plin, dar nu vărsau. Ca proprietar de câine, va trebui să vă periați în mod regulat friscul Bichon și să o scoată Cel puțin o dată pe lună pentru a crea un strat sănătos, pufos. Menținerea bunelor practici de îngrijire pe o bază consistentă vă va asigura că Frize Bichon arată că este puful ei în fiecare zi.

Pași

Partea 1 din 3:
Făcând "Uscarea cu puf" după o baie
  1. Imagine intitulată Fluff Frize Bichon Pasul 1
1. Prosopul uscați câinele după o baie. Odată ce ți-ai scăldat cu Bichon Frize, de obicei făcute cel puțin o dată pe lună sau de două ori pe lună dacă haina câinelui tău tinde să se murdărească sau să fie mat, ar trebui să folosești un prosop pentru a-ți usca câinele. Blot și apăsați prosopul împotriva stratului și pentru a evita frecare haina cu prosopul, deoarece acest lucru poate duce la încurcări.
  • Asigurați-vă că utilizați prosopul și strângeți excesul de apă pe labele și coada câinelui. Încercați să coborâți cât mai multă apă cu prosopul fără a-și freca părul.
  • Imagine intitulată Fluff Frize Bichon Pasul 2
    2. Aplicați un uscător de mare viteză la părul câinelui. Nu utilizați un uscător de păr uman în acest moment, deoarece nu este suficient de puternic pentru a vă usca părul câinelui și puteți arde pielea câinelui. Căutați un uscător de mare viteză la magazinul local de animale de companie sau adresați-vă groomerului să recomande un brand. Există un uscător mai mic disponibil numit o rață super pe care o puteți utiliza dacă nu doriți să investiți într-un uscător de mare viteză.
  • Asigurați-vă că, pe măsură ce vă uscați părul câinelui, țineți duza foarte aproape de părul ei, împotriva pielii ei. Uscătorul trebuie să fie pe un set scăzut, deoarece nu doriți să ardeți părul sau pielea câinelui.
  • Țineți nasul câinelui în jos și uscați fața și capul câinelui, menținând duza aproape de piele și în mișcare și în afară cu uscătorul. Fii atent la ochii și gura câinelui tău, pe măsură ce îi uscați fața. Nu direcționați fluxul de aer direct în găurile de urechi ale câinelui sau în ochii ei.
  • Lucrați înapoi de la fața câinelui dvs., uscarea unei zone la un moment dat. Acest lucru vă va îndrepta haina câinelui și creați un aspect "puf de pudră". Încercați să uscați cât mai multă apă din părul ei, astfel încât haina ei este separată și uscată la pielea ei. Nu uitați să uscați și partea de sus a labelor ei, de asemenea.
  • Încercați să țineți uscătorul într-o mână și o perie în altul. Lucrați în secțiuni mici, folosind peria pentru a puf blana pe măsură ce se usucă. Apoi, treceți la următoarea secțiune.
  • Dacă părul câinelui începe să se usuce singură, înainte de a putea aplica uscătorul de viteză mare, utilizați o sticlă de apă mic de apă pentru a spritz zona uscată înainte de ao usca. Acest lucru va asigura că se usucă pufos, mai degrabă decât plat.
  • Imagine intitulată Fluff Frize Bichon Pasul 3
    3. Utilizați o perie de slicker sau o perie de pin. Aceste perii pot fi găsite la magazinul local de animale de companie și sunt minunate pentru spălarea frezei Bichon fără a vă deteriora părul. Căutați o perie slicker cu o bază de cauciuc și un cap de sârmă moale. Evitați periile de slicker cu fire dure, deoarece vă pot răni câinele.
  • Odată ce câinele dvs. a fost uscat cu un uscător de mare viteză, puteți termina aspectul pufos, oferindu-i câinelui o perie cu peria de slicker și un uscător de mână.
  • Puneți uscătorul de mână pe o setare medie de căldură și întotdeauna să o mutați întotdeauna de-a lungul corpului câinelui, pe măsură ce o uscați. Ținând-o în același loc, poate provoca acel loc să fie prea cald pentru nivelul de confort al câinelui dvs. și poate duce la părul ars sau la pielea.
  • Țineți peria de slicker în cealaltă mână și mutați-o în curse rapide, lumină în timp ce mutați uscătorul de mână de-a lungul părului câinelui. Asigurați-vă că vă periați părul câinelui în sus și în afară, deoarece acest lucru îi va da părului mai mult corp și puf. De asemenea, va îndepărta orice bucle în părul ei, oferindu-i o privire uniformă.
  • Utilizați peria de slicker peste corpul câinelui, deplasându-se din partea de jos a corpului ei, inclusiv picioarele și labele, spre cap și față. Când ajungeți la fața câinelui vostru, țineți uscătorul de mână departe de fața ei și mutați-l în jurul valorii, astfel încât aerul nu se suflă direct pe ochi sau nas. Utilizați peria de slicker sub cap, pe bărbie și urechile ei, dar nu o folosiți pe păr în jurul ochilor sau nasului.
  • Imagine intitulată Fluff Frize Bichon Pasul 4
    4. Aplicați pieptenele de oțel pentru a termina aspectul pufos. Mutați pieptele în sus și în afară, începând de la capul câinelui, pentru a-i da un puf final. Proprietarii care fac o treabă solidă pe periaj și de uscare a părului câinelui vor avea probabil probleme de a-și combina părul câinelui lor.
  • Piecul ar trebui să meargă tot drumul prin părul câinelui tău, pieptând și afară, astfel încât părul este pufos și plin de corp. Puteți alterna între peria de slicker și pieptene pentru a vă asigura că părul câinelui dvs. este complet pietricele și pufos.
  • Dacă întâlniți orice încurcături sau covoare, utilizați pieptenele pentru a ridica ușor covorașele, decât să le trageți. Ridicați pieptenele în și din părul câinelui pentru a rupe mat cu o acțiune blândă de biciuire, care lucrează cu atenție în secțiuni, astfel încât să nu trageți la părul câinelui.
  • Partea 2 din 3:
    Periajul Bichon Frize zilnic
    1. Imagine intitulată Fluff Bichon Frize Pasul 5
    1. Dați câinii dvs. o perie cel puțin o dată pe zi. Periajul câinelui dvs. o dată pe zi va asigura că părul ei rămâne sănătos și pufos până la următoarea baie. Ar trebui să utilizați o perie de slicker, precum și un pieptene de oțel pentru a da părului câinelui o perie bună și profundă. Îngrijirea hainei este esențială pentru Bichon Frize, deoarece hainele lor necesită o mulțime de atenție pentru a rămâne curat și plin.
    • Periajul părului câinelui dvs. zilnic va elimina, de asemenea, părul vechi și va permite ca părul nou să crească corect. Îngrijirea câinelui după o baie va fi, de asemenea, mult mai ușoară dacă mențineți un program zilnic de periere.
  • Imagine intitulată Fluff Frize Bichon Pasul 6
    2. Utilizați un spray hidratant pe strat înainte de periaj. Periajul unei straturi uscate va determina stratul să se spargă și să irită părul și pielea câinelui. Utilizați un spray hidratant, găsit la magazinul dvs. local de animale, și dați haina câinelui un spray rapid înainte de a începe periajul.
  • Imagine intitulată Fluff Frize Bichon Pasul 7
    3. Periați în sus și out pentru un aspect pufos. Utilizați mai întâi peria de slicker, deplasându-vă în sus și în afara pielii câinelui, pentru a vă ajuta să vă mențineți un aspect pufos. Lucrați în secțiuni, deplasându-se de la fundul câinelui tău la cap. Dacă orice păr se usucă înainte de ao peria, utilizați spray-ul de hidratare pentru ao umezi ușor din nou.
  • Țineți capul câinelui, plasându-vă degetul pe nas pe măsură ce vă spălați capul. Evitați periajul prea tare în jurul urechilor, ochilor și al gurii.
  • Imagine intitulată Fluff Bichon Frize Pasul 8
    4. Aplicați un pieptene de oțel la sfârșitul sesiunii de periere. Odată ce ați dat câinii dvs. o perie cu peria de slicker, utilizați un pieptene de oțel pentru a vă oferi părul de păr al câinelui. Pieptene și în sus cu lovituri rapide, deplasându-se de la fundul câinelui pe față.
  • Dacă întâlniți orice încurcături sau covoare, puteți utiliza un spray de desenare pe zonă pentru a ajuta la slăbirea părului. Alegeți întotdeauna la încurcări, mai degrabă decât să trageți.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijindu-ți Frize Bichon
    1. Imagine intitulată Fluff Bichon Frize Pasul 9
    1. Utilizați unelte profesionale de îngrijire. Mulți proprietari Bichon Frize își aduc câinele într-un groomer la fiecare patru până la șase săptămâni pentru o sesiune de îmbăiere profesională și îngrijire. Dacă încercați să vă reduceți costurile de îngrijire sau căutați o modalitate de a încerca să-ți tăiați părul Bichon pentru un aspect fluffier, ar trebui să utilizați întotdeauna instrumente profesionale de îngrijire pentru ao face bine. Puteți găsi multe dintre aceste consumabile online sau la un magazin de aprovizionare cu animale de companie profesionale. Pentru a-ți găsi Bichon, veți avea nevoie de:
    • Un cuptor de păr electric profesionist care se poate potrivi cu mai multe dimensiuni ale lamelor făcute pentru animale.
    • Lame: Veți avea nevoie de lame de dinți, care sunt făcute pentru tăierea și tăierea corpului câinelui. Acestea nu ar trebui să fie folosite pe fața câinelui, urechile sau zona genitală. Căutați lame în # 4, # 5, și # 7. Blade # 7 va da cea mai apropiată tăiere, dar ar trebui să aveți mai multe lame pentru a vă oferi o cameră pentru a regla tăierea și tăierea părului câinelui. Țineți minte cu cât este mai mare numărul de pe lamă, cu cât tăierea va fi mai apropiată de părul câinelui.
    • Blade Spălare: Aceasta este o spălare specială făcută pentru curățarea lamelor după utilizare. Păstrați lamele în stare bună prin aspirarea oricărui păr de pe lame și spălarea lor în spălarea lamei după o sesiune de îngrijire.
    • Snap pe piepteni: Acești piepteni se strecoară peste lame pentru a da câinelui tău un aspect frumos pufos. Ele sunt ieftine și vin în mai multe dimensiuni diferite. De obicei, atunci când comandați lamele, va fi disponibil pe piepteni disponibili care vin cu lamele. Pentru o privire pufoasă, plină, folosiți o lovitură pe pieptene peste # 40 sau # 30 lama.
    • Cool Lube: Puteți găsi acest produs la magazinul dvs. local de animale de companie. Cool Lube este excelent pentru răcirea lamelor fierbinți pe Clipper când vă îngrijești câinele.
    • Foarfece din oțel inoxidabil: Căutați foarfece de înaltă calitate la magazinul dvs. local de animale de companie sau la un magazin de dressing de păr. Foarfecele ar trebui să se simtă solide și confortabile în mână pe măsură ce tăiați.
    • O masă de îngrijire: Dacă vă îngrijim câinele acasă după baia lunară, puteți deține deja o masă de îngrijire. Puteți găsi tabele de îngrijire la magazinul local de alimentare cu animale de companie sau puteți face propria ta tabel de îngrijire. Tabelul ar trebui să fie suficient de larg și suficient de lung pentru cainele dvs. să se potrivească confortabil și să aibă un braț de îngrijire și un zgomot pentru a vă ajuta să vă păstrați câinele în poziție pe măsură ce vă îngrijiți.
  • Imagine intitulată Fluff Frize Bichon Pasul 10
    2. Utilizați lama # 4 sau # 5 la părul câinelui tău. Atașați lama # 4 sau # 5 la Clippers. Apoi, atașați pieptenei la nivelul lamei. Faceți prima trecere peste părul câinelui pentru a fixa orice păr lung. Acest lucru vă va oferi o suprafață uniformă a părului pentru a lucra când vă tăiați părul câinelui pentru ao puf.
  • Puneți pe degetul pe baza craniului câinelui și începeți prin tăiere sub deget, astfel încât să nu clipiți părul capului. Continuați de la baza craniului câinelui și puneți plata lamei împotriva hainei câinelui. Nu îndreptați dinții lamei în jos, deoarece sunt foarte ascuțite și evită împingerea tare pe tuns.
  • Imagine intitulată Fluff Frize Bichon Pasul 11
    3. Lucrați de la capul câinelui la coada ei. Aplicați o presiune ușoară în timp ce vă deplasați de la baza craniului câinelui la baza coastei ei. Lucrați în mișcări lungi, fluide și încercați să nu vă clipiți la câțiva centimetri și apoi opriți. Aceasta va crea crestături în părul câinelui tău, spre deosebire de o suprafață frumoasă chiar de păr. Deplasați Clipperul cu o lovitură lungă la un moment dat și începeți într-o altă zonă de lângă zona pe care tocmai ați terminat-o. Se suprapune fiecare zonă în timp ce clipul.
  • Fii atent când ajungi la cușca de coaste a câinelui tău. Clip cu atenție în această zonă, deoarece poate fi foarte sensibil și ai grijă când ajungi la tuck up. Tuck Up este locul în care partea din față a picioarelor spate a câinelui îți întâlnește corpul. Există o piele subțire în zona tuck up care poate fi prinsă în dinții lamei, astfel încât să lucrați foarte atent și aplicați o presiune foarte mică asupra mașinilor din aceste zone.
  • Imagine intitulată Fluff Frize Bichon Pasul 12
    4. Clip picioarele spate ale câinelui. Imaginați-vă picioarele câinelui ca având patru laturi și fiți foarte atenți când tăiați partea din spate a picioarelor spate ale câinelui. Va trebui să clipiți fiecare parte a picioarelor câinelui tău, precum și vârfurile picioarelor câinelui tău. Apoi, puteți să vă deplasați de la baza urechii câinelui la umăr și pe partea din față a piciorului ei de ambele părți.
  • Asigurați-vă că ați clipi de la mărul lui Adam al câinelui la capătul pieptului ei. Va trebui să ridicați picioarele câinelui pentru a ajunge la toate zonele greu accesibile. Dar nu folosiți mașinile de tuns pe zona genitală.
  • Odată ce ați terminat să faceți o primă trecere completă cu mașinile de tăiat, pulverizați lama cu lubrifiant rece pentru a se răci.
  • Imagine intitulată Fluff Frize Bichon Pasul 13
    5. Utilizați o perie de slicker cu mașinile de tuns pe a doua trecere. Folosirea periei de slicker va da haina câinelui un finisaj neted cu o textura pufoasă. Asigurați-vă că vă periați părul câinelui împotriva stratului ei în timp ce vă clipiți din nou pe părul ei. Continuați să clipiți, apoi periați părul împotriva așezării stratului, clipului și apoi periați din nou până când nu mai există părul care poate fi tăiat. Părul câinelui dvs. ar trebui să continue să devină mai pufos și plin pe măsură ce vă clipiți și să o periați.
  • Tăierea părului câinelui pe a doua trecere va face ca părul să pară puțin cam încurcat. Fixați acest lucru folosind un pieptene de oțel pentru a-și combina părul în sus și în afară de tot corpul ei, cu excepția faptului ei. Utilizați foarfecele ușor peste haina ei spre părul ei. Stați înapoi și uitați-vă la câinele dvs. în acest moment. Dacă observați orice păr inegal, foarfece-o, deci nu există fire de păr, iar câinele dvs. are un aspect frumos, chiar pufos.
  • sfaturi

    Dacă câinele dvs. este nervos în legătură cu uscătorul de păr, setați uscătorul la scăzut. Începeți mai întâi cu picioarele din spate, apoi lucrați până la partea din față a câinelui.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar