Cum de a scăpa de un catelus pentru prima dată

Puii se vor murdări în mod inevitabil pe măsură ce explorează lumea. Când decideți că este timpul să vă dați o baie, este o idee bună să aveți un plan în loc de a face experiența în siguranță și plăcută pentru puii voștri. Nu este nevoie să vă grăbiți catelul și să-l faceți frică de timpul de baie pentru tot restul vieții sale! El o va iubi la fel de mult ca tine

Pași

Metoda 1 din 2:
Pregătiți-vă să vă scăldați catelul
  1. Imaginea intitulată baie pentru prima dată Pasul 1
1. Faceți zona de îmbăiere un spațiu pozitiv. Înainte de a da catelului prima baie, jucați cu el în baie sau scufundați de câteva ori fără apă. Du-te încet și conving că catelul tău că o baie este un lucru bun. El nu se poate adapta la apă cât de repede probabil ați fi gândit. Pupul tău ar putea să nu se bucure de baie primele de câteva ori, dar nu renunța! Poți sa faci asta. Asigurați-vă că puiul vă gândiți la apă ca un joc și nu ca inamic. Dați-i tratamente și o mulțime de laudă - asigurați-vă că el se gândește la el ca un loc distractiv. Dă-i libera domnie la sniff și să investigheze conținutul inimii sale.
  • Luați câteva zile pentru al lăsa să se obișnuiască cu zona. El ar trebui să fie complet confortabil în zona de îmbăiere înainte de prima sa baie.
  • Dacă catelul este foarte mic, alegeți chiuveta de bucătărie ca o locație de scăldat. Va fi mai confortabil pentru amândoi.
  • 2. Introduceți apa încet. Odată ce catelul este familiarizat cu zona de scăldat când este uscată, începeți să-l obișnuiți cu ideea de apă. Rulați apa în timp ce nu este în cada sau chiuveta pentru a-l acționa la sunet. Splash puțină apă pe el pentru a-i arăta că nu este nimic de temut. Asigurați-vă că apa este călduță, deoarece apa care este prea caldă sau prea rece vă poate supăra câinele. Odată ce este suficient de confortabil, umpleți cada sau chiuveta cu puțină apă și se joacă cu el în ea. Utilizați o mulțime de tratamente și laudă, și nu se grăbește niciodată un cățeluș care pare ezitant sau înfricoșător.
  • Imagine intitulată baie pentru prima dată pasul 3
    3. Cumpărați un șampon formulat pentru câini. Câinii și oamenii au nevoi foarte diferite de piele, deci nu puteți folosi șamponul uman pentru puii dvs. Folosirea șamponului uman vă va usca pielea și lăsați-l vulnerabil la bacterii, paraziți și viruși. Cumpărați un șampon de ovăz frumos de ovăz special formulat pentru câini la magazinul de animale de companie în schimb.
  • Optați pentru un șampon sensibil al pielii dacă catelul dvs. are pielea uscată. Un groomer vă poate ajuta să determinați tipul de piele al câinelui dacă nu sunteți sigur.
  • Imaginea intitulată baie pentru prima dată Pasul 4
    4. Pregătiți zona de scăldat. Plasați o cârpă curată și umedă pe fundul chiuvetei / băii, astfel încât pupul nu se va aluneca când este umplut cu apă cu săpun. De asemenea, puteți utiliza un covor non-skid. Un catelus care crede că poate cădea, va fi înfricoșător și necooperant.
  • Imaginea intitulată se blochează un catelus pentru prima dată Pasul 5
    5. Imbraca-te potrivit. Nu vrei să distrugi un costum frumos cu apă, păr de câine și șampon. În schimb, rochie în haine confortabile care trebuie să fie spălate oricum. Se așteaptă ca ei să se umezească și murdar, deoarece pot exista cuddle umede și scuturi frecvente de la catelus. Trageți părul într-un bun bun sau o coadă de cal. Îndepărtați toate machiajul și substanțele chimice din față pentru a vă asigura că catelul dvs. drăguț nu stropește toate machiajul pe tejghea sau chiar murdare a apei și vopsește haina proaspătă a puilor.
  • Baia dvs. poate fi umedă, de asemenea, pregătită pentru asta, de asemenea.
  • Imagine intitulată se blochează un catelus pentru prima dată Pasul 6
    6. Prevede distragerile potențiale. Nu vrei să te retragi prin ceva care are nevoie de atenția ta în mijlocul băii. Asigurați-vă că alte animale de companie sau copii sunt supravegheate, că nimic nu gătește în cuptor sau aragaz și nu vă așteptați la un apel sau o vizită importantă.
  • Imagine intitulată se blochează un catelus pentru prima dată Pasul 7
    7. Strângeți consumabilele. Înainte de a aduce catelul în zona de îmbăiere, asigurați-vă că ați aliniat toate uneltele. Veți avea nevoie de șamponul de câine, o ceașcă sau o cană pentru a ajuta la clătire și o mulțime de prosoape. De asemenea, ar trebui să păstrați tratamentele la îndemână pentru a vă ajuta pe catelul să conecteze baia cu o experiență pozitivă. De asemenea, păstrați un uscător de păr dacă pooch-ul dvs. are nevoie de un proces suplimentar de uscare datorită stratului său gros.
  • 8. Puneți haina catelului. Maturile și tanurile sunt mai ușor de îndepărtat când stratul este uscat, așa că faceți acest lucru înainte de baie. Folosind un pieptene de câine, tachinează ușor covorașele și tangurile, asigurându-vă că nu-i trageți pe blană și provoca durere. Fiți răbdători și amintiți-vă să oferiți o mulțime de laudă. Câștigul tău trebuie să se obișnuiască cu îngrijirea!
  • Imagine intitulată se blochează un catelus pentru prima dată Pasul 9
    9. Face ca catelul cât mai confortabil posibil. Ar fi trebuit să plece recent la baie, așa că nu simte presiunea vezicii urinare sau intestin. Temperatura din casă ar trebui să fie suficient de caldă pentru al împiedica să se simtă prea rece când înmuiată. Apa de baie în sine ar trebui să fie călduță - mai puțin decât ceea ce ați găsi confortabil în baie proprie.
  • Testați apa așa cum ați fi o baie pentru copii, folosind încheietura mâinii sau cot. Dacă se simte destul de cald pentru propria baie, este prea fierbinte pentru un catelus!
  • Nivelul apei ar trebui să ajungă la jumătate din înălțimea câinelui pentru a preveni orice șansă de înec.
  • Imaginea intitulată se blochează un catel pentru prima dată Pasul 10
    10. Respirați adânc și relaxați-vă. Chiar ideea de a scălda un catelus anxios, excitat vă poate stresa. Dacă sunteți stresat, catelul dvs. va ridica emoțiile dvs! Calculul mai calm (ca și catelusul "conducătorul haitei"), calmanul va fi. Puneți o muzică liniștită, liniștită pentru a vă liniști și a conduce prin exemplu. Asigurați-vă că utilizați o voce fericită și calmă pentru a reasigura catelul că sunteți acolo și totul este bine.
  • Așteptând până când toți copiii sunt în afara casei ar putea fi o idee bună. Giggling-ul și scrângerea pot accentua catelul.
  • Cel puțin, nu lăsa pe nimeni să-l tachineze în timpul băii, sau va afla că scăldatul este ceva care trebuie să se teamă.
  • Metoda 2 din 2:
    Să vă îmbogățiți catelul
    1. Imagine intitulată se blochează un catelus pentru prima dată Pasul 11
    1. Purtați catelul în zona de scăldat. Nu vă sună vreodată un câine când sunteți pe punctul de a face ceva, nu poate. Este foarte important ca apelul dvs. să fie întotdeauna asociat cu experiențe pozitive. În acest fel, el va veni mereu când a sunat în loc să evite sau să fugi.
    • "Vino" este o comandă potențial de salvare a vieții, și puteți distruge răspunsul catelului la comanda cu o asociație proastă.
    • Fără să-l urmărească, ridicați catelul și luați-l calm în zona de scăldat.
    • Vorbește fericit și calm pentru el tot timpul. Aceasta nu este o rasă, deci nu puneți presiune asupra dvs. sau a catelului.
  • Imagine intitulată se blochează un catelus pentru prima dată Pasul 12
    2. Închideți zona de scăldat. Odată ajuns în baie, închideți ușa astfel încât cățelul dvs. nu va putea scăpa. Acest lucru îl poate stresa, deci luați ceva timp să vă luați și să jucați în baia închisă să-l relaxați înainte de baie.
  • 3. Plasați catelul în apă. Odată ce este calm și fericit, ridicați catelul în sus și puneți-l ușor în apă, în primul rând picioarele posterioare. Asigurați-vă că capul lui rămâne deasupra apei. Apa ar trebui să ajungă doar la jumătatea corpului său, astfel încât folosiți paharul pentru a vărsa ușor și încet apă peste părțile uscate.
  • Dacă aveți un duș de mână sau un cap de robinet de joasă presiune, puteți folosi acest lucru. Nu-l folosiți dacă îi sperie pe catelus, totuși.
  • Vorbește în mod liniștit, și să-l elibereze și să trateze.
  • 4. Aplicați șamponul de câine. Se toarnă un pic de șampon într-o mână cupă și o lucrați în blana umedă cu degetele. Un șampon mic merge mult, așa că nu-l exagerați. Dacă folosiți prea multă șampon, veți fi blocat clătiți-vă pentru totdeauna!
  • Nu neglija coada catelului, care are nevoie de șamponare.
  • 5. Restrângeți ușor catelul, dacă este necesar. Dacă se pare că va încerca să sări din apă, să păstreze o mână liniștită pe spate. Asigurați-vă că nu-l omorâți, ci să-l îndrumați în cea mai bună poziție. Vorbește cu el în siguranță, tot timpul și întotdeauna mișcă încet. Mișcările bruște, ar putea provoca o reacție speriată care ar putea duce la răniri într-o cadă alunecoasă.
  • Laudă și îl înghesuie să-i arate că este restrâns nu este un lucru teribil.
  • 6. Clătiți șamponul. Odată ce ați apărut corpul catelului și ați lucrat la șampon în haină, este timpul să-l clătiți. Utilizați duza dușului sau a robinetului dacă nu sperie cățelul. Dacă o face, utilizați paharul sau cana pentru a turnați apa de baie peste el. Oricum, evitați întotdeauna să obțineți apă pe cap și la urechi, deoarece ar putea cauza o infecție a urechii sau să-l sperie.
  • Scurgeți și înlocuiți apa de săpun, dacă este necesar. Țineți cont de cățeluța voastră ar putea să se răcească și să înceapă tremurând, pe care nu doriți.
  • Este important ca toate săpunul să fie îndepărtat din strat, deoarece reziduul poate provoca mâncărime. Luați-vă timpul și fiți amănunțit.
  • 7. Luați în considerare opțiunile pentru spălarea capului. Nu trebuie să obțineți capul umed la toate în multe cazuri și acest lucru poate fi ceva de introdus încet la un alt moment. Dacă vă umezi capul, nu doriți să aruncați apa peste el, deoarece ar putea să-l sperie sau să provoace infecția urechii. În schimb, luați în considerare una dintre următoarele metode:
  • Folosind cupa, turnați ușor apă caldă peste capul catelului din spatele craniului și evitând fața. Puneți nasul în sus, astfel încât apa se scurge în jos și peste corp, departe de nas și cu ochii.
  • Dacă acest lucru este prea mult pentru catelul dvs., utilizați o cârpă foarte umedă (fără săpun) pentru a curăța fața.
  • O altă metodă de obținere a feței umede este de a acoperi găurile urechii cu clapetele urechii. Ghidați ușor nasul până la podea și turnați apă pentru a curge peste partea din spate a capului. Mâna ta va acoperi ochii în timp ce ținea urechea în jos.
  • Fii atent la protejarea urechilor cu bile de bumbac. Amintiți-vă să le eliminați după baie și să nu le folosiți deloc dacă distrage atenția catelului și îl fac să-și scuture capul foarte mult.
  • 8. Uscați catelul dvs. Când ați clătit cu atenție tot săpunul de la haina catelului, este timpul să-l uscați. Scoate-l din cadă și îl înfășurați în prosop, lăsându-și capul expus. După o frezare inițială blândă, lăsați prosopul pe el și lăsați-l pe pământ. Lăsați-l să se agită în conținutul inimii sale - prosopul va conține o mare parte din apă și va tăia mizeria. Poate doriți să-i dați chiar o comandă în timp ce face acest lucru așa că știe că este în regulă să scutura apa de la sine.
  • Faceți o agitație mare peste ceea ce este un băiat bun și dați o mulțime de laudă.
  • Prosopul își usca corpul cât de bine puteți. Fii foarte blând cu capul și fața.
  • Lăsați deoparte un prosop urât pe care îl veți folosi numai pe câine.
  • 9. Fi foarte atent folosind un uscător de păr. Nu o folosiți niciodată pe o setare mare de căldură, deoarece este foarte ușor să vă ardeți pielea cățelușului. Dacă trebuie să utilizați un uscător de păr, setați-l la un "aer" Setarea fără căldură.
  • Acest sunet și sentiment neobișnuit ar putea să sperie catelul. Introduceți-l că este încet bine înainte de prima sa baie, așa cum ați făcut cu cada și apă.
  • Utilizați jocul, laudă și tratează pentru a face distracție.
  • Evitați să direcționați aerul spre ochi, așa cum se vor usca.
  • Imagine intitulată se blochează un catelus pentru prima dată Pasul 20
    10. Păstrați catelul într-o cameră caldă. Până când este complet uscat, nu-l lăsa să meargă oriunde ar putea să se răcească. De asemenea, nu-l vrei să-și ia mirosul de câine umed peste tot în casă, așa că țineți-l din dormitoare, bucătării sau oricine altfel nu doriți să facă o mizerie. Există o șansă bună că va alerga și va agita apa peste tot după o baie, dar acest lucru este de așteptat. Este mai ușor să îmbrățișezi acest lucru ca parte a vieții de catelus.
  • Imagine intitulată baie pentru prima dată Pasul 21
    11. Luați în considerare obținerea de sfaturi profesionale. Dacă acest lucru pare prea mult pentru dvs. și pentru cățelușul dvs., luați în considerare contactarea unui groomer profesionist. Întrebați despre procesul lor pentru ca puii de baie pentru prima dată. Îl puteți duce la un profesionist pentru prima sa baie, dar cereți să observăm și să obțineți sfaturi.
  • Dacă catelul dvs. nu și-a terminat seria de vaccinare, va trebui să luați măsuri de precauție speciale înainte de a duce la un groomer.
  • Puppy ar trebui să fie singurul client primul lucru dimineața pentru a proteja alți câini. Groomorii vor trebui să dezinfecteze cada, cușcă și masa de îngrijire după ce a plecat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu vă spălați câinii cu capul de duș. Doar curățați-o va un prosop moale umed sau un prosop de hârtie.
  • Nu fi surprins dacă vedeți mătrea pe blana catelusului în timp ce vă uscați și o periați. Dandruff este o reacție normală la o situație stresantă și nu înseamnă nimic, deci nu panică!
  • Încercați să vorbiți cu catelul într-un cântec moale.
  • Prea multă scădere (mai mult de săptămânal) va desprinde uleiurile de protecție din haina catelului.
  • Puteți folosi un prosop umed pentru a spăla capul catelului.
  • Nu scăpați pe catelus dacă nu este murdar sau foarte mirositor.
  • Fii blând cu catelul, deoarece este prima dată.
  • Asigurați-vă că apa nu este prea caldă, ci și că nu este prea rece.
  • Avertizări

    Niciodată să nu fiți dur sau să răniți catelul în vreun fel. Din moment ce este prima baie a catelusului, reacția sa naturala poate fi surpriza sau teama.
  • Nu lăsați catelul singur în apă fără supraveghere, deoarece acest lucru poate duce la înec.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un catelus
    • O chiuvetă sau ceva care nu este prea mare pentru catelus
    • Tratamente
    • Șampon de câine
    • Un castron sau orice altceva pe care îl puteți umple cu apă
    • Prosoape vechi curate
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar