Cum să ai grijă de un pug

Pugs sunt o rasă de câine prietenoasă și afectivă, care iubesc atenția aproape la fel de mult ca oamenii iubesc fețele pliate. Acești câini au nevoie de îngrijire specială, deși să-i păstreze fericiți și sănătoși. Creați o rutină consistentă de mese, jucați timp și timp liniștit pentru PUG-ul dvs. și asigurați-vă că le furnizați cu curățare regulată, ornamente de unghii și băi. Poate dura o muncă suplimentară, dar cu o atenție deosebită că vă puteți îngriji de toate nevoile unice ale lui Pug.

Pași

Metoda 1 din 4:
Îngrijirea unui pug
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 8
1. Dați faldurile lor faciale o curată săptămânală. Foldurile faciale ale lui Pug pot să țină alimente, saliva, murdăria și alte resturi care pot fi mirositoare și iritante. Utilizați un tampon de bumbac înmuiat în apă caldă pentru a le curăța. Rulați tamponul de-a lungul pliurilor din jurul nasului și ochilor câinelui, fiind atenți să nu lăsați tamponul să intre în contact cu ochii, nările sau gura.
  • Nu lăsați foliile umede, deoarece acest lucru ar putea provoca o iritare suplimentară. Uscați-le cu un prosop sau o tampon de bumbac uscat.
  • Deși acest lucru este recomandat ca o rutină o dată pe săptămână, o puteți face cât de des este necesar dacă observați că pornirea dvs. de a mirosi.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 9
    2
    Perie PUG dvs. de 1 până la 2 ori pe săptămână. Pugs vărsat, nu există nici o modalitate de a evita acest lucru. Vă puteți ajuta să vă păstrați haina sănătoasă prin perierea lor o dată sau de două ori pe săptămână, cu o perie de slicker sau o perie de vărsare de specialitate.
  • Periajul dvs. Pug în mod regulat va ajuta, de asemenea, să-și păstreze părul de pe tot ceea ce dețineți.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 10
    3
    Curat urechile lor cu o soluție de specialitate o dată pe săptămână. Acele urechi drăguțe pure sunt doar forma potrivită pentru a prinde murdăria și resturile. Din acest motiv, acestea ar trebui curățate în mod regulat cu o soluție de curățare destinată în special urechilor câinelui. Squirt urechile cu soluția, apoi ștergeți interiorul în jos cu o minge de bumbac.
  • Nu împingeți bilele de bumbac în canalul urechii sau utilizați tampoane de bumbac, deoarece acest lucru ar putea deteriora urechea câinelui.
  • În tine observați blocaje de ceară profundă, discutați cu VET dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 11
    4
    Scălda PUG-ul tău o dată pe lună. Indiferent dacă PUG-ul dvs. este murdar sau mirositor, este recomandată o baie o dată pe lună. Asigurați-vă că apa de baie este suficientă superficială pentru ca PUG să stea. Utilizați un șampon formulat pentru câini, care este disponibil de la cele mai multe magazine de companie locale.
  • Asigurați-vă că clătiți-vă cu degetul după șamponare. Foldurile sale se vor menține pe săpun, deci verificați cu atenție pentru a vă asigura că PUG-ul dvs. este complet clătit. Asigurați-vă că acoperiți ochii sensibili în timp ce le clătiți și ei.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 12
    5. Îndepărtați unghiile după cum este necesar. Pugs nu-și poartă unghiile la fel ca câini mai activi, atât de regulate de unghii obișnuite sunt importante. Puteți să vă luați PUG la un groomer sau la veterinarul dvs. pentru o tăiere a unghiilor. Dacă decideți Trim-te acasă, Asigurați-vă că utilizați Clippers destinat unghiilor câinilor pentru a evita crăparea și împărțirea. Tăiați întotdeauna sub centrul moale al unghiei, numit rapid.
  • Rănirea rapidă poate fi foarte dureroasă pentru pugul tău. Dacă nu puteți vedea rapid, deoarece unghiile pugului sunt întunecate sau opace, cel mai bine este să aveți un profesionist de tăiere a unghiilor.
  • Metoda 2 din 4:
    Hrănirea unui pug
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 4
    1. Hrăniți porțiunile potrivite de dimensiune. Pugs iubesc să mănânce, deci este ușor ca ei să devină supraponderali. Trebuie să monitorizați îndeaproape dieta pentru a asigura controlul adecvat al porțiunii. Hrăniți-le în mod constant o dată sau de două ori pe zi în conformitate cu recomandările de dimensiune a producătorului.
    • Amintiți-vă că ambalajul alimentar indică maximul dvs. Pug ar trebui să mănânce pentru o zi. Dacă vă hrăniți PUG de două ori pe zi, împărțiți maximul de servire în jumătate pentru a obține dimensiunea corespunzătoare a mesei.
    • Învățați să vă simțiți pentru coastele Pugului. În mod ideal, ar trebui să simțiți coastele cu presiune minimă, dar nu le vedeți. Dacă coastele sunt greu de simțit, PUG-ul dvs. poate fi supraponderal.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas PUG 7
    2. Dați-vă puieta o dietă adecvată vârstei. Alegeți o calitate alimentară uscată de calitate mică potrivită pentru vârsta Pugului dvs. Dacă PUG-ul tău este un cățeluș, ar trebui să mănânce mâncare de catelus. Dacă este un adult, ar trebui să primească o dietă adultă. Dacă este un senior, atunci ar trebui să-l hrănească alimente superioare.
  • Există, de asemenea, diete specializate pentru probleme medicale specifice, cum ar fi diete scăzute de proteine ​​și fosfor pentru câini cu boală renală. Discutați cu medicul veterinar cu privire la faptul dacă o dietă specializată este potrivită pentru PUG dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 8
    3. Reevaluați dieta pugului în timp. Dacă urmați sugestiile de dimensiuni ale porțiunii producătorului și observați că PUG câștigă greutatea nesănătoasă, discutați cu VET dvs. Acestea vă pot ajuta să modificați dimensiunile de masă sau să treceți la o alimentație mai potrivită pentru câinele dvs.
  • Cantitatea corespunzătoare de alimente câinele dvs. ar trebui să mănânce depinde foarte mult de corpul său specific și cât de mult exercițiu și activitate pe care o primește.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 5
    4. Limitează. Tratează poate fi o parte importantă a formării, precum și o modalitate de a vă recompensa PUG pentru un comportament bun. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți pentru a factura un pug în aportul lor zilnic alimentar. Prea multe tratamente ar putea provoca creșterea în greutate nesănătoasă, care ar putea provoca sau exacerba problemele respiratorii și comune.
  • Stick la mici tratamente cu PUG-ul tău, cum ar fi training tratate. Tratează destinate câinilor mai mari ar trebui să fie rupte sau tăiate în bucăți mici.
  • Încercați să utilizați tratamente în mod consecvent pentru unul sau două comportamente, cum ar fi după o plimbare sau o pauză de baie. Evitați să vă dați Pug Extra Trates în afara acestor momente, astfel încât să puteți limita aportul de calorii al câinelui.
  • Metoda 3 din 4:
    Păstrarea unui Pug activ
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 6
    1. Oferiți-vă PUG câteva scurte explozii de exerciții fizice pe tot parcursul zilei. Pugurile sunt active, dar adesea în explozii scurte, deoarece nasul lor plat îi fac greu să se răcească când alerga și se joacă. Ajutați-vă exercițiile de pud oferind 1 sau 2 plimbări moderate în timpul zilei, împreună cu perioadele de joc de joc, cum ar fi redarea, remorcher-de-război sau urmăriți în casă sau în curtea dvs.
    • În mod ideal, un pug sănătos adult ar trebui să primească două plimbări de 15-20 minute pe zi, împreună cu orele mai mici de joc cu jucării pe tot parcursul zilei. Dacă PUG-ul dvs. are probleme de sănătate, pot fi necesare plimbări mai scurte.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 11
    2. Păstrați-vă puția din vremea extremă. Pugurile fac cel mai bine atunci când sunt păstrate în temperaturi moderate și condiții meteorologice. În zonele calde sau sezoane, ajustați plimbările astfel încât PUG-ul dvs. să nu fie în timpul celei mai fierbinți parte a zilei. În climatul rece sau sezoane, luați în considerare obținerea unui haină de timp în afara timpului.
  • Evitați plimbări în zilele foarte vântoase sau excesiv de ploioase, deoarece acestea pot provoca probleme oculare.
  • Pugurile sunt predispuse la accident vascular cerebral dacă vremea este destul de caldă. Asigurați-vă că nu le țineți niciodată în căldură într-o zi deosebit de însorită și asigurați-vă că PUG rămâne hidratată când o exercitați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 12
    3. Utilizați un ham pe pug. Datorită magaziilor lor scurte, pugs uneori au un timp greu de respirație. Evitați să vă bazați pe un guler în timp ce vă plimbați pe Pug, deoarece acest lucru ar putea limita respirația mai departe. Atașați lesa la un ham.
  • Hamele de câine sunt disponibile la toate magazinele de animale de companie și pot fi achiziționate online.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 13
    4
    Tren Pugul tău. Pugurile sunt de obicei câini mici care răspund bine la formarea de bază. Ei urmăresc să vă rog, astfel încât să le învățați comenzile de bază prin utilizarea tratamentelor și a armăturii pozitive funcționează bine. Asigurați-vă că sunteți în concordanță cu programul dvs. de instruire, luând timp pentru a lucra cu câinele dvs. în fiecare zi. Acest lucru va face grijuliu pentru Pug mai ușor pe termen lung și vă va întări relația cu câinele, de asemenea.
  • Învățând pupul tău cum să stai, să rămână, să stai jos, și să vină poate fi foarte util pentru interacțiunile de zi cu zi cu câinele tău. Ele pot fi deosebit de utile dacă încercați să descurajați comportamentele rele, cum ar fi mestecarea sau agresiunea.
  • Ați putea dori, de asemenea, să-l învățați cum să jucați jocuri, cum ar fi Fetch. Dacă PUG-ul dvs. este deosebit de adept la răspunsul la comenzile dvs., luați în considerare învățarea modului de a trece printr-un mic curs de obstacole.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 2
    5. Înscrieți-vă pupul într-o clasă de ascultare. Indiferent dacă aduceți acasă un cățeluș Pug sau o salvare mai veche, înscrierea într-o clasă de antrenament este o parte importantă de legare cu câinele dvs. Acest lucru vă va ajuta pe amândoi să învățați un set comun de comenzi și să oferiți un timp desemnat în fiecare săptămână pentru voi doi să vă obligați.
  • Puguri, în special tineri, sunt energici și dornici să vă rog. Înscrierea în formare îi va ajuta să învețe cum să canalizeze acea energie în comportamente constructive și să vă ajute să învățați cum să gestionați tendințele distructive.
  • Metoda 4 din 4:
    Păstrarea unui Pug confortabil
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 3
    1. Creați un spațiu în special pentru PUG în casa dvs. Pugurile necesită atenție, dar ar trebui să aibă și un spațiu propriu în care se simt confortabil atunci când nu sunteți acasă sau sunteți ocupat altfel. Furnizați-vă pupul cu o zonă proprie, inclusiv un pat și pături, unele jucării și acces ușor la alimente și apă dulce.
    • Luați în considerare punerea spațiului în colțul unei zone bine folosite în casa dvs. În acest fel, chiar dacă nu puteți acorda atenție lui Pug pentru o clipă, ei nu se simt singuri.
    • Amintiți-vă că pugii sunt sensibili la temperaturi foarte calde și la schimbări rapide de temperatură. Evitați configurarea spațiului în zone cu lumină directă continuă sau ventilatoare de încălzire și răcire.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas PUG 7
    2. Fiți consistenți în programul dvs. zilnic. Pugurile sunt predispuse la nervozitate și anxietate. Le puteți ajuta să se calmeze prin a fi consecvenți în rutina zilnică. Aceasta înseamnă programarea timpilor de hrănire, plimbări, timpi de joc și timpi liniștiți cât mai aproape de același timp în fiecare zi posibil.
  • Programul dvs. personal se poate schimba, dar este important să încercați să păstrați programul PUG la fel. Adresați-vă unui prieten sau unui vecin pentru a vă ajuta cu hrănirea și plimbările pe nopțile pe care le cunoașteți că veți fi întârziate acasă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 1
    3. Obțineți un nou PUG evaluat de un medic veterinar. Fiziologia distinctă a puprinde îi face să fie susceptibile la o serie de probleme de sănătate, inclusiv problemele de respirație și comună. Din acest motiv, este important să programați un verificare veterinar de îndată ce vă aduceți noul dvs. Pug acasă.
  • Veterinarul dvs. va fi capabil să verifice complicațiile comune ale sănătății și să facă sugestii pentru îngrijire, cum ar fi ceea ce să vă hrăniți noul câine.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas Pug 18
    4. Pugății voastre văzute de un medic veterinar bi-anual. Este important ca PUG-ul dvs. să fie văzut în mod regulat de un medic veterinar, astfel încât să poată obține o îngrijire veterinară preventivă. O verificare bi-anuală vă va asigura că câinele dvs. rămâne la curent cu imunizări, medicamente preventive și că orice probleme de sănătate emergente pot fi tratate rapid.
  • Discutați cu medicul veterinar despre un program de verificare adecvat.
  • Pot avea nevoie de Puguri mai tineri să vadă veterinarul mai des până când sunt spayed sau sterilați și au terminat primul lor curs de fotografii.
  • VET-ul dvs. vă va ajuta să lucrați la un program de îngrijire preventiv pentru lucruri precum fotografiile anuale, tratamentele de vierme, eliminarea parazitului, vaccinările, microcidificările și curățarea dinților, toate acestea sunt părți importante de păstrare a pugantului dvs. sănătos.
  • 5. Comunicați cu PUG-ul dvs. eficient. Dacă doriți ca Pug-ul dvs. să fie confortabil, va trebui să aflați cum comunică și cum să răspundeți corect. Dacă nu aveți o mulțime de experiență cu câinii, educați-vă cu privire la modul în care comunică astfel încât să puteți interpreta limba corpului dvs. și să răspundeți în mod corespunzător.
  • Acest lucru este deosebit de important dacă aveți copii în casă. Învățați-vă copiilor cum să recunoașteți când câinele dvs. este anxios sau înspăimântător, astfel încât ei să știe când să se întoarcă.
  • De exemplu, dacă un oaspete vă mângâie și coada este între picioare, este probabil speriat și / sau incomod. Pentru a vă face PUG-ul confortabil, cereți politicos invitației dvs. să ia câțiva pași înapoi, se prăbușește la nivelul câinelui și să-și țină mâna, astfel încât câinele să poată veni la ei.
  • sfaturi

    Nu lăsați un catelus de la sine. Pugurile sunt creaturi curioase. Nu există nici o idee despre ce ar putea intra.
  • Creșterea necorespunzătoare poate duce cu ușurință la o sănătate slabă, deci asigurați-vă că faceți cercetarea dvs. și adoptați un pug de salvare sau un amestec PUG în loc să sprijiniți crescătorii dezactivați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar