Cum să plutească pe spate

Plutirea pe spate este o modalitate foarte bună de a obține mai confortabil în apă și de a vă distra relaxarea pe spate fără efortul complet de înot. Pentru a pluti pe spate, trebuie să vă poziționați corect capul, corpul superior și corpul inferior corect. Nu numai că plutește pe spate un truc mare pentru a adăuga repertoriul dvs. de înot, dar este o tehnică de siguranță cheie dacă sunteți blocat într-un corp de apă. Dacă doriți să învățați cum să plațiați pe spate și să vă bucurați de timpul în apă și mai mult, citiți pașii următori.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătirea pentru a pluti pe spate
  1. Imagine cu titlu de câine Pasul 2
1. Fi confortabil în apă. Pentru a putea pluti pe spate fără panică, ar trebui să fii calm și relaxat în apă, chiar dacă nu ești un expert înotător. Ar trebui să înveți cum să plutească pe spate într-o piscină, nu un ocean sau un lac cu valuri. În mod ideal, ar trebui să fiți în mod rezonabil confortabil în apă și să știți cum să înotați de la un capăt al unei baze la altul, fără a avea nevoie de ajutor.
  • Dacă plutește pe spate ca o modalitate de a învăța cum să înotați, atunci ar trebui să luați mai precauție și să fiți cu atenția dvs. în orice moment.
  • Imagine intitulată plutesc pe spatele dvs. pasul 2
    2. Obțineți un spotter. Nu încercați să plațiați pe spate de către dvs. pentru prima dată. Chiar dacă ați stăpânit alte tehnici de bază de înot, dacă este prima dată încercând să plațiți pe spate, nu ar trebui să aveți doar un spotter, ci să vă asigurați că sunteți într-un loc cu un salvamar care poate veni la salvare Dacă aveți nevoie de ajutor.
  • Spotter-ul va pune mâna sub spate și vă va permite să faceți ajustările necesare corpului până când vă confortabil încercați tehnica pe cont propriu.
  • Imaginea intitulată plutiți pe spatele dvs. pasul 3
    3. Încercați să utilizați un dispozitiv de flotație. Folosind un PFD (dispozitiv de flotație personală) în jurul brațelor sau la mijlocul secțiunii, vă poate face, de asemenea, să vă simțiți mai confortabil în apă. Dacă ați lucrat cu un spotter, dar nu sunteți gata să încercați să pluiți pe spate pe cont propriu, încercați să purtați dispozitivul până când vă puteți înscrie.
  • Imagine intitulată plutesc pe spatele dvs. pasul 4
    4. Aliniați corpul cu suprafața apei. Înainte de a începe să plutiți pe spate pe cont propriu, trebuie să vă aliniați corpul cu apa - în mod ideal, corpul dvs. ar trebui să înceapă într-o poziție care este aproape paralelă cu apa sau fundul bazinului. Puteți chiar să vă duceți pe spate și să loviți partea laterală a piscinei până când corpul vă glisează în mod natural suprafața apei.
  • Odată ce corpul dvs. este aliniat la suprafața apei și spatele este relativ paralel cu apa, va fi mult mai ușor să faceți ajustări ale restului corpului.
  • Metoda 2 din 3:
    Ajustarea capului dvs
    1. Imagine intitulată float pe spate Pasul 5
    1. Puneți urechile în apă. Deși s-ar putea să nu se simtă confortabil să-ți plaseze urechile în apă la început, doar întoarce-ți capul până când urechile tale sunt complet scufundate. Dacă urechile tale sunt în afara apei, înseamnă că gâtul tău va fi întins și că corpul tău va putea să plutească mai ușor.
  • Imagine intitulată plutesc pe partea din spate Pasul 6
    2. Ridicați-vă bărbia. Odată ce urechile sunt scufundate, ridicați bărbia. Puteți să-l ridicați ușor, doar un centimetru sau două din apă sau chiar ridicați-l mult mai mult, astfel încât să se îndrepte spre tavan sau spre cer. Acest lucru vă va ajuta să vă întoarceți capul și vă va face întregul corp mai floyant.
  • Imagine intitulată plutesc pe spatele dvs. pasul 7
    3. Asigurați-vă că linia de apă este la mijlocul obrazului. Pe măsură ce plasați urechile sub apă și începeți să vă ridicați bărbia, asigurați-vă că linia de apă este la mijlocul obrazului. Poate fi ușor mai mic dacă ridicați bărbia mai dramatic.
  • Imagine intitulată plutesc pe spatele dvs. Pasul 8
    4. Rămâi centrat. Țineți capul centrat, astfel încât să nu vă înclinați pe o parte sau pe celălalt. Păstrarea capului centrat va păstra restul corpului centrat.
  • Metoda 3 din 3:
    Ajustarea corpului
    1. Imagine intitulată plutiți pe partea din spate Pasul 9
    1. Poziționați corect brațele. Există câteva modalități de a vă poziționa brațele când plutești pe spate. Dacă sunteți un începător absolut, vă puteți îndoi brațele la coate și vă puteți pune palmele sub cap ca și cum ați face o ședință și apoi îndoiți coatele înapoi pentru a vă forța corpul să înclină în sus și mai mult. Iată câteva alte lucruri pentru a încerca în timp ce poziționați brațele:
    • Dacă sunteți mai confortabil în apă, vă puteți mișca brațele direct în spatele capului, imită poziția de scufundări, care vă va schimba centrul de flotabilitate și va echilibra greutatea picioarelor.
    • De asemenea, puteți să vă mutați brațele direct sau chiar să le păstrați la doar câțiva centimetri distanță de părțile dvs.
    • Indiferent ce faceți cu brațele voastre, asigurați-vă că palmele dvs. se confruntă întotdeauna cu tavanul sau cerul.
  • Imagine intitulată float pe partea din spate Pasul 10
    2. Aruncați-vă ușor. Acest lucru vă va ajuta să vă înclinați corpul în sus. Doar ardeți partea superioară a spatelui câțiva centimetri în sus.
  • Imagine intitulată plutesc pe spatele dvs. Pasul 11
    3. Ridicați pieptul. Pe măsură ce vă ardeți spatele, ridicați-vă pieptul mai mult, așa că este în afara apei.
  • Imagine intitulată plutesc pe spatele dvs. pasul 12
    4. Ridicați stomacul. De asemenea, ar trebui să vă ridicați în mod activ stomacul până când secțiunea dvs. mijlocie sparge suprafața apei.
  • Imagine intitulată plutiți pe spatele dvs. Pasul 13
    5. îndoiți genunchii. Îndoiți genunchii pentru a vă deschide puțin picioarele. Dacă picioarele sunt complet drepte, veți fi mai probabil să vă scufundați.
  • Imagine intitulată plutește pe spatele dvs. pasul 14
    6. Lăsați picioarele să se încurce. După ce vă îndoiți genunchii, lăsați-vă picioarele să se încurce pe ambele părți, cu cel puțin câteva picioare de spațiu între ele. Picioarele dvs. nu vor pluti în mod natural în partea de sus a apei. Pentru mulți adulți, picioarele sunt mai grele decât brațele și corpul superior, astfel încât picioarele pot pluti în mod natural în jos. Acest lucru poate fi diferit pentru copiii mici, care nu au picioare musculare.
  • Imagine intitulată plutește pe spatele dvs. pasul 15
    7. Loviți-vă picioarele (dacă este necesar). Dacă simți că corpul tău plutește în jos în apropierea picioarelor, luați lovituri mici cu picioarele pentru a vă menține corpul pe linia de plutire. Puteți pluti pe spate și apoi luați loviturile ori de câte ori simțiți corpul tău să se schimbe în jos sau doar să-ți lovească ușor picioarele pentru a evita schimbarea descendentă.
  • Imaginea intitulată plutesc pe spatele dvs. Pasul 16
    8. Faceți mici ajustări. Pe măsură ce continuați să plutiți pe spate, ascultați-vă corpul și vedeți dacă se scufundă în orice loc. Continuați să vă loviți picioarele dacă vă scufundați în apropierea picioarelor și picioarelor și vă mișcați cu ușurință mâinile și brațele în apă, dacă simțiți că corpul dvs. superior nu iese din poziție. De asemenea, puteți încerca să vă ridicați bărbia mai mare sau aruncați înapoi un pic mai mult pentru a vă face corpul mai flotant.
  • Dacă ieșiți din poziția plutitoare, aliniați-vă corpul cu suprafața apei și încercați din nou. Învățarea de a pluti pe spate necesită timp.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Întotdeauna să fie relaxați. Puteți da viscă dacă asta ajută!
  • Încercați să vă împingeți șoldurile și să le păstrați.
  • Asigurați-vă că puteți înota înainte de a încerca să plutiți. Acesta vă va ajuta să vă îmbunătățiți sentimentul de echilibru și vă va oferi încredere dacă vă simțiți că căderea.
  • Nu spuneți prietenului că doriți să plutiți - gândiți-vă că deja plutește și când prietenul dvs. vă permite să mergeți, nu va fi nici o problemă.
  • Aveți întotdeauna pe cineva care să vă urmărească când faceți acest lucru. Ei vor putea să vă ajute cu nimic în timp ce plutești.
  • Încercați să ardeți spatele pentru a găsi un sentiment de echilibru.
  • Dacă sunteți un copil, atunci ar trebui să aveți o rudă mai veche în apropiere.
  • Întotdeauna încercați să trageți butonul burtic în sus în timp ce faceți float din spate, acest lucru vă va împiedica șoldurile și corpul să se scufunde. De asemenea, faceți mici lovituri pentru a preveni înecarea picioarelor.
  • Avertizări

    Practicați-vă cu un adult lângă dvs.
  • Știți cum să înotați mai întâi sub apă, pentru că vă puteți scufunda oricând și practicați acest lucru în 3 picioare (0.9 m) Dacă sunteți mai înalt de 5 picioare (1.5 m).
  • Dacă aceasta este prima dată când încercarea de a pluti, aveți un profesor care vă ajută! Nu o face singur!
  • Nu fiți plini sau aproape plini atunci când faceți acest lucru.
  • Atenție! Nu faceți acest lucru în capătul adânc și nu faceți-o fără alții în jur pentru a vă ajuta.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar