Cum să găsiți biblioteci de brevete și mărci comerciale

Un brevet este destinat să acorde inventatorului drepturile exclusive pentru a exclude alții să facă, să utilizeze, să importe și să vândă inovația brevetată pentru o perioadă limitată de timp. Dacă aveți o invenție sau ideea unei invenții, este posibil să doriți să faceți cercetări pentru a vedea cum să obțineți obținerea unui brevet. Pentru a începe cercetarea, centrele de resurse a brevetelor și mărcilor din Statele Unite (PTRC) au resurse și specialiști instruiți pentru a vă ajuta cu interogările dvs. Bibliotecile de depozitare PTRC sunt situate în bibliotecile publice și academice din SUA.

Pași

Metoda 1 din 3:
Localizarea unui centru de resurse
  1. Imagine denumită brevet și mărci comerciale.jpg
1. Căutați centrele de resurse de brevet și mărci comerciale online. U.S. Site-ul Biroului de brevete de brevete are o hartă care indică statele care au un centru de resurse.
  • Sunați la Centrul de Resurse pentru a vă asigura că orele și serviciile centrului.
  • Selectați o pictogramă pentru a găsi informații despre un anumit centru. Rețineți că link-ul vă va duce la un site web exterior.
  • 2. Solicitarea unei biblioteci publice sau academice din apropiere include un centru de resurse de brevete și mărci comerciale. Pentru a deveni un centru desemnat, biblioteca trebuie să îndeplinească următoarele criterii:
  • Asistați publicul în utilizarea eficientă a resurselor de informații privind brevetele și mărcile comerciale.
  • Furnizați acces gratuit la resursele de brevet și mărcile comerciale furnizate de USPTO.
  • Furnizează valori cu privire la utilizarea serviciilor de brevete și mărci comerciale furnizate de biblioteca membră, conform prevederilor USPTO.
  • Furnizați metrici privind eforturile de informare efectuate de biblioteca membră, astfel cum sunt prevăzute de USPTO.
  • Trimiteți reprezentanți pentru a participa la seminariile de formare PTRC găzduite în general, în general, organizate anual.
  • Metoda 2 din 3:
    Căutarea bazei de date a biroului de brevete
    1. Imagine denumită pubdia.jpg
    1. Utilizați instrumentele automate de căutare automate ale Oficiului de Brevete din SUA. Bibliotecile Centrului de Resurse pentru Brevete și Marcă de marcă oferă două instrumente de căutare avansată pentru public: Instrumentul de căutare automare a examinatorului (pubieast) și instrumentul de căutare a examinatorului web (Pubwest). Notă: Pubdeast și Pubwest sunt disponibile numai la bibliotecile Centrului de Resurse pentru Brevete și Marcă.
    • Căutați informații privind brevetul pe pubieast. Pubieast oferă acces la surse multiplicate, inclusiv u.S., Biroul de brevete europene și japoneze (JPO) rezumate, precum și sistemul de recuperare a brevetului străin (FPRS).PubEast oferă o capacitate de căutare bazată pe formular pentru utilizatorii novici și permite utilizatorilor experți să prezinte căutări în sintaxa sistemului de recuperare bibliografică (BRS) și IS & R Sintaxă.
    • Căutați informații privind brevetul pe publicitate. Pubwest oferă un instrument de aplicație bazat pe server pentru căutarea bazelor de date cu brevet text și abstract. Accesează aceleași surse ca pubiast și oferă posibilitatea ca pe cadătorii să se deplaseze rapid între liste de rezultate de căutare și documentul real.
  • Imaginea intitulată face cercetări într-o bibliotecă Pasul 4
    2. Ajutor de la Bibliotecarul Centrului de Resurse. Centrul de resurse Bibliotecarii au primit o pregătire specială pentru a ajuta utilizatorii să localizeze informații de la Oficiul de Brevete al SUA.
  • Să fie cât mai specific posibil la întrebarea bibliotecarului pentru ajutor. Biroul de Brevete al SUA are resurse datând din 1790. Dacă aveți un nume și / sau un număr pentru un anumit brevet, acesta va facilita localizarea înregistrării.
  • Rețineți că bibliotecarul nu poate oferi consultanță juridică. Pentru consultanță juridică, va trebui să consultați un avocat de brevete.
  • Metoda 3 din 3:
    Căutarea informațiilor despre Internet
    1. Imagine intitulată brevet.jpg
    1. Căutați site-ul Oficiului de Brevete din SUA.
    • Introduceți termenii în caseta de căutare din cartierul din dreapta sus. Faceți căutarea dvs. cât mai specifică posibil pentru a găsi cele mai relevante rezultate de căutare. Puteți selecta căutările aferente găsite în partea de jos a paginii cu rezultatele căutării pentru a le mai restrânge căutarea.
    • Localizați-vă subiectul cu linkurile Fast Fast. Găsiți-l rapid oferă link-uri rapide către cele mai populare aplicații și instrumente de pe site.
  • Imagine intitulată Google Brevete.jpg
    Imagine intitulată Google Brevete.jpg
    2. Utilizați brevetele Google pentru a găsi informații privind brevetele. Motorul de căutare Google Brevete oferă căutări de text complete pe brevete care datează din 1790, cu o bază de date mai extinsă decât Oficiul de Brevete.
  • Imagine intitulată de cercetare Pasul 6
    3. Utilizați o companie bazată pe brevete bazate pe brevete. Există o serie de companii care oferă servicii de brevete, inclusiv căutări de brevete și alte servicii de brevete.
  • Nolo.Com Lista mai multe companii bazate pe taxe pe site-ul său web.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar