Cum să curățați pielea de brevet

Piele de brevet este un material frumos și atrăgător pentru încălțăminte, genți de mână și mobilier, dar arată foarte ușor semnele, petele și alte semne de uzură. Curățarea materialelor din piele este o sarcină descurajantă, mai ales dacă nu ați mai făcut-o niciodată înainte. Puteți menține aspectul nou-nou al articolelor din piele de brevet prin curățarea materialului în mod regulat, folosind metode blânde și non-dăunătoare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pantofi din piele de curățare a brevetului
  1. Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 1
1. Utilizați o perie moale de păr pentru a îndepărta murdăria și resturile libere. Glisați peria peste materialul ușor în mișcări mici, circulare. O periuță de dinți moale poate fi utilizată pentru a intra mai greu pentru a ajunge în zonele.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 2
    2. Aruncați mărcile cu o radieră. Pentru marcajele ciudate, Un radieră poate ajuta la a freca culoarea transferată pe pielea strălucitoare. Frecați ușor radierul împotriva scufundării, curățându-vă orice rasă de radieră utilizând peria de păr în timp ce lucrați.
  • Imagine intitulată Piele de brevetă curată Pasul 3
    3. Îndepărtați petele dure folosind alcool de frecare sau vaselină. Aplicați o cantitate mică de alcool de frecare sau vaselină la un vârf de tip Q sau un prosop de hârtie. Frecați marca folosind un pic de forță, fiind atenți să nu împingeți prea tare. După 15-20 de secunde, ștergeți zona uscată cu o cârpă.
  • Dacă pata este deosebit de încăpățânată, este posibil să trebuiască să repetați acest proces de câteva ori.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 4
    4. Ștergeți exteriorul pantofului folosind o cârpă umedă și un săpun ușor. Asigurați-vă că pânza este atât de umedă, făcând-o afară. Ar trebui să utilizați 1 picătură mică de săpun lichid non-detergent pe cârpa umedă. Ștergeți în mișcări circulare mici pe toate suprafețele pantofului care sunt din piele de brevet.
  • În timp ce pantofii din piele de brevet sunt acoperiți cu un luciu clar, ele nu sunt de fapt impermeabile. Cel mai bine este să folosiți cât mai puțină apă posibil pentru a curăța și nu le purtați niciodată pentru perioade lungi de timp în condiții umede.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 5
    5. Buff pantofii cu o cârpă moale de lustruire. Din nou, ștergeți mișcări circulare mici pentru a îndepărta excesul de apă. Pentru a vă asigura că pantofii se usucă bine după curățare, setați-le timp de cel puțin 24 de ore la temperatura camerei.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 6
    6. Aplicați uleiul de măsline / mineral sau vaselină dacă pantofii dvs. sunt lipicioși. Adăugați o cantitate mică de ulei sau vaselină la o cârpă și ștergeți pe piele în mișcări mici, circulare. Lăsați-o să stea pe pantofi timp de 20-40 de minute și apoi ștergeți cu o cârpă uscată.
  • Dacă pantofii sunt încă lipicioase, permiteți-i să stea peste noapte pentru a vedea dacă se usucă. Dacă nu, poate fi cazul că lipiciul de pe pantofii dvs. sa degradat din cauza umidității și a ruinat pielea.
  • Imagine intitulată Piele din piele curată Pasul 7
    7. Stocați articole din piele de brevet într-o locație sigură și uscată. După curățare, asigurați-vă că vă păstrați pantofii într-o locație care este sigură pentru depozitarea pe termen lung. Un spațiu bun de depozitare este uscat, temperatura camerei și curat.
  • Este o idee bună să le păstrați depozitate cu copacii lor de încălțăminte, astfel încât ei să-și păstreze forma.
  • Metoda 2 din 3:
    Mobilier din piele pentru curățarea brevetelor
    1. Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 8
    1. Vacuum întreaga suprafață a piesei de mobilier. Mizeria și praful pot colecta în colțurile și cranii de canapele și pernele lor. Utilizați extensia periei a vidului pentru a ridica murdăria și a ajunge la zone dificile.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 9
    2. Adăugați câteva picături de săpun lichid non-detergent la apă distilată. Aceasta va face o soluție de curățare care nu va deteriora pielea acoperită. Este important să utilizați un săpun non-detergent, astfel încât acoperirea de pe mobilier nu este lovită de substanțe chimice nocive.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 10
    3. Umeziți o cârpă de microfibră în soluția de curățare. Dip o mică parte a cârpă în soluție la început. Asigurați-vă că cârpa este doar umedă, nu este saturată. S-ar putea să trebuiască să-l sunați puțin înainte de ao folosi.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 11
    4. Ștergeți un loc inconspicuos pe mobilier cu soluția. Asigurați-vă că nu este o zonă pe care o puteți vedea în mod normal pe bucata de mobilier. Acesta va fi locul dvs. de testare pentru a vă asigura că nu există nici o marcare sau colorare din soluția de curățare. Așteptați să se usuce sau să o ștergeți ușor după câteva momente.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 12
    5. Ștergeți canapeaua de sus în jos, folosind soluția de curățare. Dacă nu există nici o decolorare pe plasturele de testare, continuați să ștergeți canapeaua. Lucrați de sus în jos, folosind mișcări circulare mari și re-umezind cârpa după cum este necesar.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 13
    6. Ștergeți canapeaua cu apă distilată. După aplicarea soluției de curățare, du-te înapoi peste canapea cu o cârpă înmuiată numai în apă. Lucrați din nou de sus în jos, folosind mișcări circulare mari. Acest lucru va ajuta la eliminarea oricăror reziduuri din săpun.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 14
    7. Uscați piesa de mobilier din piele de brevet. Utilizați un prosop moale, microfibră pentru a usca mobilierul. Canapea dvs. nu ar trebui să fie niciodată umedă, deoarece saturația va cauza deteriorarea ireversibilă a materialului.
  • Nu folosiți niciodată un uscător de păr sau un ventilator pentru a usca pielea. Deși ar putea fi mai rapide, pot provoca deshidratarea pieilor.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 15
    8. Condiționează pielea pentru a se asigura că își păstrează moalele. Pentru a înlocui uleiurile naturale pe care pielea pierde atunci când este curățată, aplicați o cremă de piele utilizând o cârpă curată. Lăsați crema să se usuce complet și să știe pentru a străluci dacă este necesar.
  • Evitați utilizarea soluțiilor de curățare sau condiționare DIY care includ oțet, deoarece poate îndepărta stratul lucios din piele de brevet.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 16
    9. Utilizați o cantitate mică de vaselină sau de alcool de frecare pentru petele dure. Aplicați vasul de vase sau frecarea alcoolului la un vârf de tip Q sau un prosop de hârtie și ușor de frecat în zona colorată. Ștergeți zona uscată după 15-20 de secunde și reaplicați dacă este necesar până când pata dispare.
  • După ce pata este plecată, ștergeți zona cu o cârpă umedă și uscați-o complet.
  • Metoda 3 din 3:
    Eliminarea petelor din portofele din piele de brevet
    1. Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 17
    1. Aruncați marcajele mari de scuff cu o radieră. Pentru marcaje mari, o radieră poate oferi o frecare pentru a elimina culoarea transferată din piele. Frecați ușor radiatorul împotriva scufundării, curățând orice rasă de radieră pe măsură ce lucrați.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 18
    2. Spray de curățare a sticlei pe un prosop de hârtie și ștergeți bine sacul. Ștergeți prosopul de hârtie în mișcări circulare pentru a ridica praful și a lustrui suprafața sacului. Acest lucru ar trebui să elimine cel mai mult praf și murdărie.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 19
    3. Aplicați vaselină sau frecați alcool la scuffs dur. Folosind un prosop de hârtie sau un tip Q, aplicați o cantitate mică de vaselină sau frecați alcool la marcă. Încercați mai întâi vina, deoarece alcoolul de frecare este un stripper de vopsea și trebuie utilizat cu ușurință. Ștergeți zona cu o cârpă uscată după câteva momente.
  • Dacă marca este deosebit de încăpățânată, puteți aplica un pic de presiune pe măsură ce frecați vârful Q-TIP sau prosopul de hârtie în marcă.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 20
    4. Ștergeți sacul folosind un amestec de săpun ușor și apă distilată. Umeziți o cârpă moale și adăugați 1 picătură mică de curățător non-detergent la suprafața cârpei. Aplicați soluția de curățare blândă peste tot pe sac în mișcări circulare.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 21
    5. Utilizați o cârpă uscată pentru a șterge sacul uscat. Asigurați-vă că întreaga pungă este uscată, inclusiv pete care au mânere, nituri sau crevări. S-ar putea să doriți să-i lăsați să se usuce peste noapte înainte de ao plasa într-o acoperire de praf pentru depozitare.
  • Imagine intitulată Piele de brevet curat Pasul 22
    6. Păstrați sacul într-o locație sigură și uscată. După curățare, asigurați-vă că plasați sacul, în capacul său de praf, într-o locație care este sigură pentru depozitarea pe termen lung. Dacă nu aveți un capac de praf, puteți comanda o bază online la dimensiunea sacului. Spațiul dvs. de depozitare pentru sacul dvs. ar trebui să fie temperatura camerei și umiditatea scăzută.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Tratați pe loc undeva în piele de brevetare înainte de a aplica tratamentul pe întreaga suprafață a materialului.
  • Există câteva produse pe piață menite să aibă grijă de piele de brevet. Acestea vă pot potrivi mai bine deoarece au componente care vor lustrui, sigila și proteja pielea, precum și curățați-l.
  • Răbdarea este cheia când îndepărtați petele sau mărcile din piele. Să fie blând și să ia mai mult timp, mai degrabă decât să se grăbească prin sarcina de curățare pentru cele mai bune rezultate.
  • Avertizări

    Asigurați-vă că sunteți blând și luați-vă timpul când frecați orice soluție pe piele. Prea multă frecare poate provoca pielea să devină plictisitoare sau purtată în căutarea.
  • Nu utilizați o cârpă colorată, ca haine colorate care nu au fost spălate bine sau în mod corespunzător pot sângera vopsea, și chiar unele care au fost spălate corespunzător pot sângera colorarea atunci când sunt utilizate cu oțet, spray de păr sau alcool.
  • Nu utilizați oțet, spray de păr sau alcool non-chirurgical, deoarece poate pata sau deteriora cu ușurință pielea.Utilizați numai alcool de frecare (cunoscut și sub numele de scrub chirurgical) foarte puțin într-o diluție generală, ca și cele pe care le obțineți la un magazin alimentar.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Pantofi din piele de curățare a brevetului

    • Perie de păr moale
    • Radieră
    • Pânză
    • Săpun lichid non-detergent
    • Pânză de lustruire (microfibră)
    • Ulei de măsline, ulei mineral sau vaselină,

    Mobilier din piele pentru curățarea brevetelor

    • Un vid cu atașare cu perie
    • 2 cârpe microfibră
    • Săpun lichid non-detergent
    • Apa distilata
    • Balsam de piele / cremă
    • Vaseline sau frecarea alcoolului
    • Q-sfaturi sau prosoape de hârtie

    Eliminarea petelor din portofele din piele de brevet

    • Radieră
    • Cleaner de sticlă lichid
    • Servețele de hârtie
    • Q-Sfaturi
    • Alcool sau vaselină
    • Săpun lichid non-detergent
    • Apa distilata
    • 2 cârpe microfibră
    • Capac de praf
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar