Cum să modificați numele pe licența unui șofer din cauza căsătoriei

Să se căsătorească este adesea un vârtej interesant. Dar după luna de miere, este timpul să vă întoarceți la muncă. Dacă alegeți să adoptați numele de familie al soțului dvs., va trebui să treceți prin procesul de schimbare a numelui dvs. în toate înregistrările dvs. legale. Cel mai bun loc pentru a începe este cu cartea dvs. de securitate socială. Odată ce aveți o carte de securitate socială cu noul dvs. nume, va fi mai ușor să vă dovediți identitatea la Biroul de licențe de șofer. Apoi, odată ce aveți aceste documente de identitate critice, puteți schimba înregistrările bancare, obțineți un loc de muncă, închiriați un apartament sau aplicați pentru o ipotecă.

Pași

Partea 1 din 2:
Aplicarea pentru o cartelă de securitate socială actualizată
  1. Imaginea intitulată Schimbați numele pe un driver
1. Puneți întrebări pe care le puteți avea înainte de a vă trimite cererea. Unele dintre cele mai frecvente întrebări includ întrebarea despre documentele de evidență pe care trebuie să le trimiteți, cât timp va dura, sau unde puteți trimite cererea. Puteți apela Administrația Securității Sociale la 1-800-772-1213.
  • Imaginea intitulată Schimbați numele pe un driver
    2. Finalizați aplicația. Odată ce decideți să adoptați numele soțului dvs., va trebui, de asemenea, să obțineți o nouă carte de securitate socială cu numele dvs. căsătorit. Acest document va împiedica, de asemenea, modul de obținere a noii licențe de conducere.
  • În timp ce puteți completa aplicația online la https: // Securitate Socială.Gov / Formulare / SS-5.pdf, Trebuie să-l imprimați și să îl trimiteți cu documentele de identitate pentru a obține noul dvs. card. Nu puteți aplica online.
  • Completați aplicația introducând informațiile online sau imprimați-o și completați-o în cerneală neagră sau albastră.
  • Imaginea intitulată Schimbați numele pe un driver
    3. Trimiteți cererea completă. Cererea dvs. și o copie certificată a certificatului dvs. de căsătorie pot fi depuse fie în persoană, fie prin poștă la biroul local de securitate socială.
  • Documentele originale vă vor fi returnate cu noua dvs. carte.
  • Nu există nicio taxă pentru a solicita o carte de securitate socială corectată sau de înlocuire.
  • Partea 2 din 2:
    Obținerea unei noi licențe de conducere
    1. Imaginea intitulată Schimbați numele pe un driver
    1. Aflați legile statului dvs. Licențele șoferului sunt reglementate exclusiv de către state, iar procedura de acordare a licențelor poate varia oarecum. Trebuie să cunoașteți procedura de stat în care doriți să obțineți o nouă licență.
    • Începând cu 2013, Departamentul de Securitate Patriană a implementat o lansare treptată a actului real ID, inclusiv licențele de conducere îmbunătățite. Ca urmare a acestei legi, unele state au intensificat cerințele documentului pentru emiterea licențelor de conducere. Contactați autoritatea de licențiere din zona dvs. pentru a verifica dublu cerințele documentului.
  • Imaginea intitulată Schimbați numele pe un driver
    2. Strângeți documentele. Pe baza conversei dvs. cu agenția de licențiere și dacă statul dvs. sa mutat la licențele de conducere îmbunătățite, va trebui să colectați informațiile necesare pentru a modifica cu succes numele dvs. în permisul de conducere. Este posibil să nu aveți nevoie de toate aceste documente, dar ele sunt cele mai frecvent solicitate.
  • Comandați o copie certificată a certificatului de naștere din biroul de înregistrări vitale al statului în care v-ați născut. Așteptați să plătiți 15 $ la 25 USD pentru acest document.
  • Dacă ați fost căsătoriți anterior și ați luat numele soțului dvs. în această căsătorie, veți avea nevoie de copii certificate ale certificatului de căsătorie.
  • Dacă ați revenit la numele dvs. de naștere după divorț, veți avea nevoie de o copie a ordinului instanței de restabilire a numelui dvs. de naștere. Aceste documente vor fi în dosar cu grefierul din județul în care ați depus căsătoria și divorțul. Este posibil să fie necesar să plătiți o mică taxă de copie și poștale.
  • Veți avea nevoie de dovada adresei dvs. de domiciliu. Puteți utiliza declarații bancare, facturi de utilitate, documente ipotecare sau de închiriere și alte documente oficiale care arată numele dvs. (căsătorit sau singur) și adresa.
  • În cele din urmă, va trebui să arătați dovada cetățeniei dvs. Licența dvs. veche a șoferului neexprimat și noul card de securitate socială vor fi de obicei suficienți. Dacă nu v-ați născut în această țară, va trebui să vă prezentați cartea verde care arată că sunteți rezident permanent al Statelor Unite. sau documentele dvs. de naturalizare.
  • Imaginea intitulată Schimbați numele pe un driver
    3. Apar în persoană la Biroul de licență al șoferului. Nu puteți obține o nouă licență online, prin poștă sau prin telefon. Majoritatea agențiilor operează pe o bază primă, prima servită, astfel încât să ajungeți cât mai aproape de a vă deschide timpul.
  • Aduceți toate documentele necesare cu dvs., inclusiv cartea dvs. de securitate socială actualizată.
  • În multe orașe și județe mai mici, agenția poate fi deschisă numai în anumite zile. Apelați înainte dacă nu sunteți sigur de orele de funcționare.
  • Dacă aveți o licență actuală, inexplicată, chiar dacă dintr-un alt stat, este puțin probabil ca va trebui să faceți un test de conducere sau un test scris. Care este complet la discreția agenției.
  • Imaginea intitulată Schimbați numele pe un driver
    4. Finalizați cererea pentru o nouă licență. Este posibil să fie necesar să completați o aplicație scrisă, fie că grefierul va introduce informațiile dvs. direct în computer. Prezentați documentele dvs. așa cum este solicitat și semnați aplicația, fie pe hârtie, fie prin semnătură electronică. În acest moment, probabil că va fi obligat să vă predați vechea licență.
  • Imaginea intitulată Schimbați numele pe un driver
    5. Luați testul de viziune. Unele state utilizează diagramele de viziune a peretelui de modă veche, iar altele utilizează un test electronic. Dacă purtați în mod normal ochelari atunci când conduceți, trebuie să le purtați pentru testul de viziune.
  • Imaginea intitulată Schimbați numele pe un driver
    6. Stați pentru o nouă fotografie de licență. Aceasta este fotografia pe care toată lumea se teme, dar toată lumea trebuie să o facă. Pe măsură ce software-ul de recunoaștere facială se îmbunătățește, fotografiile de licență ale șoferului sunt standardizate. În general, nu puteți purta o pălărie sau ochelari de soare, faceți orice fel de fata Goofy, iar părul dvs. nu vă poate ascunde ochii.
  • Dacă aveți standarde de îmbrăcăminte sau căptușeală pentru religia dvs., discutați-vă cu examinatorul. Cu toate acestea, fața dvs. nu poate fi ascunsă.
  • Unele state nu vă deranjează un zâmbet natural neutru, dar nu va permite un zâmbet mare. Cereți funcționarului ce tip de expresie ar trebui să aveți.
  • Imaginea intitulată Schimbați numele pe un driver
    7. Plătiți taxa și primiți o licență de conducere temporară. Pe securitatea patriei, licența dvs. trebuie să includă semnătura dvs. Majoritatea agențiilor folosesc un tampon digital pe care îl semnați cu un stilou. Taxele variază, dar vor fi de obicei mai puțin de 20 de dolari.
  • Aduceți un cec sau numerar. Unele agenții, în special cele din orașele și județele mai mici, nu vor putea accepta plata prin card de credit sau de debit.
  • Câteva state vor face și laminate noua dvs. licență la fața locului. Cei mai mulți vă vor trimite prin poștă dvs. în aproximativ o săptămână.
  • În majoritatea statelor vă puteți actualiza și înregistrarea pentru a vota în același timp.
  • sfaturi

    Nu sunteți obligat din punct de vedere legal sau obligat să vă schimbați numele de familie după ce vă căsătoriți. Puteți să vă păstrați numele de naștere, să luați numele de familie al soțului sau să vă despărțiți numele cu soțul / soția.
  • Dacă vă păstrați numele de naștere, va trebui doar să obțineți o nouă licență de conducere după căsătoria dvs. dacă vă mutați.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar