Cum să încheie un parteneriat de afaceri

Partenerii decid să pună capăt unui parteneriat din mai multe motive. De exemplu, unul dintre partenerii ar fi putut să moară sau să se retragă din parteneriat, iar partenerii rămași nu doresc să continue cu afacerea. Alternativ, afacerea ar fi putut fi nereușită și nu vă mai puteți permite să operați parteneriatul. Indiferent de motiv, puteți încheia un parteneriat prin plata datoriilor parteneriatului și prin depunerea unui formular de dizolvare cu secretarul de stat.

Pași

Partea 1 din 2:
Pregătirea pentru a pune capăt parteneriatului
  1. Imagine intitulată End Un parteneriat de afaceri Pasul 1
1. Citiți acordul de parteneriat pentru afaceri. Ar fi trebuit să fi semnat un acord de parteneriat înainte de a formula parteneriatul. Prezentul acord ar fi trebuit să dispună cum să dizolve parteneriatul. Găsiți-vă copia și citiți-o. Dacă nu găsiți copia dvs., cereți unul dintre ceilalți parteneri pentru o copie.
  • Unii oameni formează parteneriate generale fără acorduri. În acest caz, va trebui să ajungeți la un acord cu ceilalți parteneri cu privire la modul în care ar trebui să continue dizolvarea.
  • Dacă nu puteți ajunge la un acord, atunci, de obicei, toate datoriile și activele vor fi împărțite de un judecător în mod egal între parteneri. Poate doriți să luați în considerare medierea dacă dvs. și ceilalți parteneri nu puteți ajunge la un acord cu privire la modul de încheiere a parteneriatului de afaceri.
  • Imagine denumită încheierea unui parteneriat de afaceri Pasul 2
    2. Uită-te la finanțele parteneriatului. Înainte de a încheia parteneriatul, ar trebui să luați în considerare starea afacerii curente. De exemplu, ar trebui să luați în considerare ce obligații pe care parteneriatul le are o parte (e.G., Contracte, garanții, ipoteci). Există o muncă client care rămâne neterminată? Întrebați-vă dacă este acum un moment bun pentru a pune capăt parteneriatului.
  • De asemenea, luați în considerare cât de mult merită afacerea. Dacă parteneriatul se dizolvă, fiecare partener primește o parte din activele și pasivele parteneriatului în funcție de interesul lor de proprietate. Ar trebui să încercați să obțineți un anumit sens despre cât de mult ar putea fi lăsat după ce toate datoriile sunt plătite.
  • De asemenea, ați dori să aveți parteneriatul evaluat. Puteți găsi un serviciu de evaluare a afacerii pe Internet. Folosind un profesionist, obțineți un sens mai bun al valorii parteneriatului.
  • Imagine intitulată End Un parteneriat de afaceri Pasul 3
    3. Identificați orice proprietate pe care ați împrumutat-o ​​parteneriatului. Este comun ca partenerii să aducă proprietăți personale sau chiar imobiliare parteneriatului. De exemplu, este posibil să aveți spațiu de birou într-o clădire pe care o dețineți la parteneriat. De asemenea, s-ar putea să fi donat o mașină sau altă proprietate personală (ca un computer) pentru parteneriatul de utilizat. Această proprietate ar fi trebuit să fie identificată în acordul de parteneriat.
  • Asigurați-vă că proprietatea este în stare bună de lucru. Dacă ceva a fost rupt sau deteriorat, atunci ar trebui să apăsați pentru a fi compensat pentru daune.
  • Dacă nu a existat un acord de parteneriat, atunci treceți prin intermediul afacerii și identificați ce proprietate ați împrumutat parteneriatului. Absența unui acord de parteneriat, această proprietate ar putea aparține în mod legitim parteneriatului. Cu toate acestea, puteți cere celorlalți parteneri să vă permită să plecați cu ea odată ce se termină afacerea.
  • Pentru a vă susține afirmația la proprietate, trebuie să obțineți documentația care arată că sunteți proprietarul original. De exemplu, dacă ați împrumutat o mașină la parteneriat, atunci ar trebui să aveți înregistrarea inițială în numele dvs. De asemenea, dacă ați împrumutat articole personale (cum ar fi un computer sau un telefon), consultați chitanța inițială a vânzărilor. Aceste documente vă pot ajuta mai târziu, dacă ajungeți la tribunal cu ceilalți parteneri.
  • Imagine intitulată End Un parteneriat de afaceri Pasul 4
    4. Faceți cunoștință cu un avocat. Cu siguranță veți dori un avocat de afaceri implicat dacă dizolvați parteneriatul. Dizolvarea este o procedură complicată, iar partenerii rămân răspunzători pentru datoriile parteneriatului lor. În consecință, veți dori un avocat calificat la îndemână pentru a funcționa ca o placă sonoră.
  • Pentru a găsi un avocat de afaceri calificat, trebuie să vizitați Asociația Barului de Stat și să utilizați programul său de recomandare. De asemenea, puteți solicita recomandări de la orice alt avocat pe care l-ați utilizat în trecut (cum ar fi un avocat imobiliar).
  • Imagine intitulată End Un parteneriat de afaceri Pasul 5
    5. Discutați despre modul de dizolvare a parteneriatului. Dacă aveți un acord de parteneriat, atunci procedurile de dizolvare ar trebui să fie îndeplinite în acordul însuși. Asigurați-vă că urmați-le. Cu toate acestea, dacă nu aveți un acord de parteneriat, atunci trebuie să discutați detaliile dizolvării cu ceilalți parteneri, astfel încât să puteți ajunge toți la acord. Luați în considerare următoarele:
  • Cum vă veți împărți posibilele datorii? Acestea sunt datoriile pe care parteneriatul le-a acumulat deja.
  • Cum vă veți ocupa de pasivele viitoare? Deoarece fiecare partener este personal răspunzător pentru datoriile parteneriatului, atunci ați putea fi pe cârlig dacă ceilalți parteneri nu plătesc cota lor din datorii.
  • Oamenii au identificat proprietatea personală pe care o doresc returnați? A fost deteriorat și ar trebui să plătească parteneriatului să remedieze proprietatea?
  • Un partener va lua conducerea la dizolvare? Dacă da, cum ar trebui să fie notificate alți parteneri?
  • Cine va păstra cărțile și lucrările de parteneriat după dizolvare? Cum vor fi plătite costurile de depozitare pentru?
  • Imagine intitulată End Un parteneriat de afaceri Pasul 6
    6. Luați în considerare medierea. Dacă partenerii se luptă să ajungă la un acord cu privire la modul de divizare a datoriilor, atunci ar trebui să luați în considerare medierea. Cu mediere, toți partenerii interesați se vor întâlni cu o terță parte neutră (mediatorul). Mediatorul ascultă toți partenerii și îi ajută să ajungă la o soluție acceptabilă reciprocă. Mediatorul nu acționează ca judecător sau stat care are dreptate sau rău. În schimb, mediatorul facilitează schimbul și formularea de soluții creative la probleme.
  • Tribunalul local are probabil o listă de mediatori - poate chiar să ruleze un program de mediere. Ar trebui să contactați grefierul pentru a verifica. Medierea nu este gratuită. În schimb, mediatorii percep adesea între 70 și 400 de dolari pe oră pentru serviciile lor. Cu toate acestea, această sumă este probabil mult mai mică decât ceea ce va costa un proces între parteneri.
  • Partea 2 din 2:
    Terminarea parteneriatului de afaceri
    1. Imagine intitulată End Un parteneriat de afaceri Pasul 7
    1. Semnați un acord de dizolvare. Pe baza discuțiilor (sau a medierii), dvs. și ceilalți parteneri ar trebui să elaboreze și să semneze un acord de dizolvare. Scopul acordului este de a rezilia acordul inițial de parteneriat. Ar trebui să aveți un avocat să vă ajute să proiectați un acord de dizolvare pentru toate părțile să semneze.
    • Acordul de dizolvare explică modul în care afacerea va fi înfășurată. S-ar putea nominaliza un partener pentru a prelua conducerea la lichidare. De asemenea, acordul ar trebui să conțină o eliberare care interzice partenerilor să aducă procese legate de parteneriat după dizolvare.
    • După ce documentul a fost elaborat, fiecare partener ar trebui să dureze ceva timp pentru a-l revizui și, de asemenea, să se întâlnească cu un avocat individual. Doriți să vă asigurați că acordul vă protejează drepturile și interesele.
  • Imagine intitulată încheie un parteneriat de afaceri Pasul 8
    2. Dizolvați formal Parteneriatul. Urmați orice procedură este prezentată în acordul de parteneriat. De obicei, toți partenerii vor vota. Asigurați-vă că înregistrați votul.
  • Imagine denumită încheierea unui parteneriat de afaceri Pasul 9
    3. Anulați cardurile de credit. Dacă parteneriatul are carduri de credit sau acces la alte linii de credit, atunci trebuie să le anulați cât mai curând posibil. Nu doriți ca unul dintre parteneri să înceapă să rafugați datoriile acum că parteneriatul este pe punctul de a fi dizolvat.
  • Sunați cât mai curând posibil compania de carduri de credit și să furnizați orice informații solicitate.
  • Imagine denumită încheierea unui parteneriat de afaceri Pasul 10
    4. Plătiți datoriile. La dizolvare, parteneriatul trebuie să-și plătească pasivele. Acordul de parteneriat ar trebui să precizeze prioritatea în care vor fi plătite datoriile. În mod obișnuit, va trebui să plătiți datoriile datorate creditorilor externi înainte de rambursarea altor parteneri pentru creditele acordate parteneriatului.
  • Chiar dacă nu sunteți partenerul responsabil pentru scrierea de verificări, ar trebui să cereți să rămâneți informați despre modul în care se desfășoară rezolvarea datoriilor. Cereți să vedeți cărțile cât de des vă place și să obțineți copii ale oricăror contracte anulare sau alte documente financiare.
  • Imagine denumită încheierea unui parteneriat de afaceri Pasul 11
    5. A fi platit. După ce toate alte datorii au fost plătite, capitalul și profiturile rămase vor fi distribuite între parteneri. Acordul de parteneriat ar trebui să explice modul în care vor fi alocate profiturile. În mod obișnuit, ele sunt împărțite în funcție de interesul de proprietate al fiecărui partener.
  • În general, dacă nu există bani rămași, dar rămân datoriile, atunci acele pasive vor fi, de asemenea, împărțite între partenerii bazați pe interesul de proprietate.
  • Dacă nu aveți un acord de parteneriat, atunci pasivele și profiturile vor fi împărțite, cu toate acestea, partenerii sunt de acord. Această zonă este adesea coaptă pentru procese, deci dacă ajungeți la un acord cu ceilalți parteneri, atunci asigurați-vă că puneți acordul în scris.
  • Imagine denumită încheierea unui parteneriat de afaceri Pasul 12
    6. Luați-vă proprietatea. Dacă ați împrumutat proprietatea parteneriatului de utilizat, atunci trebuie să reposezi. De exemplu, ați putea lăsa parteneriatul să utilizeze spațiu de birouri într-o clădire pe care o dețineți. Asigurați-vă că ați reposs cheile în clădire.
  • Dacă ați împrumutat un computer, un laptop sau un telefon mobil la parteneriat, atunci reluați fizic posesia.
  • Imagine denumită încheierea unui parteneriat de afaceri Pasul 13
    7. Formulare de stat de fișiere. Probabil că va trebui să anunțați starea dvs. de dizolvare a parteneriatului. Vizitați secretarul site-ului web al statului pentru statul dvs. pentru a găsi formularele adecvate. Dacă nu trebuia să depuneți o înregistrare sau un certificat cu statul dvs. la formarea parteneriatului, atunci este posibil să nu fiți obligat să depuneți o formă de dizolvare. Cu toate acestea, ar putea fi o idee bună să depuneți unul la fel.
  • Avocatul dvs. ar trebui să poată găsi formele și să le completeze pentru dvs. Asigurați-vă că obțineți o copie a oricărui formular depus cu statul.
  • Imagine intitulată încheie un parteneriat de afaceri Pasul 14
    8. Faceți cunoștință cu un contabil. Dizolvarea unui parteneriat nu necesită consecințe directe de impozitare. Cu toate acestea, răspunderea fiscală ar fi putut fi acumulată, e.G., Deoarece proprietatea parteneriatului a crescut în valoare. Din acest motiv, ar fi înțelept să ne întâlnim cu un profesionist fiscal sau cu un contabil.
  • Imagine denumită încheierea unui parteneriat de afaceri Pasul 15
    9. Notifică pe alții de dizolvare. Trebuie să lăsați clienții, clienții și distribuitorii să știe că parteneriatul este dizolvat. Trimiteți fiecare scrisoare și păstrați o copie pentru înregistrările dvs.
  • S-ar putea să doriți, de asemenea, să publicați un anunț în ziar că parteneriatul se dizolvă. Această publicație ar pune pe alții să observe că nu ar trebui să facă afaceri cu niciun partener care pretinde că reprezintă parteneriatul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar