Cum se adresează unui primar

În general, adresați unui primar ca "Primar" urmată de numele lor de familie. Dacă faceți acest lucru, fie în scris, fie în persoană, veți transmite respectul potrivit și nu vă ofensezi pe nimeni. Cu toate acestea, în anumite contexte, poate doriți să abordați mai mult un primar mai formal. Dacă scrieți o scrisoare formală primarului sau introducerea primarului la un eveniment, utilizați titlul complet al primarului și consultați-le ca "Onorabilul." După protocolul adecvat asigură că veți fi luați în serios.

Pași

Metoda 1 din 2:
Adresându-se unui primar în corespondență
  1. Imagine intitulată Adresa unui primar Pasul 1
1. Utilizați titlul complet al primarului pe plic. Dacă trimiteți trimiteți o trimitere scrisoare oficiala la primar, exteriorul ar trebui să fie adresat primarului prin numele și prenumele lor, împreună cu "Primar" și orice alt onorific este de obicei acordat unui primar.
  • În SUA, puneți-vă "Onorabilul" Pe prima linie a blocului dvs. de adresă împreună cu numele și prenumele primăriei. De exemplu: Onorabilul Megan Barry.
  • Pe a doua linie a blocului de adrese, furnizați orașul. De exemplu: Primarul lui Nashville.
  • În alte țări, primarii pot avea titluri formale diferite. Încă mai doriți să utilizați titlul formal al primarului pe plic. De exemplu, în țările din Marea Britanie și British Commonwealth, titlul formal al primarului este "Primarul său de închinare. Numele de familie." De exemplu: Închinarea ei primarul Megan C. Barry.
  • Imagine intitulată Adresa unui primar Pasul 2
    2. Includeți titlul mai scurt "Primar" În salutul tău. În interiorul unei scrisori formale, nu trebuie să repetați titlul formal al primarului. Puteți să le adresați simplu ca "Primar" urmată de numele lor de familie în majoritatea cazurilor.
  • De exemplu: Dragă primar Barry. Urmați salutul dvs. cu o virgulă, spațiu dublu și continuați cu scrisoarea dvs.
  • Verificați dublu protocolul corect în afara SUA. De exemplu, în Canada este, de asemenea, acceptabil să utilizați o salutări politicoasă, cum ar fi "dragă domnule" sau "draga doamna."
  • Imagine intitulată Adresa unui primar Pasul 3
    3. Mențineți un ton respectuos în întreaga scrisoare. Chiar dacă scrisoarea dvs. este adresată direct primarului, este posibil să doriți să le abordăm din nou în corpul scrisorii dvs. La mențiunea ulterioară, folosind "Primar" Cu numele lor de familie este cel mai potrivit.
  • De asemenea, puteți utiliza Domnul. Primar sau Madam Mayor daca vrei.
  • Aveți grijă să nu exagerați atunci când utilizați numele primarului în corpul scrisorii dvs. S-ar putea să doriți să o utilizați la sfârșit, când solicitați primarului să acționeze ca răspuns la problema pe care ați ridicat-o. Nu este necesar să o includeți pe tot parcursul scrisorii.
  • Metoda 2 din 2:
    Adresându-se unui primar în persoană
    1. Imagine intitulată Adresa unui primar Pasul 4
    1. Sunați la primar prin titlul lor scurtat când întâlniți-le pentru prima dată. Când vi se introduce inițial primarului, adresați-le ca "Primar" cu numele lor de familie. Nu este nevoie să le numiți prin titlul lor formal complet.
    • Utilizați această formă de adresă, chiar dacă vi se introduce inițial mai mult. Permiteți primarului să vă spună dacă aveți permisiunea lor să le numiți altceva, cum ar fi numele lor.
  • Imagine intitulată Adresa unui primar Pasul 5
    2. Mențineți o adresă politicoasă în întreaga conversație. Dacă continuați să discutați cu primarul și doriți să utilizați numele din nou, este potrivit să le abordăm ca "Primar" cu numele lor de familie sau de a folosi domnule sau doamnă.
  • În SUA, puteți adresa și primarului ca "Onoarea ta," Deși acest lucru este considerat mai formal. Zicală "Domnul. Primar" sau "Madam Mayor" este, de asemenea, acceptabil. Ascultați formele de abordare a persoanelor din jurul dvs., dacă nu sunteți sigur - în special personalul din cadrul primăriei.
  • Alte țări pot urma formalități diferite. Când aveți îndoieli, ascultați ceilalți în jurul dvs. sau întrebați un membru al personalului primarului cum ar trebui să vă adresați în mod corespunzător primarului. De exemplu, în Canada vă puteți referi și la primar ca "Închinarea ta," Deși acest lucru este considerat mai formal (similar cu "Onoarea ta" in Statele Unite ale Americii).
  • Imagine intitulată Adresa unui primar Pasul 6
    3. Utilizați titlul formal al primarului atunci când le introduceți la o audiență. Un eveniment public sau un angajament de vorbire este de obicei o ocazie mai formală în care primarul apare în capacitatea lor oficială. Dacă le introduceți, titlul lor formal complet este potrivit.
  • De exemplu, dacă introduceți primarul orașului Nashville la un eveniment public, ați aborda-o ca "Onorabilul Megan Barry, primarul orașului Nashville."
  • Titlurile formale complete variază între țări, deci asigurați-vă că utilizați titlul corect. De exemplu, în țările din Marea Britanie și British Commonwealth, de obicei ați spune "Închinarea primarului din Nashville, consilier Megan Barry."
  • sfaturi

    Rezervă titluri formale numai pentru primarii aflați în prezent în funcție. Pentru unii oficiali aleși, este obișnuit că ei păstrează titlul chiar și după ce au părăsit funcția. Cu toate acestea, există un singur primar al unui oraș la un moment dat. Utilizați o salutări regulate, cum ar fi Domnul., Domnișoară., sau Dr. pentru a aborda un fost primar sau a unui primar ales care nu a fost încă înjunghiat în birou încă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar