Cum să puneți o întrebare pe internet și să vă răspundeți

Ați încercat să puneți o întrebare online, ci doar să fiți disprețuiți și tăiați sau complet ignorați? Solicitarea de întrebări din partea membrilor comunității anonime este mult mai mult de o formă de artă care își dau seama. Nu vă puteți pune întrebarea și așteptați să vă răspundeți - trebuie să puneți o mică lucrare în partea dvs. Vedeți pasul 1 de mai jos pentru a începe să învățați cum să puneți întrebări într-un mod care să vă aducă răspunsurile de care aveți nevoie.

Pași

Partea 1 din 3:
Căutarea răspunsului
  1. Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul pasului 1
1. Efectuați o căutare web pentru întrebarea dvs. Înainte de a începe să cereți altora despre întrebarea dvs., încercați o căutare Google pentru a vedea ce fel de rezultate obții. Puteți chiar să vă formulați căutarea sub forma unei întrebări sau puteți căuta doar cuvintele cheie.
  • Căutarea pe cont propriu înainte de a cere este foarte importantă. Dacă soluția la întrebarea dvs. este ușor de căutat, veți primi dispreț de la oamenii pe care îi puneți întrebarea.
  • Dacă doriți să căutați un anumit site pentru informații, adăugați "Site: Exemplu.COM" până la sfârșitul expresiei dvs. de căutare. Google va returna doar rezultatele de pe site-ul pe care îl specificați.
  • Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul pasului 2
    2. Să presupunem că întrebarea a fost întrebată înainte. Internetul este un loc uriaș, iar șansele nu sunteți prima persoană care are problema pe care o experimentați. Ia ceva timp și vânați răspunsurile potențiale care există deja. Acest lucru vă poate salva o mulțime de timp și dureri de cap în jos pe drum.
  • Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul pasului 3
    3. Verificați întrebările frecvente. Multe produse și servicii au întrebări frecvente (întrebări frecvente) pe paginile lor web. Acestea pot oferi răspunsuri rapide pentru întrebări frecvente despre produsul respectiv. Încercați să găsiți întrebări frecvente pentru subiectul care vă privește, dacă există unul.
  • Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul pasului 4
    4. Notați răspunsurile parțiale. Dacă ați găsit unele resurse care vă ajută, dar nu vă rezolvați complet problema, notați-le. Puteți să le utilizați atunci când vă formați întrebarea dvs. pentru a arăta altora că ați făcut deja propriile dvs. cercetări și pentru a le ajuta să-și restrângă răspunsurile.
  • Partea 2 din 3:
    Găsind locul potrivit pentru a întreba
    1. Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul pasului 5
    1. Examinați-vă întrebarea. Determinați ce domeniu general de cunoaștere pe care îl veți cere pentru a primi răspuns. De exemplu, dacă aveți o întrebare despre computerul dvs., veți dori să vă ajute experții tehnici. Dacă întrebarea dvs. este legată de îmbunătățirea la domiciliu, veți dori informații de la contractori.
  • Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul pasului 6
    2. Descompuneți câmpul general într-o anumită nișă. Odată ce știți câmpul general, uitați-vă la întrebarea dvs. și dați seama ce ni se potrivește. În fiecare categorie generală, există o varietate de sub-domenii. De exemplu, dacă întrebarea dvs. tehnică este despre utilizarea Windows, veți dori să vă concentrați pe experții Windows. Dacă întrebarea dvs. este despre un program specific în Windows, cum ar fi Photoshop, veți dori să găsiți experți Photoshop, spre deosebire de experții Windows.
  • Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul pasului 7
    3. Căutați forumuri legate de câmpul de care aveți nevoie. Introduceți în categoria de care aveți nevoie într-o căutare Google și adăugați cuvântul "forum". De exemplu, dacă trebuie să întrebați întrebări Photoshop, căutați "Forumul Photoshop".
  • Aproape toate forumurile vor cere să vă înregistrați pentru un cont gratuit înainte de a putea posta.
  • Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul pasului 8
    4. Găsiți o cameră de chat dedicată subiectului dvs. Dincolo de forumuri, este posibil să găsiți mai multe răspunsuri imediate prin aderarea la o cameră de chat dedicată subiectului dvs. Cea mai populară rețea de camere de chat este Internet Reley Chat (IRC), care conține un număr uluitor de camere de chat pentru aproape orice subiect Imaginable. Pentru mai multe informații despre utilizarea și navigarea IRC, consultați Acest ghid.
  • Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul pasului 9
    5. Utilizați site-uri populare de întrebare. Există mai multe site-uri care vă permit să postați orice întrebare în speranțele pe care le veți primi. Aceste site-uri pot fi bune pentru întrebări generale, dar este mai puțin probabil să obțineți un răspuns de calitate de la un expert în domeniu. Luați toate răspunsurile cu un bob de sare. Site-urile populare includ:
  • Schimbul de stivuire
  • Cere.COM
  • Yahoo răspundes
  • Quora
  • Wiki răspundes
  • Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul pasului 10
    6. Aflați cultura forumului. Fiecare comunitate de pe Internet are propriul stil și set de reguli (scrise și nescrise). Petreceți ceva timp prin alte posturi înainte de a vă face propria dvs. Acest lucru vă va ajuta să învățați eticheta pentru acest forum specific. Știind cum să vă adresați întrebarea dvs. într-un mod care se potrivește cu acea cultură vă poate ajuta cu adevărat să obțineți răspunsurile de care aveți nevoie.
  • Partea 3 din 3:
    Formularea întrebării
    1. Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul pasului 11
    1. Faceți titlul dvs. o versiune succintă a întrebării dvs. Când faceți un post forum pentru întrebarea dvs., încercați să faceți titlul postului ca fiind specific și cât mai clar posibil. Puteți utiliza corpul poștal pentru a adăuga detalii, dar cititorii ar trebui să poată înțelege întrebarea dvs. doar de a privi titlul.
    • De exemplu, "Windows nu va porni" nu este un titlu bun. În schimb, obțineți un pic mai specific cu problema dvs .: "Windows 7 nu va porni, calculatorul se întoarce bine, dar primesc următorul mesaj de eroare: ".
  • Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul pasului 12
    2. Intrați în detaliu în corpul mesajului. După scrierea titlului, explicați detaliile din organism. Listați problemele specifice și ceea ce ați încercat până acum. Observați orice resurse pe care le-ați analizat deja. Cu cât sunteți mai specific, cu atât vor fi mai utile răspunsurile la întrebarea dvs.
  • Dacă solicitați întrebări tehnice, asigurați-vă că oferiți informații adecvate despre ceea ce utilizați. De exemplu, pentru întrebări legate de calculator, enumerați-vă sistemul de operare, Specificații de sistem, și orice mesaje de eroare pe care le obțineți. Pentru întrebări cu mașina, asigurați-vă că ați menționat marca și modelul, precum și ce parte a mașinii lucrați.
  • Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul Pasul 13
    3. Scrieți politicos și clar. Veți obține mai multe răspunsuri dacă postarea dvs. este scrisă cu gramatică bună și scrierea clară. Evitați suprasolicitarea punctelor de exclamare și încercați să nu vă jurați (chiar dacă sunteți cu adevărat frustrați!). Dacă limba consiliului nu este prima dvs. limbă, lăsați cititorii să știe și să-și ceară scuze pentru orice erori de ortografie și gramatică.
  • Evitați stenograma internetului și slangul. De exemplu, nu înlocuiți "tu" cu "U", și nu introduceți toate capacele, deoarece acest lucru este perceput ca strigând.
  • Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul Pasul 14
    4. Puneți o întrebare la un moment dat. Chiar dacă întâmpinați mai multe probleme, limitați fiecare post la o întrebare. Acest lucru va ajuta respondenții să se concentreze pe această chestiune și să ofere consultanță clară. Dacă un cititor vă vede întrebarea dvs., dar deschideți postul dvs. și vedeți încă cinci întrebări, probabil că nu vor răspunde deloc.
  • Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul pasului 15
    5. Ține minte o minte deschisă. Există o șansă ca să nu vă plac răspunsul pe care îl primiți. Există, de asemenea, o șansă ca răspunsul pe care nu-i place să fie singura opțiune disponibilă. Asigurați-vă că păstrați o minte deschisă despre răspunsurile dvs. și încercați să evitați obținerea defensivă.
  • Imagine intitulată Puneți o întrebare pe internet și a primit răspunsul pasului 16
    6. Mulțumesc respondenților dvs. Dacă unul dintre respondenți ți-a rezolvat întrebarea, asigurați-vă că le mulțumiți și rețineți că problema a fost rezolvată. Acest lucru va ajuta pe alți oameni cu aceeași problemă să vadă rapid ceea ce trebuia să faceți pentru ao repara și recunoștința dă raționatului de răspuns pentru a continua să răspundă la întrebări pentru alții.
  • Imagine intitulată Puneți o întrebare pe Internet și a primit răspunsul pasului 17
    7. Nu renunta. Dacă nu primiți răspunsuri, sau răspunsurile nu sunt satisfăcătoare, luați ceva timp pentru a vă examina întrebarea. A fost suficient de specific? Ați adresat prea multe întrebări? A fost răspunsul obținut cu ușurință printr-o căutare web? Este întrebarea chiar și răspunzătoare? Rețineți întrebarea dvs. și întrebați-o din nou, fie în același loc, fie una nouă.
  • Niciodată nu credeți că aveți dreptul la un răspuns. Respondenții voluntari timpul lor pentru a ajuta alți utilizatori. Nimeni nu vă datorează un răspuns, așa că ar trebui să evitați să acționați ca ei.
  • sfaturi

    Nu vă faceți griji dacă nu se răspunde la întrebarea dvs. Urmați aceiași pași și utilizați un motor de căutare diferit, răspunzând site-ul sau forumul.

    Avertizări

    Nu abuzi niciodată pe nimeni care îți oferă o sugestie sau oferă critici constructive.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar