Cum de a alege un design de acoperire pentru o carte electronică

Majoritatea cititorilor potențiali vor scana imaginea de acoperire înainte de a citi chiar titlul. O acoperire trebuie să tragă oamenii în doar câteva secunde și să le dea un indiciu precis la conținutul cărții. Dacă este posibil, investiți într-un designer profesional pentru acest pas vital în acest proces.

Pași

Partea 1 din 2:
Alegerea unui design de acoperire
  1. Imagine intitulată Alegeți un design de acoperire pentru o etapă Ebook 1
1. Luați în considerare angajarea unui artist. O acoperire prost proiectată va elimina mai repede cititorii potențiali decât orice altă greșeală. Această secțiune vă va învăța elementele de bază ale a ceea ce căutați, dar nu pot înlocui experiența de design grafică. Următoarea secțiune a acestui articol va acoperi procesul de angajare și de lucru cu un artist, care vă oferă cea mai bună șansă de succes.
  • Imagine intitulată Alegeți un design de acoperire pentru o etapă Ebook
    2. Verificați cerințele tehnice. Familiarizați-vă cu restricțiile de dimensiune și format pe imaginea de acoperire a cărții electronice. Standardele Amazon sunt de departe cele mai importante din cauza cota de piață masivă a acestuia. Cerințele SmashWords sunt o secundă îndepărtată, deoarece acest site va avea în mod automat grijă de formatare pentru alte site-uri web.
  • Dacă nu sunteți minte tehnic și nu intenționați să angajați un artist profesionist, utilizați a "Creatorul de acoperire" Service, cum ar fi Editura Direct Kindle. Acest lucru ar trebui să aibă grijă automat de cerințele tehnice. Dacă doriți mai multe opțiuni, utilizați în schimb Photoshop sau un editor de imagine similar.
  • Imagine intitulată Alegeți un design de acoperire pentru o etapă de poștă electronică
    3. Aflați despre gen. Fiecare gen are propriile reguli de succes. Este de obicei cel mai bine să îl jucați în siguranță și să puneți o armă pe coperta unei acțiuni occidentale sau un cuplu pe coperta unei romantism. În timp ce există mult mai mult, aceste reguli ar trebui să ajute un începător să înceapă:
  • Cărțile destinate în cea mai mare parte la femei includ în mod obișnuit cifrele umane în arta copertă.
  • Cărțile destinate în cea mai mare parte la bărbați ar trebui să includă o acțiune sau mișcare.
  • Cititorii ar trebui să poată identifica genul și stilul general bazat pe copertă.
  • Imagine intitulată Alegeți un design de acoperire pentru o etapă eBook 4
    4. Uită-te la capacul în dimensiunea miniaturilor. Multe capace tipărite mari nu pot lucra niciodată pentru o carte electronică, deoarece majoritatea cititorilor văd imaginea la o dimensiune mult mai mică. Dacă miniatura dvs. nu atrage atenția, puțini oameni vor apăsa vreodată și vor vedea versiunea de dimensiune completă. Asigurați-vă că capacul dvs. are sens la dimensiuni mici și nu se bazează pe detalii mici.
  • Imagine intitulată Alegeți un design de acoperire pentru o etapă Ebook
    5. Alegeți un font. Dacă nu sunteți familiarizat cu tipografia, este posibil să fiți surprinși cât de dificilă și importantă este această decizie. Prima dvs. prioritate este să vă asigurați că titlul dvs. este lizibil la dimensiunea miniaturilor. După aceea, asigurați-vă că fontul dvs. comunică cu exactitate genul sau starea de spirit a cărții dvs. Dacă nu știți de unde să începeți, răsfoiți cărțile electronice în același gen ca și cartea dvs. pentru exemple.
  • Imagine intitulată Alegeți un design de acoperire pentru o etapă Ebook 6
    6. Așezați titlul și numele autorului. Plasați titlul, astfel încât este suficient de mare pentru a citi, dar nu interferează cu imaginea de acoperire. Dacă nu aveți deja fani, numele autorului este mai puțin important. În general, puteți reduce dimensiunea sa pentru a lăsa mai mult spațiu pentru titlu și artă.
  • Partea 2 din 2:
    Lucrul cu un artist
    1. Imagine intitulată Alegeți un design de acoperire pentru o etapă Ebook
    1. Planificați-vă în jurul bugetului dvs. Imaginea dvs. de acoperire este singurul factor cel mai important în marketingul unei cărți electronice. Punerea acestui lucru în mâinile unui artist experimentat este aproape întotdeauna în valoare de costuri. Alegeți dintr-o serie de opțiuni în funcție de bugetul dvs.:
    • Angajarea unui design de acoperire profesional costă de obicei 500- $ 600. Dacă aveți așteptări mari pentru carte și bani nu este obiect, ați putea chiar să puneți în $ 1200- $ 1300.
    • Puteți negocia un preț mult mai ieftin dacă utilizați o imagine existentă. Continuați să citiți pentru mai multe sfaturi pe această temă.
    • Un artist non-profesional este mult mai ieftin, dar un pic riscant. Începeți cât mai curând posibil, deoarece acești artiști tind să lucreze la propriul lor program.
  • Imagine intitulată Alegeți un design de acoperire pentru o etapă Ebook 8
    2. Răsfoiți portofoliul de artiști. Există multe baze de date online de artiști disponibile pentru închiriere. Uitați-vă prin ele pentru artiștii pe care vă bucurați și întrebați prietenii cu un ochi pentru designul grafic pentru a vă împrumuta opiniile lor. Căutați artă care vă atrage atenția, mai ales la "thumbnail" mărimea. Dacă este posibil, găsiți un portofoliu care include modele de acoperire și / sau ilustrații în genul cărții dvs.
  • Dacă nu sunteți sigur ce să căutați, citiți secțiunea de mai sus pe alegerea unui design de acoperire.
  • Imagine intitulată Alegeți un design de acoperire pentru o etapă Ebook 9
    3. Luați în considerare utilizarea unei imagini existente. Dacă sunteți în căutarea de a economisi bani și timp de întoarcere, găsiți o imagine care se potrivește deja cărții dvs. Contactați artistul și cereți permisiunea de a utiliza imaginea ca o copertă de carte. Artistul poate fi dispus să vă adauge titlul și numele autorului pentru un preț moderat și, eventual, să-l modificați pentru a vă satisface nevoile.
  • Dacă doriți drepturi exclusive asupra imaginii, va trebui să plătiți suplimentar artistul.
  • Legea dreptului de autor poate fi confuză și duce la dureri de cap principale. Chiar dacă credeți că utilizați o imagine legală, este mai bine să obțineți permisiunea de la artistul original.
  • Imagine intitulată Alegeți un design de acoperire pentru o etapă de poștă electronică
    4. Lucrați în etape. Aranjați un plan cu artistul care împarte proiectul în etape. Este de obicei cel mai bine să aprobați o dovadă brută a conceptului, apoi imaginea finală, apoi fontul titlului, apoi capacul final. Veți plăti în mod obișnuit artistul până la oră, așa că doriți ca fiecare revizuire "Anula" cat de putin posibil. Acest lucru este deosebit de important dacă artistul nu are prea multă experiență de design de acoperire.
  • Păstrați copii ale artei și a fontului în fiecare etapă. Acest lucru va face mai ușor să optimizați capacul pentru viitoarele ediții.
  • Dacă artistul este un non-profesional, este cel mai bine să plătiți numai la finalizarea fiecărei etape, pentru a oferi un stimulent mai mult termen. De asemenea, stipulați că plata parțială vă va oferi drepturi la imaginea parțial completă. Acest lucru vă permite să luați munca unui alt artist pentru a termina, dacă locul de muncă amator nu ajunge așa cum vă place.
  • Imagine intitulată Alegeți un design de acoperire pentru o etapă Ebook 11
    5. Încredere în judecata artistului. Majoritatea autorilor noi nu sunt buni la proiectarea unei acoperiri. Dați camerei de artist profesionist să experimenteze sau să-și inventeze propriile desene. În timp ce puteți cere cu siguranță revizuiri sau ajustări, instrucțiuni prea restrictive conduc adesea la rezultate slabe.
  • Dacă este posibil, puneți contacte artistice pentru opinia lor despre designul dvs. de acoperire.
  • sfaturi

    Smashwords nu este întotdeauna diligent despre trecerea la actualizări și revizuiri la alte site-uri web. Cel mai bine este să publicați direct la Amazon direct (principala sursă de vânzări pentru aproape toate cărțile electronice) și să se bazeze pe Smashwords pentru site-uri mai puțin importante.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar