Cum se creează un blog bilingv

Dacă puteți vorbi și scrie în mai multe limbi, aveți puțin timp să scrieți și doriți să câștigați mai mulți spectatori pe blogul dvs., poate fi necesar să încercați să faceți blogul dvs. bilingv. Nu numai că va primi mai multă atenție blogului oamenilor care vorbesc în limba diferită, dar vă ajută și vă ajută să vă îmbunătățiți abilitățile de scriere. Oricare ar fi motivele, aici sunt modalități prin care puteți configura blogul dvs. dacă doriți să furnizați conținut în mai multe limbi.

Pași

Partea 1 din 1:
Pregătirea conținutului dvs
  1. Imagine intitulată Creați un blog bilingv pas 1
1. Scrieți conținutul dvs. Scrieți ceea ce ați scrie în mod normal pentru un post de blog, în limba pe care sunteți cel mai confortabil să o scrieți.
  • Imaginea intitulată Creați un blog bilingvă Pasul 2
    2. Traduceți conținutul dvs. Dacă sunteți în stare să faceți acest lucru, este minunat. Dacă știți că veți face erori, lăsați cititorii să știe că este a doua limbă și că veți aprecia sugestii despre îmbunătățire. Dacă aveți un prieten sau un membru al familiei, care vorbește despre celălalt limbă, cereți-i să citească prin traducerea dvs. - pot fi chiar dispuși să facă traducerea pentru dvs., dar amintiți-vă că nu veți putea să vă bazați pe asta pentru întotdeauna, Doar dacă nu se ocupă de blogul cu tine.
  • Cât de mult traduceți va depinde de opțiunea pentru care optați (citiți partea 2 de mai jos).
  • Imagine intitulată Creați un blog bilingv pas 3
    3. Fi creativ și flexibil. În unele cazuri, este posibil să trebuiască să modificați conținutul tradus pentru a ține cont de diferențele în contextul lingvistic și cultural. Păstrați acest lucru în minte când traduceți conținutul.
  • === Postarea conținutului dvs. (Opțiuni) ===

    Imagine intitulată Creați un blog bilingv pas 3

    Un blog, un post

    Această opțiune vă permite să afișați ambele limbi în același post sau pagină.

    1. Imaginea intitulată Creați un blog bilingvă Pasul 4
      1. Scrieți jumătate din postarea dvs. într-o singură limbă. Opriți, apoi scrieți restul în cealaltă limbă, pentru a finaliza partea de jos a postului.
    2. Imaginea intitulată Creați un blog bilingvă Pasul 5
      2. Setați o linie clară a fiecărei limbi. Nu vrei să-ți faci cititorii confuzi, deci explicați de ce faceți acest lucru undeva în întrebările frecvente ale blogului și în fiecare blog, faceți o delimitate de un fel. Pentru a face acest ultim efect, puteți pune pur și simplu o linie între fiecare limbă sau puteți face fiecare limbă scrisă în format diferit pentru a se distinge unul pe altul. De exemplu, limba în font normal, limba a doua în italică.
    3. Imaginea intitulată Creați un blog bilingvă Pasul 6
      3. Faceți-o astfel încât cititorul să va trebui să defilați pentru a citi în ambele limbi.
    4. Imagine intitulată Creați un blog bilingv pas cu pas 7
      4. Includeți o pagină de salt. Dacă postul dvs. este lung, puteți adăuga a "Pagina de salt" Pentru a ajuta cititorii să se uite înainte la limbă.

    Un blog, două posturi

    Această opțiune vă permite să aveți diferite postări sau pagini pentru fiecare limbă.

    1. Imaginea intitulată Creați un blog bilingvă Pasul 8
      1. Creați un post cu limba și apoi creați un nou post cu limbajul doi.
    2. Imaginea intitulată Creați un blog bilingvă Pasul 9
      2. Posturi de fișiere cu fiecare limbă dintr-o categorie. Adăugați-o pe bara laterală blog pentru a le organiza și pentru a ajuta cititorii să găsească toate postările în limba specifică mai ușor.
    3. De asemenea, puteți adăuga un link pe fiecare post sau pagină pentru a trimite cititoare la același conținut în cealaltă limbă.
    4. Imaginea intitulată Creați un blog bilingv Pasul 10
      3. Programați ambele piese de conținut pentru a fi publicate la aceeași dată, acest lucru se asigură că ambele vor fi actualizate instantaneu și nu veți ajunge cu un singur care rulează celălalt.

    Două bloguri

    Această opțiune vă permite să aveți două bloguri în același timp, utilizând același conținut în fiecare limbă.

    1. Imaginea intitulată Creați un blog bilingvă Pasul 11
      1. Creați două bloguri cu nume și domeniu similar. Păstrați numele de blog ușor de amintit și suficient de simplu. De asemenea, puteți opta pentru a vă părăsi domeniul normal pentru limba și adăugați un anumit domeniu în limba Două. De exemplu: Adresa ta.com și Adresa ta.COM / EN.
    2. Imagine intitulată Creați un blog bilingvă Pasul 12
      2. Adăugați un link Consultați conținutul de limbă alternativă în fiecare blog. Faceți-o evidentă și ușor de găsit.
    3. 3. Programați ambele piese de conținut pentru a fi publicate la aceeași dată, acest lucru se asigură că ambele vor fi actualizate instantaneu și nu veți ajunge cu un singur care rulează celălalt.

    sfaturi

    Menținerea unui blog bilingv este mai multă muncă decât păstrarea unei limbi. Cu toate acestea, obțineți beneficiul suplimentar de îmbunătățire a cunoștințelor și înțelegerii ambelor limbi, deci merită efortul suplimentar.
  • Realizați că oamenii vor lăsa comentarii și vor pune întrebări în ambele limbi. Fiți confortabil în a răspunde celor din ambele limbi.
  • Luați notă de contextele culturale - limbile nu sunt doar o formă de comunicare, ei poartă, de asemenea, înțelesuri și expresii culturale. În unele cazuri, ceea ce poate funcționa într-o singură limbă poate fi considerat nerafinat cultural, slab atinant sau irelevant într-o altă limbă, cu excepția cazului în care abordarea subiectului este schimbată oarecum.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar