Cum se calculează media

În matematică, "Rău" este un fel de mediu găsit prin împărțirea sumei unui set de numere de numărătoare de numere din set. În timp ce nu este singurul fel de medie, media este cea mai mare parte a oamenilor atunci când vor vorbi despre o medie. Puteți utiliza mijloace pentru toate tipurile de scopuri utile în viața de zi cu zi, de la calcularea timpului vă duc să obțineți acasă de la serviciu, să lucrați cât de mulți bani cheltuiți într-o săptămână medie.

Pași

  1. Imaginea intitulată calculează pasul mediu 1
1. Determinați setul de valori pe care doriți să le în medie. Aceste numere pot fi mari sau mici și pot exista cât de multe dintre ele doriți. Asigurați-vă că utilizați numere reale și nu variabile.
  • Exemplu: 2, 3, 4, 5, 6.
  • Imaginea intitulată calculează pasul mediu 2
    2. Adăugați-vă valorile împreună pentru a găsi suma. Puteți utiliza un calculator, cu mâna sau o aplicație de calcul pentru a face acest lucru.
  • Exemplu: 2+3+4+5+6=20{ AfișajStyle 2 + 3 + 4 + 5 + 6 = 20}2 + 3 + 4 + 5 + 6 = 20
  • Imaginea intitulată calculează pasul mediu 3
    3. Numărați numărul de valori din grupul dvs. Numărați toate numerele adăugate. Valorile identice ar trebui să fie încă numărate, adică dacă aveți valori care repetă în setul dvs., fiecare se numără încă în determinarea totală. Nu includeți suma (răspunsul) al tuturor numerelor adăugate la numărarea cantității valorilor.
  • Exemplu: 2, 3, 4, 5 și 6 fac pentru un total de cinci valori.
  • Imaginea intitulată calculează pasul mediu 4
    4. Împărțiți suma setată de numărul de valori. Rezultatul este mijlocul (un tip de mediu) al setului dvs. Aceasta implică faptul că, dacă fiecare număr din setul dvs. a fost mijlocul, acestea ar adăuga până la același total.
  • Exemplu: 20/5=4{ displaystyle 20/5 = 4}20/5 = 4. Prin urmare, 4 este media numerelor. Puteți verifica calculele prin înmulțirea medie a numărului de valori din set. În acest caz, multiplicați 4{ displaystyle 4}4 (media) de către 5{ displaystyle 5}5 (numărul de valori din set) și rezultatul dvs. va fi 20{ displaystyle 20}20 (4*5=20{ displaystyle 4 * 5 = 20}4 * 5 = 20).
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Alte tipuri de medii includ median și Mod. Modul este valoarea repetată cel mai adesea în orice set. Mediana este numărul dintr-un set cu o cantitate egală de valori în setul mai mare și mai mică decât ea. Aceste medii vor produce adesea rezultate diferite decât media din același set de numere.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar