Cum să curățați un piercing daith

O piercing zicată trece prin intermediul cartilajului cel mai intim al cartilajului urechii și este o formă interesantă de artă corporală. Ca altul Cartilajul piercing-urilor, Este deosebit de predispus la infecție. Cu toate acestea, îngrijirea bună a noului dvs. Piercing Piercing vă poate ajuta să vă asigurați că se vindecă corect. Curățați-l de două ori pe zi cu soluție salină și nu atingeți zona, cu excepția cazului când îl curățați. Vindecarea poate dura 6 luni. În acel moment, lăsați cercelul în poziție și evitați expunerea zonei la sursele de infectare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea noului dvs. piercing zilnic
  1. Imagine intitulată Curățați un Piercing Pasul 1
1. Curățați piercingul cu soluție salină de două ori pe zi. Curățarea piercingului mai mult de două ori pe zi poate provoca iritarea. Utilizați o soluție salină cumpărată de magazin sau a curățării Piercer furnizat. Alternativ, efectuați propria soluție salină prin amestecarea unei lingurițe 1/8 de sare neodizată cu 1 cană (240 ml) de apă caldă.
  • Nu curățați piercingul cu alcool sau peroxid de hidrogen, deoarece acestea pot întârzia procesul de vindecare.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing Piercy Pasul 2
    2
    Spălați-vă pe mâini Înainte de a vă atinge piercingul. Se spală cu apă caldă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde înainte de a curăța piercingul. După spălarea mâinilor, uscați-le cu un prosop de hârtie de unică folosință.
  • Atingeți numai zona din jurul piercingului când îl curățați.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing Piercy Pasul 3
    3. Înmuiați o tampon de tifon curat în soluție salină. Utilizați tifon medical curat, fără scame pentru a aplica salina la piercing-ul dvs. Squirt salină îmbuteliată pe tamponul de tifon pentru ao saturat sau înoțați pad-ul într-o ceașcă de soluție de casă.
  • Nu utilizați bile de bumbac sau vată de bumbac - fibrele ar putea fi prinse în piercing.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing Piercy Pasul 4
    4. Țineți tamponul de tifon la piercing timp de 5 minute. Păstrați tifonul în loc pentru a permite salinei să-și funcționeze în piercing. Nu mișcați piercingul pe măsură ce îl curățați. Dacă există o acumulare încrucișată în jurul piercingului, permiteți salina să o înmoaie, apoi ștergeți-o ușor când ați terminat înmuiere.
  • Bluxia galbenă albă sau palidă este normală. Nu alegeți la ea - doar se înmoaie cu salina, apoi ștergeți-o.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing Piercy Pasul 5
    5. Pat zona uscată cu un prosop de hârtie curat. Uscați zona cu un prosop de hârtie de unică folosință în loc de o cârpă. Lăsându-l umed ar putea promova creșterea bacteriană.
  • O cârpă poate porni bacteriile și snag pe piercing, așa că du-te cu un prosop de hârtie.
  • Metoda 2 din 3:
    Păstrați-vă piercingul curat
    1. Imagine intitulată Curățați un Piercing Pasul 6
    1. Nu răsuciți sau alegeți la piercing în timp ce vindecă vindecarea. Redarea cu cercele ar putea irita piercing-ul și poate împiedica vindecarea. În plus, germenii din mâinile dvs. ar putea duce la infecție.
    • Nu uitați să nu alegeți la nici un reziduu crud care se construiește în jurul piercingului.
    • Poate dura până la 6 luni pentru a se vindeca.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing Piercing 7
    2. Păstrați hairpray, loțiune și alte produse departe de piercing. Faceți tot ce este mai bun pentru a nu obține șampon în piercing când vă spălați părul. Dacă aveți păr lung, purtați-l cât mai mult posibil pentru a păstra produsele de păr din piercing. Evitați să utilizați spray-ul de păr - dacă faceți, nu-l pulverizați în apropierea piercingului.
  • Produsele de frumusețe și cosmetice pot provoca iritarea și blocarea circulației aerului, care poate interfera cu procesul de vindecare.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing Piercy Pasul 8
    3. Evitați înotul până când piercingul sa vindecat. Este deosebit de important să evitați scufundarea piercingului în bazine, lacuri și căzi fierbinți. Bacteriile din aceste corpuri de apă pot duce la infecție.
  • Bathtuburile pot, de asemenea, să păstreze bacterii, deci luați dușuri în loc de băi în timp ce piercingul este vindecătoare.
  • Dacă faceți înotați, acoperiți piercing-ul cu un bandaj de impermeabilizare a rănilor, pe care le puteți achiziționa la farmacia dvs. locală.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing Piercy Pasul 9
    4. Curățați telefonul și orice alte obiecte care ating urechea. Ștergeți telefonul, căștile și alte obiecte care vin în contact cu urechea zilnică cu tampoane de dezinfectare. Încercați să vă limitați utilizarea căștilor și țineți apăsat telefonul la celălalt ureche ori de câte ori este posibil.
  • Dacă purtați ochelari, curățați părțile care alunecă peste urechi cel puțin zilnic.
  • Imagine intitulată Curățați o Piercing Piercy Pasul 10
    5. Încercați să evitați să dormiți pe piercing. Este, de asemenea, înțelept să vă acoperiți perna cu o cămașă curată de tee. În acest fel, dacă dormi pe piercing, va atinge o suprafață curată.
  • Dacă nu vă puteți confortabil în orice altă poziție decât în ​​partea dvs., încercați să dormiți pe o pernă de gât. Dormiți pe partea dvs. cu urechea în deschiderea pernei gâtului pentru a proteja piercingul de la presiune și frecare.
  • În plus, spălați-vă patul săptămânal. Foi murdare și perne pot duce la infecție.
  • Metoda 3 din 3:
    Semnele de infectare
    1. Imagine intitulată Curățați un Piercing Piercy 11
    1. Rețineți orice sângerare înrăutățitoare, durere, roșeață și umflare. Unele disconfort, sângerare și umflături în primele câteva zile sunt frecvente în Piercings și alte piercinguri cartilajelor. Cu toate acestea, simptomele persistente sau înrăutățite ar putea fi un semn că ceva este greșit.
    • Contactați-vă Piercer sau vedeți un medic în cazul în care sângerarea, umflarea sau durerea nu se îmbunătățește în câteva zile după ce a fost străpuns urechea.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing Piercy Pasul 12
    2. Verificați o descărcare galbenă sau verde mirositoare. Rețineți că o descărcare de culoare albă sau galbenă inodoră care se usucă într-un reziduu crud nu este puroi. Aceasta este o parte normală a procesului de vindecare. Puroi sau mirositoare, întunecată, galbenă sau verde, este un semn al infecției.
  • Dacă vedeți puroi, curățați cu grijă piercingul cu soluție salină și nu scoateți cercei. Inelul vă ajută să lăsați rana să se scurgă.
  • Imagine intitulată Curățați un Piercing Piercy 13
    3. Vedeți un medic dacă observați semne de infecție. Contactați-vă Piercer, consultați medicul dumneavoastră sau se îndreaptă spre o clinică de sănătate dacă piercing-ul dvs. este infectat. Fără tratament adecvat, piercing-urile infectate pot duce la complicații grave, cum ar fi abcesele și urechile deformate.
  • Un piercer de reputat poate recomanda un medic sau o clinică cu experiență în tratarea piercingurilor cartilajelor infectate. Tratamentul poate include antibiotice topice sau orale. Dacă sunteți medicamente prescrise, luați-o în conformitate cu instrucțiunile medicului dumneavoastră.
  • sfaturi

    Piercingurile DAITH sunt uneori utilizate pentru a gestiona migrenele. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice că reduc de fapt durerea datorată migrenelor sau frecvenței migrenei.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar