Cum de a îngheța rhubarbul

Indiferent dacă creșteți propriul rhubarb sau cumpărați-l de pe piața magazinului alimentar sau pe piața agricultorilor, acest fruct este un plus delicios la gemuri, conserve, plăcinte și alte produse de panificație. Dar dacă găsiți că aveți un exces de rhubarb, puteți îngheța cu ușurință resturile pentru depozitarea extinsă. Rhubarbul este congelat corect va păstra până la un an. Cele două moduri cele mai comune de înghețare a robarbului sunt ambalarea uscată și ambalarea siropului, ambele sunt simple și ușor de făcut.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spălarea și tăierea robarbului
  1. Imagine intitulată Freeze Rubarb Pasul 1
1. Îndepărtați frunzele și sfaturile. Așezați tulpinile de rhubarb pe o suprafață plană, ca o placă de tăiere. Îndepărtați partea superioară a tulpinilor în care sunt frunzele. Asigurați-vă că eliminați toate frunzele, deoarece acestea sunt otrăvitoare. Îndepărtați inchul inferior (2.5 cm) a tulpinilor, unde rhubarbul atingea solul.
  • Imagine intitulată Freeze Rubarb Pasul 2
    2. Spălați și uscați rhubarbul. Clătiți rhubarbul sub apă rece, curentă. Utilizați degetele sau o cârpă curată pentru a curăța orice murdărie pe fructe. Rhubarbul este destul de greu, astfel încât să puteți utiliza, de asemenea, o perie de legume pentru a fi curățată dacă doriți. Așezați tulpinile pe un prosop curat și rotiți fiecare tulpină în jurul lui pentru ao usca.
  • De asemenea, puteți să uscați rhubarbul într-un spinner de salată dacă aveți unul.
  • Imagine intitulată Freeze Rubarb Pasul 3
    3. Tăiați tulpinile în bucăți de mâncare. Transferați tulpinile de rhubarb înapoi la placa de tăiere. Tăiați fiecare tulpină în bucăți trimestriale și jumătate (6 până la 13 mm). Piesele mai mici sunt ideale pentru gemuri, umpluturi de plăcintă și produse de coacere. Piesele mai mari sunt mai bune pentru a mânca simplu sau a face compoturi de chunkier.
  • Dacă aveți planuri specifice pentru Rhubarb, consultați rețetele individuale pentru a determina lungimea potrivită pentru piese.
  • Metoda 2 din 3:
    Rubarbul de ambalare uscat
    1. Imagine intitulată Freeze Rubarb Pasul 4
    1. Fierbeți rhubarbul în apă timp de un minut. Umpleți o cratiță mare cu apă. Puneți pe un capac și aduceți apa la fierbere peste căldură medie. Când apa se fierbe, transferați cu atenție rhubarbul la apă. După un minut, scoateți tigaia din căldură și întindeți rhubarbul într-o colandere.
    • Blancing Rhubarbul va ajuta la păstrarea mai bine a culorii și a aromei și pentru o perioadă mai lungă de timp.
    • Blanching este procesul de fierbere a ceva pentru un timp foarte scurt și apoi îl aruncă într-o baie de gheață pentru a opri procesul de gătit.
  • Imagine intitulată Freeze Rubarb Pasul 5
    2. Scufundați rhubarbul într-o baie de gheață. Umpleți un castron mare de amestecare la jumătatea distanței cu gheața și umpleți castronul restul de calea cu apă. Turnați rubarbul tensionat în apa înghețată și lăsați-o pentru un minut. Acest lucru va opri procesul de gătit.
  • Când blanching, lăsați întotdeauna mâncarea în baia de gheață pentru același timp pe care l-ați fiert.
  • Imagine intitulată Freeze Rhubarb Pasul 6
    3. Uscați rhubarbul. Împingeți din nou rhubarbul în colander, și alegeți orice cuburi de gheață care se încadrează și. Așezați piesele de rhubarb pe un prosop uscat pentru a se usca cu aer pentru câteva minute sau le rulați prin spinnerul de salată pentru a îndepărta apa.
  • Imagine intitulată Freeze Rubarb Pasul 7
    4. Înghețați piesele pe o foaie de coacere. Transferați rhubarbul într-o foaie de coacere și răspândiți piesele, astfel încât acestea sunt într-un singur strat. Acest lucru va ajuta la înghețarea rhubarbului mai repede și la o rată uniformă. Așezați foaia de coacere în congelator și închideți ușa. Lăsați bucățile de rhubarb pentru a îngheța timp de cel puțin două ore.
  • Înghețarea robarbului într-un singur strat va asigura că piesele individuale nu se blochează împreună, ceea ce va facilita măsurarea și porțiunea robarbului când este înghețată.
  • Imagine intitulată Freeze Rubarb Pasul 8
    5. Transferați rhubarbul la un container congelator pentru stocarea pe termen lung. Când piesele de rhubarb au avut timp să înghețe, scoateți foaia de coacere din congelator. Deplasați piesele de rhubarb la o pungă de congelator. Nu umpleți sacul mai mult de două treimi. Împingeți tot aerul din geantă pentru a preveni arderea congelatorului și sigilați sacul strâns. Transferați sacul în congelator pentru depozitarea pe termen lung.
  • Puteți scrie data de pe rhubarb dacă doriți să urmăriți cât timp a fost în congelator.
  • Rhubarb înghețat în acest mod va păstra timp de aproximativ un an.
  • Metoda 3 din 3:
    Sirop Ambalarea robarbului
    1. Imagine intitulată Freeze Rubarb Pasul 9
    1. Faceți un sirop simplu. Într-o cratiță medie, combinați 2 cani (450 g) de zahăr și 4 cani (940 ml) de apă. Aduceți amestecul la fierbere peste căldură medie, amestecând în mod regulat. Când zahărul sa dizolvat complet, scoateți tava din căldură.
    • Aveți nevoie de un sirop suficient de simplu pentru a acoperi rhubarbul. În funcție de cât de mult aveți rhubarb, este posibil să fie nevoie să faceți mai mult sirop. Utilizați cele două părți apă la un raport de zahăr parțial.
  • Imagine intitulată Freeze Rubarb Pasul 10
    2. Răciți siropul. Setați siropul deoparte și lăsați-l să se răcească timp de aproximativ o oră, până când este aproape la temperatura camerei. Apoi, transferați tigaia și siropul la frigider și lăsați-l să se răcească cel puțin o oră. Este important ca siropul să fie răcit cu atenție înainte de ao combina cu rhubarbul.
  • Imagine intitulată Freeze Rubarb Pasul 11
    3. Combinați siropul răcit și rhubarbul. Transferați bucățile de rhubarb într-un castron mare de amestecare. Acoperiți fructul cu siropul simplu și amestecați amestecul să scufundați complet rhubarbul în sirop.
  • Înghețarea robarbului într-o soluție simplă de sirop vă va ajuta să păstrați culoarea și aroma.
  • În loc de sirop simplu, puteți acoperi, de asemenea, rhubarbul cu mere, piersic sau suc de struguri albe.
  • Imagine intitulată Freeze Rubarb Pasul 12
    4. Transferați amestecul într-un recipient sigur pentru congelator. Se toarnă amestecul de robarb și sirop în sacul congelator, lăsând cel puțin un centimetru (2.5 cm) de cameră pentru expansiune. Sigilați recipientul strâns pentru ao face cu aerul.
  • Containerele ideale pentru robarbul ambalat de sirop sunt containere din plastic congelator sau pungi de congelator.
  • Imagine intitulată Freeze Rubarb Pasul 13
    5. Înghețați rhubarbul ambalat cu sirop. Transferați recipientul la congelator și lăsați rhubarbul să înghețe timp de câteva ore. Puteți să vă întâlniți recipientului pentru a vă ajuta să urmăriți când rhubarbul a intrat în congelator. Siropul sau sucul de suc, ambalat, va dura în congelator timp de aproximativ un an.
  • sfaturi

    Rubarbul congelat poate fi adăugat la plăcinte, mărfuri de coacere și păstrează fără dezghețare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar