Cum de a acoperi picioarele vitiligo cu machiaj

Vitiligo este o afecțiune pe termen lung a pielii caracterizată de patch-uri ale pielii care își pierd pigmentarea. Începeți să pierdeți pigmentarea naturală în bloturi, provocând materiale ușoare sau albe de piele pe tot corpul. De asemenea, vă poate afecta părul. Adesea, patch-urile încep pe zonele de piele care sunt expuse la soare. Este mai vizibil la oamenii cu piele întunecată. În timp ce nu pune viața în pericol, Vitiligo poate fi jenant. Puteți utiliza produse de machiaj specializate pentru a trata decolorarea pielii. Puteți utiliza machiajul regulat pentru a trata albirea sprâncenelor dvs. Există, de asemenea, opțiuni chirurgicale dacă machiajul nu reușește să producă rezultatele dorite.

Pași

Metoda 1 din 3:
Încercarea produselor cosmetice pentru vitiligo
  1. Imagine intitulată Cover Vitiligo Patches cu machiaj Pasul 1
1. Alegeți o make-up de acoperire sau camuflaj. Dacă doriți să acoperiți picioarele Vitiligo, make-up-ul obișnuit al departamentului nu va fi tăiat. Va trebui să cumpărați machiaj specializat conceput pentru a acoperi decolorarea cauzată de vitiligo, denumită camuflaj sau machiaj de acoperire. Camuflajul pielii este de obicei folosit atât de bărbați, cât și de femei. Nu arată că purtați machiajul. Așezați doar patch-urile decolorate ale pielii.
  • Camuflajul pielii trebuie, de obicei, comandat online. Este posibil să îl puteți achiziționa de la biroul dermatologului dvs. Nu necesită o rețetă. Ar trebui să selectați o nuanță care se potrivește cu tonul dvs. de piele obișnuit. Este posibil să trebuiască să faceți o încercare și o eroare la achiziționarea produselor camuflaj. Poate dura ceva timp pentru a găsi un ton care se potrivește cel mai bine cu pielea ta.
  • Camuflajul pielii este sigur pentru adulți și copii. Îl puteți purta în siguranță toată ziua, deoarece tinde să rămână foarte bine.
  • Imagine intitulată Cover Vitiligo Patches cu machiaj Pasul 2
    2. Curățați pielea. Odată ce ați obținut produsul dvs., trebuie să curățați pielea în zonele în care intenționați să aplicați machiajul de camuflaj. Acest lucru înseamnă pur și simplu să vă spălați bine pielea, folosind un săpun antibacterian. Pat uscat cu o cârpă curată când ați terminat.
  • Rețineți că trebuie să verificați instrucțiunile produsului dvs. înainte de a începe. În timp ce majoritatea produselor sugerează că vă curățați mai întâi pielea, unele produse pot avea instrucțiuni speciale de utilizare. Citiți întotdeauna instrucțiunile înainte de a utiliza un produs de camuflaj nou pentru piele.
  • Imagine intitulată Cover Vitiligo Patch-uri cu machiaj Pasul 3
    3. Hidratează, dacă este necesar. Odată ce ați curățat pielea, poate fi necesar să se hidrateze. Veți acoperi pielea în destulă câteva straturi de camuflaj de piele, deci dacă pielea dvs. este deja uscată sau sensibilă, un hidratant poate ajuta. Cu toate acestea, unele tipuri de camuflaj de piele recomandă să nu vă hidratezi, deci verificați mai întâi eticheta produsului.
  • Majoritatea oamenilor fac bine cu un hidratant bazat pe apă, cu o senzație de lumină. Umurizatoarele grase sau uleioase pot irita pielea. Cu toate acestea, dacă pielea dvs. este uscată, uleioasă sau sensibilă în alt mod, este posibil să aveți nevoie de un hidratant special.
  • Dacă aveți pielea uscată, mergeți la un hidratant pe bază de ulei, deoarece acest lucru va ajuta la rehidrat. Dacă pielea dvs. este foarte uscată sau crăpată, căutați un produs pe bază de petrol. Dacă pielea dvs. este foarte sensibilă, mergeți la un hidratant care conține ingrediente liniștitoare, cum ar fi mușeu sau aloe vera.
  • Pe măsură ce pielea grasă este mai predispusă la acnee, căutați un hidratant care este numit noncomedogen dacă pielea dvs. este uleioasă. Aceasta înseamnă că este mai puțin probabil să înfundă porii.
  • Imagine intitulată Cover Vitiligo Patches cu machiaj Pasul 4
    4. Aplicați fundația în mai multe straturi subțiri. De obicei, aplicați produse de camuflaj de piele în mai multe straturi subțiri. Scopul este de a face machiajul să arate cât mai natural posibil pentru a acoperi decolorările.
  • Începeți de la mijlocul plasturelui decolorat al pielii. Lucrați spre exterior în timp ce aplicați fiecare strat. Puteți folosi degetele dacă vă spălați mai întâi mâinile. Cu toate acestea, dacă preferați, puteți folosi și perii sau bureți de machiaj.
  • Ar trebui să răspândiți întotdeauna machiajul câțiva milimetri dincolo de plasturele albe. Permiteți un strat să se usuce timp de aproximativ 5 minute înainte de a aplica un al doilea strat. Adăugați cât mai multe straturi, după cum este necesar pentru a vă acoperi până la preferințele dvs.
  • Dacă nu sunteți sigur de orice, există, de obicei, un număr pe care îl puteți apela pe sticlă pentru a pune întrebări. Multe companii au tutoriale video online pe care le puteți urmări pentru a înțelege cum să aplicați corect produsul.
  • Imagine intitulată Cover Vitiligo Patches cu machiaj Pasul 5
    5. Amestecați machiajul după cum este necesar. Pe măsură ce începeți de la mijlocul unui plasture vitiligo, machiajul se va epuiza în timp ce lucrați spre exterior. Amestecați-vă machiajul în pielea înconjurătoare, deoarece se estompează, astfel încât acesta se estompează în mod natural în tonul dvs. normal al pielii. Dacă purtați alte machiaj, aplicați-o după aceea. Aplicați-vă machiajul așa cum ați fi în mod normal, plasându-l peste machiajul de camuflaj.
  • Amestecarea va fi mai eficientă dacă alegeți o marcă de machiaj care se potrivește îndeaproape cu tonul pielii. Amintiți-vă, poate dura câteva încercări înainte de a găsi o marcă de machiaj de camuflaj care funcționează pentru dvs. Pregătiți-vă pentru un proces și eroare de-a lungul drumului.
  • Imagine intitulată Cover Vitiligo Patches cu machiaj Pasul 6
    6. Adăugați pudră. Odată ce ați terminat aplicarea straturilor inițiale de machiaj, ar trebui să existe o pulbere subțire care a venit cu pachetul dvs. Aceasta este, de obicei, vină peste pielea dvs., la fel ca fundația obișnuită a pulberii, pentru a vă oferi pielea un aspect neted, natural. Când ați terminat aplicarea straturilor de camuflaj de piele, adăugați pulberea. Puteți utiliza o perie de machiaj pentru a aplica.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind machiaj pentru sprâncenele depigmentate
    1. Imagine intitulată Cover Vitiligo Patch-uri cu machiaj Pasul 7
    1. Pieptenei și scufundați dacă este necesar. Unii oameni cu vitiligo ajung la albire a părului în jurul sprâncenelor. Dacă acesta este cazul cu dvs., puteți utiliza machiajul pentru a îmbunătăți forma sprâncenelor dvs. Pentru a începe, vă veți îmbraci sprâncenele. Dacă în mod normal vă scoateți sprâncenele pentru a le remodela, faceți asta, de asemenea.
    • Puteți achiziționa un pieptene de sprâncene la magazinul local de frumusețe, pe care îl puteți folosi pentru a vă îmbina ușor sprâncenele. De asemenea, puteți spăla un pieptene fin și folosiți acest lucru.
    • Puteți utiliza apoi o pereche de pensete pentru a vă scoate sprâncenele în forma și dimensiunea dorită. Nu toată lumea își scutură sprâncenele. Dacă nu este ceva ce faceți în mod normal, săriți acest pas. Dacă sprâncenele pierdute de culoare, doar scoateți porțiunile de păr pe care le puteți vedea cu ușurință.
  • Imagine intitulată Cover Vitiligo Patch-uri cu machiaj Pasul 8
    2. Traceți sprâncenele. De acolo, vei urmări fundul sprâncene cu o nuanță ușoară de ochi. Alegeți o umbră care se potrivește cu părul dvs. obișnuit. Puteți aplica fardiarul cu o perie de sprâncene unghiulară, pe care ar trebui să o puteți achiziționa la un magazin de produse cosmetice locale sau la un supermarket. În timp ce produsele cosmetice sunt de obicei comercializate față de femei, obiectivul principal aici este de a umple sprâncenele într-o culoare naturală. Această metodă poate funcționa și pentru bărbați.
  • Trageți ușor partea de jos a sprâncenelor, deplasându-vă în direcția naturală a sprâncenelor.
  • Aplicați în curse rapide și blânde. Este posibil să trebuiască să aplicați mai multe straturi înainte de a începe să scoateți culoarea naturală a sprâncenelor.
  • Odată ce ați urmărit partea de jos a sprâncenelor, urmăriți vârfurile. Repetați aceleași mișcări blânde, urmând unghiul natural al sprâncenei dvs.
  • Imagine intitulată Cover Vitiligo Plastches cu machiaj Pasul 9
    3. Puneți-vă sprâncenele. Pentru a elimina orice aglomerări, ar trebui să vă spălați sprâncenele pentru a netezi culoarea. Puteți utiliza o perie de frunze. Dacă nu aveți unul, puteți spăla o perie de rimel. Rulați peria de frunze sau perii mascara peste sprâncenele, urmând direcția părului. Faceți cât mai multe lovituri de timp pentru a obține sprâncenele pentru a arăta neted și natural.
  • Imagine intitulată Cover Vitiligo Patches cu machiaj Pasul 10
    4. Utilizați o creion de frunte sau umbra ochilor. Odată ce ți-ai arătat sprâncenele, folosiți un creion de frunte sau umbra ochilor pentru a întuneca ușor centrul sprâncenelor dvs. Alegeți o umbră care se potrivește cu culoarea naturală a părului. Acest lucru îi face să pară mai definiți.
  • Desenați o linie prin mijlocul sprâncenei. Evitați desenarea în jurul marginilor, deoarece acest lucru poate face ca fruntea să pară nefiresc.
  • Nu apăsați prea tare pe perie. Vrei ca linia să arate moale, amestecând în restul sprâncenei tale. Presarea prea tare poate provoca un aspect nenatural.
  • Imagine intitulată Cover Vitiligo Patch-uri cu machiaj Pasul 11
    5. Setați sprâncenele. Puteți achiziționa un gel de frunte clară la un magazin local sau la magazinul de machiaj. Acest lucru funcționează ceva de genul de păr. Se stabilește în produs, împiedicându-l să strică sau să se estompeze pe tot parcursul zilei. Odată ce ați terminat aplicarea machiajului de frunte, aplicați un singur strat de gel de frunze pe ambele sprâncene.
  • Metoda 3 din 3:
    Având în vedere micropigmentarea
    1. Imagine intitulată Cover Vitiligo Patches cu machiaj Pasul 12
    1. Aflați despre beneficiile și riscurile. Micropigmentarea este o formă de produse cosmetice permanente. Este similar cu obținerea unui tatuaj. Un instrument este utilizat pentru a implanta pigmentul direct în piele. De obicei, este cel mai eficient pentru oamenii cu piele mai întunecată și pe patch-uri de decolorări în jurul buzelor.
    • Principalul ascendent de micropigmentare este că este o formă de machiaj permanent. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la aplicarea produselor de machiaj în viitor. Dacă aveți decolorare care se răspândește și nu este ușor de acoperit de machiaj, micropigmentarea ar putea fi o opțiune bună pentru dvs.
    • Micropigmentarea poate provoca dezavantaje, de asemenea. Culoarea pielii poate fi dificil de a se potrivi, poate să se estompeze în timp, iar în cicatrizarea carcasei rare în timpul procesului poate provoca alte focare de vitiligo.
  • Imagine intitulată Cover Vitiligo Patches cu machiaj Pasul 13
    2. Figurați dacă vă puteți permite tratamentul. Tratamentul este de obicei câteva sute de dolari. Deoarece micropigmentarea este considerată o intervenție chirurgicală cosmetică, nu este de obicei acoperită de asigurare. Prin urmare, va trebui să plătiți pentru Chirurgie Upfront. Vedeți dacă puteți obține o estimare a costurilor de la un dermatolog. Determinați dacă micropigmentarea este în cadrul bugetului dvs.
  • Imagine intitulată Cover Vitiligo Patch-uri cu machiaj Pasul 14
    3. Pregătiți-vă pentru procedură. Dacă decideți să faceți micropigmentarea, există mai multe lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă pregăti pentru procedură. Va trebui să vă întâlniți cu un dermatolog înainte de timp. Îi vei da o istorie medicală detaliată pentru a vă asigura că procedura este în siguranță pentru dvs. Medicul vă va informa, de asemenea, despre orice riscuri potențiale. Dacă dvs. și dermatologul dvs. încă simțiți micropigmentarea este cea mai bună opțiune pentru dvs., puteți programa procedura de acolo.
  • Imagine intitulată Cover Vitiligo Patches cu machiaj Pasul 15
    4. Recupera după aceea. Vindecarea completă va dura, în general, 4 până la 6 săptămâni. Vă veți întâlni cu dermatologul dvs. în acest timp pentru a evalua dacă este necesar tratamentul de urmărire. În timpul recuperării, este posibil să fie de către pielea de gheață pentru a preveni umflarea. Dermatologul dvs. poate prescrie o cremă sau un unguent pentru a ajuta la procesul de vindecare.
  • sfaturi

    Pentru a elimina machiajul de camuflaj, aveți nevoie de o cremă specială. Cele mai multe companii vinde creme alături de produsele machiaj.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar