Cum să se ocupe de focuri de artificii când aveți ptsd

Vacanțele pot fi bitterweet pentru persoanele cu PTSD: În timp ce vă puteți bucura de voi înșivă și sărbătoriți cu toți ceilalți, lucrurile ca focurile de artificii vă pot opri să vă bucurați de timpul dvs. și în schimb, să vă faceți să vă evitați cu totul. Petreceți ceva timp pregătirea pentru vacanțele viitoare pe care le cunoașteți va include probabil artificii. Practicați unele abilități pentru a vă ajuta să faceți față oricăror declanșatoare fizice sau psihologice pe care le aveți de la focuri de artificii. În cele din urmă, fiți dispuși să ajungeți la ajutor și sprijin profesional pentru a vă reduce sensibilitatea la zgomot și pentru a trăi fără simptome severe de PTSD.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea pentru vacanțe și focuri de artificii
  1. Imagine intitulată Deal cu focuri de artificii când aveți PTSD Pasul 1
1. Dă-i vecinilor un heads. Adesea, zgomotele neașteptate care declanșează flashback-uri. Bateți pe ușile vecinilor dvs. și spuneți-i că doriți ca un capete înainte de a declanșa focurile de artificii. În acest fel, puteți anticipa zgomotul și nu puteți fi prins de gardă.
  • Spuneți vecinilor voștri ", mă lupt cu PTSD și focurile de artificii pot fi dificil pentru mine. Vreau să sărbătoriți și să aveți o vacanță bună, totuși, ar fi de ajutor dacă mă anunți când intenționați să dezactivați focurile de artificii."
  • Imagine intitulată Deal cu focuri de artificii când aveți PTSD Pasul 2
    2. Pregătiți-vă uneltele de liniște. La fel ca anumite lucruri vă pot declanșa înapoi la o situație traumatică, simțurile dvs. vă pot ajuta să vă liniștiți și să vă relaxați. Dacă sunteți un veteran de luptă, gândiți-vă la ceea ce vă aduc confortul la sfârșitul zilei. Te-ai așezat și te-ai uitat la o fotografie? A făcut un anumit cântec sau artistul să vă relaxeze? Mirosul de rufe sau câinele dvs. vă aduce un sentiment de pace? Au lucruri la îndemână pe care știți să vă aduceți confort și relaxare.
  • Dacă aveți animale de companie, păstrați-le aproape de dvs. și le folosiți pentru confort. Mângâind blana moale a unui animal poate fi liniștitoare și reconfortantă.
  • Imagine intitulată Deal cu focuri de artificii când aveți PTSD Pasul 3
    3. Încercați căștile de anulare a zgomotului. Luați în considerare achiziționarea unor căști de anulare a zgomotului și / sau dopurilor de urechi. Mulți veterani păstrează aceste persoane în timpul ocaziilor când ar putea să surprindă sau să experimenteze o flashback. Înainte de începerea sezonului de vacanță, cumpărați câteva lucruri pentru a vă ajuta să faceți față zgomotului.
  • Dacă blițurile luminii vă deranjează, închideți blind-urile sau purtați o mască de ochi în pat.
  • Imagine intitulată Deal cu focuri de artificii când aveți PTSD Pasul 4
    4. Acceptați orice reacție pe care o aveți. Dacă aveți o flashback sau răspundeți la focuri de artificii, nu fiți jenați sau rușine. Mulți veterani de luptă focuri de foc și reacționează la ei într-un mod puternic. Dacă aveți o flashback sau o surplus, amintiți-vă că sunteți bine.
  • Este bine să aveți aceste experiențe și prietenii și familia dvs. vor înțelege.
  • Imagine intitulată Deal cu focuri de artificii când aveți PTSD Pasul 5
    5. Părăsi orașul. Dacă nu puteți sta sunet de focuri de artificii și trebuie să vă îndepărtați, luați în considerare părăsirea orașului timp de câteva zile în jurul sărbătorilor. Este posibil să nu doriți întotdeauna să evitați sărbătorile și focurile de artificii, dar, de asemenea, ar putea avea nevoie de ceva timp înainte de a face față lor. Faceți o excursie în afara orașului sau cartierelor pe care le cunoașteți va fi deconectați focurile de artificii.
  • Planificați o excursie de camping către undeva la distanță, unde vă puteți bucura fără să vă temeți de zgomotul de focuri de artificii.
  • Partea 2 din 3:
    Practicând autoreglementarea
    1. Imagine intitulată Deal cu focuri de artificii când aveți PTSD Pasul 6
    1. Faceți-vă corpul să se simtă în siguranță. Dacă știți că probabil veți auzi focuri de artificii, luați măsuri pentru a vă face corpul să se simtă în siguranță. De exemplu, țineți-vă spatele împotriva ceva greu (ca un perete sau un scaun) dacă începeți să vă simțiți nesigure.
    • Gândiți-vă la ceea ce vă face să vă simțiți întemeiați și susținuți. Poate doriți să purtați mâneci lungi sau pantaloni pentru a vă acoperi corpul ca o modalitate de a vă simți în siguranță sau de a avea întotdeauna o vedere a cerului.
  • Imagine intitulată Deal cu focuri de artificii când aveți PTSD Pasul 7
    2
    Practicați respirația profundă. Dacă vă simțiți tensionați sau declanșați, începeți să respirați adânc. Puneți atenția exclusiv pe respirația și practica, luați mai multe respirații în și în afara. Concentrându-vă pe respirația dvs. vă poate ajuta să vă simțiți calm și să vă aduceți înapoi la o stare neutră de a fi.
  • În loc să vă atrageți atenția la frică, suferință sau surprinzător, concentrați-vă asupra respirației profunde și a număra inhales și exhales.
  • Imagine intitulată Deal cu focuri de artificii când aveți PTSD Pasul 8
    3. Observați împrejurimile. Chiar dacă vă simțiți nesigure, uitați-vă în jurul dvs. și luați-vă în mediul dvs. Amintește-ți "Sunt în siguranță aici și nu în rău."Amintiți-vă unde vă aflați și că sunteți în siguranță în împrejurimile voastre actuale.
  • Descrie-te sau cu voce tare ceea ce vezi: Poate vezi un copac, fereastra dormitorului sau luna. Acest lucru vă poate ajuta să vă aduceți înapoi la realitatea dvs. actuală, nu la o realitate a trecutului.
  • Imagine intitulată Deal cu focuri de artificii când aveți PTSD Pasul 9
    4. Utilizați un exercițiu de împământare pentru a vă ajuta să vă simțiți calm. Exercițiile de împământare vă pot ajuta să vă simțiți mai prezenți și conectați cu împrejurimile dvs., ceea ce este important dacă începeți să vă simțiți panicați. Unele dintre exercițiile de împământare pe care le puteți încerca includ:
  • Exercitarea 5-4-3-2-1. Pentru acest exercițiu, identificați 5 lucruri pe care le puteți vedea, 4 lucruri pe care le puteți auzi, 3 lucruri pe care le puteți simți, 2 lucruri pe care le puteți mirosi, și un lucru bun despre tine.
  • Adresați-vă întrebări reorientate. Acestea pot include lucruri cum ar fi: Unde sunt eu? Cati ani am? Care este ziua? Data? Lună? An? Sezon?
  • Încercați o meditație ghidată de împământare. În acest tip de meditație, vă imaginați că aveți rădăcini care se extind din interiorul corpului în pământ și tot drumul până la miezul pământului.
  • Partea 3 din 3:
    Căutând ajutor în afara
    1. Imagine intitulată Deal cu focuri de artificii când aveți PTSD Pasul 10
    1
    Participați la terapia concentrată a traumelor. Terapia de traume implică expunerea treptată la anumite declanșatoare (cum ar fi locurile sau sunetele) și înlocuirea oricăror gânduri iraționale cu cele mai întemeiate și mai echilibrate. Dacă vă surprindeți sau reacționați puternic la focuri de artificii, este probabil un răspuns traumei. Lucrați pentru a vă reduce sensibilitatea la zgomotele puternice, cum ar fi focurile de artificii, lucrând prin terapie concentrată a traumelor și găsiți o nouă toleranță pentru sărbătorile.
    • Un terapeut de traume vă va ajuta să vă ghideze prin aceste experiențe în timp. Deoarece este un mediu controlat, vă puteți simți sigure știind că aveți ajutorul și îndrumarea unui expert.
  • Imagine intitulată Deal cu focuri de artificii când aveți PTSD Pasul 11
    2. Angajați în minte-terapie de expunere. Dacă aveți temeri intense legate de PTSD, mintea vă poate ajuta cu răspunsul dvs. de frică. Mindfulness implică faptul că este prezent și complet angajat în acest moment. Mindfulness este adesea folosit împreună cu expunerea sau prelucrarea la traume pentru a vă ajuta să faceți față simptomelor reziduale. Dacă vă simțiți blocați în gânduri sau amintiri, atenția vă poate ajuta să vă schimbați atenția.
  • De exemplu, încercați să mâncați o bucată de fructe și să vă angajați pe deplin fiecare dintre simțurile dvs., una câte una. Observați cum arată, luați în aromă, apoi observați și bucurați-vă de modul în care răspundeți la gust și textura.
  • De asemenea, puteți folosi mindfulness pe tot parcursul zilei pe măsură ce mergeți sau stați. Observați cum se mișcă oasele și mușchii în corpul dvs., care vă susțin și cum se mișcă corpul. Pentru mai multe informații, verificați Cum să fii minte.
  • Imagine intitulată Deal cu focuri de artificii când aveți PTSD Pasul 12
    3. Întrebați despre EMDR. Desensibilizarea și reprocesarea mișcărilor oculare (EMDR) este un tip de terapie care este utilizat pentru pacienții cu PTSD. În acest tratament, vi se va cere să urmăriți un obiect care se deplasează înainte și înapoi sau pentru a asculta un sunet care se mișcă dintr-o parte a camerei la altul în timp ce vă gândiți la memoria tulburătoare. Acest lucru este menit să vă ajute să vă desensibilizați și să faceți memoria mai puțin supărătoare.
  • Discutați cu un terapeut despre utilizarea acestui tip de terapie.
  • 4. Adresați-vă Hyperacusis. Hiperacusisul apare atunci când auzul devine amplificat și nu tolerați mai multe zgomote bine. Lucruri ca o robinet de alergare, sirene de poliție, un apel de telefon sau un lătrat de câine pot să vă surprindă sau să provoace o mare sensibilitate. Focurile de artificii se pot simți peste-top. Recalificarea vă poate ajuta să eliminați asociațiile negative din sunete și să începeți să le percepeți ca neutri. Terapia sonoră ajută la desensibilizarea zgomotelor în timp ce purtați generatoare mici de zgomot alb.
  • Adresarea auzului prea sensibil vă poate ajuta să tolerați mai bine zgomotele și să le vedeți ca fiind mai puțin o amenințare.
  • 5. Participați la un grup de asistență PTSD. Alăturați-vă unui grup de asistență poate fi o mare sursă de confort, sfaturi și nu vă simțiți singuri în luptele voastre. Un grup de asistență vă permite să împărțiți în mod deschis despre provocările dvs. și să primiți feedback și sprijin de la alte persoane care au fost acolo."Poate fi un loc pentru a afla cum alții fac față simptomelor PTSD, în special cu zgomote puternice, cum ar fi focurile de artificii.
  • În timp ce un grup de sprijin nu vă poate vindeca PTSD, poate fi un loc de a experimenta încrederea, prietenia și învățarea cum să cereți ajutor.
  • Pentru a găsi un grup de asistență în apropierea dvs., ajungeți la VA, la clinica de sănătate mintală, sau să vă apelați furnizorul de asigurări.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar