Cum să sărbătorească ziua fawkes

La data de 5 noiembrie, în 1605, Guy Fawkes a încercat să arunce în sus casele Parlamentului în Marea Britanie și să omoare pe regele James primul. Planul a fost descoperit chiar înainte ca siguranța să fie aprinsă și Fawkes a fost condamnat și executat. Astăzi, complotul continuă să fie amintit prin utilizarea de focuri de artificii, petreceri de foc și sărbători generale. Această sărbătoare este observată în primul rând în Anglia, dar și în locuri precum Noua Zeelandă. Patru sute de ani, Guy Fawkes Ziua este, în general, o scuză pentru a avea un foc de partid al unei petreceri.

Pași

Metoda 1 din 2:
Având propria sărbătoareSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată Celebra Guy Fawkes Day Pasul 1
1. Invitați prietenii dvs. pentru un foc de bonfire dacă aveți lemn vechi pentru a arde. Bonfires sunt o parte tradițională a sărbătorilor Guy Fawkes. Pentru a-ți aprinde focul de foc, marchează zona cu cărămizi pentru a opri focul de la răspândire, puneți niște ziare sau anii scorțate la baza groapă de foc și apoi stivă bucăți mici de lemn pe partea de sus. Odată ce ați aprins focul și este în mod constant arderea, puneți bucăți mai mari de lemn pentru ao arde.
  • Nu folosiți niciodată benzină sau alcool pentru a începe un incendiu, deoarece acest lucru poate provoca accidente. De asemenea, evitați aprinderea focului într-o zi cu vânt pentru ao împiedica să se răspândească rapid.
  • Păstrați întotdeauna apă la îndemână în cazul în care focul iese din control. De asemenea, monitorizează îndeaproape orice copii din apropiere, deoarece focurile sunt o activitate cu risc ridicat.
  • Aprindeți focul dvs. pe terenul care este gratuit de copaci și că aveți permisiunea de a utiliza.
  • Imagine intitulată Celebra Guy Fawkes Day Pasul 2
    2. Aruncați efigii de paie pe focul dvs. pentru a vă aminti patrimoniul zilei. Efigiile sunt figurine mici ale persoanelor care sunt arse să-și amintească ziua în care Parlamentul britanic a fost aproape distrus. Achiziționați efigii de la un tip Fawkes Stall sau faceți-vă propriul prin umplerea hainelor copiilor cu paie.
  • Această tradiție este deosebit de populară în Anglia.
  • Efigiile au fost inițial făcute să arate ca un tip Fawkes, omul care a încercat să arunce în sus casa parlamentului - însă, acum sunt doar oameni de paie.
  • Imagine intitulată Celebra Guy Fawkes Ziua 3
    3. Focuri de artificii și scântei de lumină pentru a sărbători ziua cu un bang. Aceasta este una dintre cele mai populare moduri de a sărbători Guy Fawkes. Cumpărați focuri de artificii de la un furnizor autorizat și cumpărați numai focuri de artificii care sunt considerate a fi sigure pentru utilizare într-un context intern. Urmați instrucțiunile de pe pachet și aprindeți-le într-un spațiu deschis, cum ar fi plaja sau pe un câmp de iarbă. Întotdeauna aprindeți focurile de artificii de la copii și animale de companie pentru a preveni rănile.
  • În multe țări puteți achiziționa doar focuri de artificii săptămâna de tip Fawkes.
  • Să respecte reglementările privind focurile de artificii din țara dvs.
  • Imagine intitulată Celebra Guy Fawkes Day Pasul 4
    4. Sărbători ziua cu tort de parkin, cartofi cartofi, sau supă. Mâncarea mâncată la Guy Fawkes tinde să varieze între diferite comunități. Supă fierbinte și cartofi la grătar sunt favorite fără timp, care vă vor menține cald pe tot parcursul nopții. Parkin Tort este o altă opțiune excelentă dacă doriți un tratament dulce.
  • Orice alimente tradiționale de partid, cum ar fi chipsuri, lollies și tort, sunt de asemenea potrivite pentru sărbătorile Guy Fawkes.
  • Imagine intitulată Celebra Guy Fawkes Day Pasul 5
    5. Bea vinul mullled pentru a sărbători ocazia. Vinul mullled de băut este o modalitate excelentă de a rămâne cald pe nopți rece și vă ajută să faceți seara să se simtă festiv. Așezați vinul mullled în Crockpots pentru ao menține capace calde sau a locului pe ghivece pentru a menține căldura. Puneți o ladă lângă vinul mullat pentru a permite oaspeților dvs. să se servească pe tot parcursul nopții.
  • Furnizați băuturi non-alcoolice, cum ar fi sucul, pentru a satisface persoanelor care nu doresc să bea alcool sau doresc să conducă acasă.
  • Imagine intitulată Celebra Guy Fawkes Ziua Pasul 6
    6. Purtați o mască de tip Fawkes dacă doriți să vă îmbraciți. Aceste măști sunt în mod normal negru sau alb și au vopsit-pe mustăți, gateuri și sprâncene. Părintele sinistru al acestor măști sunt o reflectare a originilor sumbre ale lui Guy Fawkes Zile - Cu toate acestea, nu lăsați măștile înfricoșătoare să pună un amortizor pe sărbătorile voastre!
  • Achiziționați un tip Fawkes masca de la un magazin diverse sau de la un magazin Fawkes.
  • Metoda 2 din 2:
    Participând la o sărbătoareSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Celebra Guy Fawkes Day Pasul 7
    1. Participați la un tip Fawkes parada pentru a vedea flotoare și tarabe. Acesta este un mod distractiv de a vă scufunda în sărbătorile comunității dvs. Fawkes. Verificați ziarul local sau tabloul de informare pentru informații despre ora și locația paradei. Guy Fawkes Parades are, în general, o serie de tarabe festive, o paradă de flotoare și focuri de artificii.
    • Dacă comunitatea locală nu are o paradă, căutați online pentru a vedea unde este cea mai apropiată.
  • Imagine intitulată Celebra Guy Fawkes Day Pasul 8
    2. Urmăriți un spectacol de focuri de artificii cu prietenii sau familia dvs. Aceasta este o opțiune excelentă dacă doriți să vedeți focuri de artificii profesionale și este o opțiune mult mai sigură decât iluminarea singur. Căutați online pentru un spectacol de artificii. Școlile, bisericile și grupurile comunitare de multe ori dețin imagini de artificii și gazdă.
  • Multe spectacole de artificii vor avea o taxă mică de intrare.
  • Imagine intitulată Celebra Guy Fawkes Day Pasul 9
    3. Participați la un foc de comună, dacă doriți o noapte festivă. Ședința în jurul unui foc de bonfire este o modalitate foarte bună de a lega cu prietenii, amintindu-și istoria zilei. Dacă nu aveți spațiu și resurse pentru a vă găzdui propriul dvs. Bonfire, vă alăturați unui foc de prieten sau participați la un eveniment comunitar Bonfire.
  • Aduce Marshmallows pentru a friga dacă vă simțiți ca un tratament delicios.
  • Ziua Guy Fawkes este uneori numită Ziua Bonfire din cauza numărului mare de focuri care sunt aprinse în fiecare an pe data de 5 noiembrie.
  • Imagine intitulată Celebra Guy Fawkes Day Pasul 10
    4. Du-te la un tip Fawkes Party pentru o noapte distractivă și festivă. Guy Fawkes petreceri sunt de obicei ținute în casele oamenilor și implică consumul de alimente delicioase, focuri de artificii de iluminat și dansând. Adresați-vă prietenilor dacă aceștia au o petrecere de tip Fawkes sau căutați online pentru a vedea dacă există grupuri comunitare, cum ar fi cluburi sportive sau grupuri de interese, găzduiește o petrecere.
  • Nu conduceți niciodată acasă dacă ați băut alcool - organizați o călătorie acasă sau prindeți un taxi.
  • sfaturi

    Avertizări

    Utilizați întotdeauna prudență la manipularea focului.
  • Dacă focul dvs. arată ca și cum ar fi spirală în afara controlului, apelați imediat la Departamentul de pompieri.
  • Nu uitați să verificați când faceți o tonfire pe care nu există arici printre busteni.
  • Focurile de artificii sunt periculoase. Urmați instrucțiunile fără abatere și dacă nu sunteți sigur, întrebați distribuitorul pentru recomandări sau nu le utilizați.
  • Poate fi ilegal să dezactivați focurile de artificii personale în zona dvs. Verificați mai întâi autoritățile locale.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar